Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Taxarea vacilor in Danemarca si..

Oamenii fara Whatsapp

Pompe apa fotovoltaice.

Valori ok fibra?
 recomandare smartwatch copil

Viata traita asa cum vrei tu vs v...

Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock
 Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu

Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...
 Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...

Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...
 

Pregatiri pentru o viitoare casa la tara

- - - - -
  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
aladdin2k

aladdin2k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 23.06.2004
Buna, tuturor. Va multumesc in primul rand pentru informatiile oferite pe aceasta sectiune a forumului pe care o frecventez de cateva luni dar pe care inca nu am intervenit. Am inceput sa prezint situatia mea pe un alt topic dar care nu prea a avut succes. Se pare ca tot jurnalele sunt cele mai citite (normal).
Sa incep cu povestea noastra. Suntem doi tineri (inca), doi copii (deocamdata). Suntem din Galati iar parintii mei detin un teren de 1000 mp intr-o comuna in vecinatatea Galatiului. Din pacate, pentru a ajunge acolo de la Galati implica trecerea cu bacul peste Dunare. Desi bacul trece regulat din 30 in 30 minute si nu sunt probleme, trecerea cu masina costa cam 18 lei un dus (dincolo era mai ieftin). Din fericire putem trece fara masina, apoi in 15 minute se ajunge pe jos. Spre deosebire de majoritatea colegilor de forum care isi ridica o casa a visurilor, in care sa locuiasca renuntand la apartamentele din blocurile de pe vremea..., noi am vrea sa ridicam, impreuna cu parintii mei, o casa in care vor sta mai mult ai mei (tata pensionar, mama va iesi la pensie in curand) iar noi sa ne petrecem weekend-urile la curte, copiii sa isi petreaca vacantele la tara, sa aiba un caine, o pisica, etc. In concluzie nu e nicio graba, proiectul se va intinde pe o perioada mai lunga(3-4 ani), in functie si de cum vin banii. In prima faza, cu ce am strans noi, cu ce au strans ai mei si cu ce vom mai imprumuta, speram sa ajungem la faza la rosu anul care vine. Am decis sa deschid jurnalul acum deoarece pusesem planul pe care-l gandisem pentru casa pe jurnalul lui @Teach si incepusem sa-i acaparez topicul.
  Cateva informatii despre teren: momentan este pe numele parintilor, dar inainte de a demara cu hartiile va fi trecut pe numele nostru. Sunt 1080 mp, dreptunghiular, ~15x72, cu latura scurta la strada(deschiderea). Orientarea este SE-NE, la NE este strada. A se vedea prima imagine.
  Despre casa: Casele din comuna respectiva sunt cam toate (cele vechi fara exceptie, printre cele mai noi mai sunt exceptii) construite asa cum sunt cele din imaginea 1, in acea pozitie. Noi ne-am propus sa mergem cu casa mai departe de strada a.i. sa am ceva loc in fata pentru gazon, flori, un foisor poate, etc. In spate ramane loc destul pentru cateva legume eco. Casa as dori sa o fac cu porotherm de 25 izolata cu polistiren de 10. Nu vrem nimic pretentios, arhitectura cat mai simpla (o sa fie cam urata, dar nu-i bai), acoperis doua ape, planseu probabil lemn, dar mai ramane de vazut, finisaje medii la interior (desi mai e cale lunga pana atunci, daca voi castiga la loto ma mai gandesc). Casa va fi doar parter pentru ca sotia uraste scarile. Ideea e sa coste cat mai putin(stiu, asta e cam incompatibil cu casa doar parter) dar nici n-as face rabat de la calitate materialelor si mai ales, a executiei.
Desi initial prevazusem casa dreptunghiulara cu intrarea spre vecinul din dreapta (spre SE), sotia nu a fost de acord deoarece la iesirea din casa dai cu ochii in peretele casei vecine, o casa batraneasca deloc frumoasa din partea asta.  Asa am decis sa punem intrarea spre strada(NE) si spre curtea pe care vrem sa o amenajam mai tarziu. Dupa zeci de planuri, reusisem sa ajung la unul care mi se parea ok si pe care l-am pus pe jurnalul lui @Teach. Pivnitarul a fost primul care s-a legat de planul meu, Teach a venit cu o idee, si am ajuns la varianta actuala. Mentionez ca geamurile sunt puse la oha, ca sa dea mai bine reprezentarea 3D in programelul cu care ma joc. Nici o parte din usi nu sunt batute in cuie. A doua imagine reprezinta planul actual si despre care Inginerul bv deja si-a exprimat dezacordul.

Momentan am facut studiul geotehnic si ne pregatim sa incepem cu hartiile. Asa ca am timp sa ma razgandesc de multe ori pana sa ajung la planul perfect. Cand voi mai ajunge la tara voi face si cateva poze ale terenului.

teach said:

Quote

Eu as reporni cu planificarea de la 0. Dat fiind ca ai deschiderea de 15 metri as face casa dreptunghiulara cu o latime de 7-8 si lungime de 12-15 . In acest mod nu as omora restul curtii. Eu am gandit ca o bucatarie la casa sa poata fi accesata si din exterior. Mai ales vara ..un gratarel afara ... langa casa . Ar fi frumos ca sa ai macar la un dormitor acces direct la toaleta[dormitorul matrimonial ].
Greu sa plec de la 0 cand mi-a luat vreo 2 luni sa ajung aici :D (poate duc lipsa de imaginatie). Accesul la bucatarie se poate face si de afara dar prin camera tehnica, ceea ce nu ma deranjeaza foarte mult. Gratarul va fi tot undeva in fata, iar vara masa sigur se va lua afara. Mai vad daca as putea reintroduce o toaleta micutacu acces din dormitor, dar nu e un 'must be'.

Attached Files


Edited by aladdin2k, 03 December 2010 - 17:31.


#2
autom2

autom2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,586
  • Înscris: 26.01.2007
Exact ca si gandirea mea. O casa simpla , economica, ergonomica si mica.

Succes si spor la treaba! :coolspeak:

#3
Teach

Teach

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 14.11.2010
@aladdin2k: e visul tau, noi nu criticam cu rautate. Fiecare cauta in visul tau ceva legaturi cu visul lor ... Cand o fi sa iei legatura cu un arhitect o sa iti schimbi parerea poate de 1000 ori :D. Eu as muta usa de la bucatarie de langa usa de la baie si dormitor.;) si as face una culisanta ... atunci cand vreau sa duc mancarea si tacamurile din bucatarie in living voi avea cale libera ... cand fac mancare si nu vreau sa parfumez toata casa inchid usele :D

Edited by Teach, 03 December 2010 - 18:08.


#4
aladdin2k

aladdin2k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 23.06.2004
Nu sunt frate cu Jules Verne, dar i-am citit toate cartile inca din generala :D.
@Teach, nu am vazut rautate pe forumul asta(cel putin nu pe sectiunea asta), am gasit o multime de informatii, idei, persoane care impartasesc din experientele lor doar pentru a ajuta pe altii(total dezinteresat, asta e cel mai frumos aici). Daca nu vroiam critici nu mai scriam nimic, nu? Ai dreptate si cu arhitectul, nici nu stii de cate ori am crezut ca am gasit planul perfect. Acum este asta, o sa vad daca ramane sau nu. Cu usa de la bucatarie sunt de acord, mai bine una culisanta direct spre living. Si or mai fi si altele de modificat, dar nu de timp duc lispa ;)

LE: @Celebrule, voi incerca sa trec peste limbajul colorat care cred ca s-ar putea sa incalce regulile forumului. Dormitoare unul langa altul am vazut in multe planuri P+M chiar si aici pe forum. La apartamentele de bloc, nu mai zic. Iar daca e, trimit copiii la tara si raman doar eu cu femeia acasa.

Edited by aladdin2k, 03 December 2010 - 18:27.


#5
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
1. Incaperea aia de 3,92 din partea de jos, care eu as zice ca este windfang, ar trebui putin modificata dupa cum urmeaza. Latime cam de 160, astfel incat sa permita montarea unei usi de 100 de cm si a unui dulap pentru haine/papuci. Usa dinspre living, cum ai desenat-o tu, se deschide in mufa aluia care iese din dormitor. Deschiderea trebuie sa se faca spre interiorul acelui windfang spre peretele de la dormitor. Usa de intrare in casa, in oglinda fata de aceasta.
2. Sunt convins ca reducand putin din CT si din Baie, poti obtine si o camara foarte folositoare la bucatarie.
Cam atat deocamdata. Daca mai am sugestii revin.  :peacefingers:

#6
linxo

linxo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 12.11.2009
Se pare ca nimeni nu vede mesajul nr 3...

#7
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010

View Postlinxo, on 3rd December 2010, 18:42, said:

Se pare ca nimeni nu vede mesajul nr 3...

S-ar putea sa fi fost ignorat din cauza lipsei de continut si a multiplelor vulgaritati  :notangel:

#8
Astrul

Astrul

    PHD in fiare si betoane

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,592
  • Înscris: 10.05.2007

View PostUn_Nimeni_Celebru, on 3rd December 2010, 18:07, said:

...........................
...............................Cine te-a invatat sa faci dormitoarele unu langa altul? ........................

Te sfatuiesc sa-ti revizuiesti atitudinea si limbajul pe aria asta. In caz ca nu poti, mai bine ocoleste-o.

#9
Teach

Teach

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 14.11.2010
aladin .. de ce crezi tu ca vecinii tai au pus casele in acel mod si forma e una dreptunghiulara ... acum nu ca te obligam sa faci la fel ... dar vei avea acces la teren in deplinatatea functiilor sale :D

#10
aladdin2k

aladdin2k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 23.06.2004

Quote

de ce crezi tu ca vecinii tai au pus casele in acel mod si forma e una dreptunghiulara ...

Pentru ca sunt case batransesti construite din paianta cu mai bine de 25-30 de ani in urma, tip tren, cu trecere dintr-o camera in alta de la prima pana la ultima. Pentru ca intr-adevar terenul e destul de ingust si construind casele asa (de-a lungul terenului, pornind la 2-3 m de gardul de la strada, strada pe care acum trec foarte multe masini de mare tonaj) le ramaneau 2-3 metri de-a lungul casei sa puna niste flori plus inca 3-4 metri pentru un drum pe are sa intre cu caruta, animalele, etc.
De ce nu vreau sa construiesc la fel (desigur, nu la casa tip tren ma refer ci la forma/pozitie)? Pai, primul argument, cum as iesi din casa as da cu nasul in calcanul casei vecine(o sa fac niste poze cu prima ocazie). Apoi, daca vreau sa amenajez ceva frumos in fata casei si sa las si trecere spre restul terenului, nu va ramane suficient loc, trebuie sa o fac cumva in lateral, cam peste mana. Asa ca prefer sa duc casa mai la vale, sa am in fata toata largimea terenului care poate fi amenajata mai bine, iar pe langa casa daca reusesc sa raman cu o trecere de 2.5 - 3m e perfect. Reatasez planul terenului, am adaugat si cam pe unde as vrea sa vina casa noastra. La casele vecinilor, imagineaza-ti cam cum spuneam eu, ca de-a lungul casei au flori, apoi de obicei urmeaza un gard si locul de trecere pentru caruta/masina/animale.

Intre timp am modificat usor planul tinand cont de unele dintre sugestiilor primite. Am micsorat baia si camera tehinca rezultand o camara langa bucatarie cam de 1m latime. Usa de la bucatarie am lasat-o spre hol (ma gandesc ca ar sta bine o biblioteca pe peretele ala dintre bucatarie si living) dar va fi culisanta pe langa perete. Vestibulul zic sa-l las asa, sa nu mai largesc caci ar trebui sa iau din living. Asa cum e acum cred ca e suficient loc pentru un dulap/cuier adanc de max 40 cm de-a lungul peretelui, cu usi culisante. Regret un pic lipsa celei de-a doua bai, dar nu-i o problema majora. Am inca o problema cu pozitionarea geamurilor de la living, nu reusesc sa ma hotarasc.

Attached Files


Edited by aladdin2k, 05 December 2010 - 12:43.


#11
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
eu as face casa mai in fata, la 20 m de la drum sa inceapa casa
in spate as face
1-living cu iesire pe o terasa
2-foisor
3-gratar
4-loc de joaca pt copii
parerea mea e ca daca faci toate astea in fata adio intimitate
doar o parere

#12
Teach

Teach

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 14.11.2010
1. Daca ai liberi macar 2-2.5 metri pe langa casa atunci e un minim necesar sa nu blochezi restul terenului.
2. are dreptate cu intimitatea ... eu la casa mea o sa imi pun vie si plante de alea ce se agata si se ridica pentru a avea cat de cat intimitate ...

#13
aladdin2k

aladdin2k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 23.06.2004
Mai la vale e zona in care vecinii tin animalele, asa ca intimitatea va trebui sa o creez in fata cu un gard suficient de inalt si care sa nu lase sa se vada inauntru. Cat despre terasa si acces din living, nu prea ma atrage. Va fi probabil o terasa in fata dar nu prea mare pentru ca pe viitor sper la un foisor. Doresc costuri minime si o arhitectura simpluta pentru o casa la tara fara mari pretentii. In mare cred ca raman la varianta asta de plan, modificari poate doar minore (pe ici, pe colo, si anume in punctele esentiale :D).

#14
aladdin2k

aladdin2k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 23.06.2004
Revin si eu, nu cu multe noutati, momentan sunt in cautarea unui arhitect. Primul arhitect cu care am discutat nu prea m-a impresionat, vad si zilele urmatoare cand vreau sa mai vorbesc cu vreo doi. De ce zic ca nu m-a impresionat. In primul rand, nu prea parea interesata decat de partea de autorizatii, cand i-am spus ca as dori si detalii de executie mi-a explicat ca daca am un constructor bun el stie cam cat fier sa bage, cum sa lege, etc. Ma asteptam ca un arhitect sa insiste pe importanta unui proiect. Apoi, pretul cerut: pentru autorizatie, desi prima suma vehiculata a fost de 1.000 ron, la intalnirea fata in fata a ajuns cam la 1.500 ron (dar sa zicem ca ar fi cat de cat ok). Daca vreau DDE, 4000-4500 ron (totalul, nu doar dde). Ma asteptam la ceva gen x euro/m2. Asa, am calculat eu, ar iesi in jur de 8-9 euro pe m2. Mi se pare multisor in conditiile actuale tinand cont si ca am specificat ca: nu ma intereseaza partea de instalatii, mai mult ca sigur nu ma intereseaza detalii de executie la sarpanta (explic dupa de ce) si foarte posibil sa nu doresc nici planseu de beton. In plus, arhitectura zic eu ca e destul de simpla(casa aproape patrata, acoperis doua ape (urata vor zice unii, stiu, dar nu-i bai)), planul casei 90% ramane cum e acum. Mai vedem.
Bun, acum sa explic ce e cu sarpanta. I-am contactat pe cei de la Mitek si le-am cerut o oferta aproximativa pentru ce vreau eu, adica: dimensiuni casa (Lxl), 10.50x11.00, acoperis doua ape, inaltimea la coama cam 3m. Au fost foarte deschisi si am primit un mail de la unul din partenerii lor autorizati cu o estimare de pret, planseu + sarpanta, aproximativ 5000-5500 euro. Am raspuns mail-ului explicand ca inca nu sunt hotarat daca merg pe planseu de beton sau din lemn, stiind ca si planseul de beton are un rol in rezistenta casei. Raspunsul a fost ca doar sarpanta ar ajunge la 3000-3500 euro. Insa a specificat ca planseul lor de lemn poate detine cu succes rolul de saiba. Pretul lor include: proiectare, executie, transport, montaj. Ceea ce as vrea eu este asemanator cu ceea ce se vede in poza atasata. Mi-ar placea sa adopt solutia lor, mi se pare foarte interesanta si relativ accesibila. Imi da posibilitatea sa am podul complet liber si poate fi usor transformat in mansarda mai tarziu, daca va fi cazul. Intrebarea la care va trebui sa aflu raspunsul e daca ar fi ok planseul de lemn propus de ei si cam cum e pretul (~2000 euro) fata de planseul de beton. Din punct de vedere al punerei in opera, avantajele sunt clare.

Attached Files

  • Attached File  37.jpg   311.67K   166 downloads


#15
aladdin2k

aladdin2k

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 23.06.2004
Si dupa o lunga perioada... am planurile. Am gasit o arhitecta care din start mi-a spus ca proiectul pentru autorizatie ma costa 600 ron + 100 ron instalatii(electric+sanitare), total 700 ron. I-am explicat ca as vrea si detalii executie, mi-a spus ca sunt printre putinii care fac o casa la tara si vor asa ceva. Pretul ei, 3.5 euro/mp arhitectura, 3.5 euro/mp structura. A spus ca nu are rost sa-mi ia banii pe arhitectura avand in vedere ca aceasta e foarte simpla. Pentru structura, i-am explicat ca voi avea planseul de lemn si sarpanta executate separat, cu proiect separat, asa ca a vorbit cu structurista care a lasat la 3 euro/mp ca pana la urma sa-mi ceara doar 300 euro. Deci, total proiect, exact 2000 ron am dat, aprobare + rezistenta. Cred ca e ok, la 118 mp.
Maine incep sa vizitez depozitele de materiale si poate chiar iau cate ceva, daca nu or fi explodat de tot preturile.
Atasez cateva poze cu planurile, aproape sigur vor aparea comentarii si abia le astept :D.
La studiul geo rezistenta la compresiune era de 70-80 kPa, structurista mi-a zis ca voi avea aproape 60. Tot studiul geo recomanda si un pat de balastru sub fundatii, pun niste poze si de acolo mai tarziu, acum trebuie sa plec un pic. Voi vorbi cu tipul de la geo sa vad daca e musai, initial imi spusese ca nu obligatoriu, dar recomandat.

Attached Files


Edited by aladdin2k, 25 March 2011 - 16:01.


#16
sga_68

sga_68

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.07.2007
Sal, m-ar interesa si pe mine daca imi poti trimite pe mail ([email protected]) detalii despre arhitect (nume, numar tel....etc.) Multumesc anticipat.

#17
moldoveanu00

moldoveanu00

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 455
  • Înscris: 24.02.2011

View Postaladdin2k, on 25th March 2011, 17:00, said:

Am gasit o arhitecta care din start mi-a spus ca proiectul pentru autorizatie ma costa 600 ron + 100 ron instalatii(electric+sanitare), total 700 ron.
Poti sa postezi tot proiectul de arhitectura si de instalatii sa vedem si noi cum arata ? Pentru ca la partea asta ai postat doar un plan (care banuiesc ca a fost conceput de tine iar doamna a indeplinit o singura misiune : sa transpuna pe o foaie , adica sa deseneze acel plan) , plus niste detalii de fundatie care sunt copy paste-uri. Asa ca pe mine unul nu prea m-ai convins pe ce ai dat bani aia.
La rezistenta se vad macar cateva planse - detalii de executie , adica isi merita banii ceruti .

#18
Inginerul_bv

Inginerul_bv

    CNC programming Engineer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,253
  • Înscris: 12.03.2010
Stii ce-mi place mie la planul ala de arhitectura ? Ca poti sa faci ferestre si usile cam cum vrei tu si unde vrei tu. Dimensiunile sunt la liber :) Inaltimile de parapet la fel......... :peacefingers:

Edited by Inginerul_bv, 30 March 2011 - 20:13.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate