Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Șomer cu venituri prin parti...

Insignia 2018-2020 Sport Tourer d...

Recomandari proteza auditiva

Oameni care traiesc pe bune
 Sony Xperia 1 VI

Eroare E-15, msv Bosch Silence Pl...

La Anmgd Cluj se face master dupa...

Prezentatori TV cu telefoanele in...
 AC Mobil fara evacuare?

SMS over IMS networks – SMS...

MYEGNETIAPASS - GRECIA - mic ghid

Distribuție Golf 7 2.0 TDI
 Incurajarea, stimularea si sustin...

Inmatriculare Motocileta "de ...

Pentru voi cat de relevant e cons...

MyGuava?
 

Problema Centrala Viessmann Vitodens 050-W

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
aditzuuu

aditzuuu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 09.11.2007
Detin o Centrala Viessmann Vitodens 050 W. O puteti vedea si in link-ul de mai jos.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/K_GC17ra_Bc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Am o problema cel putin interesanta. Mentionez ca centrala e nou-nouta. Abia am realizat racordarea la gaz.
Centrala porneste fara nici o problema, da flacara, nu imi apare nici o eroare. Problema este ca nu imi vine apa calda la nici un robinet si nici caloriferele nu se incalzesc. Se dezmortesc sa zicem vreo 2-3 calorifere si restul ramas gheata. Si cele 2-3 calorifere abia se dezmortesc dupa ce functioneaza centrala vreo juma de ora intr-una(acestea sunt caloriferele cele mai apropiate de centrala).
Caloriferele si intreaga instalatie au fost aerisite.(am aerisitoare automate).
Sa fie oare ceva in neregula cu vana cu 3 cai?Dat fiind ca e nou-nouta centrala nu cred ca ar fi blocata vana. Ma gandesc ca poate e o problema cu servomotorul vanei. Daca acel servomotor nu ar functiona mi-ar bloca apa calda atat inspre calorifere cat si inspre robinet?

Desigur ca va veni un specialist dupa sarbatori pentru prima pornire. Chiar el mi-a zis la telefon ca pot porni centrala ca sa nu stau de sarbatori fara sa ma folosesc de ea. Acum parerea voastra care ar fi?

Edited by aditzuuu, 23 December 2022 - 02:12.


#2
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,657
  • Înscris: 01.12.2001
Dar nu ai făcut PIF? Las-o așa daca vrei sa prinzi Crăciunul
Deci nu îți fac alta recomandare și ar fi bine sa faci PIF prima data. Atunci se va face și echilibrarea hidraulică.

#3
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,662
  • Înscris: 08.03.2017
"Desigur ca va veni un specialist dupa sarbatori pentru prima pornire."
Acesta e primul lucru dupa montaj !
Sti cum e ...pare ea mica si simpla dar e complexa in interior si cere calibrari.
Am aceeasi centrala si de 3 ani jumatate merge super , anual chem la ea tehnicianul sa verifice tot , am deschis abonament anual pentru intaietate la defectiuni, reducere 15 % piese si manopera , costa 100 lei si am spus ca merita .
Teoretic o pornesti dupa montaj dar practic nu o folosesti fara PIF .

#4
pustiu_22

pustiu_22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,052
  • Înscris: 19.01.2007
Ce temperatura ai setata pe calorifere?

#5
ldpe

ldpe

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,662
  • Înscris: 08.03.2017
Nu e de la setarea temperaturi - in meniul principal mai exista un submeniu care te lasa sa modifici puterea in focar in procente - nu dau detali ca intra omul si locomotiva cu aburi face din centrala .
Din setarile centralei este !

Edited by ldpe, 23 December 2022 - 08:21.


#6
aditzuuu

aditzuuu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 09.11.2007
Temperatura pe calorifere e de 60 de grade. La fel e si pe apa menajera. Sper si eu ca problema sa fie din setari dar m-a gandesc ca mi-ar fi zis ceva specialistu daca mai trebuia ceva setat. Va dati seama, ca il voi astepta pe el. Dar eram doar curios daca a mai patit cineva,ceva in genu si daca o posibila cauza ar putea fi vana cu 3 cai.

#7
reborn_21

reborn_21

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 953
  • Înscris: 24.11.2021
Nu are nici o legatura vana cu 3 cai cu functionarea centralei tale. Daca era vana cu 3 cai blocata, aceasta ar fi fost blocata fie pe incalzire, fie pe apa calda menajera.
- Daca ar fi blocata pe incalzire, ai fi avut caldura, iar cind ai fi deschis un robinet de apa calda, ai fi avut tot caldura.
- Daca ar fi blocata pe apa calda menajera, ai fi avut apa calda la robinet, iar cind ai fi cerut caldura te-ai fi trezit ca-ti fierbe apa in centrala.

Ce presiune de apa ai in instalatie ?
Zici ca ai setat temperatura in calorifere la 60 de grade. Dupa ce porneste focul, la ce temperatura ajunge apa in centrala dupa 15-20 minute de functionare ?

Eu banuiesc ca centrala pleaca din fabrica cu niste setari care nu o lasa sa functioneze normal, pina ce nu vine specialistul sa-i faca PIF-ul. Am mai intilnit treaba asta la niste modele de Bosch, care porneau cu foc minim si nu vroiau nicicum sa mearga mai tare, pina ce nu intrai in meniul de servis sa-i faci configurarea si sa-i spui citi metri de cos ai folosit.

Edited by reborn_21, 23 December 2022 - 12:45.


#8
bansh3

bansh3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 24.08.2007
Centrala aia e atat de "idiot proof" incat trebuie sa functioneze fara nici o setare extradin partea utilizatorului, DAR, inseamn ca dorel de a facut instalarea a facut ce trebuie, si a umplut instalatia, facut aerisire.
Nu stiu cum seteaza altii temperatura la calorifere la 60grade la modelul asta de centrala, dar ea functioneaza cu Weather Compensation daca o conectezi la WiFi si nu setezi decat temperatura dorita in camera, iar ea estimeaza in functie de temperatura de afara cam la cat sa duca agentul termic in instalatie, si NU dureaza 15-20min, trebuie sa simti caldura pe teava de TUR in maxim 2 min altfel exista o problema(teava de TUR este in marginea stanga cum te uiti la centrala, returul la marginea din dreapta), apoi verifici temperatura pe teava de retur daca se incalzeste apa in instalatie.
Printre altele te sfatuiesc sa instalezi Vicare/Viguide si sa conectezi centrala la WiFi ca sa vezi paramentrii , o sa ai o gramada de setari, si parametrii de monitorizare la partea de "boiler"
Unde mai pui ca exista si o optiune unde poti sa opresti sau sa setezi modul de functionare pe incalzire / incalzire + ACM/ ACM/ sau ... modul magic "nu incalzesti nimic" OFF, dar daca nu ai instalat ViCare e greu de explicat, ai eticheta cu codul QR cum desfaci capacul(impingi cu o surubelnite niste cleme prin niste gauri in plasticul din partea de jos a centralei spre margine) tragi capacul putin , si pe stanga ai un buzunar de plastic cu niste stikere, scoti unul si il lipesti pe centrala ca o sa ai nevoie si alta data si mai sunt dorei **** care iti sigileaza capacul la centrala imediat dupa PIF si nu iti scot sticketul ala afara ca ii doare-n **** sau nu ii duce capul.

#9
Danosul

Danosul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,214
  • Înscris: 07.01.2007
@bansh3, sa inteleg ca ai aceeasi centrala?

Am si eu acelasi model  Viessman Vitodens 050 cu ACM, luata prin Septembrie si montata in locul uneia mai vechi fara condensare, am totusi o intrebare pentru cei care se pricep, pentru o eficienta buna a centralei, temperatura apei in calorifere am inteles ca trebuie setata cat mai jos, intre 45-55 de grade, eu o am setata la 55 de grade, vechea centrala termica clasica fara condensare o aveam setata la 65 de grade si era ok, incalzea foarte rapid apa in calorifere si dadea rapid caldura, acum cu aceasta la 55 de grade la cat am setat-o centrala functioneaza mai mult timp si caloriferele nu mai sunt chiar asa fierbinti, e normal, totusi la o casa care nu are izolatie prea buna, cum e recomandat sa functioneze centrala,  cu temperatura apei spre 65 de grade  si atunci  ar functiona ca si una fara condensare sau la temperatura apei cat mai joasa pentru eficienta ?

Nu-mi dau seama daca in cazul meu e bine sa o las setata la 55 de grade sau sa o pun macar la 60, nu mi se pare mult mai eficienta fata de cea veche care a mers 14 ani fara nici o defectiune, am schimbat-o doar pentru ca  se spune ca  cele prin condensare sunt mai eficiente si consuma mai putin.

PS, asa arata  informatiile din aplicatia ViCare, destul de interesant, ce am observat pana acum, e ca centrala moduleaza puterea arzatorului pana la minim 19-20%

Attached Files


Edited by Danosul, 26 December 2022 - 13:05.


#10
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,297
  • Înscris: 25.04.2016
@Danosul vezi daca exista si modul auto de setare al temperaturii pe tur, in care centrala si-l alege automat. Ar trebui sa ai senzor sau termostat dedicat, Viessmann.
E bine sa nu depaseasca 60 grade.
La cea veche, daca nu era in condensare, cu 65 grade pe tur si zici ca facea caldura ok, era super ca si economie, se apropia mult de una in condensare. Cele in condensare pot functiona si mai jos de 55 grade pe tur dar e bine sa faca asta automat centrala, insa cum spuneam, iti trebuie un termostat Viessmann.

#11
aditzuuu

aditzuuu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 09.11.2007
ca sa revin cu un update.
Centrala are o functie de aerisire automata a instalatiei( optiunea C2). Isi face aerisirea automat timp de  20 de minute. Dupa ce am facut acea aerisire imi vine apa calda la robinet.  
S-au incalzit si cateva calorifere bine pentru 2-3 ore si apoi nu a mai mers deloc incalzirea pe calorifere.
E foarte ciudat. Caloriferele au fost toate aerisite(oricum am si aerisitoare automate). Cel mai apropiat calorifer de centrala se incalzeste pe tur, iar pe retur e apa rece. Caloriferul e cald doar primul sfert din partea de sus. Celelalte calorifere sunt reci si pe tur si pe retur. Am verificat si filtrul de pe returul centralei si e curat. Nu pot sa inteleg. E ca si cum nu ar functiona pompa.
Si apropo. Vana pare a comuta.
In meniu...la B3. Pct-ul 7 arata pozitia 0 pentru heating si 2 pentru DWH. Sta comutat pe 0 pana deschid apa la robinet si apoi se comuta pe 2.

Edited by aditzuuu, 27 December 2022 - 18:57.


#12
bansh3

bansh3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 24.08.2007
@Danosul b0ka 25kw am si o folosesc impreuna cu un "ViCare Thermostat" si nu prea stiu ce sa spun despre ea in combinatia asta ca nu am experiente cu alte modele, dar blocul nu e izolat, iar balcoanele de la 2 camere pierd cam majoritatea caldurii din apartament si am facut o mare prostie ca am pus calorifere doar pe balcoane si in camera cu balcon l-am sarit pe calorifer, asa ca am consum destul de mare... intre 8 si 16mc/zi(probabil chiar mai mult)
in momentul comisionarii centralei cu aplicatia ViGuide poti seta limita temperaturii pe tur si alte cele, iar apoi o poti monitoriza de oriunde cu prin orice browser viguide.viessmann.com , bineinteles ca nu se vad toti parametrii de functionare, dar e de ajuns sa vezi in mare cam tot ce ai nevoie

@aditzuuu nu doar ca are program de aerisit, dar are si aerisitor automat, asa ca baga presiune 2bar in  instalatie si laso sa isi faca de cap si insista pe aerisitul caloriferelor. opresti centrala, opresti robinetul de retur, si surpriza, ai sub ea un robinet de plastic pe langa teava de gaz, invarti de el si se incarca instalatia cu apa, te uiti pe manometru si cand ajunge la 2 inchizi robinetul de sub centrala si deschizi robinetul de retur si o pornesti ( poti sa faci asta si fara sa opresti centrala dar va porni automat arzatorul cand bagi apa in instalatie si te da peste cap daca esti emotiv )
Din moment ce ai spus ca ai aerisit din programul centralei si a mers cat de cat, ai uitat sa spui ce presiune ai pe instalatie, ca sigur a scazut dupa aerisire, apoi te rog cu insistenta sa instaleazi aplicatia ViCare pe telefon si sa o conecteazi la WiFi ca sa vezi ce face centrala, nu sa butonezi prin meniuri degeaba. deci umplii instalatia, aerisesti, insisti si repeti, in timp ce o tii pe 60grade sau ceva degenul, dar cu insistenta.()

Pentru cei care se plang ca nu se foloseste fara PIF ... uite ca am cumparato pe la inceputul lui aprilie si am inceput sa o folosesc pe la inceputul lui august, iar prin octombrie am facut PIF-ul, si ce sa vezi,  a functionat bine mersi in tot acest timp din aprilie pana in octombrie, probabil si din cauza ca instalarea a fost facuta de cineva care stia sa o si verifice ca functioneaza corect de la instalare

#13
aditzuuu

aditzuuu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 09.11.2007
Presiunea o tin la 2 bari. Si am si aplicatia instalata.

#14
aditzuuu

aditzuuu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 387
  • Înscris: 09.11.2007
Dupa fiecare calorifer aerisit, mai bagam apoi si apa in sistem. Deschideam robinetu de alimentare si cand ajungea la 2 bari il inchideam. Nu opream centrala sau ceva in genu. O sa mai fortez cu programul de aerisire al centralei. Poate o fi un dop de aer fix la pompa si merge in gol. Caloriferele le-am aerisit pana mi-a venit acru. Plus ca ma repet, am aerisitoare automate.

Edited by aditzuuu, 27 December 2022 - 20:35.


#15
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,297
  • Înscris: 25.04.2016

 bansh3, on 27 decembrie 2022 - 19:55, said:

am consum destul de mare... intre 8 si 16mc/zi(probabil chiar mai mult)
E enorm consumu pentru un apartament chiar daca nu e anvelopat blocu. Sa inteleg ca nu ai balconul sau balcoanele inchise ?

#16
Danosul

Danosul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,214
  • Înscris: 07.01.2007
@bansh3, eu am la centrală presiunea de 1bar si nu merge sa bag presiune de la acel robinet de umplere, nu se întâmplă nimic pe manometru cand deschid acel robinet, nu se aude nimic, nu creste deloc presiunea in instalație, instalatorul mi-a zis cand a instalat-o ca e presiunea slaba pe rețea dar la centrala veche mergea fără probleme sa cresc presiunea de la acel robinet
Sa fie centrala defectă?
Instalatorul a bagat presiune la 1,5 bari cu o pompa legata la un calorifer ca să poată sa o pună sub funcțiune.
Acum a mai scăzut presiunea la 1 bar și mi-e ca va mai scadea si nu pot sa mai cresc presiunea.

Attached Files


Edited by Danosul, 27 December 2022 - 21:06.


#17
bansh3

bansh3

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 203
  • Înscris: 24.08.2007

 MMike, on 27 decembrie 2022 - 21:01, said:

E enorm consumu pentru un apartament chiar daca nu e anvelopat blocu. Sa inteleg ca nu ai balconul sau balcoanele inchise ?

Sunt inchise cu profile salamander + tripan si izoleaza termic destul de bine, dar peretii lateri ai balcoanelor sunt dintr-o placa de beton iar in camerele cu balcoane nu am calorifere. teapa mea cu renovarea asta,,, va trebui sa pun calorifere in camere si sa schimb caloriferele de pe balcoane nu unele mai lungi de 140x60
Apropo, centrala moduleaza pana de la 10%, undeva la 3.2kw, o vad destul de des ca ramane pe acolo apoi se opreste de cand a inceput sa iasa soarele si sa fie mai cald.

Din pacate am cunostinte cu aceasi problema referitor la presiunea din instalatie, nu poti decat sa incerci sa o umplii cand vezi ca ai presiunea la apa rece mai mare decat de obicei, sunt sigur ca iti dai seama ochiometric la dus/robinet cand creste, si sa nu uiti sa inchizi returul la calorifere cand ii faci presiunea(nu de alta dar cunosc multe cazuri), daca nu ai nici o ocazie in care sa bagi peste 1bar atunci nu iti ramane decat sa chemi in instalator cu pompa sa iti faca presiunea, si sa faci reclamatie la furnizorul de apa rece.

Edited by bansh3, 27 December 2022 - 21:29.


#18
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,297
  • Înscris: 25.04.2016

 bansh3, on 27 decembrie 2022 - 21:25, said:

Sunt inchise cu profile salamander + tripan si izoleaza termic destul de bine, dar peretii lateri ai balcoanelor sunt dintr-o placa de beton iar in camerele cu balcoane nu am calorifere. teapa mea cu renovarea asta,,, va trebui sa pun calorifere in camere si sa schimb caloriferele de pe balcoane nu unele mai lungi de 140x60
Apropo, centrala moduleaza pana de la 10%, undeva la 3.2kw
Deci ai pus calorifere in balcoane dar nu si in camerele aferente balcoanelor ?.... Trebuia invers....
Ai model de 19kw sau 24kw ? Parca de 32kw nu este si in cazu asta nu are cum sa aiba 10% modularea, cel mult 8%....

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate