Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cunoaste cineva metoda de semidegresare a laptelui de 1.5% de la Lidl?
Last Updated: Jun 24 2024 13:27, Started by
kipoy16613
, Jun 22 2024 22:08
·
8
#1
Posted 22 June 2024 - 22:08
E vorba de cel la 1.5L. Au si varianta de lapte interal 3.5% tot la 1.5L care mi se pare ca are gust de lapte praf, nu chiar ca cel UHT, dar are. Probabil pentru ca e facut prin standardizare, un proces extrem de stupid care adauga laptelui degresat, grasimea in cantitati calculate. Au inventat aceasta metoda pentru a fabrica si a comercializa mai eficient restul produselor de tip smantana/unt, dar asta e alta discutie.
Ideea e ca acest lapte de 1.5% tind sa cred ca e doar pasteurizat si usor degresat pentru ca nu scrie pe el standardizat. Daca retin bine o metoda de productie a laptelui semidegresat este prin degresare completa si apoi adaugare 1.5% grasime, dar ar mentiona standardizat pe sticla la fel ca pe cel de 3.5% nu? Si a doua metoda era printr-o centrifuga, sper ca pe asta o folosesc. Se folosea laptele adevarat proaspat pasteurizat, care printr-un proces mecanic, separa partial din grasimea lui. Deci de asta acest lapte chiar daca are usor gust de apa si nu are volum la gust, pare sa fie cel mai apropiat de adevar, pe cand cel de 3.5% e o posibila pacaleala, pentru ca ei pot amesteca cum vor grasime cu apa si lapte praf. Eu in general consum laptele lor de capra care are cat de cat gust de lapte adevarat, dar iarna am vazut ca si ala are gust de lapte praf pentru ca nu dau caprele lapte conform cererii. Daca consumati acest produs, nu va recomand sa mai sustineti producatorul din noiembrie pana prin martie, pentru ca urmareste profitul in loc sa stopeze comercializarea la ceea ce nu detine fizic. Banuiesc ca in acea perioada vinde un amestec de lapte cu apa si cu lapte praf. pe langa subiect: Eu am posibilitatea in zona mea sa cumpar lapte de la tarani(nu de la samsari si pietari), dar aleg sa nu-i mai sustin pentru ca sunt niste nesimtiti majoritatea. Laptele de vaca se vinde cu 6-7 lei pe litru, clar mai scump ca cel de supermarket. Laptele de capra se vinde cu 11-12 lei, iar dupa fierbere ramai cu pret de 13-15 lei pe cand cel de capra de la lidl e 11 lei. Iar bataia de joc care se invarte in tara asta in jurul laptelui de oaie care a devenit imposibil de cumparat in zona mea care e la o ora de zeci de stane in munte, e cu totul alta discutie. Se refuza sa se vanda pe motiv ca oile nu le apartin, sunt ale comunei. Cel care e cioban isi vede de treaba lui, cel care face branza e un derbedeu de samsar/pietar in 99% din cazuri care face ce stie el, nu se complica sa vanda acest produs pentru ca e sef de plantatie, iar patronul de stana/munte e un individ care in general investeste si trage niste bani pe gratis fara sa faca nimic special. Eu in 3 ani nu am reusit sa cumpar acest lapte de nicaieri, iar cand am postat pe facebook pe niste grupuri de ciobani, m-au luat la misto iar altii mi-au spus ca niciodata nu o sa ma ating de asa ceva. Asta e nivelul de prostie in tara asta. Am reusit sa gasesc la cineva care are productie de 5 ori mai mica/oaie fata de cei din munte, dar laptele nu e chiar gustos si gras pentru ca nu au iarba de calitate, sunt crescute pe niste coclauri. Si din nou, la pret nu renteaza. Ei vand la pret dublu fata de 5 lei/litru cu cat am gasit in maramures pe olx. |
#2
Posted 22 June 2024 - 22:26
#3
Posted 22 June 2024 - 22:39
#4
Posted 22 June 2024 - 23:16
Ai uitat sa zici ca nu leaga coada vacii si mai flutura si pe deasupra galetii. De tifon pus peste galeata cand se mulge e alta poveste . Doar cine nu a crescut la tara nu stie cat de usor poti contamina laptele ala in timpul mulsului.
|
#5
Posted 22 June 2024 - 23:20
Serafim606, pe 22 iunie 2024 - 23:16, a scris:
Ai uitat sa zici ca nu leaga coada vacii si mai flutura si pe deasupra galetii. De tifon pus peste galeata cand se mulge e alta poveste . Doar cine nu a crescut la tara nu stie cat de usor poti contamina laptele ala in timpul mulsului. |
#6
Posted 22 June 2024 - 23:25
Si eu m-am întrebat cum se scoate grăsimea din lactate,
și cafeina din cafea Or fi procedee fizice, sau chimice |
#7
Posted 22 June 2024 - 23:25
A10, pe 22 iunie 2024 - 23:20, a scris:
Nu stiu cine mai foloseste metodele astea in ziua de azi. O ferma are aparat de mult. Nu sta nimeni sa isi rupa mainile mulgand zeci sau sute de vaci Edited by Serafim606, 22 June 2024 - 23:26. |
#8
Posted 22 June 2024 - 23:58
Laptele se degreseaza industrial prin centrifugare, casnic prin "smântânire"
|
#9
Posted 23 June 2024 - 02:28
Ce sa mai degresezi la un lapte cu 1.5 % grasime ?
Ia ti cazeina, pune o lingura intr o sticla de apa si aia e, de ce sa mai cumperi lapte ? |
#10
Posted 23 June 2024 - 06:55
Victor5, on 22 iunie 2024 - 23:58, said:
Laptele se degreseaza industrial prin centrifugare, casnic prin "smântânire" daca citeai postarea initiala, aflai ca era vorba despre produsul final, daca este degresat pana la 0% cu adaugare grasime sau degresare pana la 1.5%. sunt metode cu rezultate total diferite |
|
#11
Posted 23 June 2024 - 07:23
in mod practic se aplica prima varianta, dar nu stiu de ce iti inchipui ca daca ar fi a doua rezultatele ar fi diferite...
|
#12
Posted 23 June 2024 - 07:28
#13
Posted 23 June 2024 - 10:21
kipoy16613, on 22 iunie 2024 - 22:08, said:
Se refuza sa se vanda pe motiv ca oile nu le apartin, sunt ale comunei. kipoy16613, on 22 iunie 2024 - 22:08, said:
patronul de stana/munte e un individ care in general investeste si trage niste bani pe gratis fara sa faca nimic special. kipoy16613, on 22 iunie 2024 - 22:08, said:
Asta e nivelul de prostie in tara asta. vis_constructiv, on 22 iunie 2024 - 23:25, said:
Si eu m-am întrebat cum se scoate cafeina din cafea |
#14
Posted 23 June 2024 - 10:30
kipoy16613, on 23 iunie 2024 - 07:28, said:
difera pentru ca din motive de perisabilitate, le este mai usor pentru varianta a doua sa produca laptele din apa+lapte praf+grasime Perisabilitatea are treaba doar cu tratamentul termic aplicat la final (ex UHT) si cu tipul de ambalare, nu depinde de cum scoti sau bagi la loc grasimea in lapte. |
#15
Posted 23 June 2024 - 10:33
Eu cumpăr laptele cu 5 lei litrul,de la un domn care are 2 vaci și mulge cu mâna.
|
|
#16
Posted 23 June 2024 - 11:34
daca s-ar creste mai multe animale care dau lapte ce bine ar fi pentru toti...si mai terminati cu coada si balega....chiar preferati formula chimica cu miros de teava decit mirosul de oaie sau de capra/vaca /bivolita...?!!!!conteaza curatenia ...
|
#17
Posted 23 June 2024 - 17:31
Eu tind sa cred ca produsele ce ar trebui sa fie din lapte, gen Pilos, nici nu au vazut laptele, este propia mea opinie, sunt fabrici de lactate in care nu intra lapte si fabrici de vin care nu vad boaba de strugure!
|
#18
Posted 23 June 2024 - 21:59
mangla, pe 22 iunie 2024 - 22:39, a scris:
laptele proaspat care pute de iti vine sa vomiti din cauza ca nu spala tatele vacii inainte de mulgere treci peste mirosul tau imaginar si mergi pe laptele din supermarket ca este mai ok pentru tine, dar nu mai face socotala la bani. Din 10 kile de lapte puturos cum zici tu, ies 3 kile de branza, 5 de iaurt, 2 de unt ,1 de smantana, 3 de lapte 3.5% si 4 de lape 1.5%. Vorbim despre mere sau despre pere? PS ca sa te lamuresc mai bine. Fermierul vinde cate 500-1000 de litri de lapte imputit, asa cum zici, iar procesatorul are un castig de cel putin 300% Nu exista taran care sa nu spele tatele vacilor la muls. Asta se mosteneste din tata in fiu de sute de ani. Mai nou, ce care au ferme/microferme au aparate de muls si ce sa vezi? Au inainte de mulgere un program de spalare a tatelor. Al darcu' soft, s-a bagat si in tata vacii |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users