Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...

Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...
 podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...

Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop
 Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa

"Gipane" cu girofar care ...

Mai e cineva pe forum, in afara d...
 COSAFA CUP 2024

Cartela internet cu roaming - com...

Service Liebherr

Modificare lucrare cimentata
 

Rusofobia la români. De ce nu-i suportă poporul român pe ruși: jaloanele unei ostilități seculare

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
114 replies to this topic

#109
vanitty

vanitty

    Ala negru de respira greu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,808
  • Înscris: 05.11.2009

View PostWilee_Coyote, on 25 iulie 2023 - 01:28, said:

La ce palmasi rusi te referi?
Din URSS facea parte in 1940 RSS Ucraina. Membrii acestei RSS au cerut ca Bucovina de Nord si Bugeacul sa faca parte din aceasta RSS, cel putin asa rezulta din convorbirile lui Molotov cu Ribbentrop si pana la urma in urma acestor convorbiri cele doua provincii romanesti au intrat in posesia RSS Ucraina.
Acei palmasi rusi de care vorbesti, erau cetateni URSS, de unde stii ca nu erau ucrainieni care la acea vreme erau tot cetateni URSS? nu spun ca erau, dar de unde stii ca nu erau?
Nu spun ca am dreptate, dar cred ca aceasta rusofobie pe care o au multi romani se datoreaza mai mult ucrainienilor decat rusilor,
care nici ei n-au fost sfinti si n-au aratat o dragoste nemarginita fata de poporul roman.
Sper ca atat istorie stii si nu-mi ceri dovezi ale actelor de "prietenie" ale ucrainienilor fata de romani.

matale stii sau presupui? ca daca doar presupui, de ce vrei sa ne imaginam o istorie doar pe baza presupunerilor matale?

#110
Duplex02

Duplex02

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 31.12.2022

View PostDaco_Get, on 22 august 2023 - 18:59, said:

Nu era ca si cum din URSS faceau parte tari care si-au dorit asta .


Posted Image Posted Image

Si saracul Molotov s-a straduit sa le faca pe plac ca el nu voia sa le anexeze si sa le jefuiasca Posted Image))

A fost un moment în care Moscova (Stalin) a spus "niet" expansionismului ucrainean în teritoriile românești. Când Ucraina a cerut Ardealul de Nord, sau măcar Maramureșul de Sud.

#111
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,177
  • Înscris: 31.07.2007

View PostWilee_Coyote, on 25 iulie 2023 - 01:28, said:

La ce palmasi rusi te referi?

Quote

Acei palmasi rusi de care vorbesti, erau cetateni URSS...de unde stii ca nu erau ucrainieni care la acea vreme erau tot cetateni URSS?

Aham. Tu centrezi, tu dai cu capu'.

Quote

Nu spun ca am dreptate, dar cred ca aceasta rusofobie pe care o au multi romani se datoreaza mai mult ucrainienilor decat rusilor, care nici ei n-au fost sfinti si n-au aratat o dragoste nemarginita fata de poporul roman.
Sper ca atat istorie stii si nu-mi ceri dovezi ale actelor de "prietenie" ale ucrainienilor fata de romani.

Nu spun ca incerci sa virezi responsabilitatea catre ucraineni, da' vad ca incerci sa virezi responsabilitatea catre ucraineni. Pentru ca rusii care l-au dat pe Dostoievski si Ceaikovski nu aveau cum sa faca mizerii pe aici.

#112
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,880
  • Înscris: 14.10.2010

View Postlegalizes_crime, on 23 iunie 2022 - 02:40, said:

mergi cam departe.

iar pt cel care spune ca ucrainienii nu-i suporta pe rusi...
e gluma secolului

tu ai habar cam cate familii ruso-ukrainiene sunt?
ai habar cam cati ukrainieni muncesc in rusia?
NU cunosti nimic din istoria celor doua popoare.
Ai aflat cum rusii, prin anii 30 ai sec. trecut, au lasat milioane de ucrainieni sa moara de foame?!?!?!?!

#113
max_01

max_01

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,414
  • Înscris: 07.02.2017
- „În după-amiaza zilei de 2 ianuarie 1945, o mașină turism trecând pe șoseaua Olteniței a fost somată de un soldat îmbrăcat în uniformă sovietică să oprească. Șoferul neoprind, soldatul a tras mai multe gloanțe după mașină. Au fost răniți toți cei trei pasageri. Ion Marinescu, măcelar, rănit grav, a fost dus la spitalul Văcărești, unde a încetat din viață.“
- „Locotenentul sovietic, în completă stare de ebrietate și având în brațe mai multe costume de haine și paltoane, luate nu se știe de unde și trecând pe strada G-ral Cristescu, a vrut să ia motocicleta militară română care se afla în fața Marelui Stat-Major.“
- „În ziua de 19 ianuarie, în bodega lui Marin Andreescu din str. Dogari 34 au pătruns șapte militari în uniforme sovietice, înarmați, și un civil. Sub amenințarea armelor, au luat din tejghea suma de 600.000 lei, sticle cu băuturi, iar de la clienții din local au luat banii, actele și ceasurile, după care au dispărut cu o mașină.“
- „În seara de 17 februarie, locotenentul sovietic Ruzoi Aleksandr, fiind în stare de ebrietate pe Calea Dorobanți în dreptul casei nr. 65, a oprit mașina condusă de șoferul Condre Ștefan din strada Popa Rus nr. 9, pe care l-a lovit, apoi a tras mai multe focuri de revolver în motor, cu care ocazie s-a împușcat în palma stângă.“
- „În noaptea de 8/9 februarie în locuința lui Roșu Teodor din str. N. Filimon au intrat trei militari în uniforme sovietice și au luat 110.000 lei numerar, obiecte de îmbrăcăminte și bijuterii în valoare de 1,3 milioane lei.“
- „În seara de 20 februarie a.c., pe la orele 21.00, Ion Mǎtǎsoiu trecând pe strada Izvor, a fost acostat de doi militari în uniforme sovietice care i-au luat paltonul, haina, pălăria și suma de 15.000 lei.“
- „În ceasornicăria lui Victor Rozanier din șoseaua Pantelimon au intrat doi militari în uniforme sovietice și au luat toate ceasurile, în nr. de 50, care se găseau în atelier la reparat, proprietatea altor clienți.“
- „La locuința lui Ion Hordoș au venit doi militari în uniforme sovietice care au cerut găzduire. Când gazda a plecat la bucătărie pentru a le pregăti de mâncare, militarii au luat suma de 120.000 lei, un palton din cuier, un costum de haine și o pereche de pantofi bărbătești, după care au dispărut.“
„Istoria mare“ pe care o găsim în manualele școlare, cu statistici și date, nu spune, de fapt, nimic. E moartă. Istoria mică, „la firul ierbii“, care ne arată cum trăiau străbunicii noștri, cu ce aveau ei de-a face zi de zi când ieșeau la plimbare pe stradă, deschideau obloanele prăvăliei ori se duceau să bea un șnaps la birtul din colț - asta e altceva.
Perioada 1944-1950, a primilor ani de după căderea României sub ocupație rusească, este una neglijată de istorici. Până în 1990 a fost interzis să se scrie despre așa ceva. După aceea, e mai greu de înțeles ce i-a reținut pe profesioniști să documenteze temeinic și să umple golul.
A făcut-o Stelian Tănase, în „Zvonuri despre sfârșitul lumii“. A mers la arhivele Prefecturii Bucureștiului și a luat la mână rapoartele Poliției. Ce a găsit acolo e cutremurător.
Românii au păstrat, într-adevăr, o cultură orală prin care s-a transmis, ca o legendă, ce au făcut rușii când au ocupat țara - cam toată lumea știe de „Davai ceas, davai palton“. Însă și aceste povești s-au estompat, odată cu trecerea deceniilor.
Acum le redescoperim cu zecile, ca un bombardament, o continuă stupefacție. Acum, victimele au nume, prenume, se dau locuri și fapte. Rușii furau tot, de la celebrele ceasuri și paltoane, până la motociclete, automobile, bani de buzunar și bijuterii.
Unele dintre rapoartele Poliției române din 1945-1946 amintesc de scenele care în 2022-2023 au stârnit indignarea lumii întregi în Ucraina. Ruși beți-morți ieșeau pe străzile Capitalei și se distrau împușcând civili. Presa nu avea voie să scrie nimic, iar anchetatorii primiseră consemn să treacă în rapoartele lor „militari în uniforme sovietice“ în loc de „militari sovietici“, pentru a se sugera că, de fapt, era vorba tot de români deghizați în uniformele glorioasei Armate Roșii.


#114
alexandrualexww2

alexandrualexww2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 759
  • Înscris: 15.05.2017

View PostTheWarrior, on 23 iunie 2022 - 08:30, said:

Tezaurul a fost partial restituit.
S-a intamplat in 3 etape: 1935, 1956 si 2008.

"În seara zilei de 16 iunie 1935, în gara Obor din București, sosesc 17 vagoane de marfă, încărcate cu 1.443 de lăzi, provenind de la Moscova, din ordinul guvernului URSS, care a decis să restituie României o mare parte din bunurile care au fost depozitate la Kremlin"

"În mod neașteptat, la 12 iunie 1956 ziarele relatau despre faptul că tezaurul românesc aflat la Moscova urma să fie restituit. Lista bunurilor restituite includea Tezaurul de la Pietroasele, 120 de tablouri semnate de Nicolae Grigorescu (dintr-un total de 1350 de picturi, gravuri și desene), vase liturgice din aur și argint, cărți și miniaturi vechi, bijuterii, 156 de icoane, 418 tapițerii, 495 obiecte de cult religios, etc."

Scrie pe Wikipedia.


meama, scrie pe wikipedia :)))))

#115
Daco_Get

Daco_Get

    Green Members

  • Grup: Moderators
  • Posts: 53,216
  • Înscris: 30.01.2008

View PostDuplex02, on 24 august 2023 - 15:59, said:

A fost un moment în care Moscova (Stalin) a spus "niet" expansionismului ucrainean în teritoriile românești. Când Ucraina a cerut Ardealul de Nord, sau măcar Maramureșul de Sud.
Sigur..... fiindca exista un moment dintr-un milion de momente care sunt contrarea acelui moment ...merita amintit exact acel moment :)))

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate