Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Extindere apa - trecere in domeni...

La mulți ani @Digix!

[cum] telefon cu folosire in SUA

Montare AC deasupra frigiderului?
 Cunoaste cineva metoda de semideg...

De ce in unele tari sunt sparte p...

Marime siguranța AC - 24.000...

E de la monitor sau nu?
 Rezervare gresita

Ce erau chestiile astea pe cerul ...

Apa plata ieftina vs scumpa

Serial: Those About to Die
 Malwarebytes Windows Firewall Con...

hotel pentru copii

Nu pot reinstala windows 11

Replacement grip pentru racheta t...
 

„Mișcări în sportul TV.“

- - - - -
  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

„Mișcări în sportul TV.“

Emanuel Terzian renunta la coordonarea stirilor sportive de la Realitatea TV. TVR 1 e aproape de Liga I. Mutari si la Prima TV.                                  

                                 Emanuel Terzian, coordonatorul stirilor sportive din jurnalele Realitatii TV a demisionat din pozitia pe care o detinea la canalul de stiri, dar ramane prezentator al unei emisiuni saptamanale.


TVR 1 este la un pas de a cumpara dreptul de a difuza optiunea a sasea din campionatul intern. Prima TV a ramas fara sef la Sport.


Stirile sportive, la coada.
  • Terzian si-a dat demisia dupa doi ani la Realitatea TV in pozitia de coordonator al stirilor sportive. Principalul motiv este „sacrificarea”, de multe ori, a stirilor sportive, in favoarea altor informatii.
  • „Problema era la jurnale. Oricum, sportul avea minute putine, dar, daca se intampla ceva, primul lucru care era scurtat sau iesea era sportul”, a declarat Terzian.
  • „Intrucat Realitatea TV este un post de breaking news (...) se intampla ca evenimente neanuntate sa schimbe programul sta-tiei, inclusiv cel al calupurilor de stiri sportive”, se arata intr-un raspuns al postului.
  • In afara stirilor sportive, Emanuel Terzian prezenta, saptamanal, si emisiunea „Realitatea sportiva”. Dupa ce el a solicitat incetarea relatiilor contractuale, Realitatea TV i-a facut propunerea de a ramane la emisiunea sportiva si de a colabora cu postul TV la editii speciale atunci cand sunt evenimente importante. El a acceptat, in principiu, oferta de a ramane colaborator al televiziunii.
Liga I, din nou la TVR.
  • Dupa ce a pierdut, la inceputul anului, drepturile de transmisie a derbiurilor din campionatul intern, in favoarea Kanal D, TVR este pe cale sa introduca din nou fotbalul in grila.
  • Postul public urmeaza sa difuzeze optiunea a sasea a fiecarei etape. Contractul este definitivat, dar nu a fost semnat inca de conducerea TVR.
  • Contactat de "EVZ", Horatiu Nicolau, directorul Telesport (compania care detine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga I), a declarat ca, in acest moment, contractul a fost trimis TVR pentru a fi semnat. El nu a dat insa detalii despre valoarea contractului.
  • Potrivit unor surse "EVZ", televiziunea publica va plati pentru meciurile din urmatorul sezon o suma de aproximativ 500.000-600.000 de euro.
  • Optiunea a sasea revenea pana in prezent postului Telesport. Prima si a patra optiune revin Kanal D, a doua Antenei 1, iar alegerea partidelor 3 si 5 revine National TV.
  • De contractul pentru optiunea a sasea depinde si varianta viitoarei emisiuni sportive de la TVR 1. In sezonul trecut, postul public realiza o emisiune in colaborare cu „Gazeta sporturilor”, prezentata de Ovidiu Ioanitoaia impreuna cu, in functie de evenimentele sportive, Vlad Enachescu (meciurile nationalei de fotbal) sau Emil Gradinescu (atunci cand era etapa).
Prima TV, fara sef la Sport.
  • Si Prima TV ramane fara-sef la Departamentul sport. Horatiu Ciornei va incheia saptamana viitoare contractul cu postul TV. „Am venit la Prima TV in vara lui 1999 si eu zic ca ajunge”, a declarat Ciornei.
  • El a adaugat ca, in prezent, are mai multe propuneri: talk-show fotbalistic de la doua posturi TV, dar si de a lucra pe marketing si comunicare, din partea a doua cluburi sportive.
Sursa: http://www.evz.ro/ar...hp?artid=314674
[ http://www.evz.ro/pictures/normal/17%20terzian_evz.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]                                                                                                                                                                                                                             Terzian lasa stirile, dar ramane prezentatorul Realitatii sportive.

Edited by megafanro, 19 July 2007 - 23:45.


#2
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

TVR a cumpărat de la Telesport drepturile de difuzare a opțiunii a șasea din Liga I.

  • Deși au existat discuții cu privire la această tranzacție, Consiliul de Administrație al Televiziunii Române a aprobat abia azi semnarea contractului cu televiziunea condusă de Horațiu Nicolau. Astfel, TVR va transmite miercuri, 1 august, de la ora 18:00, partida Oțelul Galați - C.F.R. Cluj și duminică, 5 august, meciul Unirea Urziceni - Universitatea Cluj, de la aceeași oră.
Sursa: http://www.gsp.ro/Me...ml?a=3312/34766

Edited by megafanro, 23 July 2007 - 19:22.


#3
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

    *Pro-Digital*

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,754
  • Înscris: 07.04.2006

TVR revine la fotbal.


Postul public a cumparat optiunea a sasea de la Telesport.
  

  • Fotbalul din Liga I va putea fi vizionat in sezonul viitor butonind telecomanda pe programele televiziunii publice. Decizia a fost luata in sedinta de ieri a Consiliului de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (S.R.TV), in care s-a decis achizitionarea optiunii a sasea de la postul Telesport. Reamintim ca TVR a avut drepturile de difuzare a derbiurilor, pe care le-a pierdut din cauza unor intirzieri la efectuarea platilor. Intre cele doua parti s-a semnat un nou contract, in care S.R.TV achizitioneaza si rezumatele tuturor partidelor, pentru o emisiune de analiza, dar renunta la procesul inaintat Telesport pentru rezilierea unilaterala a intelegerii anterioare. Plata se va face partial prin compensarea sumelor achitate anterior de postul public, plus suplimentarea bugetului Departamentului Sport cu diferentele necesare.
Sursa: http://www.cotidianu...Hash=d1ffc1c67b

Edited by megafanro, 24 July 2007 - 03:39.


#4
akki

akki

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 315
  • Înscris: 13.07.2008
Vlad Enăchescu: „Cu Telesport nu am, încă, o clauză de performanță”

Noul director executiv al postului de sport trebuie să cumpere programe atractive și să formeze o echipă editorială puternică pentru a se bate cu Sport.ro și GSP TV
Contractul dintre Enăchescu și Realitatea TV pentru „Minutul 91" are o clauză: fiecare 0,1% rating peste audiența stabilită îi aduce bani, iar fiecare 0,1% rating în minus îi va lua bani.

Adevărul: De ce pleci la Realitatea după 13 ani de TVR?

Vlad Enăchescu: După 13 ani și jumătate nu pot să spun că m-am plictisit de TVR. Din contră. Pe mine, TVR m-a format, m-a crescut și m-a adus unde sunt astăzi. Instituției îi datorez foarte multe lucruri și va rămâne într-un colțișor aparte. Din alt punct de vedere, am simțit că era momentul să fac un pas către altceva.

În TVR am început de jos. Le-am făcut pe toate din plaja asta de televiziune. Nu a fost prima ofertă la care am plecat. Am cântărit foarte mult de fiecare dată, dar am rămas în TVR pentru că am considerat că mai am ce să învăț.

Oferta celor de la Realitatea a fost extrem de atractivă, pentru că a venit la pachet: realizarea emisiunii "Minutul 91" la Realitatea TV, dar și poziția de director executiv la Telesport, care este o altă provocare. După ce am condus o parte dintr-un departament, conduc o întreagă televiziune.

A contat și oferta financiară?

Categoric, dar nu a fost primordială. Niciodată banii nu au fost cei care au hotărât în viața mea. Am câștigat întotdeauna decent, mi-a fost bine și nu m-am putut plânge niciodată din acest punct de vedere. De această dată, trebuie să recunosc că oferta financiară era mult peste ceea ce aveam în acel moment.

În afară de emisiunea "Minutul 91" la Realitatea TV, vei conduce și postul Telesport. De la managementul transmisiunilor sportive la TVR la managementul unui post sportiv precum Telesport este un pas mare.

Să știi că nu e un pas atât de mare precum pare. Dincolo de managementul transmisiunilor sportive, era un management de departament sportiv. E drept, Radu Naum se ocupa de știri. Eu, împreună cu directorul Ioan Todan, eram omul care se ocupa de partea de achiziții, de producere și programare a emisiunilor. La Telesport, vorbim despre o televiziune întreagă. Este puțin mai complicat pentru că ai mai multe ore de acoperit pe zi, dar ca muncă, lucrurile sunt identice.

Cunoști exact fișa postului?

Sigur că da. Îmi cunosc foarte bine sarcinile. Telesportul traversează o perioadă de reconstrucție. A avut, până de curând, drepturile pentru Liga 1. Rămâne o televiziune de nișă care își construiește pașii pentru următoarele acțiuni. Odată intrat în trustul Realitatea – Cațavencu va beneficia de o atenție sporită din partea patronilor. Sarcina mea principală este de a reorganiza din temelii postul, uman și tehnic, după care să ne îndreptăm spre un training prelungit.

Ai emoții?

Sigur că da. În primul rând, e un pariu cu mine. Am stat și am analizat foarte mult oferta. Nu e ușor să te desparți de o instituție în care ai lucrat 13 ani și în care ai intrat la 18 ani. Adolescența și tinerețea mea s-au consumat acolo. Pe de altă parte, mi-am asumat o mare responsabilitate față de cei care mi-au acordat încredere.

Când ai trăit cele mai tari emoții la TVR?

În 1999, când a apărut pe piață emisiunea "Minutul 91". A fost un proiect nebunesc la vremea respectivă. Emisiunea începea la foarte scurt timp de la terminarea etapei, o oră-două, și prezenta tot ceea ce se întâmpla în runda respectivă. Această chestiune nu se mai făcuse până atunci, din motive foarte clare și evidente: tehnica precară.

Am stabilit în modul cel mai rapid niște contacte cu televiziunile locale pentru imagini de la meciuri, pe care le prelucram la București. Eu am insistat că acest lucru va funcționa, lumea nu prea era încrezătoare. Iată că "Minutul 91" a ajuns, la ora actuală, un brand pe piața talk-show-ului sportiv, iar cei de la Realitatea TV au considerat că merită adus pe post.

Ești pentru prima dată într-un business privat, unde audiența este decisivă. Ce se va întâmpla dacă nu faci rating?

Clauzele sunt foarte clare. Pentru fiecare 0,1% în plus se plătește și tot ce este 0,1% în minus se scade. Dacă nu funcționează, probabil că vor decide să scoată emisiunea din grilă. Nu îmi doresc să se întâmple acest lucru și nu pentru bani, ci pentru mine, pentru orgoliul meu profesional.

Cu Telesport nu am, deocamdată, o clauză de performanță pentru că nu poți să ceri performanță dacă nu oferi ceva cu care să obții. Deocamdată, construim. Unele contracte sunt ca și făcute, dar nu sunt semnate și nu le pot dezvălui. Lucrăm, și în momentul în care vom avea un portofoliu suficient de ofertant, vom stabili și obiective de performanță.

În luna iunie, Telesport a avut o medie de 7.000 de telespectatori pe minut în mediul urban. Sport.ro, a avut 28.000. Este un ecart mare pe care trebuie să-l recuperezi.

Să nu uităm că apare și GSP TV. Știu că este un ecart mare. Așa este și normal. Sport.ro are un trust media mare în spate. Pro TV poate trage după el un canal de sport, ceea ce se și întâmplă. Cu GSP TV este la fel. Ambele au și ziare de sport în trust și este extraordinar. Telesport nu avea niciun aliat în iunie, de-abia intrase în trustul Realitatea - Cațavencu, nu avea ce mușchi să arate. Prin intrarea în acest grup, cu ajutorul celorlalte instituții pe care le deține, Telesport poate micșora ecartul.

Telesport are, din informațiile mele, drepturile pentru Cupa UEFA și pentru handbalul și baschetul intern. Nu-i cam puțin pentru a te bate cu GSP TV și Sport.ro?

Cupa UEFA este în ultimul an, de la anul pleacă spre alt post. Handbalul a fost câștigat anul acesta, dar intră în vigoare de anul viitor. Baschetul din Liga 1 este la noi. Avem o grilă ofertantă de extrafotbal: atletism, tenis, natație, toate competiții internaționale.

„Fanatik Show" va mai exista sub conducerea ta?

Da. Va începe odată cu startul Ligii 1. S-ar putea să mărim spațiul emisiunii.

Ai negociat cu Sorin Ovidiu Vântu?

Nu îl cunosc personal. Am auzit lucruri bune despre el și am citit lucruri mai puțin bune. Nu l-am întâlnit față în față, nu știu dacă se va întâmpla asta. Îmi doresc foarte mult să-l cunosc, dar nu pot să spun nimic despre el. Mi s-a spus că am libertate editorială totală. Am vorbit cu Sorin Enache, Sergiu Toader, cu Cătălin Popa, cu Horațiu Nicolau. Toți mi-au spus că nu am nicio obligație față de nimeni.

Scorul România – Franța?

Tot o remiză cred că va fi.


„Tudor Giurgiu mi-a făcut un foarte mare rău"

Adevărul: După un an și jumătate de la scandalul pierderii drepturilor tv pentru Liga de către TVR, poți să spui a cui a fost vina?

Vlad Enăchescu: Nu pot să spun direct, pentru că nu am nicio probă. Pot să spun ce a spus și instanța, că nici eu și nici Todan nu am avut nicio vină. Există un proces câștigat pe această temă. Consider, în continuare, că principalul vinovat este președintele de la acea vreme, Tudor Giurgiu. Nu am nicio dovadă că el a spus să nu se plătească.

Balivernele pe care le-a spus întotdeauna, cum că el nu a știut de situație, nu le pot crede. Am informații foarte clare că el a știut de această situație și că problema principală a fost lipsa lichidităților. S-a ajuns în situația asta pentru că televiziunea a fost condusă prost. Întrebarea pe care mi-o pun în continuare este cum un om care distruge o instituție merge acum pe stradă liniștit și nimeni nu îl întreabă nimic.

Dacă îl întâlnești pe Tudor Giurgiu...

Nu-l salut! Este un om care mi-a făcut un foarte mare rău. Am demonstrat că nu am făcut nimic pentru că nu m-am dus la Kanal D. M-au chemat la ei, am avut și negocieri, dar le-am spus că nu pot să plec din TVR până nu îmi rezolv problema cu Giurgiu și cu imaginea pe care o am, pentru că nu am făcut nimic. Față de un om ca ăsta, eu nu pot să am respect.

Redacția Sport din TVR a fost atrasă de banii televiziunilor private

Adevărul: Cum explici că echipa de sport de la TVR "s-a spart" tocmai acum, în preajma Jocurilor Olimpice?

Vlad Enăchescu: Nu cred că trebuie văzut ca „în preajma Jocurilor Olimpice". Acest moment putea veni oricând. A venit acum pentru că piața tv sportivă a început să se miște: s-a înființat GSP TV și Realitatea a cumpărat Telesport.

În ceea ce mă privește, cei de la TVR erau anunțați de iminenta mea plecare încă din mai. Atunci am avut o întâlnire cu Alexandru Sassu și cu directorul de la Sport și le-am spus de această ofertă. A fost, la un moment dat, discuția să nici nu merg la EURO 2008.

Până la urmă, s-a găsit soluția de mijloc. Și cei de la Realitatea au spus că este normal să îmi finalizez proiectul EURO, care era concepția mea. Nu aș vrea să se interpreteze că este legat de JO. Oricine își dorește să meargă la JO. La fel și cu colegii care au plecat la GSP TV. Dacă ne spuneai chiar și în martie că în iulie o să plecăm cu toții, spuneam că „ești nebun".

Redacția de Sport a fost ținta unor atacuri de recrutare din partea concurenței. Care crezi că au fost punctele vulnerabile ale redacției sport în fața acestor oferte?

Orice televiziune nouă sau care vrea să se dezvolte se uită în stânga și în dreapta ce poate să achiziționeze din piață. TVR a fost întotdeauna o pepinieră de vedete. Echipa de la Sport s-a făcut cu mare greutate și în timp foarte lung. Am ajuns să formăm o echipă puternică. Criteriul principal, cred eu, rămâne valoarea oamenilor.

Am realizat deja, în scurt timp de când lucrez cu privații, că o televiziune privată nu te cheamă să îți dea 40 de zile de concediu. Oamenii te plătesc și vor totul de la tine, chiar mai mult. Cred că punctul slab a fost partea financiară. Să știi că în TVR nu s-a muncit pentru bani.

Era o pasiune mare pentru sport. Era important și banul, m-ar bate Dumnezeu să spun că nu, dar nu era principalul motiv. Din 2003 a fost o perioadă decentă, în care ne-am permis cu toții foarte multe lucruri. În zona privată și din punct de vedere financiar oferta este mult mai generoasă.

De ce n-ai ales să continui cu echipa?

Primii care mi-au oferit ceva au fost cei de la Realitatea. Nu am spus nici da, nici nu. Ulterior, au început mișcările și cu GSP TV. Au fost ceva discuții, nu pot să spun că am avut o ofertă concretă din partea lor. Ei știau că am discuții cu cei de la Realitatea și nu au venit foarte deciși să mă ia.

Cum o să-l privești pe Emil Grădinescu comentând meciurile Naționalei la Antena 1?

Asta nu ar fi o problemă, mă bucur pentru el. După finala lui Euro 2008, imediat după ce s-a terminat
meciul, ne-am dat căștile jos, ne-am uitat unul la altul și ne-am spus: „Ei, ăsta a fost ultimul..." E greu.

Ioan Todan a declarat pentru „Adevărul" că înțelege gestul de a pleca, dacă ar fi fost și el de vârsta voastră ar fi făcut la fel, dar vă reproșează momentul ales: JO. Cum comentezi?

Am avut o discuție cu Ninel (Ion Todan – n.red.). Totuși, au fost niște oameni, nu Ninel, care cred că nu au știut să-și gestioneze comportamentul față de mine. Au fost niște cuvinte și gesturi pe care eu nu le înțeleg. Am văzut declarația lui Ninel și chiar în ziua respectivă i-am dat telefon și i-am explicat că, cel puțin în ceea ce mă privește, consider că am fost fair play. Exista din mai până în august suficient timp să se reorganizeze. Sunt unii oameni acolo care „vor sânge".

Sunt mai de sus?

Nu, culmea, oamenii de jos. Cei de sus au fost foarte înțelegători. Aici e marea durere. Unii dintre cei de „jos", până acum cinci zile aproape că îmi vorbeau cu dumneavoastră, acum, aproape că mă desconsideră. Sunt gesturi pe care eu nu le-aș fi făcut niciodată.

  

http://www.adevarul....formanta/361159

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate