Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop cu subwoofer?

Recomandare laptop sub 1500 lei

emag - card cadou expirat

Nu vad SSD-ul cand vreau sa insta...
 Rafturile ca la dedeman

Probleme internet

Pozitionare aer conditionat. Ar f...

Logare site erovinieta.ro
 Facultatea de geologie - ingineri...

Sursa led 25-36W ?

Prosumatori - cat aveti de primit...

EURO 24 - Meciul 4: Romania - Ola...
 Disparitie body-spray AXE din Rom...

Penurie de Inka?

Receptionerele de la centrele de ...

Nu se mai gasesc e-Bike de inchir...
 

Andaluzia sau Tara Bascilor

- - - - -
  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#19
antic

antic

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,334
  • Înscris: 04.12.2004
Andaluzia.

Am fost în cele două regiuni.    Ambele sunt frumoase.    Ţara bascilor este mai curată,  mai puţin "turistică".    Adică nu se prea găsesc semnele turismului de masă.
Problema este că oceanul este rece şi în timpul verii,  se poate face baie,  dar nu mult timp.

Andaluzia este pentru concediu,  pentru plimbare şi stat la plajă.
Nu cred că ajung 3 luni de zile ca să poţi spune că ai vizitat sumar Andaluzia,  atât de ofertantă este această parte a lumii.

De aceea,  recomand cu căldură Andaluzia

#20
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,467
  • Înscris: 18.12.2007

View Postantic, on 14 iunie 2024 - 15:59, said:

Am fost în cele două regiuni. Ambele sunt frumoase. Ţara bascilor este mai curată,  mai puţin "turistică". Adică nu se prea găsesc semnele turismului de masă.
Problema este că oceanul este rece şi în timpul verii,  se poate face baie,  dar nu mult timp.

Acum o saptamana, in San Sebastian era plina plaja si erau multi si in apa.
In timpul verii este foarte cald in Andaluzia si nu e neaparat placut.

#21
antic

antic

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,334
  • Înscris: 04.12.2004
Apa Atlanticului este rece de obicei,  am testat fenomenul  pe toată coasta peninsulei.
Cum treci de Gibraltar către est,  creşte temperatura apei cu 3-5 grade.  

Acum depinde de preferinţe,  unii se duc să se bălăcească, alţi să se plimbe.
Mie îmi place mult toată partea de N şi NV a Spaniei,  îmi place relieful şi mai ales acele plaje mici şi ascunse printre stânci.   Şi cătunele şi orăşelele.

#22
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 68,908
  • Înscris: 15.06.2004
Cu Atlanticul clar - e zona mai rece. Ploi mai dese...
In Portugalia am intalnit temperaturi intre 20 -30 de grade  Cat am stat la Lisabona a plouat in fiecare dupa-amiaza.
Si la Bilbao cand am ajuns era racoare si era dupa o ploaie. La fel ceva mai la nord pe coasta franceza pe la Biaritz. Dar acolo apa era ok ptr baie.

#23
antic

antic

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,334
  • Înscris: 04.12.2004
În luna august, la Nazare,  apa avea undeva pe la 17-18 grade.   Intrau ăia care să dădeau cu placa în costume de neopren,  iar eu şi cu fiul meu am ieşit vineţi şi cu maxilare încleştate după 15 minute în apă.   Degeaba am dat din mâini,  rece rău. Şi la sud de Lisabona,  peste golf,  sunt nişte plaje naturale absolut excepţionale,  lungi de kilometri.   Soare,  frumos,  apă rece.   Nu de 18 grade,  dar sub 22-23. Însă acolo am avut parte de curenţi naşpa.   Dacă săreai în sus,  te ducea apa cel puţin 1m.   Fără să îţi dai seama.   Se simţea curentul la picioare. Periculos pentru oricine,  nu doar pentru copii. Eu am "făcut" un tur,  de sus,  din Spania,  de la intrarea în Ţara Bascilor,  apoi în jos, pe coastă,  prin Porto,  stat la Lisabona câteva zile şi apoi tot în jos,  alte zile de explorare şi tot aşa,  am dat ocol peninsulei Iberice.

A fost a doua oră când m-am dus şi prin Ţara Bascilor.   Îmi place mult.  Atunci când intri din Franţa în Spanie, totul este mai curat, mai frumos şi mai îngrijit. Este un pic şocantă diferenţa.
Mi-am mai propus să mai trag o tură prin nord,  dar,  de data asta,  să stau mai mult,  ca să pot vizita şi să mă odihnesc.   Am fost un pic şi pe El Camino del Norte.  Aşa, cam ca un turist,  nu ca pelerin.  De curiozitate.   Intersant. Oameni mulţi şi faine acele hanuri de pe rută.   Chiar dacă nu sunt religios, scurta "documentare" mi-a indus o stare de bine,  de linişte.  Mă rog,  poate placebo. Am fost şi la  Fatima. Mi-au plăcut în suflet munţii.   Combinaţia dintre vegetaţia de munte şi plantele mediteraneene dă un miros dumnezeiesc,  omniprezent.   Fie doar şi pentru asta mi-aş dori să revăd.   În orice caz,  ca să nu mă las purtat de reverii,  dau şi o sugestie utilă. Ţara Bascilor trebuie musai vizitată cu maşina.  Asta ca să simţi acea stare de libertate şi să poţi ajunge la plajele ascunse,  să fii acolo singur,  doar cu muntele,  cu marea şi cu gaşca ta.   Este ceva diferit de o experienţă într-o staţiune aglomerată,  ceva  "altfel",  greu de descris

Edited by antic, 14 June 2024 - 20:20.


#24
themis

themis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 209
  • Înscris: 21.04.2011
În primul rând, pentru ca s-a vorbit de siguranță, pot sa spun ca de mult timp călătoresc singura prin Europa și nu m-am simțit niciodată în pericol. Evident, trebuie grija iar lucrurile/locurile de evitat sunt cunoscute, eventual măsurile de precauție pot face obiectul unui topic separat :). Oricum, am fost singura în Andalucia de vreo trei ori și o data în zona Tara Bascilor, fără nici o problema.

La subiect, daca e de ales intre cele doua, clar Andalucia. Mult mai ofertanta pentru vizite și te poți descurca și fără închiriere mașina, cu transportul în comun. În funcție de locul unde cazezi - Sevilla, Malaga - pot fi vizitate și alte orașe - Cordoba, Granada, Cadiz, poți sa ajungi în Gibraltar.

Și Tara Bascilor e faină dar parca un pic mai greu cu deplasările, fără mașina, cred ca a mai zis cineva. Iar obiective nu ai așa de multe într-o singura locație. Pe când în Andalucia...îți trebuie mai multe zile pentru Sevilla, eu sunt îndrăgostită de Cordoba, iar Granada și Alhambra...nu cred ca găsești astfel de obiective în partea de nord. În schimb, mâncarea mi s-a părut foarte buna în Tara Bascilor.

Singura excepție: daca te gândești sa mergi vara-inceput de toamna, adică iunie-septembrie. În situația asta, nu aș recomanda Andalucia, poate fi insuportabil și imposibil de circulat.

#25
o_dor

o_dor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,708
  • Înscris: 28.06.2007
<parmaboy77>, greu de raspuns la asa ceva, mai ales cu acel “de prima data” al dumneavoastra. Va voi povesti despre Spaniile noastre asa cum au facut si ceilalti, poate intarind opinia exprimata de <giuliani2>: “nu mi se pare ok abordarea cu mersul pt prima data in cea mai frumoasa regiune”.


2009. Cu avionul pana la Madrid. Masina de la Avis: Madrid – Aranjuez – El Escorial – Segovia – Avila – Toledo – Cordoba – Sevilla si am predat masina. Sevilla. Masina de la Sixt: Cadiz – Sevilla – Granada – Lorca – Guardamar del Segura – Benidorm – Valencia – Castelldefels – Montserrat – Barcelona si am predat masina. Barcelona.

Am ramas cu dorinta de a revedea Andaluzia. 10 ani.


2019. Cu avionul pana la Malaga. Masina de la MalagaCar pentru Pueblos Blancos (o saptamana): Malaga – Frigiliana – Nerja – Competa – Sayalonga – Colomares – Marbella – Estepona – Algeciras – Vejer de la Frontera – Conil de la Frontera – Chiclana de la Frontera – Cadiz – Jerez de la Frontera – Arcos de la Frontera – El Bosque – Prado del Rey – Zahara de la Sierra – Algodonales – Olvera – Alcala del Valle – Setenil de las Bodegas – Ronda – Malaga si am predat masina. Cu transport public: Cordoba, Sevilla, Malaga. Cred ca acesta era unul dintre traseele promise, <mdt>. Scuze pentru intarziere!

2021. Cu avionul pana la Malaga. Masina de la MalagaCar: Antequera – Granada – Baeza – Ubeda – Guadix – Almeria – Cartagena – Murcia – Elche – Alicante – La Vila Joiosa – Altea – Malaga si am predat masina. Malaga.

2022. Cu avionul pana la Madrid. Masina de la RecordGo: Alcala de Henares – Guadalajara  – Cuenca – Campo de Criptana – Almagro – Jerez de los Caballeros – Zafra – Merida – Guadalupe – Trujillo – Caceres – Plasencia – Garganta la Olla – Segovia – Palacio Real de La Granja de San Ildefonso – El Valle de los Caidos – El Escorial – Avila si am predat masina la Madrid. Cu autobuzul: Salamanca, Toledo. Madrid.


La Malaga am fost sfatuiti sa mergem si in nordul Spaniei.

2023. Cu avionul pana la Madrid si de aici cu trenul la Valladolid. Cu autobuzul: Leon (Astorga) – Burgos – Bilbao – Santander (Torrelavega, Santillana del Mar, Comillas) – Santander – Oviedo – Madrid. Madrid.


Dumneavoastra nu ati precizat durata estimata a calatoriei in Spania. Si chiar este un factor hotarator al traseului. Scriu asta pentru ca 2009 a insemnat aproape o luna, iar celelalte sa zicem trei saptamani – trei saptamani si ceva.

Transport. Am inchiriat masina atunci cand am putut plati, am folosit trenul si autobuzul in rest (imi amintesc de o singura intarziere cauzata de lucrari).

Siguranta. Ca peste tot. Sunt atractive alte categorii de varsta. Singura tentativa la spectacolul de seara de la Font Magica Montjuic 2009. Compatrioti.

Cea mai buna intrebare ar fi: Ce urmeaza?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate