![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Gratar/tigaie pentru friptura - peste, pui fript, mici etc
Last Updated: Jun 18 2024 09:21, Started by
aaaa4567
, Jun 14 2024 15:30
·
6
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/icon_users.png)
#1
Posted 14 June 2024 - 15:30
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Caut ceva simplu, de buget (pana in 100 de lei, in principiu) si relativ generic, sa mearga orice friptura. Pentru o bucatarie mica de bloc.
Nu ma pricep practic deloc la prajit carne sau altele asemenea (le fac altii pentru mine), dar am de luat o tigaie /gratar pentru peste sau carne de pui slaba. Nimic complicat sau sofisticat, doar sa isi faca treaba sanatos, fara mult fum/arsatura, sa mearga aproape orice carne pe el. Sa se poata curata relativ usor, adica fara frecat mult cu peria de sarma (stiu ca cele vechi aveau problema asta etc). Intreb daca e OK sa iau ceva glazura ("ceramica" / teflon? nu stiu...) - de ex. https://www.emag.ro/...CPP0MBM/Â Â - in ideea ca ar fi mai usor de curatat (dar inteleg ca modelele de buget se zgarie repede, am si vazut asta), sau ceva de fonta etc. Sau altceva, ce ziceti? Multumesc. Edited by aaaa4567, 14 June 2024 - 15:32. |
#2
Posted 14 June 2024 - 15:47
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_online.png)
Dacã nu vrei fum, miros și stropi pe aragaz/pereți, o alegere buna ar fi tigaia dry cooker. Se curata ușor.
Exista doua modele, unul cu zona de gaurele pe centru, celalalt cu zona de gaurele pe margine. Singurul dezavantaj ar fi timpul mai mare de preparare decât în tigaie/grill clasic, deoarece intensitatea flãcãrii trebuie sa fie medie, nu la maxim. Uite cum arata, ca sã-ți faci o idee. https://oferte-shop....DBoCVl8QAvD_BwE |
#3
Posted 14 June 2024 - 15:52
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Grătarul de aragaz cel mai bun lucru. https://carrefour.ro...-cm-19-31504004
|
#4
Posted 14 June 2024 - 16:06
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Fonta pentru friptura. Posibil sa depaseasca putin bugetul, dar fonta e fonta.
https://efonta.ro/pr...-grill-26-5-cm/ Am pus-o ca exemplu, eu nu o am fix pe asta. |
#5
Posted 14 June 2024 - 16:07
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Dacă nu vrei fum, miros și stropi pe aragaz/pereți, o alegere buna ar fi tigaia dry cooker. Se curata ușor. Exista doua modele, unul cu zona de gaurele pe centru, celalalt cu zona de gaurele pe margine. Singurul dezavantaj ar fi timpul mai mare de preparare decât în tigaie/grill clasic, deoarece intensitatea flăcării trebuie sa fie medie, nu la maxim. Uite cum arata, ca să-ți faci o idee. https://oferte-shop....DBoCVl8QAvD_BwE |
#6
Posted 14 June 2024 - 16:09
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Sau.. mai bine
https://efonta.ro/pr...ibila-51x24-cm/ PS si eu tre sa aleg una pentru microunde, dar o sa iau ceva mai carnos(un 5kg), cu striatii mai adanci (ca sa nu pluteasca friptura in grasime), cu canale de colectare grasime. N-am gasit inca nimic, dar probabil ca o sa fie mai scumpa. Edited by maccip, 14 June 2024 - 16:10. |
#7
Posted 14 June 2024 - 16:12
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Fonta pentru friptura. Posibil sa depaseasca putin bugetul, dar fonta e fonta. https://efonta.ro/pr...-grill-26-5-cm/ Am pus-o ca exemplu, eu nu o am fix pe asta. Inteleg ca are inertie termica dar e chiar ce trebuie. Si trebuie pastrat uns cu ulei, ca sa nu rugineasca. Nu mi se pare un efort deosebit, dar intreb.
Sau.. mai bine https://efonta.ro/pr...ibila-51x24-cm/ PS si eu tre sa aleg una pentru microunde, dar o sa iau ceva mai carnos(un 5kg), cu striatii mai adanci (ca sa nu pluteasca friptura in grasime), cu canale de colectare grasime. N-am gasit inca nimic, dar probabil ca o sa fie mai scumpa. |
#8
Posted 14 June 2024 - 16:20
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Gratarul pentru aragaz , a postat Valy_user mai sus link.
|
#9
Posted 14 June 2024 - 16:26
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
In primul rand, va fi folosita pt peste la gratar (somon etc) dar si pentru ceva mici. Mai fac din astea... ocazional. Puiul se prajeste in alta parte etc.
Grătarul de aragaz cel mai bun lucru. https://carrefour.ro...-cm-19-31504004 ![]() |
#10
Posted 14 June 2024 - 16:29
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Si cratitele si oalele cu care ai crescut nu tot asa erau?!🙄
Edited by SharonCollins, 14 June 2024 - 16:30. |
|
#11
Posted 14 June 2024 - 16:30
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Ține cel puțin 10 ani. După îl mănâncă rugina de bagi degetul prin el.
Dar nu are nici cea mai mică problemă cu focul/temperatura. Și să pui puțină apă în tava aia de jos de fiecare dată. Edited by Valy_User, 14 June 2024 - 16:32. |
#12
Posted 14 June 2024 - 16:36
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_online.png)
Grill ul acela pentru aragaz se folosește punând putina apa în vasul de jos, mai curge și zeama/grãsime din carne. E același material ca la oalele clasice emailate.
Pe vremuri se folosea acest tip de grãtar, tot asa se punea apa în vasul inferior, principiul de funcționare e același ca la cel rotund. https://www.emag.ro/...paign=(RO:Whoop!)_3P-Y_%3e_Bucatarie_and_Servire&utm_content=79559823594&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw1K-zBhBIEiwAWeCOF1TOdd0AzxKYMg1wz2m4AiUe7GMEZBpPHCOYDdAAc_i6HurGU7aKDhoCq8kQAvD_BwE |
#13
Posted 14 June 2024 - 16:36
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Eu folosesc o Tigaie grill Tefal Ingenio Unlimited 26cm, invelis antiaderent Titan, inductie, negru - 130 lei pentru toate tipurile de carne, 600 grame pe tură, ca să nu fie înghesuială.
Edited by jumborom, 14 June 2024 - 16:41. |
#14
Posted 14 June 2024 - 16:39
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Intreb si eu... fonta e materialul din care se faceau si gratarele alea vechi, pe care le foloseau parintii nostri prin anii 70-80, nu? Inteleg ca are inertie termica dar e chiar ce trebuie. Si trebuie pastrat uns cu ulei, ca sa nu rugineasca. Nu mi se pare un efort deosebit, dar intreb. Tigaile de fonta, ceaunele, cica trebuie pastrate cum zici tu, sa fie antiaderente. Care le vrea antiaderente. Dar pentru un grill, nu trebuie sa fie antiaderente, ca face crusta si se desprinde carnea. Curatatul.. na.. e mai greu ca la o tigaie antiaderenta, dar si temperatura la care se gateste e mai mare. Nu poti compara. Totusi, carnea lasa grasime si aia e ok de curatat, atata timp cat nu arde. O sa mai si arda, dar.. aia e. Doar asa poti obtine gust de gratar, cu munca si dedicatie. ![]() Exista si fonta emailata, care se curata ceva mai usor, dar e ceva mai scumpa. Majoritatea e emailata. Eu doar de astea am ca grill, dar am si un ceaun de fonta ikea, neemailat, care e folosit practic in 80% la mamaliga. E ok, se curata fara probleme. A facut si tigaie picanta, sau pastrama la ceaun, dar in ultima vreme face totul la multicooker ca merge treaba mai repede, mai greu sa ratezi mancarea si se si curata mai usor. Chestia aia cu grasimea e pentru non-aderenta, doar ca eu le bag la masina de spalat si nu se mai formeaza acel strat antiaderent din povesti. Cica nu trebuie s-o speli. Ete nah! In privinta ruginii, ele nu se recomanda la masina de spalat ca ruginesc. Dar eu tot le bag si nu se vede rugina. Si daca o fi, probabil ca avem si nevoie de fier in organism. ![]() |
#15
Posted 14 June 2024 - 16:41
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Caut ceva simplu, de buget (pana in 100 de lei, in principiu) si relativ generic, sa mearga orice friptura. Pentru o bucatarie mica de bloc. Nu cred ca gasesti grill bun sub 100 lei totusi
Eu folosesc o tigaie grill Tefal - 130 lei pentru toate tipurile de carne, 600 grame pe tură, ca să nu fie înghesuială, merge și pe plitele cu inducție. |
|
#16
Posted 14 June 2024 - 16:51
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
Am comandat-o.
https://www.cata.ro/...2248082563.html Am una de la ikea si a crapat la inductie. Am incins-o prea rapid, neuniform si a crapat de la dilatare. Acum curge prin ea. Oricum, nu era speciala pentru inductie. Era insa faina, pacat! |
#17
Posted 14 June 2024 - 16:53
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
De banii ăia mai bine îți luai Tefal OptiGrill sau alte grătare electrice similare.
Edited by Valy_User, 14 June 2024 - 16:58. |
#18
Posted 14 June 2024 - 16:59
![](https://forum.softpedia.com//public/style_images/classic/post_offline.png)
https://www.emag.ro/...4/pd/D1CXMMBBM/
Fonta adevarata. Eu am gasit-o acum vreo 2 ani la 42 lei, la Selgros. Dezavantajul este ca nu te scapa de fum, stropi de grasime. Dar daca nu vrei asa ceva, te multumesti cu mancarea comandata. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users