Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
emag - card cadou expirat

Nu vad SSD-ul cand vreau sa insta...

Rafturile ca la dedeman

Probleme internet
 Pozitionare aer conditionat. Ar f...

Logare site erovinieta.ro

Facultatea de geologie - ingineri...

Pot sa conduc o masina electrica ...
 Sursa led 25-36W ?

Prosumatori - cat aveti de primit...

Film cautare

EURO 24 - Meciul 4: Romania - Ola...
 Disparitie body-spray AXE din Rom...

Penurie de Inka?

Receptionerele de la centrele de ...

Nu se mai gasesc e-Bike de inchir...
 

Pareri? Este fiabil?Aer conditionat FreshIN 2.0 TAC-12CHSD/FBI

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
RedDev

RedDev

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,954
  • Înscris: 29.10.2014
Nici eu nu am vazut cazare pentru 3 luni la 12.000 in Mallorca. Altfel, da, sa dai 5000+ pe un aparat pe care il iei cu 2000 - 3000 e ciudat.

Eu am instalat un Beko in 2011. A mers pana in 2019 cand l-am schimbat cu un Gree Inverter. Aparatul mergea si atunci, dar voiam ceva care consuma mai putin curent electric. Altfel acum am niste aparate Totaline care e o marca Carrier.

Singura problema a fost cu Beko, dar nu stiu daca nu a fost de la cum a fost instalat. Am dat peste niste oameni foarte ciudati cand l-am instalat in 2011. Dar si aia s-a rezolvat intr-o saptamana. Depinde si cum te comporti cu ele. Sotia de exemplu cand vrea sa schimbe temperatura, il opreste si porneste DE FIECARE data. Am intrebat-o de ce face asta ca butoanele de + si - sunt fix primele si ea mi-a raspuns ca e proasta. Si acolo am lasat discutia.

#20
trid_ovi

trid_ovi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,197
  • Înscris: 10.10.2005

View PostBogotta, on 20 iunie 2024 - 10:45, said:

Te referi la un aparat Inverter ? Dar sa stii ca nici ala nu iti va merge daca sunt -20 de grade afara iarna...  Nu se mai intampla asta in Romania dar ...  ca idee.



Nu. Cred ca se referea la 2 bucati din astea https://ventilatiecu...nventer-maxair/, Prana sau ceva italienesc. Unul sa bage si unul sa scoata.
Sau asa ceva pentru toata casa https://www.pro-ther...-80-110mp-p3514

Si splitul sa fie separat.

Edited by trid_ovi, 20 June 2024 - 12:52.


#21
thunderbolt

thunderbolt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 03.05.2008

View Postionelp, on 20 iunie 2024 - 10:11, said:

Marca germana sau de care ? Daca ai stii procentul de Daikin vs Gree la service ai renunta la Daikin, asa ca te rog sa te abtii de la genul asta de sfaturi
Care e procentul ala si de unde ai informatia?



View Postionelp, on 20 iunie 2024 - 10:11, said:

Nu stiu cum se face dar prin Grecia rup aia pe Mideea si alte "no name" si nu se plang de ele.
Midea nu este no name.


View Postionelp, on 20 iunie 2024 - 10:11, said:

Inteleg ca Daikin in sus si toate cele, ca sunt top, fiabile , calitate, dar partea electronica de la ele lasa de dorit, si asta o spun din experientele povestite din cercul de prieteni/colegi de munca ( in majoritatea cazurilor electronica de la UI externa s-a dus), si nici unul nu isi luase modelele ieftine ca nah, dai un ban dar "merita"
Eu nu vorbesc din ce am auzit de la prieteni, de pe YouTube sau TikTok. Strict din ce detin, eu si cei din familie (de copii vorbesc).
Cele mai vechi pe care le detin sunt din 2010 (4 bucati) si functioneaza cu brio. Au beneficiat de mentenanta normala. Unul singur a avut un condensator dus, in rest nu s-a stricat nimic la ele. Daca vrei pot sa-ti pun niste poze.
Daca recomand ceva, o fac pentru a-l ajuta pe omul in cauza, nu sa-mi bat joc de el.
In rest, sunt de acord ca iei ce-ti permiti, dar nu poti avea asteptari la orice chinezarie.

#22
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,685
  • Înscris: 24.02.2017

View Postthunderbolt, on 20 iunie 2024 - 13:50, said:

In rest, sunt de acord ca iei ce-ti permiti, dar nu poti avea asteptari la orice chinezarie.


Nu zic ca nu ai dreptatea ta insa multa lume de aici de pe forum foloseste de ani buni aparate ieftine si inca merg excelent. Singurul contra-exemplu (ca sa zic asa) e la mine , unde am un Funai de la mama lui. Altii au prins Fujitsu, tot made in Japan.

Mai am insa doua aparate Inventor..... instalate in 2011. Merg foarte bine. Cel mai important lucru la un aparat este compresorul. Si majoritatea merg cu compresoare fiabile, facute de firme recunoscute (gen Hitachi sau similare)

#23
puiutu73

puiutu73

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 211
  • Înscris: 09.02.2007
Am si eu un Platinum de vreo 15 ani care functioneaza excelent, nu a avut nicio problema vreodata.
Consuma ca un porc, dar sunt client Hidroelectrica.
Ma indoiesc ca astea mai noi vor dura atat.

Am instalat luna trecuta inca un AC, un Midea All Easy Pro, sa vedem cati ani merge.
Musai la cele cu inverter trebuie instalat un releu protectie tensiune in tablou.

#24
thunderbolt

thunderbolt

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 258
  • Înscris: 03.05.2008

View PostBogotta, on 20 iunie 2024 - 14:00, said:

Nu zic ca nu ai dreptatea ta insa multa lume de aici de pe forum foloseste de ani buni aparate ieftine si inca merg excelent.

Foarte de acord cu ce spui. Am o observatie, si anume ca eu nu am recomandat aparate premium sau extrem de scumpe. Nu am recomandat nici macar un brand anume si nu inteleg de unde s-a urticat colegul @ionelp. Asa cum ai spus, sunt branduri mai de buget destul de fiabile, Am incercat sa diferentiez si sa incerc sa il conving pe initiator sa cumpere un brand cunoscut, care produce aparate A/C de multi ani, in detrimentul unuia no name, care a inceput sa faca astfel de obiecte "dupa ultima ploaie".

#25
sorin_fr

sorin_fr

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.04.2019

View Postradunic, on 20 iunie 2024 - 11:12, said:

400 euro pe lună? Ești sigur că-ți ajung?


Cum întreba cineva mai sus - dacă bagă 60 și scoate 30, unde pune diferența?
In teorie este limitat aerul sa nu piardă eficienta energetica, așa spun ei... Sincer cred ca îl voi cumpăra zilele astea si așa ma voi convinge. Am si o ventilație de la Mitsubishi (https://aercondition...l-100eu5-e.html ) Dar nu face fata sa scoată mirosul de țigară când fumez in sufragerie, are 20 m2. Si cu aerul ce are si el funcție de ventilație sper sa fie ok.

View Postviceroy56, on 20 iunie 2024 - 08:03, said:

TCL=100% CHINA.
Arata foarte sexi, dar 1000% MARKETING
Cum PM baga 60 mc aer si scoate doar 30 mc? Restul unde ii pune?
Este un alt fel de AC, are priza de aer de afara, deci 2 gauri in pereti!
SI ai ca la masina, posibilitatea de a raci aerul de afara sau pe cel din camera. Deci 2 eficiente diferite.

Pret?
Sau mi se pare mie ca e reclama mascata?
Ți se pare doar :)) Daca așa se face o reclamă... Are o conducta de 70 diametru si pe acolo extrage aer din exterior iar pe lateralul splitului extrage aerul viciat de la interior. Este o tehnologie destul de noua, cei de la Daikin au patentat-o am înțeles si acum sunt mai mulți care o folosesc. Cei de la Tesla am văzut ca o au la fel. Drac știe daca funcționează, pentru asta am întrebat aici. Bănuiam ca exista cineva ce a montat ori a auzit păreri sincere măcar. Cat despre marca Tcl nu am auzit de ei pana acum...

View PostRedDev, on 20 iunie 2024 - 08:24, said:

TCL comercializeaza unele dintre cele mai bune televizoare din lume si nu cer o gramada de bani ca Samsung, LG, Sony. Si asta se poate observa din tona de review-uri de pe internet. Mai deschideti ochii si consumati continut de calitate in engleza.

Acuma, daca nu vrei produse chinezesti, desigur, poti ocoli TCL. Daikin Ururu Sarara e 12.000 de lei (Aer proaspat (ventilare) - Daikin Ururu Sarara iti reimprospateaza aerul din camera chiar si cu ferestrele inchise, fara a se inregistra pierderi de caldura, fiind singurul aparat de aer conditionat din lume tip split de perete care face aport de aer proaspat). Acest TCL e 3000.

Zic de Daikin ca e japonez. Mai e si Mitsubishi, Toshiba, iar pe la acelasi pret mai sunt si Gree sau Midea care probabil ca ofera ceva similar.
Corect! Cu aproape 13.000 iau patru tcl si rămân bani si de montare...Este la 2890 lei cea de la tcl Daca va rezista 5 ani eu sunt foarte mulțumit. Asta in cazul ca face ce spun ei in fisa tehnica :))

View PostBogotta, on 20 iunie 2024 - 09:24, said:

Cu designul patentat al admisiei de aer proaspăt reglabilă, aparatul dvs. de aer condiționat TCL vă va anunța când aerul proaspăt intră în cameră și va direcționa aerul proaspăt prin panoul superior.

De unde baga aparatul aer proaspat ? De la Predeal ? De la Breaza ? Din Bucuresti ? Posted Image  E aer pe care il trece prin filtru si il raceste, atata tot. Binenteles ca este o strategie de marketing, la fel cum unele aparate Samsung au generator de Ioni negativi.  Nimeni nu are habar daca acei ioni negativi chiar iti imbunatatesc cumva viata sau nu.
Avem si vopsea cu ioni de argint :)) Cu toate ca in Ro mergea mai bine cu ioni de "haur" :)) In fisa tehnica arata ca are o conducta de 70 diametru pe unde va extrage oxigen de la exterior iar pe lateralul splitului extrage aerul viciat de la interior. Tehnologia exista la mai multe mărci, este climatizare + ventilație + purificare + dezumidificare. Acum rămâne de văzut daca si aceasta marca oferă ce spun in fisa tehnica... :))

#26
ionelp

ionelp

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 29.02.2024
Pentru cei de mai devreme care nu inteleg conceptul de "ventilatie cu recuperare de caldura" , cei care au scris "prana" dar nu inteleg cum functioneaza luati de cititi: https://ventilatie-r...imo-active-160/
Debit introducere: 60m3/h
Debit extractie: 60m3/h
Asta asa la primul exemplu, de unde rezulta ca scoate si baga aer in casa , adica in ambele sensuri simultan.

Decat sa iau un Daikin Ururu Sarara care costa 12.000RON, mai bine 1-2unitati AC decente , si mai raman bani de unitatile de ventilatie.
Noua sau veche tehnologia asta functioneaza indiferent de producator, dar  are niste mici dezavantaje, a se vedea mai jos de ce prefer sisteme separate.

Daca nu s-a inteles de ce am propus aceasta varianta o sa explic iar pt cine e interesat:
- AC pt climatizare
- sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura, deoarece reimprospateaza aerul din casa independent de AC, si pot functiona tot anul 24/24h 365zile pe an, iar mai multe unitati inseamna flux de aer mai mare si implicit o rata de reimprospatare a aerului din locuinta mai rapid comparat cu un AC cu acea functie.

Era un "kolega" care nu intelege ca de foarte multi ani un AC poate functiona la -20 lejer, chiar si -25 ( a se vedea Gree Fairy de exemplu), si unele chiar la -30(au niste preturi prea mari)
Faptul ca randamentul scade la temperaturile alea este fix irelevant deoarece eficienta nu reprezinta subieectul discutiei

Apropo de ventilatie cu recuperare de caldura, sunt sisteme centralizate pentru case, asta daca te duce putin capul sa proiectezi casa special pentru un sistem de genul acesta, dar a inceput sa se practice din ce in ce mai mult de catre cei care isi construiesc acele case "verzi"

#27
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,838
  • Înscris: 06.01.2007

View Postviceroy56, on 20 iunie 2024 - 08:17, said:

· Inspiră: 60m³/h aer proaspăt
· Expiră: 30m³/h aer viciat


Stai sa vezi hota ca expira 400mc/h si inspira 0

#28
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,838
  • Înscris: 06.01.2007

View PostBogotta, on 20 iunie 2024 - 09:24, said:

De unde baga aparatul aer proaspat ? De la Predeal ? De la Breaza ? Din Bucuresti ?
De afara.
Aerul de afara are cam 400ppm CO2. Aerul dintr-o incapere in care dormi cu fereastra inchisa, ajunge dimineata la 2500ppm CO2.
In rest, poti sa-l purifici, poti sa-l filtrezi cu un purificator, dar ala nu te scapa de CO2.

E o varianta interesanta. Eu am tot cochetat cu ideea sa-mi iau Ururu de la Daikin, dar am renuntat in cele din urma din cauza pretului. Era 10000 de lei.
Probabil genul asta de AC cu aport de aer are si o eficienta mai scazuta deoarece scoate aerul rece din casa si baga cald de afara (invers iarna), fara schimbator de caldura.
Dar.. la un calcul aproximativ, la 1000mc aer scosi afara cu 10 grade mai jos ca in casa, e nevoie de o energie suplimentara de 1kWh pentru a-l raci la loc pe cel intrat la loc,
60mc/h inseamna 1500mc/zi, deci un consum lunar de inca 50kWh in plus. Cred ca-i ceva mai putin in realitate, dar oricum, eficienta lui e mai mica.

Oricum, cand pornesti hota, care are un debit mult mai mare, timp de o ora sa-ti scoata mirosul de varza cu carnati de la cuptor, tot aia faci, bagi aer cald in casa care trebuie racit.

Edited by maccip, 20 June 2024 - 21:45.


#29
sorin_fr

sorin_fr

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.04.2019

View Postmaccip, on 20 iunie 2024 - 21:46, said:

De afara.
Aerul de afara are cam 400ppm CO2. Aerul dintr-o incapere in care dormi cu fereastra inchisa, ajunge dimineata la 2500ppm CO2.
In rest, poti sa-l purifici, poti sa-l filtrezi cu un purificator, dar ala nu te scapa de CO2.

E o varianta interesanta. Eu am tot cochetat cu ideea sa-mi iau Ururu de la Daikin, dar am renuntat in cele din urma din cauza pretului. Era 10000 de lei.
Probabil genul asta de AC cu aport de aer are si o eficienta mai scazuta deoarece scoate aerul rece din casa si baga cald de afara (invers iarna), fara schimbator de caldura.
Dar.. la un calcul aproximativ, la 1000mc aer scosi afara cu 10 grade mai jos ca in casa, e nevoie de o energie suplimentara de 1kWh pentru a-l raci la loc pe cel intrat la loc,
60mc/h inseamna 1500mc/zi, deci un consum lunar de inca 50kWh in plus. Cred ca-i ceva mai putin in realitate, dar oricum, eficienta lui e mai mica.

Oricum, cand pornesti hota, care are un debit mult mai mare, timp de o ora sa-ti scoata mirosul de varza cu carnati de la cuptor, tot aia faci, bagi aer cald in casa care trebuie racit.
Ururu de la Daikin este la 13.000 acum... In teorie aparatul funcționează cu un consum oarecare... pe cald ori rece, aerul din exterior intra in sistemul de răcire ori încălzire si preia aceiași temperatura de la sistemul de climatizare cu același consum, deci nu ar trebuii sa consumi mai mult pentru aportul de aer proaspăt. După care va trece prin 4 filtre pentru filtrare. Așa explica ei in descriere, cei de la Daikin explica ceva mai clar. Spun ca este o diferență a aerului proaspăt de maxim 0.5 grade. Nu știu daca si in realitate este așa... Ar fi frumos... :))

#30
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,838
  • Înscris: 06.01.2007
Nu stiu ce spun aia de la Daikin, dar eu stiu ca intra aer cald de afara la 35 si in final ajunge la mine in casa la 25.
Povestea poate fi simpla sau complicata. Eu am varianta simpla.

#31
sorin_fr

sorin_fr

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 05.04.2019

View Postmaccip, on 20 iunie 2024 - 22:08, said:

Nu stiu ce spun aia de la Daikin, dar eu stiu ca intra aer cald de afara la 35 si in final ajunge la mine in casa la 25.
Povestea poate fi simpla sau complicata. Eu am varianta simpla.
Cred ca este complicata :)) Am si ventilație mecanizata cu recuperare de căldură, dar nu face fata la mirosul de țigară, cu struțo-cămila aceasta sper sa fie suficient pentru 20 m2. Ventilația cu recuperare baga 106m3/h si extrage la fel + cei 60m3 de la climatizare si filtrarea din dotare poate am noroc.

#32
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,838
  • Înscris: 06.01.2007
Si mai pot spune despre chinezisme ca am o masina de spalat Haier care mi se pare super smechera.
Eram dispus sa dau peste dublu pe Miele si ma bucur ca n-am facut-o. Adica.. intra boarfe in ea ca in tunel, tamburul e foarte apropiat de tabla pentru ca-i facuta sa fie cat mai mare pe aceleasi dimensiuni exterioare. Dar e bine facuta, bine amortizata si nu are nicio problema cu treaba asta.
Am spalat si covorul de la bucatarie de doua ori pana acum in ea cu stoarcere la turatie maxima. Nu am avut mila de ea. Plus ca sunt programele misto facute ca clatesc bine boarfele, nu face economii la apa.
Senzori peste tot, dizain fain, tabla de tabla. Miele sunt chiar triste ca dizain. Covorul nici n-ar fi incaput pe hublou. Si cu un marketing de doi bani. Am fost la ei in reprezentanta sa intreb si eu una-alta si m-au hranit doar cu povestile lor, nu am putut scoate nicio informatie de la ei.
Cu siguranta voi mai lua de la Haier, cand o sa mai am nevoie de ceva. Si in general, n-am greturi ca-s chinezesti. Ba e chiar bine ca-s chinezesti de la mama lor, nu doar facute prin china.

View Postsorin_fr, on 20 iunie 2024 - 22:14, said:

Cred ca este complicata Posted Image) Am si ventilație mecanizata cu recuperare de căldură, dar nu face fata la mirosul de țigară, cu struțo-cămila aceasta sper sa fie suficient pentru 20 m2. Ventilația cu recuperare baga 106m3/h si extrage la fel + cei 60m3 de la climatizare si filtrarea din dotare poate am noroc.
Pentru mirosul de tigara, filtrezi nu scoti tot aerul afara din casa.
Ce sa faca 60mc/h cand o hota are incepand de la triplu si tot nu scoate asa repede mirosul de tigara, daca nu fumezi sub ea.

Ideea e sa aduci aport de Oxigen si sa scoti dioxidul de carbon, ca la astea n-ai ce le face. Restul se fac cu purificatorul de aer.

Edited by maccip, 20 June 2024 - 22:19.


#33
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,685
  • Înscris: 24.02.2017

View Postmaccip, on 20 iunie 2024 - 21:46, said:

De afara.
Aerul de afara are cam 400ppm CO2. Aerul dintr-o incapere in care dormi cu fereastra inchisa, ajunge dimineata la 2500ppm CO2.
In rest, poti sa-l purifici, poti sa-l filtrezi cu un purificator, dar ala nu te scapa de CO2.


Ideea e simpla. Te culci intr-o camera cu volum  mai mare si automat ai mai mult oxigen. Sau dormi cu usa deschisa. Eu o las deschisa de nevoie , pentru ca sa misca pisica de colo-colo.....

Decat oxigen din Bucuresti .... mai bine aer recirculat toata noaptea si apoi aerisit 1-2 ore dimineata. :)

#34
superbec

superbec

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 599
  • Înscris: 04.03.2006

View PostBogotta, on 21 iunie 2024 - 07:59, said:




Decat oxigen din Bucuresti .... mai bine aer recirculat toata noaptea si apoi aerisit 1-2 ore dimineata. Posted Image


Tu aerisesti cu aer importat din miezul alpilor?

#35
Bogotta

Bogotta

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,685
  • Înscris: 24.02.2017
Nu , desi mi-as dori  :)   Aerisesc dimineata, cand parca e un pic mai curat si e mai racoare cat de cat.  Decat sa am un aparat care imi baga aer la 39 de grade (cat e seara) , prefer asa. Ma rog, fiecare face cum doreste.

#36
maccip

maccip

    46 ani

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,838
  • Înscris: 06.01.2007

View PostBogotta, on 21 iunie 2024 - 07:59, said:



Ideea e simpla. Te culci intr-o camera cu volum  mai mare si automat ai mai mult oxigen.
O reglezi din zoom si focus.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate