Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Extindere apa - trecere in domeni...

La mulți ani @Digix!

[cum] telefon cu folosire in SUA

Montare AC deasupra frigiderului?
 Cunoaste cineva metoda de semideg...

De ce in unele tari sunt sparte p...

Marime siguranța AC - 24.000...

E de la monitor sau nu?
 Rezervare gresita

Ce erau chestiile astea pe cerul ...

Apa plata ieftina vs scumpa

Serial: Those About to Die
 Malwarebytes Windows Firewall Con...

hotel pentru copii

Nu pot reinstala windows 11

Replacement grip pentru racheta t...
 

Consider replacing your battery - W7 Ultimate

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
JohnnyZet

JohnnyZet

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 965
  • Înscris: 02.11.2008
Nah c-am patit o nepatita: Consider replacing your battery...

Am un Acer 5742z cumparat acum vreo 2 ani si ceva.. Pana acum vreo 2 - 3 luni totul a fost ok, bateria (pe care o tineam mai mult scoasa din laptop - uitand de ea zile intregi) functionand bine (de fiecare data cand foloseam laptopul, bateria ma tinea aproape 2 ore).. Apoi am schimbat Windowsul 7 si de atunci... prapad.. Am facut un test cu "powercfg -energy" si a reiesit ca "Last Full Charge - 7981".. Am tot incarcat bateria si am descarcat-o si, pana la urma, am scos-o cumva la capat, indicatorul in cazul "powercfg -energy" ajungang pe la "Last Full Charge - 19425".. (drept urmare si autonomia bateriei a crescut de la 20 de minute la aproape o ora).

Mai am ce-i face ori trebuie sa o schimb? Reusesc sa o duc peste limita de 40%, astfel incat sa nu mai apara chestia aia cu "Consider replacing your battery"?

PS: Am schimbat iar Windows-ul si face la fel.
PPS: Am prezentat problema initial in cadrul sectiunii "Baterii", insa nu a raspuns nimeni in 2 zile.

#2
andrei_im

andrei_im

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,019
  • Înscris: 13.08.2009
Cam asta e viata unei baterii. Faptul ca ai tinut-o fara sa o folosesti, in ciuda opiniei populare, nu a ajutat-o, ci dimpotriva. Totodata descarcarile si incarcarile extreme micsoreaza viata bateriilor pe baza de Lithium, care nu au efect de memorie spre deosebire de cele pe baza de Nichel. Pentru o baterie pe baza de Lithium cel mai bine este sa nu fie niciodata descarcata complet ori incarcata la maxim, desi de treaba asta se ocupa producatorii si le limiteaza cat de cat, deci nu le poti descarca/incarca niciodata extrem.
Oricum, 2 ani... si-a facut treaba, ia-ti alta.

#3
Mos-Nicolae

Mos-Nicolae

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,954
  • Înscris: 09.12.2013
Tu zici cumva de steguletul ala din dreapta: Action Center

Cauta in Control Panel\All Control Panel Items\Action Center - Poate ai pe acolo vreo optiune sa te scape de avertizarea asta: Eu am dat sa nu imi zica de update, de back up si de securitate, poate gasesti ceva si de baterie - caz contrar poate reusesti sa opresti serviciul asta din msconfig

La ce rost sa pierzi atata timp pentru o avertizare?

#4
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Bateriile au un numar  relativ exact de cicluri de incarcare/descarcare intr-un interval de timp, chestie care se mai mentioneaza la unele baterii. Nerespectarea acestor cicluri, nu poate duce decat la scurtarea vietii acestora. In nici un caz la lungirea duratei de functionare.Toate teoriile legate de "tin bateria in laptop, nu tin bateria in laptop decat cand....sau cand....." sunt povesti. Vrei ca o baterie sa tina cat mai mult, nu citesti povesti pe forum ci respecti instructiunile date de producator. E adevarat, mai sunt si exceptii, dar acestea raman exceptii, si atat.

#5
JohnnyZet

JohnnyZet

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 965
  • Înscris: 02.11.2008
@andrei_im: Stiu care-i viata unei baterii, insa ma gandeam ca-i si Windows-ul vinovat deoarece "nenorocirea" s-a petrecut peste noapte (cum ar veni... ieri cu Windowsul vechi bateria ma tinea o ora jumate.. azi, cu Windows-ul nou, mai mult de juma de ora nu mai tine).. Plus ca laptopul se inchide dintr-o data, ca si cum e vreun acumulator stricat...

@myshyk: N-am tinut bateria in afara laptopului ca s-o pastrez, ci deoarece nu am avut nevoie de ea... Laptopul il folosesc mai mult pe post de TV asa ca sta mereu in priza.

LE: De curand am facut o calatorie mai lunga cu autocarul.... oare mi-am defectat bateria in timpul calatoriei?

Edited by JohnnyZet, 18 January 2014 - 14:17.


#6
Mos-Nicolae

Mos-Nicolae

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,954
  • Înscris: 09.12.2013
Urmaresc colo "Am schimbat Windowsul 7" Ce vrea sa insemne asta? Ai trecut de pe Xp pe Win 7?

#7
JohnnyZet

JohnnyZet

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 965
  • Înscris: 02.11.2008

 Mos-Nicolae, on 18 ianuarie 2014 - 14:32, said:

Urmaresc colo "Am schimbat Windowsul 7" Ce vrea sa insemne asta? Ai trecut de pe Xp pe Win 7?

Am trecut de la W7 Ultimate la Home si, vazand problemele cu bateria, am revenit la Ultimate.. (Schimbarea de la Ultimate la Home am facut-o pentru ca am vrut sa schimb locatia Windows-ului pe HDD (care facea probleme).

Edited by JohnnyZet, 18 January 2014 - 14:47.


#8
TinMan

TinMan

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 594
  • Înscris: 02.08.2013
De obicei aparea asta in faza de boot - adica atunci cand "lucreaza" BIOS-ul. Daca nu iti apare atunci, si doar cand deja incepe sa ruleze sistemul de operare incearca cu un linux live (Slacko e potrivit - e mic si suficient de "istet"). Poate bateria n-o fi chiar asa de dusa. Pune-ti-l pe un stick si vezi. Incercarea moarte n-are.

#9
Mos-Nicolae

Mos-Nicolae

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,954
  • Înscris: 09.12.2013

 JohnnyZet, on 18 ianuarie 2014 - 14:36, said:


Am trecut de la W7 Ultimate la Home si, vazand problemele, am revenit la Ultimate.. Asta pentru ca am vrut sa schimb locatia Windows-ului pe HDD (care facea probleme).
Ok: Credeam ca ai trecut de pe Xp pe WIN7 - Aici era normal sa se vada o diferenta la baterie: Sistemul necesita mai mult ram, mai mult procesor si desigur ca efectele alea Aero necesit alte resurse.

Mai incolo bateria tine in functie de cum are ea chef: Eu am avut un asus de 4 ani - bateria ma tinea 2 ore din cauza ca era scoasa din ea, la 3-6 luni bagam bateria in laptop si o lasam sa isi faca cateva cicluri: De la 2 ore cat stiam ca ma tine - am avut surpriza sa o bag in laptop si sa ma astept la 2 ore si ceva -> Rezultatul maxim o ora, fara vreo explicatie, aceeasi comportament ca in fiecare an: Concluzia mea a fost una simpla(dupa ce am schimbat peste 10 latpopuri, o suma de tablete si telefoane cu touch): Dupa o varsta bateria se duce singura, cu cat modelul ala de laptop este mai bun - Cu atata tine mai mult.

Pana la urma ai de ales intre 2 lucruri: Durata de viata la baterie Vs. Sistem; Inainte gandeam sa lungesc durata de viata a sistemul, respectiv a bateriei: Scoteam bateria si ramanea laptopul in priza: Se lua curentul - pac laptopul oprit direct, scoteam din priza: Pac iara oprit pe direct... dupa ceva timp iti ei adio de la hard.
Acuma merg pe urmatorul gand: Las bateria in laptop - sunt consitent ca o sa moara mult mai repede - Dar macar o sa previna distrugerea hardului, a altor piese mai importante, la un laptop conteaza sa te tina bateria 1 minute sa poti salva totul, sa spui la lume ca s-a luat curentul, sa apuci sa tragi din priza laptopul inainte sa vina curentul fix in el.

La laptopul asta ma folosesc de el pe bateria - se incarca bateria: Mai merg cu el in priza 1-2 ore si la urma trec pe baterie ca oricum ma incurca cablul.
Depinde mult cum te obisnuiesti: Am un laptop la care nu mai tine bateria si stau tot timpul cu alimentatorul legat - asa m-am obisnuit cu el, la asta daca tot scot/bag alimentatorul - pare ceva peste degete.

Ce poti face - ca un fel de proba: Adica asta chiar este: Instaleaza Everest(aida 32) si cauta unde vine bateria: Ar trebui sa iti spuna cat consuma sistemul tau in momentul ala si in cat timp o sa se descarce, bagi alt windows si urmaresti daca este vreo diferenta pe acolo.
Si pe mine laptopul ma tine mult mai mult fara Aero.
Eu dau: Control Panel\All Control Panel Items\System - Advanced System Properties - Performance - Settings - Adjust for best performance - Adica scot toate alea de acolo si Windows trece pe tema Win 98 - La urma intru in Control Panel si dau sa puna o tema noua - las transparent si nu se observa diferenta, poate doar la efectele aero.. in rest aceeasi grafica.
Nici nu am nevoie sa dau toate alea sa fie scose... sistemul duce fara probleme: Dar imi place modul asta Mai Privat - adica nu se vad pozele fara sa dai click pe ele, alte astea...

#10
RealThing

RealThing

    paid assassin

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,564
  • Înscris: 06.02.2006
Mi se pare o pierdere de timp scoatere acumulatorului din laptop. La Lenovo T60 am tinut bateria mereu conectata, laptop in priza, si acum dupa 6 ani tine aprox 2 ore. Cand mi-a cerut s-o resetez, am facut-o, are setari pentru prelungirea vietii bateriei (nu o incarca decat in momentul in care scade sub un anume procent de incarcare - din ce am vazut scade cam cu 1% pe zi, o incarca cand ajungea pe la 80 si ceva la suta, deci destul de rar). Cred ca totusi bateriile aceastea nu sunt facute pentru a nu fi utilizate timp indelungat, si din ce stiu eu la oriice acumulator este recomandat sa il incarci o data/luna atunci cand nu il utilizeze, cei mai parliti au garantate 2-300 cicluri de incarcare, cine dracu tine o baterii 2-300 luni?

#11
JohnnyZet

JohnnyZet

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 965
  • Înscris: 02.11.2008
@TinMan: Anuntul cu schimbarea bateriei e pornit non-stop... O singura data "am scapat" de el dupa ce bateria s-a incarcat mai multisor (folosesc programul Baterry Care si acolo imi arata ca e pe 40% incarcata).

@Mos-Nicolae: Stiu ca se duce dupa un anumit timp/ciclu de incarcari, insa nu ma asteptam sa se intample peste noapte... Partea aiurea e ca trebuie sa stau mereu cu laptopul in priza, oricunde m-as duce, pentru ca bateria nu tine un timp exact, laptopul inchinzandu-se dupa un timp aleatoriu (ba la 20% din baterie, ba la 60%) fapt pentru care nu pot sa-l programez sa ma anunte ca mai am putina baterie.

@RealThing: Nu-ti ia mult timp sa scoti bateria sau sa o pui inapoi.. In 10 secunde operatiunea-i facuta... Si pe mine m-a tinut bateria 2 ore (chiar si dupa doi ani de folosinta) dar acum a luat-o razna.. Nu se mai incarca bine (cred) si se inchide cand are chef.

#12
Mos-Nicolae

Mos-Nicolae

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,954
  • Înscris: 09.12.2013

 JohnnyZet, on 18 ianuarie 2014 - 16:57, said:

@Mos-Nicolae: Stiu ca se duce dupa un anumit timp/ciclu de incarcari, insa nu ma asteptam sa se intample peste noapte... Partea aiurea e ca trebuie sa stau mereu cu laptopul in priza, oricunde m-as duce, pentru ca bateria nu tine un timp exact, laptopul inchinzandu-se dupa un timp aleatoriu (ba la 20% din baterie, ba la 60%) fapt pentru care nu pot sa-l programez sa ma anunte ca mai am putina baterie.
Hai ca am bagat Win 7 pe laptopul meu batran: Ma tine bateria vreo 10-15 minute: Mi-a aparut si mie in dreapta Mesajul ala cu bateria: Nu tine de partea de Action Center - este separat: Dai click pe Customize din partea din dreapta: Unde apare Power dai sa nu iti mai afiseze.
Asa scapi de mesaj:

Astia la acer au o metoda de care stiam deja, dar din motive evidente nu ti-am zis de ea: Este metoda cu scos avertizarea si Masurile de protectie in caz ca scade bateria sub 5% - Adica in loc sa se opreasca calculatorul la 5% - Calculatorul merge pana sa se opreste de tot - Aici este chestia: Treaba asta calibreaza bateria, ajuta - ca am facut eu pe un Asus si dupa cateva ori bateria a urcat iara peste o ora, doar ca! ATENTIE: Se duce hardul, laptopul ramane fara curent si rezulta o oprire directa, deci poti sa dai dracu hardu din cauza la treaba asta.

http://smallbusiness...long-58757.html

Edited by Mos-Nicolae, 20 January 2014 - 13:50.


#13
JohnnyZet

JohnnyZet

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 965
  • Înscris: 02.11.2008

 Mos-Nicolae, on 20 ianuarie 2014 - 13:49, said:

Hai ca am bagat Win 7 pe laptopul meu batran: Ma tine bateria vreo 10-15 minute: Mi-a aparut si mie in dreapta Mesajul ala cu bateria: Nu tine de partea de Action Center - este separat: Dai click pe Customize din partea din dreapta: Unde apare Power dai sa nu iti mai afiseze.
Asa scapi de mesaj:

Astia la acer au o metoda de care stiam deja, dar din motive evidente nu ti-am zis de ea: Este metoda cu scos avertizarea si Masurile de protectie in caz ca scade bateria sub 5% - Adica in loc sa se opreasca calculatorul la 5% - Calculatorul merge pana sa se opreste de tot - Aici este chestia: Treaba asta calibreaza bateria, ajuta - ca am facut eu pe un Asus si dupa cateva ori bateria a urcat iara peste o ora, doar ca! ATENTIE: Se duce hardul, laptopul ramane fara curent si rezulta o oprire directa, deci poti sa dai dracu hardu din cauza la treaba asta.

http://smallbusiness...long-58757.html

Stiu de calibrare, insa nu mai pot face asa ceva din cauza bateriei care se inchide aleatoriu (ba la 10%, ba la 50%.. uneori chiar si la 60%).. Cred ca s-a defectat ceva in ea de imi face una ca asta..

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate