Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Salam de 70 de lei/kg
Last Updated: Dec 29 2020 00:48, Started by
botoxy
, Dec 11 2020 20:31
·
0
#1
Posted 11 December 2020 - 20:31
Am luat cel mai scump salam din supermarket asa de curiozitate.Salam de sibiu cu 70 de lei /kg. Deci la banii astia costa dublu cat kg de porc natural crescut acasa de om normal intr-un an, nu intr-o luna cu antibiotice si hormoni ca aia din magazine.
Dar ca si gust nu mi se pare mai bun.Adica nu e chiar nemancabil cum sunt restul salamurilor care au gust de mushama,dar nici nu iti face pofta asa cum iti face un carnat de porc de casa sau o sunculita de casa. In aceste conditii mi se pare prosteala maxima sa ceri pret dublu |
#3
Posted 11 December 2020 - 20:41
Salamul de Sibiu este un produs de nisa. Si este, cum ar spune francezii, un "gout acqueri".
De aceea unora le place la nebunie, iar altora li se pare groaznic. Si tot de asta costa cat costa. |
#4
Posted 11 December 2020 - 20:44
Salamul de Sibiu este un produs crud-uscat. Nu ai cum sa compari cu pretul carnii proaspete, ca pierde la greutate prin uscare.
Pe de alta parte, mare parte a mezelurior produse in RO sunt porcarii. Eu nu pot manca asa ceva, decat daca imi este foarte foame. Edited by pasilla, 11 December 2020 - 20:47. |
#5
Posted 11 December 2020 - 20:44
Pentru ca n-ai luat in considerare costurile cu procesarea, tva-ul, etc.
|
#6
Posted 11 December 2020 - 20:52
botoxy, on 11 decembrie 2020 - 20:31, said:
Am luat cel mai scump salam din supermarket asa de curiozitate.Salam de sibiu cu 70 de lei /kg. Deci la banii astia costa dublu cat kg de porc natural crescut acasa de om normal intr-un an, nu intr-o luna cu antibiotice si hormoni ca aia din magazine. Dar ca si gust nu mi se pare mai bun.Adica nu e chiar nemancabil cum sunt restul salamurilor care au gust de mushama,dar nici nu iti face pofta asa cum iti face un carnat de porc de casa sau o sunculita de casa. In aceste conditii mi se pare prosteala maxima sa ceri pret dublu |
#7
Posted 11 December 2020 - 20:54
botoxy, on 11 decembrie 2020 - 20:31, said:
Am luat cel mai scump salam din supermarket asa de curiozitate.Salam de sibiu cu 70 de lei /kg. Deci la banii astia costa dublu cat kg de porc natural crescut acasa de om normal intr-un an, nu intr-o luna cu antibiotice si hormoni ca aia din magazine. Dar ca si gust nu mi se pare mai bun.Adica nu e chiar nemancabil cum sunt restul salamurilor care au gust de mushama,dar nici nu iti face pofta asa cum iti face un carnat de porc de casa sau o sunculita de casa. In aceste conditii mi se pare prosteala maxima sa ceri pret dublu |
#8
Posted 11 December 2020 - 20:58
botoxy, on 11 decembrie 2020 - 20:31, said:
Am luat cel mai scump salam din supermarket asa de curiozitate.Salam de sibiu cu 70 de lei /kg. Deci la banii astia costa dublu cat kg de porc natural crescut acasa de om normal intr-un an, nu intr-o luna cu antibiotice si hormoni ca aia din magazine. Dar ca si gust nu mi se pare mai bun.Adica nu e chiar nemancabil cum sunt restul salamurilor care au gust de mushama,dar nici nu iti face pofta asa cum iti face un carnat de porc de casa sau o sunculita de casa. In aceste conditii mi se pare prosteala maxima sa ceri pret dublu Data viitoare sa iei salam de vara la 10 lei kilu', si sa ne spui cum a fost. |
#9
Posted 11 December 2020 - 21:00
@initiator
Se pare ca nu ai vizitat si "galeria" supermarket-ului! La Cora "al meu" e pe culoarul de intrare un magazin SUPER BIO/ECO/NATURAL/SIBI/BAZNA, chiar nu are importamta, unde preturile sunt afisate numai per 100 grame, ca sa nu lesini efectiv in fata vitrinei. Si vand "porcarii" cica 100% naturale, prea bun, prea ca la tara! Problema(nu a clientului) este ca produsele sunt NEGRE de cat stau in vitrina, ca nu le cumpara nimeni. Io m-am invatat si chiar daca de circa 2 ani cumpar carne de la magazin, ca nu mai ne da voie sa taiem porcul acasa, fac "porcarii" la mine in ograda. Poate mai proaste calitativ(oare???) decat cele cu multe zerouri la pretul de la CORA, dar sunt sigur ca nu bag chimicale in mancare. |
#10
Posted 11 December 2020 - 21:02
|
#11
Posted 11 December 2020 - 21:05
#12
Posted 11 December 2020 - 21:06
O stiu, dar acum nu mai iese....si nu sunt vinovate geamurile.
Edited by pasilla, 11 December 2020 - 21:07. |
#13
Posted 11 December 2020 - 21:09
#14
Posted 11 December 2020 - 21:10
Stai ca vin pufanii si ne explica cum am pierdut simtul gustului din cauza varstei
|
#15
Posted 11 December 2020 - 21:13
viceroy56, on 11 decembrie 2020 - 21:00, said:
@initiator Se pare ca nu ai vizitat si "galeria" supermarket-ului! La Cora "al meu" e pe culoarul de intrare un magazin SUPER BIO/ECO/NATURAL/SIBI/BAZNA, chiar nu are importamta, unde preturile sunt afisate numai per 100 grame, ca sa nu lesini efectiv in fata vitrinei. Si vand "porcarii" cica 100% naturale, prea bun, prea ca la tara! Problema(nu a clientului) este ca produsele sunt NEGRE de cat stau in vitrina, ca nu le cumpara nimeni. Io m-am invatat si chiar daca de circa 2 ani cumpar carne de la magazin, ca nu mai ne da voie sa taiem porcul acasa, fac "porcarii" la mine in ograda. Poate mai proaste calitativ(oare???) decat cele cu multe zerouri la pretul de la CORA, dar sunt sigur ca nu bag chimicale in mancare. |
|
#16
Posted 11 December 2020 - 21:20
#17
Posted 11 December 2020 - 21:27
botoxy, on 11 decembrie 2020 - 20:31, said:
Am luat cel mai scump salam din supermarket asa de curiozitate.Salam de sibiu cu 70 de lei /kg. Nu l-ai luat pe cel mai scump. De Mangalița nu era? Este peste 80 - 90 lei kg. Au la lidl o versiune de ~ 200 grame de la pikok din carne de porc de Mangalița cu 20 lei batonul, 100 lei kg. Bun dar exagerat ca preț. Nu are sens să compari gustul de porc de țară afumat cu ce este în comerț asta e clar. Totodată numărul celor care mai pregătesc porcul la țară este foarte scăzut și gusturile vechi se vor uita. Eu astăzi am afumat cârnații, o vreme perfectă, ploaie și frig, miros a coș de fum chiar și după baie. Am tăiat porcul ieri și zilele astea mă ocup de cărnuri. Ce să spun, abia aștept să mănânc o slănină cu ceapă și cârnați plus mușchi afumat. Edited by craciuncostel, 11 December 2020 - 21:28. |
#18
Posted 11 December 2020 - 21:31
Nu era.Plateau marci grele pentru un baton in shop la Mamaia.
|
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users