Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Taxarea vacilor in Danemarca si..

Oamenii fara Whatsapp

Pompe apa fotovoltaice.

Valori ok fibra?
 recomandare smartwatch copil

Viata traita asa cum vrei tu vs v...

Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock
 Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu

Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...
 Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...

Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...
 

Casă P+M Dragomirești Vale - Zurbaua - 2011

- - - - -
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#1
ackeadrian

ackeadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 07.07.2009
Am petrecut ceva timp pe aici pe forum și am citit câteva din jurnalele unora dintre voi. Unele m-au ajutat altele au fost doar amuzant. Partea grea abia acum începe pentru că în primăvară am de gând să demarez construcția unei case P+M, amprenta 92 mp, SD 218 mp (include un garaj lipit de casă). În rest, casa va fi pe structură portantă din cărămidă Porotherm Sth 30.
Să vă spun cum începe povestea noastră... Am cumpărat în 2009 în Zurbaua, pe Albăstrelelor (de la stația de autobuz spre terenul de golf până în ultimele case construite) 500 mp. Scump, destul de scump având în vedere că deja criza își făcuse simțită prezența. 80,000 lei a fost. Erau 6 loturi de la stradă și eu sunt ultimul, intrarea se face pe un drum de servitute care era și în dreptul lotului meu și am convenit cu proprietarul să iau și drumul din dreptul terenului încât drumul să se oprească în terenul meu. (așa s-au făcut 500 mp, că altfel erau 428). Între timp, proprietarul și-a oprit primele 2 loturi și a mai vândut încă două rămânând un lot între mine și cel de dinainte. Așa că am luat legătura cu celălalt proprietar și am pus amândoi mână de la mână și am cumpărat terenul dintre noi (ne-am mărit puțin curțile) cu cât credeți? La un an diferență... cu 49,500 lei. Mai că la jumătate, asta e!

Dacă aveți întrebări în legătură cu dezmembrările, alipirile, cadastru, intabulări, puteți spune liber, sunt sătul peste cap. Ca să alipesc drumul ce l-am luat atunci a trebuit să-l dezmembrez prima dată, după aceea să-i schimb destinația, să-l intabulez, să-l alipesc, să-l reintabulez, modificări prin cartea funciară, modificări la intabulare, s-a dat un nou număr cadastral, etc. O nebunie totală care a costat o cârcă de bani!

În fine, acum suntem proaspeții proprietari a 728 mp și am demarat proiectul.
Prima problemă: terenul era intravilan, dar intravilan agricol nu intravilan construcții, iar pentru asta trebuie scos din circuitul agricol.
Din fericire, de avize și de tot ce ține de proiect se ocupă arhitecta așa că mi-am luat o grijă. Până la sărbători a promis că proiectul o să fie gata așa că o să pot să pun și ceva poze să arăt ce vrem să facem.
Numai bine!
Adrian

#2
Rocknroll

Rocknroll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,786
  • Înscris: 16.12.2006
Albăstrelelor imi suna cunoscut, dar Zurbaua chiar ca nu stiu pe unde e... :D
Deci, unde e terenul, in/pe langa ce oras?

#3
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007
Aici presupun: http://zurbaua-if.pe-harta.ro/

#4
ackeadrian

ackeadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 07.07.2009
dap, pe acolo e Zurbaua, iar strada e aceea care merge spre Nord, către pădure, spre terenul de golf. Terenul este pe partea dreaptă se vede un drum de pământ peste terenuri, chiar înainte de ultimele case.
Am pus și câteva poze cât și planurile.
Attached File  03.jpg   96.11K   260 downloadsAttached File  01a.jpg   84.88K   186 downloadsAttached File  11.jpg   188.52K   168 downloadsjpg]

Attached File  Plan_PARTER.pdf   132.95K   432 downloads
Attached File  Plan_MANSARDA.pdf   227.58K   300 downloads

Edited by ackeadrian, 06 December 2010 - 23:25.


#5
pivnitarul

pivnitarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 11.09.2010

 ackeadrian, on 6th December 2010, 22:40, said:

Până la sărbători a promis că proiectul o să fie gata așa că o să pot să pun și ceva poze să arăt ce vrem să facem.
slabut functional/compartimentare , atat la parter cat si la mansarda

#6
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
1. Veti avea o ghena de instalatii in bucatarie pentru baile de sus, chiar in zona chiuvetei, ceea ce ar da cam rau intr-o bucatarie.
2. Prea mult spatiu alocat holurilor la parter. Un pic regandita scara pentru un acces din living catre baie care as face-o in locul spatiului tehnic, iar in locul baii actuale as face camara. Spatiul tehnic l-as muta in garaj, astfel ati obtine o bucatarie mai generoasa si implicit s-ar elimina un spatiu mort si-anume holul.
3. Crearea unui windfang la intrarea principala foarte necesar iarna si nu numai.
4. La mansarda as face baia matrimoniala suprapusa cu baia de jos, as muta dormitorul in zona aceea cu bowindou sau cum ii zice, cred ca ar fi mai spectaculos un astfel de dormitor.
5. Nu-mi plac intrarile in dormitoarele mici de la mansarda. Sincer nu mi-ar place sa intru intr-o camera sa dau cu nasu' de un zid  :confuzzled:
6. Prea mari baile de la mansarda raportat la dimenisiunile dormitoarelor. Daca nu aveti de gand sa dormiti sau sa va relaxati intins in cada, va sugerez sa le reduceti ca si dimensiuni. :coolspeak:
6. Ar mai fi multe de spus. Dupa mine mai trebuie putin gandit. Nu va faceti casa in fiecare zi si ar fi pacat sa nu aveti o casa functionala.  :peacefingers:

LE. Apropo de bowindoul ala cu atatea laturi. O sa va manance mult fier si beton, si in plus, dpmdv este urat.
Cu scuzele de rigoare daca v-am dezamagit cumva, daca nu doriti n-o sa va mai "deranjez". :notangel:

Edited by Inginerul_bv, 07 December 2010 - 09:31.


#7
ackeadrian

ackeadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 07.07.2009
Mulțumesc pentru răspunsuri toate sunt binevenite...
1. Se poate să nu fie o căciulă de țevi pe acolo, o singură scurgere iar țevile de căldură, apă rece/caldă de asemenea 1 bucată, urmând ca sus să se împartă. Țăvăraia ar trebui să vină prin spatele aragazului, pe colț.
2. Holul acela de la parter e cu un scop precis :naughty: ieșirea din bucătărie către grădină să nu se facă trecând prin living sau altă cameră. (Când pregătește carnea pentru grătar și merge cu ea afară să nu se scurgă substanțe :)). Pe de altă parte nu vroiam să văd baia/spațiul tehnic din living, așa că holul și un rol de protecție. Iar primăvara/toamna/iarna când vii de afară ud pe încălțări să nu intru direct în living. Spațiul tehnic va fi folosit și pentru CT și pentru mașina de spălat, uscător, etc. Iar în garaj am mers pe ideea spațiului acela de depozitare fiind mai răcoare (a mea soție vrea să-și pună peste iarnă borcane peste borcănele). Bucătăria oricum e și acum destul de mare așa că și mai mare...
3. La intrare probabil că voi face ceva, deocamdată mai caut niște idei. Pe de altă parte e o zonă destul de ferită iar de murdărie în sezon nu se pune problema. Se presupune că o să am mereu aleile curate. (Sper să apară copii între timp că altfel...). Mulțumesc de sugestie!
4. M-am gândit la varianta asta inițial. Pe de altă parte dacă aș face asta, gândește-te atunci la țevi. Pentru că și atunci voi avea nevoie de scurgere pentru baia de sus centrală. Ca să nu mai spun că am încercat o mobilare a camerei așa și nu mi-a ieșit ceva funcțional. Spectaculos da, funcțional nu prea.
5. Când intri în dormitoare acela este un dressing la fiecare. Pe de altă parte m-am gândit să mă retrag puțin cu intrarea către dressing și să fac deschiderea către zidurile interioare. Iar dormitorul de lângă baie aș vrea să-l mai măresc puțin și să micșorez baia.
6. Baia din dormitorul matrimonial... ohh daa, relaxare scrie acolo. Dacă vrei îți dau link-ul la câteva căzi la care m-am gândit și atunci o să înțelegi de ce am vrut să fie puțin mai mare. Cât despre cealaltă, cum am mai spus, vreau să o fac puțin mai mică, mărind unul din dormitoare.
7. Păreri, gusturi, opinii diferite. Am văzut o casă făcută așa și  :thumbup: . Cât despre beton, fier, etc., să intre și să iasă frumos că nu o să-mi pară rău.
Mulțumesc pentru opiniile tale!

@pivnitarul: păcat că nu e și argumentare părerea. Vezi la dl. inginer cum a zis. Până nu argumentezi, nu voi lua în considerare  :nonobad:

#8
ackeadrian

ackeadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 07.07.2009
am mai vorbit azi cu câțiva cunoscători le-aș spune și mi-au recomandat ca pentru acoperiș să folosesc țiglă din beton sau ceramică în detrimentul tablei. Voi ce spuneți? Din câte mi-au zis, oricât de mult aș izola tabla cu vată, etc. nu pot scăpa total de zgomotul ploii, mai ales vara când ploaia cade urât de tot și vine și în rafale. Având în vedere că sunt camere la etajul retras și mai mult, sunt camerele pentru odihnă, zgomotul ploii nu ar fi prea plăcut să-l aud pe la 2-3 noaptea. Mi s-a recomandat țigla de beton sau ceramică deși este mai grea. Cei de la Bramac am înțeles că au și un sistem de prindere special care elimină problema desprinderii țiglelor în cazul unor rafale puternice.
Ce-mi recomandați ?

#9
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Daca te ajuta cu ceva, si eu o sa pun tot tigla ceramica Bra&%c, desi tabla este mai ieftina, mai rapid de montat.......somnul meu linistit in primul rand si mai apoi rezistenta in timp, esteticul daca vrei (tigla profilata tot a tabla indoita arata, tigla e tigla) merita o investitie in plus  :peacefingers:
Nu-ti fa griji ca nu sar tiglele de pe casa. Ele se fixeaza una pe cealalta si in plus se fixeaza cu suruburi fiecare a treia tigla daca nu ma insel.  :coolspeak:

#10
ackeadrian

ackeadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 07.07.2009
mulțumesc, încep să mă conving să merg pe țiglă. Am mai căutat în stânga-dreapta să văd avantaje și dezavantaje și încep să înclin spre țiglă. Mi-a spus cineva că în timp nici nu se decolorează. Cel puțin așa o lăuda el pe cea de la Bramac.

#11
bricolator

bricolator

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 732
  • Înscris: 09.10.2009

 Inginerul_bv, on 7th December 2010, 21:24, said:

Daca te ajuta cu ceva, si eu o sa pun tot tigla ceramica Bra&%c, desi tabla este mai ieftina, mai rapid de montat.......somnul meu linistit in primul rand si mai apoi rezistenta in timp, esteticul daca vrei (tigla profilata tot a tabla indoita arata, tigla e tigla) merita o investitie in plus  :peacefingers:
Nu-ti fa griji ca nu sar tiglele de pe casa. Ele se fixeaza una pe cealalta si in plus se fixeaza cu suruburi fiecare a treia tigla daca nu ma insel.  :coolspeak:
Nu cunosc nici o tigla ceramica Bra&%c,dar pana ajungi la acoperis o sa-ti dai si singur seama.

 ackeadrian, on 7th December 2010, 20:48, said:

am mai vorbit azi cu câțiva cunoscători le-aș spune și mi-au recomandat ca pentru acoperiș să folosesc țiglă din beton sau ceramică în detrimentul tablei. Voi ce spuneți? Din câte mi-au zis, oricât de mult aș izola tabla cu vată, etc. nu pot scăpa total de zgomotul ploii, mai ales vara când ploaia cade urât de tot și vine și în rafale. Având în vedere că sunt camere la etajul retras și mai mult, sunt camerele pentru odihnă, zgomotul ploii nu ar fi prea plăcut să-l aud pe la 2-3 noaptea. Mi s-a recomandat țigla de beton sau ceramică deși este mai grea. Cei de la Bramac am înțeles că au și un sistem de prindere special care elimină problema desprinderii țiglelor în cazul unor rafale puternice.
Ce-mi recomandați ?
Zgomotul produs de ploaie este chiar ultimul pe lista dezavantajelor invelitorilor de tabla.Diferenta este aproape insesizabila daca acoperisul este izolat identic.Legenda asta este raspandita si intretinuta doar oral,nu pe baza de date concrete.

#12
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010

 bricolator, on 8th December 2010, 09:21, said:

Nu cunosc nici o tigla ceramica Bra&%c,dar pana ajungi la acoperis o sa-ti dai si singur seama.

Ai dreptate. Bra&%c face tigla din beton. :peacefingers:

#13
ackeadrian

ackeadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 07.07.2009
Să fie oare așa? În momentul în care tună și fulgeră iar ploaia vine cu vânt pe acoperiș nu știu care e senzația atunci. Cât de bună să fie izolația? m-am gândit și la izolație cu celuloză, dar tot nu cred că ar face față, iar vata minerală chiar nu cred că izolează fonic atât de bine. Ceva păreri de la beneficiari tablă/țiglă ar fi avizate.

#14
pivnitarul

pivnitarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 658
  • Înscris: 11.09.2010

 ackeadrian, on 9th December 2010, 10:20, said:

m-am gândit și la izolație cu celuloză, dar tot nu cred că ar face față, iar vata minerală chiar nu cred că izolează fonic atât de bine. .
eu unul nu recomand fibrele de celuloza pentru planuri inclinate sau verticale . poate sa zica orice producator orice ar zice , nu cred ca m-ar convinge de stabilitatea acesteai ...in timp
poti folosi placile de pluta ..insa nu stiu cat ar fi de rentabil acest ansamblu (la un cost total) ...tigla vs tabla

#15
ackeadrian

ackeadrian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 07.07.2009
încă nu sunt decis ce să folosesc, tablă sau țiglă? Totodată mi-a zis inginerul că după noile normative în fundații s-ar băga B500. I-am zis că e nebun, doar nu-mi fac buncăr. A spus că o să bage B150, B200, B250. În școală zicea că a proiectat și cu B75 și nu crăpa zidul și nici nu s-au dărâmat casele. Săptămâna asta depun documentațiile pentru obținerea avizelor și finalizez scoaterea din circuitul agricol. Totodată, cu puțin noroc, până la sfârșitul săptămânii e gata proiectul. Am căutat constructori și mă omoară cu zile. 40-50 euro/mp, le-am spus să meargă în pace. Încă mai caut, soluții, ceva?

Attached Files

  • Attached File  03a.jpg   103.95K   65 downloads
  • Attached File  01.jpg   116.53K   57 downloads


#16
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
O parere - mi se pare cam mare pentru nevoile unei familii cu 4 persoane. Spatiile mari presupun costuri crescute si la constructie si ulterior la costurile intretinerii.  :)  Succes vecine!

#17
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
 Mi-au cerut si mie 12.000 de euro unii, adica vreo 53 de euro/mp, si la fel ca tine, i-am trimis la plimbare. Nu mai suntem in 2007   :peacefingers: Cu 12.000 de euro imi fac propria firma de constructii. :thumbup:

Edited by Inginerul_bv, 12 December 2010 - 22:42.


#18
V_i_c_t_o_r

V_i_c_t_o_r

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,868
  • Înscris: 04.12.2010
Vor fi nevoiti sa mai lase din pretentii, daca vor clienti, in conditiile in care nu se mai construieste nici la jumatate, fata de anul 2008. Multi s-au intors si de prin Italia si Spania, unde nu prea mai se construieste.
Am gasit anunturi si cu 28-30 euro pe metrul patrat dar nu stiu ce le poate pielea acestor "meseriasi". Trebuie cautati cu atentie. Banii se castiga greu iar 2011 se anunta mai prost ca 2010. Eu voi merge pe echipe diferite - fundatie/zidarie, finisaje, instalatii etc.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate