Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Melodie dance veche

RIP Shifty Shellshock

Daca nu ar conta salariul, ce mes...

Racordare la apa termosemineu
 Mi-am luat 4x4 si vreau sa-l testez

Recomandare laptop cu luminozitat...

Cautarea pe google android nu merge

Caut serviciu serios de captura v...
 Frauda magazin online

AC Woods Venezia Smart - nu races...

podea ciment denivelata

Îndepartare bule folie reflectoriz...
 Revista imobiliara cu poze... cir...

Recomandare soundbar pentru laptop

Veți renunța in 2025 la...

Coaxial pentru cablare casa
 

cel mai bun psihiatru din Bucuresti?

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
crawlers

crawlers

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 10.06.2007
Care este cel mai bun psihiatru din Bucuresti? Mai de curand stiu ca a fost Dr. Gheorghe Mihai care din pacate a murit. As vrea sa consult un medic de aceeasi competenta cu a dr. Gheorge , sau poate chiar mai bun......

#2
alina_clara

alina_clara

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 07.02.2010

 crawlers, on 17th January 2010, 09:03, said:

Care este cel mai bun psihiatru din Bucuresti? Mai de curand stiu ca a fost Dr. Gheorghe Mihai care din pacate a murit. As vrea sa consult un medic de aceeasi competenta cu a dr. Gheorge , sau poate chiar mai bun......
Nu stiu exact ce intelegi tu prin ''cel mai bun psihiatru din Bucuresti'', insa pentru mine asta inseamna doctorul GHERGHEL MIHAIL de la spitalul Obregia, un om absolut extraordinar si un medic de exceptie datorita caruia am iesit din niste stari pe care nu credeam ca le voi putea depasi vreodata. Am trecut prin multe maini pana sa il gasesc, asta pentru ca este un om de un bun-smit si o modestie extraordinare caruia nu ii place sa iasa in evidenta. Iti recomand insa sa nu faci impruidenta sa ajungi la Florin Tudose, de care e numai imaginea publica sau si mai rau la Nica Udangiu de la acelasi Obregia, o femeie complet lipsita de tot ce inseamna sentimente umane, care isi face pacientii sa ajunga dependenti de ea pentru ca nu o intereseaza decat banii si nu are absolut niciun fel de scrupule. Asadar daca vrei un psihiatru care sa fie inainte de toate om, nu ezita sa il cauti pe dl dr Gherghel (sectia 11). Succes

Edited by alina_clara, 07 February 2010 - 21:06.


#3
AihaoAvaloh9

AihaoAvaloh9

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 16.08.2008
In general profesorii doctori sunt foarte buni,se gasesc foarte multi la Obregia insa depinde de starea lor si dispozitia lor,uneori sunt foarte ocupati si nu gasesti ceea ce cauti.

#4
Alexandra67

Alexandra67

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.02.2011
Pentru fiecare dintre noi cred ca notiunea de "cel mai bun psihiatru din Bucuresti" este diferita. Asa ca pentru a fi cat mai exacti si pentru a-l putea ajuta pe cititor, cred ca este bine sa spuna fiecare dintre noi ce anume intelege prin "bun", cu referire la un medic psihiatru.

In ceea ce ma priveste, am stat de vorba cu mai multi medici psihiatri la o consultatie initiala, dar am ramas "fidela" doamnei dr. Nastase Sorina, de la Medlife. Este si psihiatru si psihoterapeut.

Inainte de a ajunge la dansa (tot printr-o recomandare, de la o fosta pacienta) m-am documentat de pe Net. Am gasit ca este "tare" profesional (doctorat, masterat, articole, burse internationale) si recunosc ca si asta a contat, dar cel mai important a fost pentru mine modul in care s-a purtat cu mine, cum mi-a explicat ce se intampla cu mine, am simtit-o foarte apropiata si faptul ca am scapat de problema pe care am avut-o.

#5
luminita-

luminita-

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 158
  • Înscris: 01.04.2010
Niciunul,dupa parerea mea asta este o  meserie in plus care nu ajuta cu nimic.Daca ai o problema mai bine o spui unui prieten sau familei,persoane care te vor asculta cu placere si din dorinta de a te ajuta,nu pt bani.

#6
AndreeaS2011

AndreeaS2011

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.03.2011

 luminita-, on 10th March 2011, 20:00, said:

Niciunul,dupa parerea mea asta este o  meserie in plus care nu ajuta cu nimic.Daca ai o problema mai bine o spui unui prieten sau familei,persoane care te vor asculta cu placere si din dorinta de a te ajuta,nu pt bani.

S-ar putea ca persoana care a initiat topicul sa aiba o nevoie reala, adica o problema de sanatate reala si nu cred ca indemnul referitor la a nu consulta nici un psihiatru/ psihoterapeut ii prinde bine, pentru ca cu cat lasam mai mult timp netratata o boala psihica, cu atat inainteaza si se poate ajunge la consecinte nedorite (ex. suicid).
Este simplu sa indemni pe altcineva sa vorbeasca cu prietenii sau familia, dar numai cine a trecut prin stari care necesita realmente adresarea la un psihiatru stiu ca.... prietenii te incurajeaza, dar tu te simti la fel si la un moment dat ajungi sa vezi ca nu au cum sa te inteleaga.

La noi, in Romania, inca se face confuzie intre psihiatru, psihoterapeut si psiholog, multi nu stiu cu ce se ocupa fiecare dintre ei.

Psihiatrii sunt medici specializati in tratarea tulburarilor psihice, incluzand, printre altele, depresia, anxietatea, schizofrenia, tulburarea bipolara, tulburarile de alimentatie, dependentele de diverse substante. Pentru a fi psihiatri specialisti, au terminat Facultatea de Medicina (cu durata de 6 ani) si rezidentiatul in Psihiatrie (cu durata de 5 ani). Au dreptul de a prescrie atat medicamente de uz general (in virtutea absolvirii Facultatii de Medicina), cat si a celor psihotrope.

Unii psihiatri au, pe langa specializarea in psihiatrie, si formare in psihoterapie (care dureaza intre 2 si 5 ani). Acestia au posibilitatea sa aplice individualizat, de la caz la caz, psihoterapie, consiliere, sau farmacoterapie, in functie de nevoile individualizate ale clientului.

Psihologii sunt in ultimii ani in crestere ca numar in tara noastra, in cea mai mare parte datorita proliferarii facultatilor particulare (actualmente, studii cu durata de 3 ani). Unii dintre psihologi pot avea formare in psihoterapie, dar nu au dreptul de a prescrie medicamente de nici un fel, intrucat nu sunt medici. Altii pot fi specializati in psihologie organizationala sau in psihologie clinica. Psihologii care sunt specializati in psihologie clinica sunt cei care sunt angajati in spitalele de psihologie. Nu pun diagnostice si nu stabilesc tratamente, ci aplica diverse teste psihologice, la cererea medicului psihiatru.

#7
marlene07

marlene07

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 14.01.2007

 AndreeaS2011, on 11 martie 2011 - 12:39, said:

Nu pun diagnostice si nu stabilesc tratamente, ci aplica diverse teste psihologice, la cererea medicului psihiatru.

Trebuie sa te contrazic! Chiar asta este obiectul principal al muncii psihologului clinician: sa puna diagnostice!

#8
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Înainte de a afla care e cel mai bun medic (în orice domeniu, dar în special în psihiatrie) te sfătuiesc să te documentezi şi să te familiarizezi cu noţiunile legate de boală şi cu medicaţia folosită de obicei (ce ar putea merge, ce ar trebui evitat), precum şi cu lucrurile care pe trebuie trebuie pus accentul la întâlnirea cu medicul. Apoi vei putea estima destul de bine după o întrevedere dacă medicul e bun sau nu.

Ca idee generală, eu aş evita medicii foarte tineri (sub 35) şi foarte bătrâni (peste 60) pentru că ori sunt lipsiţi de experienţă, ori nu sunt la curent cu ultimele noutăţi din domeniu. De la an la an se fac progrese remarcabile în psihiatrie, iar un medic în vârstă e puţin probabil să mai fie atât de interesat de domeniu încât să fie la curent cu evoluţia ştiinţei.

Şi mai e o problemă: mare parte din probleme pot fi rezolvate de psiholog, însă o vizită la psihiatru înseamnă aproape întotdeauna că vei primi o medicaţie, care uneori e inutilă sau chiar dăunătoare. Deci ar trebui să identifici singur (sau împreună cu cei apropiaţi) natura afecţiunii şi oportunitatea de a merge la psiholog sau psihiatru. De exemplu, dacă problema ţine de anxietate, problema se rezolvă de multe ori prin doar câteva vizite la un terapeut bun, în schimb psihiatrul va prescrie anxiolitice care pot provoca dependenţă şi îţi vor deschide calea către stadiul de legumă. Uneori e bună şi „legumia”, dar de multe ori situaţia nu e atât de gravă încât să merite dezavantajul de a ieşi din circuit pentru o perioadă lungă.

A te duce la un medic (chiar şi excepţional) pentru o problemă psihică şi a aştepta ca el să-ţi rezolve problemele constituie o greşeală. Nu am acces la statistici, dar tind să cred că de obicei nu vei obţine nici un rezultat pozitiv. Psihiatrul pentru un om neinformat reprezintă ultima soluţie, aplicabilă doar atunci când alte metode eşuează şi/sau problemele sunt foarte grave (de ex. boală precum schizofrenia, risc suicidal etc).


P.S. Am stat un sfert de oră să dau sfaturi pentru o problemă din 2010, la care a comentat un căscat. Copii, să nu faceţi ca mine şi să vă uitaţi la data iniţierii topicului. Posted Image

Edited by Rabbit, 20 August 2014 - 12:41.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate