Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Maimuta si Negru

Chiar nu mai suntem in stare sa f...

Soluție de supraveghere ieft...

1 capatana de usturoi pe zi, pune...
 Latenta uriasa la laptop cu i7-12...

Unde se afla acest local ?

Activitați extracurriculare ...

Sprayul de muste RAID nu mai func...
 Baterie termica cu acetat de sodi...

Branza maturata/betonata

Imagine ecran laptop tremura si e...

Hamsie si Capelin prajiti in tiga...
 Seat Leon FR !

faculatea potrivita

Upgrade CPU --> upgrade RAM?

Parchet care se lasa
 

Serie noua - Profetii biblice cu...”probleme”...

* * - - - 4 votes
  • This topic is locked This topic is locked
103 replies to this topic

#1
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Intenționăm ca în acest topic să dezvăluim publicului cititor al acestui minunat forum, Softpedia, locul nostru de întâlnire Posted image Posted image Posted image , toate acele profeții consemnate atât în Vechiul cât și în Noul testament, care nu s-au împlinit în mod integral sau chiar... deloc! Posted image
Menționez din capul locului că tot, dar absolut tot ce va apărea sub ”pana” mea pe acest topic, este copiat cuvânt cu cuvânt de pe blogul ”satanic” al unui mare profesor teolog de recunoaștere internațională, un titan al teologiei pe nume Bart Ehrman, ale cărui cărți au fost traduse inclusiv în limba română (câteva titluri, nu toate). Acest domn profesor s-a hotărât într-o zi de dimineață, așa cum recunoaște în memoriile sale publicate tot pe blogul său, să conceapă un index cu toate profețiile din Biblie și apoi să le urmărească împlinirea, dacă putem vorbi de o împlinire, fiindcă, după cum veți vedea, în unele cazuri deloc de neglijat, această împlinire nu a mai avut loc, iar termenii împlinirii profeției deja au expirat! Posted image...

#2
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Deci iată, o primă profeție din Vechiul testament, pe care o vom discuta aici, este cea consemnată la 1 Regi 21:19:

BVA:
1 Regi 21:19 Spune-i că Iahve îi zice: «Oare nu ești tu cel care ai omorât un om și ți-ai însușit proprietatea lui?» Să îi mai spui că Iahve îi zice: «Chiar în locul în care câinii au lins sângele lui Nabot, vor linge și sângele tău!»”

Deci care-i profeția? Aceasta:

«Chiar în locul în care câinii au lins sângele lui Nabot, vor linge și sângele tău!»


Ce se întâmplase? :huh: Acest domn pe nume Nabot avea o vie, râvnită de regele Ahab, conducătorul regatului de nord al lui Israel. Soția acestui rege Ahab, pe nume Izabela, a făcut în așa fel încât soțul ei să intre în posesia acestei vii, pe care Nabot nu dorea să i-o vândă regelui Ahab.
Cine era Nabot? Un cetățean care locuia în orașul Izreel din provincia nordică a Israelului. Episodul are loc când deja regiunea Palestinei fusese scindată în două regate: Israel în nord și Iuda în sud.

BVA:
1 Regi 21:7 Izabela – soția lui – i-a spus: „Oare nu ești tu stăpân în Israel? Ridică-te, mănâncă și fii vesel! Pentru că eu îți voi da via lui Nabot din Izreel!” 8 Ea a scris niște scrisori în numele lui Ahab, a pus sigiliul lui pe ele și le-a trimis bătrânilor și conducătorilor care locuiau în același oraș cu Nabot. 9 În acele scrisori, ea spusese: „Anunțați un post și puneți-l pe Nabot în fața poporului. 10 Aduceți împotriva lui doi oameni care vor pronunța acuzații mincinoase, zicând: «Tu L-ai blestemat atât pe Dumnezeu, cât și pe rege!» Apoi scoateți-l din oraș și omorâți-l cu pietre!” 11 Bătrânii și conducătorii care locuiau în orașul lui Nabot, au făcut exact cum le-a cerut Izabela în scrisorile pe care ea le trimisese (în numele lui Ahab)
13 Cei doi oameni incorecți au venit, s-au așezat înaintea lui și l-au acuzat în prezența poporului, zicând: „Nabot L-a blestemat atât pe Dumnezeu, cât și pe rege!” Apoi l-au scos din oraș și l-au omorât cu pietre. 14 După ce au făcut acest lucru, au anunțat-o pe Izabela: „Nabot a fost omorât cu pietre!” 15 Când a auzit Izabela că Nabot fusese omorât cu pietre, i-a zis lui Ahab: „Ridică-te și ia-ți în proprietate via lui Nabot din Izreel – cel care nu a vrut să ți-o dea pe un preț de argint – pentru că Nabot nu mai trăiește. El a murit.”

Deci unde are loc uciderea lui Nabot? În afara zidurilor orașului Izreel.
Care era deci profeția lui Iahve cu privire la această crimă?

«Chiar în locul în care câinii au lins sângele lui Nabot, vor linge și sângele tău!»

Deci regele Ahab urma să moară în așa fel încât câinii să-i lingă sângele... exact în locul unde murise Nabot, adică în afara zidurilor orașului Izreel!
Haideți să urmărim împlinirea acestei profeții! Unde moare Ahab?


BVA:
1 Regi 22:35 Lupta s-a intensificat în acea zi, în timp ce regele (Ahab) a rămas în picioare în car, sub privirile arameilor; dar seara a murit. Sângele din rană i-a curs în interiorul carului. 36 Când a apus soarele, s-a strigat în tabără: „Fiecare să plece în orașul lui sau în teritoriul lui!” 37 Astfel, regele (Ahab) a murit și a fost dus la Samaria, unde l-au înmormântat. 38 Când au spălat carul într-un iaz din Samaria, au venit câinii și i-au lins sângele; iar prostituatele s-au îmbăiat acolo cu acea apă – conform cuvântului pe care-l spusese Iahve.


Deci unde ling câinii sângele regelui Ahab? Într-un iaz din Samaria. Ce era Samaria? :dontgetit: Capitala regatului nordic al lui Israel.
De reținut faptul că suntem în perioada în care Samaria desemna un oraș, capitala regatului nordic și încă nu se înțelegea prin această denumire, toată provincia nordică:

BVA:
1 Regi 16:23 Omri a început să guverneze în teritoriul numit Israel în anul treizeci și unu al guvernării lui Asa – regele lui Iuda; și a guvernat pentru o perioadă de doisprezece ani, dintre care șase a avut reședința la Tirța. 24 El a cumpărat de la Șemer dealul Samariei cu doi talanți de argint. Apoi a construit un oraș pe deal; și i-a pus numele Samaria – pentru că fostul proprietar al dealului se numise Șemer.

Omri este primul rege care mută de la Tirța, la Samaria, orașul zidit de el, capitala regatului nordic. După Omri urmează la tron acest rege Ahab, cel despre care a fost profeția:

BVA:
1 Regi 16:29 Ahab – fiul lui Omri – și-a început guvernarea în teritoriul numit Israel în anul treizeci și opt al guvernării lui Asa – regele lui Iuda. Ahab – fiul lui Omri – a guvernat douăzeci și doi de ani pentru cei din teritoriul numit Israel. El a avut reședința în Samaria.

Deci nu suntem în perioada în care cei din nord erau numiți ”samariteni”. Nu. La început, prin ”Samaria” se înțelegea un oraș, capitala regatului nordic.
În iazul din Samaria se împlinește profeția cu câinii și sângele lins de către aceștia. Dar unde murise Nabot, încât câinii i-au lins sângele acestui proprietar de vie care fusese asasinat? :huh: În afara zidurilor orașului său unde era via, adică orașul Izreel, de la care este o vale, numită ”valea Izreel”.
Dacă ne uităm pe o hartă, observăm că sunt două orașe diferite: Izreel și Samaria. Deci profeția s-a împlinit doar parțial, doar partea cu câinii care au lins sângele regelui Ahab, dar locul împlinirii este altul!

[ https://library.biblicalarchaeology.org/sites/default/files/bsba360403642l.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Desigur, moare și Izabela, regina criminală, mai vinovată decât soțul ei Ahab, iar profeția despre cum și unde va muri Izabela, se împlinește corect:

BVA:
2 Regi 9:36 Ei s-au întors și l-au anunțat pe Iehu, care a zis: „Așa a profețit Iahve prin sclavul lui – prin tișbitul Ilie: «Carnea Izabelei va fi mâncată de câini în terenul din Izreel; 37 iar corpul ei va fi – în acest teren din Izreel – ca bălegarul de pe suprafața terenurilor agricole. Astfel, nimeni nu va mai putea zice vreodată: ‘Aceasta este Izabela!’»

BVA:
2 Regi 9:30 Apoi Iehu a venit la Izreel. Când a auzit Izabela (că vine Iehu), și-a vopsit ochii, și-a împodobit capul și s-a dus să privească de la fereastră. 31 În timp ce Iehu intra pe poartă, ea a zis: „Totul este bine – Zimri – criminalul stăpânului lui?” 32 El s-a uitat spre fereastră și a strigat: „Cine este de partea mea? Cine?” Atunci doi sau trei eunuci s-au uitat în jos spre el. 33 Iehu le-a zis: „Aruncați-o de-acolo!” Ei au aruncat-o de la acea fereastră; iar sângele ei a țâșnit pe zid și pe caii care au călcat-o cu picioarele. 34 Apoi Iehu a intrat în palat. După ce a mâncat și a băut, el a ordonat: „Îngrijiți-vă de această blestemată și îngropați-o; pentru că a fost fiică de rege.” 35 Dar când au ajuns la ea ca să o îngroape, nu i-au mai găsit decât craniul, picioarele și palmele mâinilor.

#3
Comandorul

Comandorul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.09.2021
Interesant, o să văd despre ce e vorba,recunosc că nu auzisem de Bart Ehrman, acum mă uit la niște clipuri cu el pe youtube, mersi.

#4
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,296
  • Înscris: 23.09.2005
Trebuie sa pui un titlu mare la inceput pentru fiecare profetie, sa nu le incurcam.

Haha! Stai ca mi-am dat seama de o chestie!

Profetia nu spunea ca regele o sa moara in afara zidurilor orasului Izreel. Spunea doar ca o sa-i fie lins sangele de caini in afara orasului Izreel! Dar nu neaparat ca o sa fie si mort tot acolo sau tot atunci!

[ https://i.postimg.cc/0yXt7WKf/276e01532fedf20219b4fde7147ab3c7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Phobos, 16 June 2024 - 07:46.


#5
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,381
  • Înscris: 07.11.2006

Vizualizare mesajdark, pe 16 iunie 2024 - 07:14, a scris:

Ce se întâmplase? Posted image Acest domn pe nume Nabot avea o vie, râvnită de regele Ahab, conducătorul regatului de nord al lui Israel. Soția acestui rege Ahab, pe nume Izabela,

Total off-topic, nu te supara.
Banuiesc ca de atunci soiul de struguri respectiv a inceput sa se numeasca Izabela.

#6
Argv

Argv

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,573
  • Înscris: 25.10.2007
De fapt, ce s-a intamplat: un om cu har, care stia de aceasta profetie, a luat intr-un vas niste sange din carul in care murise regele Ahab si a dus acel sange in Izreel, unde l-a dat la caini sa il linga.
Si asa s-a indeplinit profetia, doar ca lucrurile acestea nu au mai fost scrise in Biblie, pentru ca nu prezentau vreun interes anume.

Edited by Argv, 16 June 2024 - 08:56.


#7
Paco_ste1

Paco_ste1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,846
  • Înscris: 19.03.2022
Gata . . . .i s-a fasait topicul. Posted image

#8
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004

Vizualizare mesajPhobos, pe 16 iunie 2024 - 07:31, a scris:

Trebuie sa pui un titlu mare la inceput pentru fiecare profetie, sa nu le incurcam.

Haha! Stai ca mi-am dat seama de o chestie!

Profetia nu spunea ca regele o sa moara in afara zidurilor orasului Izreel. Spunea doar ca o sa-i fie lins sangele de caini in afara orasului Izreel! Dar nu neaparat ca o sa fie si mort tot acolo sau tot atunci!

[ https://i.postimg.cc/0yXt7WKf/276e01532fedf20219b4fde7147ab3c7.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Și unde i-a fost lins sângele? Ce spunea profeția? Se referea la locul unde va fi omorât Ahab? :dontgetit:

Compară te rog:

împlinirea profeției:

38 Când au spălat carul într-un iaz din Samaria, au venit câinii și i-au lins sângele; iar prostituatele s-au îmbăiat acolo cu acea apă – conform cuvântului pe care-l spusese Iahve.

profeția în sine:

«Chiar în locul în care câinii au lins sângele lui Nabot, vor linge și sângele tău!»

Asta este ca și cum ai spune: dacă câinii au lins sângele prelins de pe car în lacul Snagov, atunci se împlinește profeția care spune că câinii vor linge sângele lângă orașul Ploiești!

În schimb, profeția despre regina Izabela, cum și unde va muri, s-a împlinit așa cum trebuia, în orașul Izreel, de unde era Nabot și unde acesta avea o vie care fusese preluată mișelește de regele Ahab prin vicleniile reginei Izabela.

#9
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Un satanist de pe blogul profesorului Ehrman, căci acest blog este raiul tuturor sataniștilor, care au pentagrame, cruci întoarse, tot tacâmul,
⛧,  așa, deci ce vă spuneam..., un satanist observă o chestie și face următoarea remarcă: ce vrea să fie chestia asta cu prostituatele care se scaldă în apele iazului din orașul Samaria, în care se scursese o parte din sângele lui Ahab, de pe carul de luptă al acestuia? :huh:
Profeția făcea referire numai la faptul că niște câini vor linge acest sânge al lui Ahab, și da, asta se întâmplă, dar prostituatele? Că se vor scălda în apele în care a curs acest sânge? Ce este asta? :dontgetit:...Este un fel de ”bonus” pentru ... neîmplinirea părții cu locația, din profeție, căci Samaria este alt oraș decât Izreelul, situat la o distanță considerabilă, ori câinii au lins sângele lui Nabot care a fost aruncat afară din orașul Izreel... dincolo de zidurile acestui oraș...departe de Samaria și de iazul din Samaria...:ermm:...

Faptul că Ahab este dus, în carul său de luptă, la Samaria, are logică, fiindcă Samaria deja era capitala statului Israel, căci tatăl regelui Ahab mutase capitala de la Tirța la Samaria. Nu, nu putem vorbi de... ”samariteni”, atenție mare, samaritenii din perioada lui Isus nu mai erau evrei, căci între timp, împăratul Asiriei Salmanasar colonizase cinci triburi asiatice păgâne în teritoriul de nord și astfel au rezultat samaritenii, prin corcire cu puțina populație evreiască rămasă în urma deportărilor efectuate de acest împărat asirian. Noi nu suntem la acel moment din istorie, mult ulterior!Posted image

Dar autorul acestor povești naive uită că profeția implica și locația, adică „chiar acolo” unde câinii linseseră sângele lui Nabot, trebuiau să lingă (aceeași câini sau alți câini, nu contează) și sângele regelui Ahab. Dar de ce să-l ducă pe regele Ahab cu carul, acesta fiind rănit de moarte, în orașul Izreel? :dontgetit:
Pe mine mă întrebați??! Păi eu am scris prostiile astea?

#10
logic1

logic1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,480
  • Înscris: 10.09.2008
Faptul că samaritenii erau evrei nu are legătură cu subiectul.

#11
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004

View Postlogic1, on 16 iunie 2024 - 10:01, said:

Faptul că samaritenii erau evrei nu are legătură cu subiectul.

Trebuie să se înțeleagă faptul că ”iazul din Samaria” nu era un iaz pe teritoriul provinciei Samaria, care deci putea fi oriunde, nu, căci atunci Samaria era un oraș, reședința lui Ahab, mutată de tatăl său Omri de la fosta reședință a Israelului, Tirța.

#12
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,740
  • Înscris: 26.01.2007

Vizualizare mesajdark, pe 16 iunie 2024 - 09:55, a scris:

Pe mine mă întrebați??!
Păi eu am scris prostiile astea?
Nu, tu porți nicio vină colegu'!
Tu doar dai copy/ paste de pe blogul unui mizerabil care-ți toacă banii. Ție și altor guguștiuci.

Numele mizerabilului care a scris prostiile astea este Bart Ehrman.

Vizualizare mesajdark, pe 13 mai 2024 - 11:24, a scris:

Din punctul meu de vedere, acest Bart Ehrman este un mizerabil,

Vizualizare mesajdark, pe 11 iunie 2024 - 06:59, a scris:

Înseamnă că-l plătești degeaba pe Bart Ehrman, 3 dolari pe lună, bani aruncați pe fereastră sau pe apa sâmbetei, cum preferi.

Escrocul acesta a strâns 1 milion de dolari, din banii voștri, donați chipurile pentru „caritate”...  De ce nu vin banii lui Ehrman în zone care sunt chiar sărace: Somalia, Mongolia?
Bart Ehrman este mai hoț decât un pastor penticostal!


#13
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Pentru cine nu știe, acesta este titanul tuturor exegezelor posibile, profesorul Bart Ehrman, poza cu el, autorul opis-ului cu toate profețiile de rahat din Biblie, căci Biblia mai dă și greș, da, acesta este ultimul său articol, proaspăt, pe blogul său, care, din păcate, este frecventat doar de sataniști...Posted image

[ https://i.ytimg.com/vi/WzUbsHqrO9A/sddefault.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#14
Sfantul Jakob

Sfantul Jakob

    membru anodin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,740
  • Înscris: 26.01.2007

View Postdark, on 13 mai 2024 - 11:24, said:

acest Bart Ehrman este un mizerabil

View Postdark, on 16 iunie 2024 - 10:15, said:

Pentru cine nu știe, acesta este titanul
blogul său este frecventat doar de sataniști...

Păi cine altcineva să frecventeze blogul titanului mizerabililor? :)

#15
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,079
  • Înscris: 06.03.2021
Poate fi o problemă de traducere, dacă cuvintele profetice erau simbolice, se putea referi la altceva:

In the place
בִּמְק֗וֹם (bim·qō·wm)
Preposition-b | Noun - masculine singular construct
Strong's 4725: A standing, a spot, a condition

the dogs
הַכְּלָבִים֙ (hak·kə·lā·ḇîm)
Article | Noun - masculine plural
Strong's 3611: A dog, a male prostitute

Bine, nu știe Bart expertu' lu' pește prăjit al VT... din astea... nu cunoaște ebraica, nu cunoaște scripturile ebraico-arameice, nu cunoaște tradiția iudaică, nu cunoaște mai nimic din VT, doar că vrea să mai facă și el niște bani pe seama fraierilor... nu se mai satură de bani, asta-i problema lui... :thumbdown:

Edited by heartu, 16 June 2024 - 10:20.


#16
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Alo, colega, nu despre bărbați prostituați este vorba acolo! Câini, mah, câini!
cuțu cuțu...

Vizualizare mesajheartu, pe 16 iunie 2024 - 10:18, a scris:

the dogs
הַכְּלָבִים֙ (hak·kə·lā·ḇîm)
Article | Noun - masculine plural
Strong's 3611: A dog, a male prostitute

Deci bărbații prostituați vor linge sângele lui Ahab???
Asta scrie în Biblia ta?

#17
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,079
  • Înscris: 06.03.2021
Da măh știu, dacă scoți din context... altfel... :)

#18
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,819
  • Înscris: 16.03.2004
Măi, asta scrie în toate traducerile biblice! în TOATE!

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate