Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Curatare tigaie
Last Updated: Jun 01 2024 21:42, Started by
rammbo
, May 31 2024 22:08
·
7
#1
Posted 31 May 2024 - 22:08
Am o tigae de cupru din aceea scumpa.
In interior are strat de inox care e curat. Dar in exterior unde e cupru e neagra. Si e un fel de scoarta neagra care nu poate fi spalata, nu merge jos nici cu buretele nici cu sarma din aceea ghem. Ce alte variante am sa o curat sa se vada din nou cupru? |
#3
Posted 31 May 2024 - 22:25
masina de gaurit cu perie de polish + pasta de polish sau pasta de dinti
sau manual cu smirghel fin pe un burete tare/lemn/spuma/polistiren Edited by radu103, 31 May 2024 - 22:26. |
#5
Posted 31 May 2024 - 23:15
Oricum cuprul oxidează. Cureți mecanic până la stratul de baza, apoi tot va oxida.
Și iar o cureți. Până o "cureți" de tot. Poți păstra luciul metalic doar daca o dai cu lac și o agăți pe perete. La folosire iar se înnegrește |
#6
Posted 31 May 2024 - 23:19
Nu mecanic, aia parca se cheama patina, nu trebuie îndepărtată, sub nici o forma.
Edited by wolfydRg, 31 May 2024 - 23:19. |
#7
Posted 01 June 2024 - 04:53
Polizor unghiular + perie de sârmă.
*Patină? Așa se numește grăsimea arsă la o tigaie? |
#8
Posted 01 June 2024 - 05:31
Sablare cu nisip sau material de sablat la sac . Trebuie si un compresor . Ajungi la stratul de cupru , rapid . Si la lemn se poate aplica , cu succes maxim .
*** [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-uy_gihYt5k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Attached FilesEdited by scub, 01 June 2024 - 05:36. |
#9
Posted 01 June 2024 - 05:35
rammbo, pe 31 mai 2024 - 22:08, a scris:
Am o tigae de cupru din aceea scumpa. Aia de 3.900 lei? Screenshot_2024-06-01-06-34-09-746_ro.emag.android.jpg 74.05K 73 downloads RTFM și afli daca mai o poți salva |
#10
Posted 01 June 2024 - 06:02
O solutie slaba de soda caustica (gen Triumf de la magazin) in apa calduta - nu fiarta - indeparteaza grasimile, chiar si cele mai arse (o lasi o jumatate de ora). Cuprul reactioneaza slab cu soda caustica. Si clatit cu multa apa. Daca e murdara/arsa rau, repeti si freci in locurile respective.
|
|
#11
Posted 01 June 2024 - 06:03
#12
Posted 01 June 2024 - 06:18
#13
Posted 01 June 2024 - 06:24
E mult mai la îndemână un polizor și o perie de sârmă, am zis mai sus. Așa am curățat eu niște tigăi și tuciuri vechi din aluminiu. Apoi le-am aruncat fiindcă Alzeheimer bla-bla, și am trecut pe inox.
Edited by FreeThinker, 01 June 2024 - 06:25. |
#14
Posted 01 June 2024 - 06:53
FreeThinker, on 01 iunie 2024 - 04:53, said:
*Patină? Așa se numește grăsimea arsă la o tigaie? wolfydRg, on 31 mai 2024 - 22:52, said:
Otet + apa cu sare, eventual fierbinte. |
#15
Posted 01 June 2024 - 07:16
Te-ai lămurit prost. Am eu una în care pot face papară și ochiuri fără ulei și nu se leagă, dar tot pun un strop de ulei ca să nu se ardă.
|
|
#16
Posted 01 June 2024 - 07:16
Dacă citești review-uri de pe net te amuzi: la unul tigaia se curata singura, la altul i-au fugit și gândacii din bucătărie.
Din specificații: su se pune in MSV, nu se înmoaie, se șterge doar cu un șervet. Însă dacă are grăsime arsa de multe luni, sigur nu iese doar cu un șervet. |
#17
Posted 01 June 2024 - 07:46
sandel1, pe 01 iunie 2024 - 07:16, a scris:
Am eu una în care pot face papară și ochiuri fără ulei și nu se leagă, dar tot pun un strop de ulei ca să nu se ardă. Vino cind o sa te tina o tigaie d-aia 40 de ani (si nu e de fonta, sa zici ca e de la 1907, sau de 5 kile, sa-ti rupa mina) doar de grosimea ideala, cit sa nu se indoaie (am avut si de-astea, inainte, la care se vălurea curu'). Pe dinauntru la prima prăjeala se sezoneaza iar pe dinafara poti lasa sa se adune scoarta, ca nu-i afecteaza aspectul, pina cind o cureti (o data la un an sau mai rar) |
#18
Posted 01 June 2024 - 07:46
dorin_2k, pe 01 iunie 2024 - 07:16, a scris:
Dacă citești review-uri de pe net te amuzi: la unul tigaia se curata singura, la altul i-au fugit și gândacii din bucătărie. Din specificații: su se pune in MSV, nu se înmoaie, se șterge doar cu un șervet. Însă dacă are grăsime arsa de multe luni, sigur nu iese doar cu un șervet. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users