Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Camping Franta - Chamonix

Folie pentru protectie solara

Tur Slovenia.

Dilae din Slatina, cel mai destep...
 Nikon Z6III

Caști bluetooth pentru smart...

Mutare tablou electric exterior

La mulți ani @leomagic44!
 Recomanadare viniluri

Tv ars din cauza la cctv?

Recomandare soundbar pentru telev...

Vecinii din curte au pus monopol ...
 La multi ani @MariusEXxTREME!

Temperatura AC

Sunt sigure bolurle de plastic (B...

Dimensionare putere centrala / ca...
 

BIOS upgrade nereusit = placa de baza nouă?

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
GabiMoraru

GabiMoraru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 25.01.2002
Azi am facut rost de un AMD K6.2+ si am vrut sa-l instalez insa placa de baza (ACORP 5ALI61, BIOS AWARD 4.51) nu-l recunostea asa ca m-am apucat sa-mi flash-uiesc BIOSul
(sunt un neinfricat flash-uitor, ce si-a flash-uit toate BIOSurile din cele 2 calculatoare, mai putin placa de sunet : )    ).
In timp ce umblam eu pe-acolo sa aflu ID-ul placii de baza, unul din utilitarele cu care lucram mi-a distrus BIOSul.  :rolleyes: Pur si simplu!
La reboot calculatorul imi cinta o melodie frumoasa compusa din vreo 5 beep-uri dupa care accesa unitatea floppy.
Ideea numarul 1 care mi-a venit, a fost sa-i pun pe o discheta imaginea BIOSului (vechiul truc).
Desi am cautat pe site-ul ACORP nu am gasit nici o indicatie despre cum ar trebui sa se numeasca fisierul de pe discheta.

Pentru cine nu stie, in cazu in care testul POST isi da seama ca ceva nu e inregula cu BIOSul, da controlul unei proceduri speciale aflate la inceputul BIOSului intr-o zona care de obicei nu e flash-uita.
Aceasta zona de memorie (8KB) se numeste BootBlock.
Ei bine rutina din BootBlock incarca de pe discheta un fisier anume (daca il gaseste, bineinteles). Numele fisierului variaza de la un producator la altul sau de la o versiune la alta.
In plus la unele BIOSuri, tebuie tinuta apasata o anumita tasta (Insert, Ctrl+Alt+Home...).


Salvarea a venit de la o placa video VECHE si ANTICA!
BootBlock-ul stie sa initializeze doar unitatea floppy (doar daca e o unitate standard intr-un controler ISA sau (mai rar) PCI) si placa video. Dar nu orice placa video ci numai una ISA NEACCELERATA!
Am scos toate placile din PC (modem, LAN, SB, CRROM, CDRW, mouse, HDD, VideoAGP) si l-am lasat in pielea goala, in afara de placa video (256Kb RAM Video) si floppy.
Si sa vazi minune: intr-adevar aveam imagine pe ecran.
Sistemul avertiza ca ceva nu e inregula cu BIOSul si cerea o discheta boot-abila. Am procedat la cele necesare punind in plus pe discheta imaginea noului BIOS si utilitarul pentru flash-uit.

Am reinscriptionat frumos BIOS-ul, am reboot-at sistemul, si....
iata-ma din nou pe net.





:oK:
Recomandari de incheiere:
-nu flash-uti pina nu ati facut un back-up la BIOS. Utilitarul AWARD Flash.exe ver8.08A stie sa faca back-up, si cred ca orice al utilitar ar trebui sa stie asta. (pentru Flash.exe de la AWARD folositi parametrul /Sy)
-renuntati dracului la tot felul de utilitare freeware de pe net caci altfel patiti ca mine. Folositi doar utilitarele firmei care a produs BIOSul.
-atunci cind faceti scrierea, aveti grija sa nu suprascrieti si BootBlock-ul (pentru Flash.exe de la AWARD folositi parametrul /SB)
-neaparat dupa operatia de flash-uire trebuie sa mergeti in 'CMOS Setup Utility' (tineti tasta Del apasata la boot-are) si sa resetati/reintroduceti toate cimpurile de acolo (sau activati meniul 'Load BIOS default').
-placile video Cirix/Trident sunt recomandate.
-mai exista si alte metode cum ar fi reprogramarea cu un controler specializat. Nu va speriati (daca ati mai mesterit cite ceva cu pistolul de lipit) nu este chiar atit de greu de construit.
Vizitati site-urile: {http://www.xbitlabs.com/} si {http://www.abios.com}
-doar in cazul in care nu reusiti altfel recuperarea BIOSului, puteti incerca HotSwapping-ul (inlocuirea temporara a BIOS-ului defect cu unul bun in timpul functionarii PCului).





Va urez sa aveti parte de piine prajita, si nu de BIOSuri coapte. :flame:


[email protected]

#2
petman

petman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,877
  • Înscris: 28.11.2001
Macar bine ca ai reusit sa rezolvi problema! Si eu mi-am flashuit biosul de la placa de baza de vreo 3 ori pina sa citesc ce se poate intampla :D. Acu nu mai vreau sa incerc experiente de astea cu nivel crescut de adrenalina! :)

#3
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
mah, ce parca matale nu shtiai ca nu-i bine sa te joci cu tot felul de chestiutze "bune" de pe net pe BIOS ... am dat shi io la vale un MX 200 ... boota shi ATAT! da' am reushit sa-l pun la loc pe ala original pe un mb BX440 ... atat!! Pe altele NU a vrut shi gata!

Ideea erea urmatoarea ... or sa se arda multzi in ciuda sfaturilor pe care le dai tu, sau io sau altu care s-a intzepat deja ... asta e ...Daca nu faceam fiecare cate o margica la viatza nostra, probabil ca nu prea am fi avut nici o tangentza cu forumul asta sau cu alte chestii asemanatoare ... Tocmai curiozitatea morbida (shi uneori cam scumputza) ne-a adus in pozitzia in care sa ne placa sa facem asha ceva ... shi eventual sa mai spunem shi la altzii! Asta-i firea umana ... Cred ca ai vazut pe la Generalitatzi catzi dintre noi am facut o facultate "de calculatoare" ... shi catzi ALTCEVA! Cred ca shtii care au ieshit in cashtig ... !!! Shi ar mai fi o chestie ... Probabil ca multzi, foarte multzi dintre noi lucram ... sau suntem pe aproape de a lucra in domeniul asta, care cateodata nu are nici in clin, nici in maneca (io spre exemplu, mai am cateva luni shi termin Medicina ... iar in domeniul computerelor lucrez (efectiv) de catziva anishori buni ... cam din anul intai de facultate daca imi aduc aminte ...) ... Cam asta ii! Chiar o sa pun un poll la Generalitatzi! :D

Oricum, brava pentru topic! 10x, vorba lu' Virus! :oK:  :yeah baby  :cya:

PS: mai pe la subiect ... am vazut ca ai idee de programare de microcontrolere ... imi trebuie un programel de scris un PIC12C509 ... vreau sa-mi fac telecomanda ... :D:D:D shi nu am gasit programul ... se numeshte pp2.exe ... sau altfel ... Daca ai idee, baga shi la mine ceva ... sau cine are idei despre unde shi cum ...e-adevarat, am gasit hexu' shi toate celelalte, da' de asta uitasem ... shi apoi am plecat acasa ...aici (aproape) nu am internet (sunt pe dial up vreo saptamana) ....
Multzam!

Baftau!:oK:

#4
GabiMoraru

GabiMoraru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 25.01.2002
Ca bine zici matale nene tybyt cu margelele. Acu yo am postat sa vada tot omu' ce are de facut  daca da de margele.
Cit despre telecomanda lu' matale asteapta un picuzt sa ajung pe'acasa ca tare s-ar putea sa am ce cauti matalutză.
Ia  spune mãtãlutaã ce fel de telecomanda vrei sa faci ca si eu plecasem sa fac o telecomanda pt Winamp.



Stai sa vezi ce urmeaza: cum sa-ti imbunatatesti placa video fara sa bagi nimic in ea; dimpotriva! :D

#5
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
Mah, de la aia am plecat shi io ... numa' ca dupa ce am stat o noapte la sala NUMAI pentru treaba asta ... am aflat ca se poate face cam ORICE cu telecomanda in PC, nu numai in Winamp ... Am schemele, am montajele (aproape) ... am shi omu' care are timp sa le bibileasca, sa faca mai multe shi mai frumoase ... imi trebuie doar programul cu care sa sicriu HEXu' in PIC ...

Hai ca spun un pic mai tarzior ... ca acuma' m-a apucat boala sa imi desfac PCu' sa-l curatz sireacu ... ca mi-am schimbat procu' shi-mi sta in cam multe grade ... 46 pana la 56 daca ii inchisa carcasa, 40 - 45 - 48 daca ii desfacut ... sa vad ce mai aranjez prin-untru ...

Baftau!:oK:

#6
GabiMoraru

GabiMoraru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 25.01.2002
Stiu ca se poate face o telecomanda 'universala' insa una speciala pt Winamp (cel putin softul scris special pt winamp) e mai dibace in ,in minuirea winamp-ului. De exemplu ai putea sa-l manevrezi fara greutate si cind ai ecranul oprit.

Poate colaboram. [email protected]

#7
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
OK! Da' las-o pe cand ma intork in Bucureshti ...
Io pentru Winamp m-am invatzat cu Telecomanda de la boxe (gandeshte-te ca stau totushi intr-o camera de 4x3 - shi-asha sunt vecinii innebunitzi de la 5.1) shi cu butoanele in plus de la tastatura ...
Pe mine ma intereseaza mai mult pentru filme! Shi alte chestii de-astea ... sa pornesc un programel, sa il opresc, sa dau shut-down ... sa pornesc PCu' (:D:D:D)

Baftau!:oK:

PS: mama cate s-au adunat pentru cand ma intorc la capetala! :(

#8
atomix

atomix

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 22.02.2002
Interesanta experienta Gabi, multumesc de detalii (cine stie cand imi vor folosi) ... pana acum n-am avut probleme cu flash-uit BIOS-urile si sper sa nici nu am vreodata. :)

#9
Tyby

Tyby

    blue balls

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 15,397
  • Înscris: 29.11.2001
I'm back in bussinesssssssss !

Ashtept provincia ... Hai, poaqte facem telecomanda draqului :D:D:D

Baftau!:oK:

#10
GabiMoraru

GabiMoraru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 25.01.2002
ok-am sa caut programul de flash-uit PIC-ul

#11
upgrade

upgrade

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 452
  • Înscris: 29.12.2001
salutare
am urmarit discutia voastra despre telecomanda....
intrebarea mea este ....daca am o telecomanda ptr un tuner kworld, as putea sa o folosesc la alte aplicatii?
winamp, microdvd sau radlight, mplayer...etc...
aveti niste link-uri?...surse?...orice...

thnx


am gasit intre timp un softuletz....bRemote ...parca pe aici il  vazusem recomandat....
merge cu telecomanda mea si winamp-ul .....poti face si scripturi ptr alte aplicatii....
si suporta destule tunere .....plus au si un soft mult mai bun ptr TV si FM decat cel care vine default cu tunerul....(nici nu suporta comparatie)
de aici le puteti lua:     http://www.borgtech.org/

#12
GabiMoraru

GabiMoraru

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 101
  • Înscris: 25.01.2002
da, cred ca noul soft pt telecomanda 'intercepteaza' comenzile inaintea softului original.
Aprinde 'sysmon.exe' si testeaza daca nu-ti maninca cumva prea mult CPU (acest nou soft).

In atentia tuturor!
Am vazut multe soft-uri pt telecomanda. Majoritatea mincau cantitati apreciabile de CPU. Testati-va calculatoarele!

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate