Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...
 Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa
 "Gipane" cu girofar care ...

Mai e cineva pe forum, in afara d...

COSAFA CUP 2024

Cartela internet cu roaming - com...
 Service Liebherr

Modificare lucrare cimentata

Refinanțare credit ipotecar ...

site CNAIR, sectiunea vignettes -...
 

Plata cu cardul si bacsisul

* * * - - 2 votes
  • Please log in to reply
599 replies to this topic

#559
djbiti1

djbiti1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 950
  • Înscris: 27.06.2009

View PostZuckerwatte, on 07 iunie 2024 - 18:12, said:


Nu prea ai priceput ca era vorba despre niste prieteni, asa-i? Despre ce bani vorbesti...aiurea?

Ma scuzi, nu ai mentionat asta in primul mesaj, apoi mi-a scapat. Oricum nu as fi primul care vorbeste aiurea pe aici

#560
Zuckerwatte

Zuckerwatte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,282
  • Înscris: 06.07.2023

View PostNoua_pe_site, on 07 iunie 2024 - 18:13, said:

Mah , tu nu stii ca lutefisk nu este peste ci ca asa se numeste mancarea respectiva care poate fi preparata din 4 tipuri de peste diferiti.

Literally meaning "lye fish," lutefisk is a dried stockfish (normally cod or ling, but haddock and pollock can also be used) that has been brined in lye, soaked to remove the resulting caustic solution, and then steamed until it flakes. The end result looks and feels gelatinous

Mah, stiu. Se face din peste uscat, lasa aerele de chelnerita inchipuita

View Postdjbiti1, on 07 iunie 2024 - 18:18, said:

Ma scuzi, nu ai mentionat asta in primul mesaj, apoi mi-a scapat. Oricum nu as fi primul care vorbeste aiurea pe aici

Mai e si @Noua, ai dreptate. Si ea tot pe diagonala citeste. Specificasem treaba asta inainte sa insisti tu cu comentarii desteptute

View PostZuckerwatte, on 07 iunie 2024 - 18:07, said:

Am incercat treaba asta la niste prieteni, nu aveau de ce sa-mi dea banii inapoi

View Postdjbiti1, on 07 iunie 2024 - 18:09, said:

Pai nu ai fost pe deplin satisfacut, deci nu si-au facut treaba. Trebuiau sa il ia inapoi, sa nu iti ia banii pe el, si sa iti aduca si cumpensare ca ti-au "sifonat" mood-ul pe seara respectiva.


#561
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,631
  • Înscris: 26.01.2010

View PostZuckerwatte, on 07 iunie 2024 - 18:25, said:


Mah, stiu. Se face din peste uscat, lasa aerele de chelnerita inchipuita

Mai e si @Noua, ai dreptate. Si ea tot pe diagonala citeste. Specificasem treaba asta inainte sa insisti tu cu comentarii desteptute

pasarica , tu zici ca ai avut ocazia sa incerci lutefisk si ti-a mirosit a mici , de aia nu ai putut sa-l mananci nu ?
Bicaronat de sodiu se pune in mici , nu-mi amintesc sa fi mancat mici si sa ma gandesc ca au gust de sapun dar pestele asta pe care zici tu ca stii cum se prepara , are gust de sapun pentru ca se tine in lesie / lye ca sa nu mai fie uscat

Ai zis ca ai incercat sa-l mananci in Norvegia , nu ai zis ca ti-au pregatit prietenii tai acasa la ei lutefisk .Nu o mai da cotita ca nu tine figura , e normal sa credem ca erai la restaurant si nu la cineva acasa.

View Postdjbiti1, on 07 iunie 2024 - 18:18, said:

Ma scuzi, nu ai mentionat asta in primul mesaj, apoi mi-a scapat. Oricum nu as fi primul care vorbeste aiurea pe aici

Nu ai de ce te sa scuzi. Asta e stilul lui

#562
Zuckerwatte

Zuckerwatte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,282
  • Înscris: 06.07.2023

View PostNoua_pe_site, on 07 iunie 2024 - 18:48, said:

pasarica , tu zici ca ai avut ocazia sa incerci lutefisk si ti-a mirosit a mici , de aia nu ai putut sa-l mananci nu ?
Bicaronat de sodiu se pune in mici , nu-mi amintesc sa fi mancat mici si sa ma gandesc ca au gust de sapun dar pestele asta pe care zici tu ca stii cum se prepara , are gust de sapun pentru ca se tine in lesie / lye ca sa nu mai fie uscat

Ai zis ca ai incercat sa-l mananci in Norvegia , nu ai zis ca ti-au pregatit prietenii tai acasa la ei lutefisk .Nu o mai da cotita ca nu tine figura , e normal sa credem ca erai la restaurant si nu la cineva acasa.



Nu ai de ce te sa scuzi. Asta e stilul lui

Nu, nu zic. Ca de obicei pricepi in basca. Nu ma intreba de ce se pune in bicarbonat, ca nu sint expert.
Am prieteni si rude foarte multe prin toata lumea, prieteni inclusiv in tarile nordice. Nu-ti bate capul cu aspectul asta ca nu e relevant

https://www.suednorw...fisk-doerrfisch

Quote

Lutefisk este preparat din cod (pește uscat) care este mai întâi înmuiat în apă și apoi pus în Lesie (zice traducerea) din bicarbonat de sodiu (Natron). Acest tratament conferă peștelui o culoare galben-aurie și o consistență moale, dându-i gustul caracteristic. Lutefisk are sezonul său din octombrie până în aprilie. Îl puteți cumpăra ambalat în vid sau congelat de la un vânzător de pește.


#563
djbiti1

djbiti1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 950
  • Înscris: 27.06.2009

View PostZuckerwatte, on 07 iunie 2024 - 18:25, said:

Mai e si @Noua, ai dreptate. Si ea tot pe diagonala citeste. Specificasem treaba asta inainte sa insisti tu cu comentarii desteptute

Pai d-asta suntem aici nu? Sa discutam. Oricum toata discutia asta e offtopic, am pornit de la bacsis si plata cu card si acum suntem la peste imputit....

#564
Zuckerwatte

Zuckerwatte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,282
  • Înscris: 06.07.2023

Vizualizare mesajdjbiti1, pe 07 iunie 2024 - 19:11, a scris:

Pai d-asta suntem aici nu? Sa discutam. Oricum toata discutia asta e offtopic, am pornit de la bacsis si plata cu card si acum suntem la peste imputit....

Cu timpul o sa te obisnuiesti cu stilul @Nouei de a arunca discutia in balarii, plecind de la a pricepe continutul unui text in basca si a baga tot felul de afirmatii in tastatura interlocutorului. Astea incep cu "vrei sa zici", "zici ca" si derivatele Posted image

LE: apropo, vezi sa n-o iei pe urmele ei cu cititul pe diagonala bretelei stingi

Edited by Zuckerwatte, 07 June 2024 - 19:22.


#565
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,631
  • Înscris: 26.01.2010

Vizualizare mesajZuckerwatte, pe 07 iunie 2024 - 16:33, a scris:

Exista metode sa reduci, sau sa neutralizezi complet mirosul intens, un bucatar bun le stie.Lutefisk, spre exemplu, se tine doua zile in solutie de bicarbonat de sodiu. Concediaza-l pe prapadit Posted image

Hidroxidul de sodiu (denumit și sodă caustică sau leșie) este o bază anorganică cu formula chimică NaOH.

Perhaps the greatest offense of the lutefisk isn't necessarily its texture, but the smell associated with it. Most people describe it as a very pungent, fishy smell that can't be easily forgotten. Simply put, lutefisk smells strongly of fish, with notes of sourness and ammonia.

Vizualizare mesajZuckerwatte, pe 07 iunie 2024 - 18:55, a scris:

Nu, nu zic. Ca de obicei pricepi in basca. Nu ma intreba de ce se pune in bicarbonat, ca nu sint expert.
Am prieteni si rude foarte multe prin toata lumea, prieteni inclusiv in tarile nordice. Nu-ti bate capul cu aspectul asta ca nu e relevant

https://www.suednorw...fisk-doerrfisch


Ingredients for the lye:


4-5 tablespoons of caustic soda (or wood ash)
10 liters of water

Mix the soda in the water and put the fish in it. Please do not take zinc containers, preferably plastic containers. The fish has to stay in here for 2 days. After that it is put 2 better in clear water for 3 days.


Nici eu nu sunt experta dar nici nu ma dau ca fiind experta chiar si in momentele in care habar nu am care-i compozitia chimica a bicarbonatului de sodiu ( cum ai zis tu initial ) sau al lesiei
Inteleg ca traducerea ta din norvegiana in romana ti-a footut directia si nici tu nu esti expert in chimie dar cand vine vorba de mancat , diferenta intre bicarbonat de sodiu ( ala de se pune in mici ca sa iasa pufosi si in prajituri ) vs soda caustica , e enorma

Cam ca baking soda vs baking powder vs LYE in engleza Posted image
Ti-am pus traducerea in romana de pe site-ul pe care mi l-ai dat tu. Poate intelegi mai bine de ce te-am luat la intrebari cu lutefisk-ul .

Mi-ai zis sa concediez prapaditul de bucatar ca tu stii mai bine ca lutefisk nu pute cand eu am ales lutefisk-ul tocmai pentru ca pute.

Plm , alte 3 pagini discutate pe motiv de vata pe bat care zice ca le stie pe toate dar defapt habar nu are ce vorbeste
Nu ma intereseaza de prietenii tai , ma interseaza cand te iei de bucatarul meu Posted image

Edited by Noua_pe_site, 07 June 2024 - 19:36.


#566
Zuckerwatte

Zuckerwatte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,282
  • Înscris: 06.07.2023

View PostNoua_pe_site, on 07 iunie 2024 - 19:34, said:

Hidroxidul de sodiu (denumit și sodă caustică sau leșie) este o bază anorganică cu formula chimică NaOH.

Perhaps the greatest offense of the lutefisk isn't necessarily its texture, but the smell associated with it. Most people describe it as a very pungent, fishy smell that can't be easily forgotten. Simply put, lutefisk smells strongly of fish, with notes of sourness and ammonia.




Ingredients for the lye:


4-5 tablespoons of caustic soda (or wood ash)
10 liters of water

Mix the soda in the water and put the fish in it. Please do not take zinc containers, preferably plastic containers. The fish has to stay in here for 2 days. After that it is put 2 better in clear water for 3 days.


Nici eu nu sunt experta dar nici nu ma dau ca fiind experta chiar si in momentele in care habar nu am care-i compozitia chimica a bicarbonatului de sodiu ( cum ai zis tu initial ) sau al lesiei
Inteleg ca traducerea ta din norvegiana in romana ti-a footut directia si nici tu nu esti expert in chimie dar cand vine vorba de mancat , diferenta intre bicarbonat de sodiu ( ala de se pune in mici ca sa iasa pufosi si in prajituri ) vs soda caustica , e enorma

Cam ca baking soda vs baking powder vs LYE in engleza Posted Image

Da da, totul e "cam ca"
Ca sa stii chimie trebuia sa faci niste scoala, nu aia de chelneri, evident.
In linkul, pe care ti l-am dat si care btw este in germana si nu in norvegiana, scrie natron, care e asta:

https://en.wikipedia.org/wiki/Natron

Quote

Natron is a naturally occurring mixture of sodium carbonate decahydrate (Na2CO3·10H2O, a kind of soda ash) and around 17% sodium bicarbonate (also called baking soda, NaHCO3) along with small quantities of sodium chloride and sodium sulfate. Natron is white to colourless when pure, varying to gray or yellow with impurities. Natron deposits are sometimes found in saline lake beds which arose in arid environments. Throughout history natron has had many practical applications that continue today in the wide range of modern uses of its constituent mineral components.

Soda caustica sa bagi tu in mincare, poate te trezeste din visare Posted Image

Quote

Sodium hydroxide, also known as lye and caustic soda,[1][2] is an inorganic compound with the formula NaOH. It is a white solid ionic compound consisting of sodium cations Na+ and hydroxide anions OH−.
Sodium hydroxide is a highly corrosive base and alkali that decomposes lipids and proteins at ambient temperatures and may cause severe chemical burns.


#567
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,631
  • Înscris: 26.01.2010

View PostZuckerwatte, on 07 iunie 2024 - 20:51, said:


Da da, totul e "cam ca"
Ca sa stii chimie trebuia sa faci niste scoala, nu aia de chelneri, evident.
In linkul, pe care ti l-am dat si care btw este in germana si nu in norvegiana, scrie natron, care e asta:

Natron is a naturally occurring mixture of sodium carbonate decahydrate (Na2CO3·10H2O, a kind of soda ash) and around 17% sodium bicarbonate (also called baking soda, NaHCO3) along with small quantities of sodium chloride and sodium sulfat

Recunosc , am chiulit la lectiile de chimie dar din alea 3 pe care le-am luat am retinut ca suflatul si clorul nu e acelasi lucru cu baking soda aia pe care am pus-o eu in clatite cand mi-o venit chef de facut clatite din scratch
Esti sigur ca doresti sa continui discutia asta ? Posted Image Posted Image

#568
Zuckerwatte

Zuckerwatte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,282
  • Înscris: 06.07.2023

View PostNoua_pe_site, on 07 iunie 2024 - 21:47, said:

Natron is a naturally occurring mixture of sodium carbonate decahydrate (Na2CO3·10H2O, a kind of soda ash) and around 17% sodium bicarbonate (also called baking soda, NaHCO3) along with small quantities of sodium chloride and sodium sulfat

Recunosc , am chiulit la lectiile de chimie dar din alea 3 pe care le-am luat am retinut ca suflatul si clorul nu e acelasi lucru cu baking soda aia pe care am pus-o eu in clatite cand mi-o venit chef de facut clatite din scratch
Esti sigur ca doresti sa continui discutia asta ? Posted Image Posted Image

Du-te la scoala si invata si chimie si multe altele. Pina atunci lasa astea

#569
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,631
  • Înscris: 26.01.2010

View PostZuckerwatte, on 07 iunie 2024 - 21:50, said:


Du-te la scoala si invata si chimie si multe altele. Pina atunci lasa astea

Baga tu nasul in sticla de clor a lu nevasta-ta pe care o tine ascunsa undeva in baie si daca nu stii ce miros are suflatul , imagineaza-ti un ou stricat.
Combina mirosurile astea doua si iti rezulta mirosul de lutefisk .
A dracu pielea pe tine care nu esti in stare sa te opresti nici cand iti pun sub nas descrierea exacta a produsului Posted Image


Perhaps the greatest offense of the lutefisk isn't necessarily its texture, but the smell associated with it. Most people describe it as a very pungent, fishy smell that can't be easily forgotten. Simply put, lutefisk smells strongly of fish, with notes of sourness and ammonia.

#570
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,452
  • Înscris: 20.10.2015

View PostNoua_pe_site, on 07 iunie 2024 - 16:13, said:

Deci tu daca vii la mine si ceri pestele ala iar eu iti spun bah Tsunamii , vezi ca bucatarii mei sunt maestrii dar pestele ala e imputit de la mama lui si daca il comanzi ,
Atunci NU-L VINZI,/ NU-L PUI in meniu, il dai numai celor cunoscatori sau scrii in meniu ca nu-l recomandati
Pentru ca tot tu spui ca:

View PostNoua_pe_site, on 28 mai 2024 - 16:16, said:

Sefu si-a cerut scuze pentru nepolitetea mea in fata ei
Corect, ASTA e atitudinea corespunzatoare

Daca vrei, continui pledoaria mea. Aici e vorba de sales si incredere si dezamagire, INDIFERENT de partea caruia sta adevarul pe care-l vezi tu. TU te inseli daca clientului nu-i place ceea ce i-ai oferit INDIFERENT ce i-ai spus inainte
NU adevarul tau e important.
Nu zic ca-s romanisme, sunt lucruri care nu au ce cauta in vanzari.

View PostNoua_pe_site, on 07 iunie 2024 - 16:13, said:

nu vrem sa facem oamenii sa se simta prosti

nu "prosti" ci "prost"
Faptul ca nu-ti place ceva nu te face prost, prost e cel care te considera prost pentru ca nu-ti place ceva
Si da, daca se simt prost, II FACI sa nu se simta prost si NU TE CERTI CU EI, NU-TI IMPUI parerea ta, care da, e subiectiva

View PostNoua_pe_site, on 07 iunie 2024 - 16:13, said:

Nope , nu aveam ce sa-i spune pentru ca bucatarul nu a gresit cu nimic :D

Asta o spune NUMAI clientul, nu tu, nu bucatarul.
Vii la lectie si te invat

View Postvrajitoruldinoz, on 07 iunie 2024 - 17:12, said:

Mai Tsu, ai trăit în SUA și nu ai fost niciodată într-un restaurant cu aripi?

Nu am trait sa intru intr-un restaurant care sa aiba in meniu ceva pe care chelnerul sau bucatarul sau managerul sa ecomande sa nu-l comanzi. E impotriva firii.
De ce ai cheltui bani cu ingredientele, cu munca bucatarului cu storage-ul etc etc etc etc si sa-i spui clientului: "asta pute"?, "nu comanda asta!" etc

#571
Zuckerwatte

Zuckerwatte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,282
  • Înscris: 06.07.2023

View PostNoua_pe_site, on 07 iunie 2024 - 21:59, said:

Baga tu nasul in sticla de clor a lu nevasta-ta pe care o tine ascunsa undeva in baie si daca nu stii ce miros are suflatul , imagineaza-ti un ou stricat.

Draga, nu Clor, ci Clorura de sodiu, adica sarea de bucatarie Posted Image
Celalalt are alte proprietati, te las sa ghicesti care. Hint: sulfatul de sodiu se foloseste sub denumirea E514
Fa bine si urmeaza-mi sfatul:

View PostZuckerwatte, on 07 iunie 2024 - 21:50, said:

Du-te la scoala si invata si chimie si multe altele. Pina atunci lasa astea

Edited by Zuckerwatte, 07 June 2024 - 22:38.


#572
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,631
  • Înscris: 26.01.2010

Vizualizare mesajZuckerwatte, pe 07 iunie 2024 - 22:38, a scris:

Draga, nu Clor, ci Clorura de sodiu, adica sarea de bucatarie Posted image
Celalalt are alte proprietati, te las sa ghicesti care. Hint: sulfatul de sodiu se foloseste sub denumirea E514
Fa bine si urmeaza-mi sfatul:

Daca le combini impreuna resulta lesie/soda caustica sau tu stii mai bine decat toti?
Inclusiv norgevianul meu care m-a intrebat daca imi place sa mananc sapun si cand am spus nu , mi-a sugerat sa nu incerc lutefisk atunci


One reason for lutefisk's distinctive smell is because the chemical used for preserving the fish is caustic soda. The net aromatic result reminds some people of spoiled rather than preserved fish.


Lutefisk is cod fish that’s been hung on racks and dried in the open air until it resembles fish jerky.  But it’s not done yet.
You might chip a tooth on cod jerky, so you have to soften it up a bit before you can eat it.  
So, you reconstitute the cod in lye (yes, the same lye used to make soap, declog drains, and clean ovens).
As your cod soaks in its lye bath, it starts to gelatinize.  And, tiny detail — it’s also poisonous.  
To make it edible again, it must be rinsed and soaked in water (that you constantly change) for four to six days.  
Four is probably death, so I’d go with six.

#573
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,631
  • Înscris: 26.01.2010

Vizualizare mesajTsunamii, pe 07 iunie 2024 - 22:28, a scris:


Corect, ASTA e atitudinea corespunzatoare

Nu-mi spune , nu esti la curent cu metoda in care managerul tine cu clientul desi e constient ca acel client merita un sut in fund?
Nu suntem tarani , logic ca sefu' trebuia sa tina cu clientul  :D

Vizualizare mesajTsunamii, pe 07 iunie 2024 - 22:28, a scris:

Daca vrei, continui pledoaria mea. Aici e vorba de sales si incredere si dezamagire, INDIFERENT de partea caruia sta adevarul pe care-l vezi tu. TU te inseli daca clientului nu-i place ceea ce i-ai oferit INDIFERENT ce i-ai spus inainte
NU adevarul tau e important.


Poti sa dezvolti in varianta conservatoare ca asta pare cam prea woke si nu inteleg limbajul democrat :lol:
Cum sa nu conteze daca mancarea e gatita corespunzator si tu nu-ti asumi responsabilitatea comenzii tale? Ca am impresia ca tu mergi pe idee ca indiferent ce kkt comanda cineva si desi nu e nimic in neregula cu produsul respectiv , faci plecaciuni si aduci alte 3 produse sa le incerce.
Eventual ii dai si la pachet ca sa te asiguri ca revine la restaurantul tau si mananca iar . Gratis , ca asta a fost scopul inca de la inceput

Vizualizare mesajTsunamii, pe 07 iunie 2024 - 22:28, a scris:


Nu am trait sa intru intr-un restaurant care sa aiba in meniu ceva pe care chelnerul sau bucatarul sau managerul sa ecomande sa nu-l comanzi. E impotriva firii.
De ce ai cheltui bani cu ingredientele, cu munca bucatarului cu storage-ul etc etc etc etc si sa-i spui clientului: "asta pute"?, "nu comanda asta!" etc

Mergi in Norvegia si vezi ce-ti spun daca comanzi lutefisk si-si dau seama ca nu esti nativ Posted image

#574
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,177
  • Înscris: 31.07.2007
De la ciubuc ati ajuns la pestele ala imputit? :D De altfel o progresie normala dupa 32 de pagini! :D

Indiferent cum platesc, ciubucu' il las cash. Un minim 10%.

#575
Noua_pe_site

Noua_pe_site

    Heartless Biatch

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,631
  • Înscris: 26.01.2010

View Postedy_wheazel, on 07 iunie 2024 - 23:41, said:

De la ciubuc ati ajuns la pestele ala imputit? Posted Image .

Si chimie, nu uita chimia  :D

#576
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,177
  • Înscris: 31.07.2007
La chimie ma pricep la fel de bine ca la reteta aia de peste imputit de care acum aud prima oara. :D

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate