![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Plata cu cardul si bacsisul
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/icon_users.png)
#559
Posted 07 June 2024 - 18:18
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
#560
Posted 07 June 2024 - 18:25
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Mah , tu nu stii ca lutefisk nu este peste ci ca asa se numeste mancarea respectiva care poate fi preparata din 4 tipuri de peste diferiti. Literally meaning "lye fish," lutefisk is a dried stockfish (normally cod or ling, but haddock and pollock can also be used) that has been brined in lye, soaked to remove the resulting caustic solution, and then steamed until it flakes. The end result looks and feels gelatinous Mah, stiu. Se face din peste uscat, lasa aerele de chelnerita inchipuita
Ma scuzi, nu ai mentionat asta in primul mesaj, apoi mi-a scapat. Oricum nu as fi primul care vorbeste aiurea pe aici Mai e si @Noua, ai dreptate. Si ea tot pe diagonala citeste. Specificasem treaba asta inainte sa insisti tu cu comentarii desteptute
Am incercat treaba asta la niste prieteni, nu aveau de ce sa-mi dea banii inapoi
Pai nu ai fost pe deplin satisfacut, deci nu si-au facut treaba. Trebuiau sa il ia inapoi, sa nu iti ia banii pe el, si sa iti aduca si cumpensare ca ti-au "sifonat" mood-ul pe seara respectiva. |
#561
Posted 07 June 2024 - 18:48
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Mah, stiu. Se face din peste uscat, lasa aerele de chelnerita inchipuita Mai e si @Noua, ai dreptate. Si ea tot pe diagonala citeste. Specificasem treaba asta inainte sa insisti tu cu comentarii desteptute pasarica , tu zici ca ai avut ocazia sa incerci lutefisk si ti-a mirosit a mici , de aia nu ai putut sa-l mananci nu ? Bicaronat de sodiu se pune in mici , nu-mi amintesc sa fi mancat mici si sa ma gandesc ca au gust de sapun dar pestele asta pe care zici tu ca stii cum se prepara , are gust de sapun pentru ca se tine in lesie / lye ca sa nu mai fie uscat Ai zis ca ai incercat sa-l mananci in Norvegia , nu ai zis ca ti-au pregatit prietenii tai acasa la ei lutefisk .Nu o mai da cotita ca nu tine figura , e normal sa credem ca erai la restaurant si nu la cineva acasa.
Ma scuzi, nu ai mentionat asta in primul mesaj, apoi mi-a scapat. Oricum nu as fi primul care vorbeste aiurea pe aici Nu ai de ce te sa scuzi. Asta e stilul lui |
#562
Posted 07 June 2024 - 18:55
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
pasarica , tu zici ca ai avut ocazia sa incerci lutefisk si ti-a mirosit a mici , de aia nu ai putut sa-l mananci nu ? Bicaronat de sodiu se pune in mici , nu-mi amintesc sa fi mancat mici si sa ma gandesc ca au gust de sapun dar pestele asta pe care zici tu ca stii cum se prepara , are gust de sapun pentru ca se tine in lesie / lye ca sa nu mai fie uscat Ai zis ca ai incercat sa-l mananci in Norvegia , nu ai zis ca ti-au pregatit prietenii tai acasa la ei lutefisk .Nu o mai da cotita ca nu tine figura , e normal sa credem ca erai la restaurant si nu la cineva acasa. Nu ai de ce te sa scuzi. Asta e stilul lui Nu, nu zic. Ca de obicei pricepi in basca. Nu ma intreba de ce se pune in bicarbonat, ca nu sint expert. Am prieteni si rude foarte multe prin toata lumea, prieteni inclusiv in tarile nordice. Nu-ti bate capul cu aspectul asta ca nu e relevant https://www.suednorw...fisk-doerrfisch Quote Lutefisk este preparat din cod (pește uscat) care este mai întâi înmuiat în apă și apoi pus în Lesie (zice traducerea) din bicarbonat de sodiu (Natron). Acest tratament conferă peștelui o culoare galben-aurie și o consistență moale, dându-i gustul caracteristic. Lutefisk are sezonul său din octombrie până în aprilie. Îl puteți cumpăra ambalat în vid sau congelat de la un vânzător de pește. |
#563
Posted 07 June 2024 - 19:11
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Mai e si @Noua, ai dreptate. Si ea tot pe diagonala citeste. Specificasem treaba asta inainte sa insisti tu cu comentarii desteptute Pai d-asta suntem aici nu? Sa discutam. Oricum toata discutia asta e offtopic, am pornit de la bacsis si plata cu card si acum suntem la peste imputit.... |
#564
Posted 07 June 2024 - 19:21
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Pai d-asta suntem aici nu? Sa discutam. Oricum toata discutia asta e offtopic, am pornit de la bacsis si plata cu card si acum suntem la peste imputit.... Cu timpul o sa te obisnuiesti cu stilul @Nouei de a arunca discutia in balarii, plecind de la a pricepe continutul unui text in basca si a baga tot felul de afirmatii in tastatura interlocutorului. Astea incep cu "vrei sa zici", "zici ca" si derivatele ![]() LE: apropo, vezi sa n-o iei pe urmele ei cu cititul pe diagonala bretelei stingi Edited by Zuckerwatte, 07 June 2024 - 19:22. |
#565
Posted 07 June 2024 - 19:34
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Exista metode sa reduci, sau sa neutralizezi complet mirosul intens, un bucatar bun le stie.Lutefisk, spre exemplu, se tine doua zile in solutie de bicarbonat de sodiu. Concediaza-l pe prapadit ![]() Hidroxidul de sodiu (denumit și sodă caustică sau leșie) este o bază anorganică cu formula chimică NaOH. Perhaps the greatest offense of the lutefisk isn't necessarily its texture, but the smell associated with it. Most people describe it as a very pungent, fishy smell that can't be easily forgotten. Simply put, lutefisk smells strongly of fish, with notes of sourness and ammonia.
Nu, nu zic. Ca de obicei pricepi in basca. Nu ma intreba de ce se pune in bicarbonat, ca nu sint expert. Am prieteni si rude foarte multe prin toata lumea, prieteni inclusiv in tarile nordice. Nu-ti bate capul cu aspectul asta ca nu e relevant https://www.suednorw...fisk-doerrfisch Ingredients for the lye:
Nici eu nu sunt experta dar nici nu ma dau ca fiind experta chiar si in momentele in care habar nu am care-i compozitia chimica a bicarbonatului de sodiu ( cum ai zis tu initial ) sau al lesiei Inteleg ca traducerea ta din norvegiana in romana ti-a footut directia si nici tu nu esti expert in chimie dar cand vine vorba de mancat , diferenta intre bicarbonat de sodiu ( ala de se pune in mici ca sa iasa pufosi si in prajituri ) vs soda caustica , e enorma Cam ca baking soda vs baking powder vs LYE in engleza ![]() Ti-am pus traducerea in romana de pe site-ul pe care mi l-ai dat tu. Poate intelegi mai bine de ce te-am luat la intrebari cu lutefisk-ul . Mi-ai zis sa concediez prapaditul de bucatar ca tu stii mai bine ca lutefisk nu pute cand eu am ales lutefisk-ul tocmai pentru ca pute. Plm , alte 3 pagini discutate pe motiv de vata pe bat care zice ca le stie pe toate dar defapt habar nu are ce vorbeste Nu ma intereseaza de prietenii tai , ma interseaza cand te iei de bucatarul meu ![]() Edited by Noua_pe_site, 07 June 2024 - 19:36. |
#566
Posted 07 June 2024 - 20:51
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Hidroxidul de sodiu (denumit și sodă caustică sau leșie) este o bază anorganică cu formula chimică NaOH. Perhaps the greatest offense of the lutefisk isn't necessarily its texture, but the smell associated with it. Most people describe it as a very pungent, fishy smell that can't be easily forgotten. Simply put, lutefisk smells strongly of fish, with notes of sourness and ammonia. Ingredients for the lye:
Nici eu nu sunt experta dar nici nu ma dau ca fiind experta chiar si in momentele in care habar nu am care-i compozitia chimica a bicarbonatului de sodiu ( cum ai zis tu initial ) sau al lesiei Inteleg ca traducerea ta din norvegiana in romana ti-a footut directia si nici tu nu esti expert in chimie dar cand vine vorba de mancat , diferenta intre bicarbonat de sodiu ( ala de se pune in mici ca sa iasa pufosi si in prajituri ) vs soda caustica , e enorma Cam ca baking soda vs baking powder vs LYE in engleza ![]() Da da, totul e "cam ca" Ca sa stii chimie trebuia sa faci niste scoala, nu aia de chelneri, evident. In linkul, pe care ti l-am dat si care btw este in germana si nu in norvegiana, scrie natron, care e asta: https://en.wikipedia.org/wiki/Natron Quote Natron is a naturally occurring mixture of sodium carbonate decahydrate (Na2CO3·10H2O, a kind of soda ash) and around 17% sodium bicarbonate (also called baking soda, NaHCO3) along with small quantities of sodium chloride and sodium sulfate. Natron is white to colourless when pure, varying to gray or yellow with impurities. Natron deposits are sometimes found in saline lake beds which arose in arid environments. Throughout history natron has had many practical applications that continue today in the wide range of modern uses of its constituent mineral components. Soda caustica sa bagi tu in mincare, poate te trezeste din visare ![]() Quote Sodium hydroxide, also known as lye and caustic soda,[1][2] is an inorganic compound with the formula NaOH. It is a white solid ionic compound consisting of sodium cations Na+ and hydroxide anions OH−. Sodium hydroxide is a highly corrosive base and alkali that decomposes lipids and proteins at ambient temperatures and may cause severe chemical burns. |
#567
Posted 07 June 2024 - 21:47
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Da da, totul e "cam ca" Ca sa stii chimie trebuia sa faci niste scoala, nu aia de chelneri, evident. In linkul, pe care ti l-am dat si care btw este in germana si nu in norvegiana, scrie natron, care e asta: Natron is a naturally occurring mixture of sodium carbonate decahydrate (Na2CO3·10H2O, a kind of soda ash) and around 17% sodium bicarbonate (also called baking soda, NaHCO3) along with small quantities of sodium chloride and sodium sulfat Recunosc , am chiulit la lectiile de chimie dar din alea 3 pe care le-am luat am retinut ca suflatul si clorul nu e acelasi lucru cu baking soda aia pe care am pus-o eu in clatite cand mi-o venit chef de facut clatite din scratch Esti sigur ca doresti sa continui discutia asta ? ![]() ![]() |
#568
Posted 07 June 2024 - 21:50
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Natron is a naturally occurring mixture of sodium carbonate decahydrate (Na2CO3·10H2O, a kind of soda ash) and around 17% sodium bicarbonate (also called baking soda, NaHCO3) along with small quantities of sodium chloride and sodium sulfat Recunosc , am chiulit la lectiile de chimie dar din alea 3 pe care le-am luat am retinut ca suflatul si clorul nu e acelasi lucru cu baking soda aia pe care am pus-o eu in clatite cand mi-o venit chef de facut clatite din scratch Esti sigur ca doresti sa continui discutia asta ? ![]() ![]() Du-te la scoala si invata si chimie si multe altele. Pina atunci lasa astea |
|
#569
Posted 07 June 2024 - 21:59
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Du-te la scoala si invata si chimie si multe altele. Pina atunci lasa astea Baga tu nasul in sticla de clor a lu nevasta-ta pe care o tine ascunsa undeva in baie si daca nu stii ce miros are suflatul , imagineaza-ti un ou stricat. Combina mirosurile astea doua si iti rezulta mirosul de lutefisk . A dracu pielea pe tine care nu esti in stare sa te opresti nici cand iti pun sub nas descrierea exacta a produsului ![]() Perhaps the greatest offense of the lutefisk isn't necessarily its texture, but the smell associated with it. Most people describe it as a very pungent, fishy smell that can't be easily forgotten. Simply put, lutefisk smells strongly of fish, with notes of sourness and ammonia. |
#570
Posted 07 June 2024 - 22:28
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Deci tu daca vii la mine si ceri pestele ala iar eu iti spun bah Tsunamii , vezi ca bucatarii mei sunt maestrii dar pestele ala e imputit de la mama lui si daca il comanzi , Pentru ca tot tu spui ca:
Sefu si-a cerut scuze pentru nepolitetea mea in fata ei Daca vrei, continui pledoaria mea. Aici e vorba de sales si incredere si dezamagire, INDIFERENT de partea caruia sta adevarul pe care-l vezi tu. TU te inseli daca clientului nu-i place ceea ce i-ai oferit INDIFERENT ce i-ai spus inainte NU adevarul tau e important. Nu zic ca-s romanisme, sunt lucruri care nu au ce cauta in vanzari.
nu vrem sa facem oamenii sa se simta prosti nu "prosti" ci "prost" Faptul ca nu-ti place ceva nu te face prost, prost e cel care te considera prost pentru ca nu-ti place ceva Si da, daca se simt prost, II FACI sa nu se simta prost si NU TE CERTI CU EI, NU-TI IMPUI parerea ta, care da, e subiectiva
Nope , nu aveam ce sa-i spune pentru ca bucatarul nu a gresit cu nimic ![]() Asta o spune NUMAI clientul, nu tu, nu bucatarul. Vii la lectie si te invat
Mai Tsu, ai trăit în SUA și nu ai fost niciodată într-un restaurant cu aripi? Nu am trait sa intru intr-un restaurant care sa aiba in meniu ceva pe care chelnerul sau bucatarul sau managerul sa ecomande sa nu-l comanzi. E impotriva firii. De ce ai cheltui bani cu ingredientele, cu munca bucatarului cu storage-ul etc etc etc etc si sa-i spui clientului: "asta pute"?, "nu comanda asta!" etc |
#571
Posted 07 June 2024 - 22:38
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Baga tu nasul in sticla de clor a lu nevasta-ta pe care o tine ascunsa undeva in baie si daca nu stii ce miros are suflatul , imagineaza-ti un ou stricat. Draga, nu Clor, ci Clorura de sodiu, adica sarea de bucatarie ![]() Celalalt are alte proprietati, te las sa ghicesti care. Hint: sulfatul de sodiu se foloseste sub denumirea E514 Fa bine si urmeaza-mi sfatul:
Du-te la scoala si invata si chimie si multe altele. Pina atunci lasa astea Edited by Zuckerwatte, 07 June 2024 - 22:38. |
#572
Posted 07 June 2024 - 23:18
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Draga, nu Clor, ci Clorura de sodiu, adica sarea de bucatarie ![]() Celalalt are alte proprietati, te las sa ghicesti care. Hint: sulfatul de sodiu se foloseste sub denumirea E514 Fa bine si urmeaza-mi sfatul: Daca le combini impreuna resulta lesie/soda caustica sau tu stii mai bine decat toti? Inclusiv norgevianul meu care m-a intrebat daca imi place sa mananc sapun si cand am spus nu , mi-a sugerat sa nu incerc lutefisk atunci One reason for lutefisk's distinctive smell is because the chemical used for preserving the fish is caustic soda. The net aromatic result reminds some people of spoiled rather than preserved fish. Lutefisk is cod fish that’s been hung on racks and dried in the open air until it resembles fish jerky. But it’s not done yet. You might chip a tooth on cod jerky, so you have to soften it up a bit before you can eat it. So, you reconstitute the cod in lye (yes, the same lye used to make soap, declog drains, and clean ovens). As your cod soaks in its lye bath, it starts to gelatinize. And, tiny detail — it’s also poisonous. To make it edible again, it must be rinsed and soaked in water (that you constantly change) for four to six days. Four is probably death, so I’d go with six. |
#573
Posted 07 June 2024 - 23:36
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Corect, ASTA e atitudinea corespunzatoare Nu-mi spune , nu esti la curent cu metoda in care managerul tine cu clientul desi e constient ca acel client merita un sut in fund? Nu suntem tarani , logic ca sefu' trebuia sa tina cu clientul ![]()
Daca vrei, continui pledoaria mea. Aici e vorba de sales si incredere si dezamagire, INDIFERENT de partea caruia sta adevarul pe care-l vezi tu. TU te inseli daca clientului nu-i place ceea ce i-ai oferit INDIFERENT ce i-ai spus inainte NU adevarul tau e important. Poti sa dezvolti in varianta conservatoare ca asta pare cam prea woke si nu inteleg limbajul democrat ![]() Cum sa nu conteze daca mancarea e gatita corespunzator si tu nu-ti asumi responsabilitatea comenzii tale? Ca am impresia ca tu mergi pe idee ca indiferent ce kkt comanda cineva si desi nu e nimic in neregula cu produsul respectiv , faci plecaciuni si aduci alte 3 produse sa le incerce. Eventual ii dai si la pachet ca sa te asiguri ca revine la restaurantul tau si mananca iar . Gratis , ca asta a fost scopul inca de la inceput
Nu am trait sa intru intr-un restaurant care sa aiba in meniu ceva pe care chelnerul sau bucatarul sau managerul sa ecomande sa nu-l comanzi. E impotriva firii. De ce ai cheltui bani cu ingredientele, cu munca bucatarului cu storage-ul etc etc etc etc si sa-i spui clientului: "asta pute"?, "nu comanda asta!" etc Mergi in Norvegia si vezi ce-ti spun daca comanzi lutefisk si-si dau seama ca nu esti nativ ![]() |
|
#574
Posted 07 June 2024 - 23:41
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
De la ciubuc ati ajuns la pestele ala imputit?
![]() ![]() Indiferent cum platesc, ciubucu' il las cash. Un minim 10%. |
#575
Posted 07 June 2024 - 23:51
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
#576
Posted 07 June 2024 - 23:55
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
La chimie ma pricep la fel de bine ca la reteta aia de peste imputit de care acum aud prima oara.
![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users