Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme functionare motocoasa Ma...

Imprimanta 3D mai "moderna"

Folie anticondens

Hidroizolatie piscina
 Am gasit un IPhone

Eveniment 14-16 iunie nZEB expo

Semnalizare incarcare Pachet acum...

Implantologie & Cityscape (re...
 Scurta sinteza a atacurilor posib...

Cel mai bun antivirus / firewall ...

Honor 200 si 200 Pro

Sfat inchidere spatiu intre cada ...
 ANCPI: Scaderi pe piata imobiliara

Dac+Amp sau DAC/AMP combo pentru ...

Camera cu panou solar 180° field ...

Eroare F16 msh Whirlpool 6 sense
 

RUSIA

* * * * - 13 votes
  • This topic is locked This topic is locked
16948 replies to this topic

#16795
Kokoshmare

Kokoshmare

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 28,161
  • Înscris: 20.12.2007
Apropo este in desfasurare Festivalul Mondial al Tineretului, evenimentul ex-comunist resapat pentru timpuri moderne dar cu aceleasi teme ale luptei contra fascismului si imperialismului
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/T1zTfTmEFik?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pe vremea URSS era subiect de bancuri avnd in vedere ca intotdeauna la 9 luni dupa festival aparea un nou lot de bebelusi mulatri

#16796
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 22.01.2004

 Pavel54, on 04 martie 2024 - 15:11, said:

Tu n-ai inteles colega tipareth mentalitatea lui Putin. Faptul ca NATO s-a extins in tarile Baltice, RO, Polonia e una, dar faptul ca Ucraina care e intr-un fel o bucata de Rusie vrea sa intre in NATO si UE a reprezentat bomboana pe coliva. Si stii de ce? Pentru ca daca Ucraina s-ar integra foarte bine atat in UE cat si in NATO ar fi un semnal de alarma pentru celelalte republici foste sovietice care vor vrea sa scape de regimul autoritar de la Moscova.
Teama lui Putin este ca micul lui Imperiu sa nu se prabuseasca, el se crede un Tar care vrea din nou un Imperiu sovietic.
Ceea ce traim astazi cu Putin se datoreaza intr-o oarecare masura si aliatilor care l-au lins in dos pe Stalin oferindu-i pe tava tarile est-europene, Sahalin, Kurile, etc.
Daca atunci Stalin ar fi fost pus cu botul pe labe, astazi Rusia era mult mai putin agresiva.

Motivatia lui Putin pentru atacarea Ucrainei a fost cat se poate de corecta. Distrusul si-a dat seama ca Ruzzia se confrunta cu niste probleme, care intr-adevar, pun sub semnul intrebarii existenta sa ca stat:
- din punct de vedere demografic, Ruzzia inainte de invazie era la pamant. Cu o natalitate de sub 1 (avand nevoie de peste 2,5 pentru a avea o crestere a populatiei), numarul locuitorilor se duce in cap. Speranta de viata la barbatii din Ruzzia era de 48 de ani, din cauza bolilor si a alcoolismului. Proiectand pe viitor aceasta rata care se afla in descrestere inca din 1987, Ruzzia era pusa in situatia depopularii rapide, fiindca chestia asta are efectul bulgarului de zapada.
- stagnarea in domeniul stiintific: in ultimii 30 de ani a existat un declin evident si accelerat al cercetarii si inovarii in Ruzzia. Cei care aveau un pic de creier si chiar voiau sa faca ceva isi luau frumos valiza si plecau in tarile cu apa calda unde aveau posibilitatea sa faca intr-adevar cercetare, nu sa se certe in fiecare zi cu sefii ca nu exista nici hartie la imprimanta si ca wc-ul institutului este in curte. Au ramas doar aceia care s-au incadrat foarte bine in sistemul care oricum nu urmarea dezvoltarea tehnologica: erau bani, inovatiile se furau sau se cumparau din vest daca erau de vanzare.
- prapastia din ce in ce mai mare in ceea ce priveste civilizatia, economia si calitatea vietii dintre Moscova si StPetersburg pe de o parte si restul Ruzziei de cealalta parte. Daca cele doua orase erau tinute la nivel de carte de vizita, restul tarii era in declin din toate punctele de vedere. Orase intregi au devenit pustii, comunitati intregi au disparut. Pentru zona rurala, sa ai gaz si electricitate este un lux de care putini au parte. Activitatile economice s-au restrans, si desi erau bani, nu era nimeni interesat sa dezvolte regiunile rurale si sa le faca prospere. Si nici nu aveau cu cine, de fapt si de drept.
- singurul lucru care mai functiona in Ruzzia in acel moment era industria extractoare si de prelucrare a petrolului si a gazelor naturale. Era singura care mai tinea tara pe linia de plutire. Restrul industriei... invechit, neperformant, ineficient economic.
- iar pandemia a fost semnalul de alarma, care l-a motivat pe Putin sa actioneze, cand declinul s-a accentuat extrem de rapid si nu mai putea fi stopat sub nici un fel. S-a bazat pe faptul ca toata planeta era afectata de pandemie, ca economia era la pamant, ca toti se gandeau doar la propria supravietuire. Era momentul perfect pentru un atac la Ucraina.

Ocuparea Ucrainei ar fi fost o gura de aer proaspat pentru Ruzzia: ar fi adus 45 de milioane de locuitori in plus, dar nu numai atat, ci si intreaga industrie care cat de cat era functionala. Era asul din maneca lui Putin cu care mai prelungea agonia Ruzziei vreo 20 de ani, destul cat sa ii asigure trai confortabil pana la finalul vietii, adulat de intreaga Ruzzie care l-ar fi privit ca pe salvatorul natiei. Testul din 2014 cu Crimeea fusese unul de succes, deci nu avea de ce sa isi faca griji. De politica, de SUA, de NATO, de UE nu avea nici cea mai mica teama. Peste tot in punctele cheie din toate tarile care aveau un cuvant de spus, se aflau politicieni influenti, jurnalisti, generali de armata si ale serviciilor secrete, sefi de partide sau de guverne care se aflau pe statele de plata ale Moscovei, lucru care in prezent nu mai este nici un fel de secret. Ii vedem pe toti cei care propaga narativa Kremlinului, chiar si la urmatorii candidati la presedintie din mai multe state, printre care si SUA. Nu degeaba se spunea ca in 2017 Putin a castigat alegerile din SUA.

Numai ca, cel putin pana acum, planurile lui Putin sunt cam pe faras. Ramane de vazut daca mai apuca sa le mai puna in practica sau nu. Demografic a pierdut si mai multa populatie, de-aia acum e disperat sa creasca natalitatea anuntand tot felul de facilitati pentru familiile cu cat mai multi copii, de-aia se pompeaza atat de mult pe familia traditionala in care femeia trebuie sa stea la cratita si sa aiba grija de gospodarie. Economic, fondul de urgenta al Ruzziei deja s-a cheltuit. Industria petroliera se inchide treptat treptat. Inflatia a crescut de 20% in ultimul an, rubla e de mult trecuta de 150 pentru un dolar, desi oficial e pus din pix un curs care sa convina. Comertul este complet distrus, singura industrie in care se investeste si care mai functioneaza este cea de razboi. In loc sa ajute Ruzzia, Putin a bagat-o si mai mult in kkt.

Norocul lui Putin este ca el conduce o natie de spalati pe creier din tata-n fiu, care au o placere masochista de a suferi si de a se sacrifica pentru maica ruzzie. Este singura lor motivatie de a trai, singura dovada a lor ca nu sunt complet inutili, sa sufere pentru maica Ruzzie. Daca in locul orcilor erau de exemplu francezi, Putin se balanganea de mult in streang.

Faptul ca esti rezistent si esti invatat cu viata grea, cum sunt ruzzii, caliti atata vreme de vicisitudini, nu este o calitate. Nu este decat inca o dovada ca cei care au condus Ruzzia atatea sute de ani si pana in prezent nu au facut nimic pentru poporul ruzz, nu au facut nimic pentru cetateni ca acestia sa duca o viata mai buna. Au continuat sa isi bata joc de vietile lor, intorcand asta ca pe un avantaj: da, dar acum sunteti mai caliti si mai rezistenti. O mizerie.

Edited by Alexis, 04 March 2024 - 18:44.


#16797
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,516
  • Înscris: 23.07.2014

 Alexis, on 04 martie 2024 - 18:39, said:

- singurul lucru care mai functiona in Ruzzia in acel moment era industria extractoare si de prelucrare a petrolului si a gazelor naturale. Era singura care mai tinea tara pe linia de plutire. Restrul industriei... invechit, neperformant, ineficient economic.

Le mergea si exportul de armament, propaganda armelor rusesti si-a facut bine treaba. Razboiul din Ucraina a dat acelei propagande cu realitatea in cap.

 Alexis, on 04 martie 2024 - 18:39, said:

singura industrie in care se investeste si care mai functioneaza este cea de razboi.

Functioneaza, dar nu aduce bani, e carata toata pe front si arsa. E un fel de dat bani pe tigari. Nu exporta, nu baga bani in economie din ea, atata ca da de lucru unui numar mai mare de oameni, dar e prea putin. Probabil ca in urmatorii ani, ca sa mai poata prelungi taratul, vor urma taxe noi (si mari)....daca or avea si pe alea de unde le scoate.

#16798
dansysro

dansysro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,668
  • Înscris: 13.06.2005
Pentru a evita sancțiunile Rusia vrea să exporte pe Lună ... curent

Cine mai poate crede că o țară atât de avansată fură mașini de spălat din Ucraina!?

https://www.hotnews....uclear-luna.htm

Edited by dansysro, 05 March 2024 - 16:19.


#16799
SorinGT

SorinGT

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,516
  • Înscris: 23.07.2014
Chang nu pare nume rusesc. Daca numai sonde Chang-uri ar fi sa ajunga acolo, rusii cu ce vin? Macar chinezii au aflat de colaborarea respectiva? Mai fain o sa fie cu construirea conductelor de apa de la Pamant la Luna. Rusii vor demonta probabil restul conductelor de la reteaua de termoficare, ramase intregi dupa iarna asta.
  Bani iau de la programul T-14 Armata, ca i-au pus cruce...конец

Edited by SorinGT, 05 March 2024 - 16:44.


#16800
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 22.01.2004

Quote

Scopul primelor misiuni lunare va fi acela de a testa tehnologiile cheie, ceea ce va permite începerea construirii unui set de instalații experimentale și de cercetare care să poată fi controlate de la distanță. Prima misiune va merge pe Lună în 2026, proiectul urmând să fie finalizat până în 2028.

De fiecare data cand auzi de chestii ciudate de cercetare, baloane meteo, nave maritime de cercetare, constructie reactor pe luna pentru cercetare, satelit pentru cercetarea fenomenelor meteo, acesta este modul delicat si diplomat de a spune: de spionaj sau cu scop militar. Nimic nou sub soare.

De testat e clar ca vor testa. Vor testa ceva ce trebuie sa se afle fix acolo, pe luna, desi e contraintuitiv sa pui un reactor care produce electricitate pe luna, aiurea on so many levels. Vrei sa populezi luna si ai nevoie de electricitate? Panouri solare tati, alea care alimenteaza satelitii de ani de zile. Nu ai nori sa zici ca nu e eficient.

Dar nu! Pe luna trebuie pus un reactor nuclear. Clar nu pentru productia de electricitate. Clar nu pentru teste care s-ar putea face cat se poate de bine si pe pamant, asa cum s-au facut si pana acum (bine, excluzand Cernobil). Deci mai ramane militar. Ce idei or avea, cum va functiona, nu stim inca. Sper sa nici nu aflam. Dar este clar ca sunt atat de deraiati, astia doi vajnici conducatori de popoare care vibreaza atat de bine impreuna (ei vibreaza, nu popoarele, si e vorba de vibratia subtila a sufletului, nu altceva la care va ganditi voi, da?), incat ajung sa incerce sa puna in practica astfel de idei.

#16801
isr2002

isr2002

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,045
  • Înscris: 06.09.2004

 Alexis, on 05 martie 2024 - 17:35, said:

.... Vrei sa populezi luna si ai nevoie de electricitate? Panouri solare tati, alea care alimenteaza satelitii de ani de zile. Nu ai nori sa zici ca nu e eficient....
Tu ai habar despre subiect? Ai idee cat dureaza o noapte pe Luna?
Toti suntem ingineri...

#16802
mishuletzu

mishuletzu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,475
  • Înscris: 27.02.2018
Comuniștii aștia s-au întors în epoca războiului rece cu star wars-ul lui Reagan pe care acum îl vor la next level cu nucleare în spațiu, și aselenizarea de acum juma de secol care acum se vrea să fie colonizarea lunii.

#16803
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,159
  • Înscris: 15.01.2017
Stati linistiti, rahatii aia nu sunt suficient de destepti sa trimita vreo misiune pe luna care sa si reuseasca.

#16804
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,638
  • Înscris: 01.08.2005
Razboiul psihologic al rusilor a inceput si in Romania. Un exemplu care circula acum pe facebook, cat de ieftine sunt lucrurile in rusia si cat de scumpe sunt in Europa. Sunt sigur ca sunt o multime de dobitoci ce cred.

Attached Files


Edited by costyn_man, 05 March 2024 - 22:23.


#16805
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,159
  • Înscris: 15.01.2017
Un motiv in plus pentru ca orcofilii sa se care in rosia.

#16806
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Putin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,232
  • Înscris: 30.08.2017
Si cu toate astea, tot aia, cand e vorba de emigrat, se duc fix la cei cu megawatu' mai scump.

#16807
costyn_man

costyn_man

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,638
  • Înscris: 01.08.2005
Rusnacii pleaca din rusia sa traiasca in Europa de fraieri, la ei acasa totul este ieftin, dar nu s-ar intoarce pentru nimic in lume.
Pe bune, cat de dobitoc poate fi unul ce pune botul la vrajeala asta? Sunt sigur ca printre sosocari si aurolaci vor incepe sa curga cu exemple ce bine e cu maica rusia si ce rau este cu UE! Dar n-ar pleca nici de-ai dracului in tara botoxatului.
EDIT: pro rusii, aveti cuvantul!Posted Image

Edited by costyn_man, 05 March 2024 - 22:46.


#16808
kyrre

kyrre

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,980
  • Înscris: 27.05.2010

 dansysro, on 05 martie 2024 - 16:18, said:

Pentru a evita sancțiunile Rusia vrea să exporte pe Lună ... curent

Cine mai poate crede că o țară atât de avansată fură mașini de spălat din Ucraina!?

https://www.hotnews....uclear-luna.htm

Sa-mi bag picoarele, numai fieratania aia nu ne-a cazut in cap, dupa ce o lanseaza.

Edited by kyrre, 05 March 2024 - 22:54.


#16809
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 22.01.2004

 isr2002, on 05 martie 2024 - 17:52, said:

Tu ai habar despre subiect? Ai idee cat dureaza o noapte pe Luna?
Toti suntem ingineri...

Duamne! Intr-un univers paralel s-au inventat bateriile! Posted Image

#16810
Alexis

Alexis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,263
  • Înscris: 22.01.2004
Sa ne aducem aminte cu piosenie de vorbele trolilor rusi plecati dintre noi mult prea devreme Posted Image

 Korloff, on 21 februarie 2021 - 18:56, said:

Sigur nu rusii sunt prosti, ci yankeii, chiar criminal de prosti, dincolo de orice limita!
Ei au manevrat toate aceste proteste si in uncraina si in alte parti. Nu de azi de ieri. Si revolutia portocalie si maidanul si tot!

Restul e gargara pe care doar aia platiti mai incearca sa o regurgiteze, sperand ca o minciuna repetata mult va pacali lumea.

yankeii si-au incalcat obligatiile angajamentelor militare, dovedindu-se niste fatalai care nu au putut garanta granitele ukrainei deoarece crimeea a ajuns la rusia - ca sa nu ajunga cumva baza nato, asta chiar ar fi fost umilitor pentru rusia! si fost teritoriu rusesc, chiar nu se cade! si nici estul ucrainei nu sta prea bine nici azi!
cum de altfel yankeii au fost fatalai si cu cazul georgia, cu care chiar au avut nu stiu ce cooperare pe treburi militare! Posted Image

 Korloff, on 04 martie 2021 - 09:20, said:

Ii mananca in cur rau si pe yankei si pe europeni. S-ar putea ca intr-o zi sa explodeze buboiul si sa plateasca populatia civila din ue si us pentru prostiile unor descreierati de politicieni inconstienti cu ce se joaca!
Nu e absolut nimeni din ue, si cu atat mai putin din us, in pozitia de a aduce vreun fel de critici la adresa rusiei, nici nu mai vorbim de stabiliri de "vinovatii" cu privire la tot felul de elucubratii nedovedite - care oricum n-ar conta nici daca ar fi reale - avand in vedere ce istorie mizerabila au si us si ue in foarte multe chestiuni, de la inarmarea lui sadam cu arme chimice(us, fr, de cel putin) si asistarea acestuia la atacarea iranienilor, pana la tot felul de razboaie si alte acte criminale, fara mandat onu, fara nimic.
Yankeii trebuie scosi de urgenta din europa. Iar sustinatorii lor care se afla la butoane prin ue, bagati la puscarie!

 Hunor_66, on 10 aprilie 2021 - 01:02, said:

Rusia, daca se va implica, o va face pentru impunerea conditiilor tratatului Minsk 2.0.
In felul asta USA nu se va putea implica.
Putin e capabil sa-i bage intr-un joc de sah pe americani.
Ukraina se face vinovata de neindeplinirea conditiilor tratatului Minsk 2.0.

Edited by Alexis, 07 March 2024 - 12:25.


#16811
bolovan

bolovan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,351
  • Înscris: 13.02.2004
Din nefericire au disparut mult prea tarziu. Troli ieftini si nu foarte inteligenti

#16812
george_alexandru

george_alexandru

    Mwe Putin

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,232
  • Înscris: 30.08.2017
Să nu-l uităm pe cel mai trol dintre troli, plecat și el prematur dintre noi.

Quote


Vezi mata, una este condamnarea războiului, care este de condamnat, inclusiv războiul hibrid, parșiv, atipic pe care occidentul l-a dus împotriva Rusiei, și altceva este „mîrîitul” la Putin, adică la un lider regional și mondial care luptă alături de țara sa împotriva neocolonialismului occidental, din partea unui „șoahtăr” care „reprezintă” o țară „ruptă în cur”, predată în bună măsură cu arme, bagaje și foarte multe resurse, inclusiv umane, neocolonialiștilor. Vezi mata, când ești un „șoahtăr” „rupt în cur” care stai pe banca amărîților care au pierdut lupta, și poate chiar prin neprezentare, este foarte penibil să „mîrîi” la cineva care nu s-a predat necolonialiștilor și luptă împotriva lor, își croiește un nou destin, își ține țara pe o linie în care să își poată defini drumul înainte prin ea însăși, nu prin executarea ordinelor altora. Despre asta era vorba în esență, nu despre război propriu-zis care este de condamnat oricând, în principiu, deși învățătura ortodoxă, inclusiv cea a Bisericii Ruse, menționează că există și un război drept care poate fi tolerat în anumite condiții, dar nu în sensul că ideea în sine de război este legitimată. Deci potrivit învățăturii ortodoxe, cel puțin a Bisericii Ruse, poate exista război drept la un moment dat ca un rău necesar, și din câte știu este vorba despre anumite războaie de apărare.

https://forum.softpe...4#entry29885716

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate