Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ce poze faceti?

Sticker ciudat pe cutia aerului c...

lentile de contact vs ochelari d...

Eroare zoom la Lumix FZ82
 kia optima vs vw passat

Scoala de soferi pe cutie automat...

ANCOM: Localizarea apelantului la...

Marirea numarului de echipe calif...
 Prosumatorii peste 10.2 kW obliga...

Cazier judiciar politia de sector?

Curatare bord auto

Google Pixel 9 & 9 Pro
 Cine livreaza in RO pachete trimi...

[CHESTIONAR] Cat de des va reinst...

Configurare Rufus-4.5

Card edenred G pay ajutor!
 

Xiaomi 70mai M300 -Monitorizare parcare, timelapse

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
johnny72

johnny72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 21.11.2006
Salut.Am achizitionat de curand o camera 70mai M300  https://dashcam.70mai.com/m300/. Cine a instalat cineva kitul de parcare,https://70mai.store/products/24hourparkingsurveillance,  puteti sa imi spuneti cat timp poate înregistra in modul timelapse si daca aceste înregistrări folosesc la ceva, in sensul daca pot fi folosite la identificarea unor persoane rau intentionate, de exemplu? Din ce am văzut pe YouTube nu mi se pare ca ar putea fi folosite acele înregistrări pentru identificarea unor persoane. Va rog păreri de la colegii care au folosit aceasta functie timelapse pe orice model 70mai. Mulțumesc!

#2
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,667
  • Înscris: 06.03.2005
Camera asta ca si altele, nu inregistreaza permanent in parcare, incepe sa inregistreze dupa ce masina primeste un soc, o lovitura, altfel nu face nimic.Daca ar fi activa toata noaptea ar descarca acumulatorul masinii.
Calitatea imaginii nu face deloc usoara identificarea vreunei persoane dupa vandalizarea si pornirea inregistrarii, apoi cel mai important imaginea, inregistrarea nu poate fi folosita in tribunal pentru a cere daune, politia poate doar constata dar nu are ce face faptuitorului fara alta dovada, chiar daca il identifica.
Deobicei este utila pentru compania de asigurari pentru a proba dauna, daca se inscrie in cele acoperite de asigurare.

#3
johnny72

johnny72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 21.11.2006
Din descriere nu e clar cum înregistrează camera M300 acest fisier timelapse, daca o face tot timpul, la monitorizare parcare sau nu si de aceea întreb. Nu poate descarca bateria daca ia doar 1 cadru pe secunda si in plus are o protectie in sensul ca daca scade tensiunea acumulatorului sub 11.7v, întrerupe automat alimentarea camereii.
@FC72, ai folosit acest mod timelapse pe o camera 70mai si a înregistrat doar dupa soc/impact? Eu am inteles ca are monitorizare parcare 6, 12 sau 24 de ore si ma gândeam ca functia timelapse e activa tot timpul in mod parcare si înregistrează 1 minut la fiecare jumătate de ora. Acum nu stiu daca functia e ativata pe toata durata monitorizării parcării sau nu si in functie de asta as achizitiona si kitul de parcare sau nu.
Nu ma interesează ca proba in instanta dar daca cineva iti sparge parbrizul intentionat, de exemplu, e o proba pentru politie clar!
Mai rămâne si varianta înregistrării permanente cupland un alimentator extern, evident pentru perioade limitate de timp, datorita dimensiunii mari a fisierelor video, si doar atunci când parchezi in zone dubioase.

#4
george_eu25

george_eu25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,376
  • Înscris: 24.06.2008
De obicei in modul parcare inregistreaza la fel ca in modul de drum, adica cat e setat. (1,3 sau 5 minute). Doar ca aici se opreste dupa o bucatica din asta.
In alta ordine de idei, modul parcare e o gluma proasta, adica filmeaza doar cand masina primeste o zdruncinatura calumea.La o zgariere sau miscare usoara nu pleaca, indiferent de sensibilitate.

#5
johnny72

johnny72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 21.11.2006

View Postgeorge_eu25, on 08 martie 2023 - 09:13, said:

De obicei in modul parcare inregistreaza la fel ca in modul de drum, adica cat e setat. (1,3 sau 5 minute). Doar ca aici se opreste dupa o bucatica din asta.
In alta ordine de idei, modul parcare e o gluma proasta, adica filmeaza doar cand masina primeste o zdruncinatura calumea.La o zgariere sau miscare usoara nu pleaca, indiferent de sensibilitate.
Pai asta era ideea, daca ar filma timelapse continuu ar fi ceva! Bine in masura in care poti distinge ceva de pe o inregistrare cu 1 farme/sec dar zic eu ca tot e mai mult decat nimic. In parcarea de resedinta e clar ca nu are nicio utilitate, acolo cunosti vecinii. Desi e posibil si acolo sa ai surprize de la cei in trecere, noaptea in special, daca e o zona mai circulata.
            Utilitatea acestei functii eu o vad atunci cand parchezi ocazional in zone intens circulate cu trafic combinat auto si pietonal, parcari de langa blocuri din apropierea scolilor, institutiilor publice, etc.Ei bine atunci functia asta timelapse devine extrem de utila daca parchezi o ora doua, macar o sa ai idee care din riveranii cu un intens simt al proprietatii ti-au facut o bucurie! Sau gastile de liceeni care ies sau intra la ore care asa din teribilism si amuzament pot sa iti lase o amintire nu tocmai placuta.Eu sunt patit in acest sens si nu am reusit sa gasesc o explicatie rationala la ceea ce s-a intamplat si as vrea pe viitor sa nu mai am de descifrat "enigme" din astea care te costa ulterior bani si timp.

#6
excentryc

excentryc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 15.07.2005
Din ce vad eu ... are "24H Parking Surveillance" ... ceea ce inseamna ca dupa ce ai instalat kitul pentru parking mode ... dupa ce opresti motorul ... camera intra in parking mode.
Si incepe filmarea non stop pana cand intra protectia de baterie la 11.7 v (asa cum ai spus) , sau pornesti motorul si trece in filmare normala.
Eu nu am aceasta camera dar am o camera care are acest mod ... si cred ca toate fac la fel pe modul "Parking Surveillance" care e diferit de motion detection!
Eu am folosit o perioada modul de parcare,dar intrucat nu foloseam masina zilnic, mi se descarca bateria pana la 11.7 si se oprea modul de filmare. Am renuntat pentru a nu strica prematur bateria masinii.
Filmarea in modul parking este una mai speciala ... folosind o compresie mai mare pentru putea stoca mai multa informatie ( se reduce mult din rezolutie ) dar cu toate astea se poate distinge destul de bine un chip uman care trece prin fata masinii.
Daca folosesti masina zilnic pentru a reincarca bateria masinii posibil sa merite ... nu stiu daca iti strica in timp bateria.
Pe mine ma tinea (bateria masinii) cam 2 zile de filmare in continuu .

#7
lepetir

lepetir

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 714
  • Înscris: 12.07.2007
Un DVR auto care se respecta, trece in modul de parcare in momentul in care nu mai detecteaza schimbari in cadrul imaginii ( cind masina este oprita si imaginea inregistrata este statica) De regula intrerupe alimentarea display-ului.  Senzorul si partea electronica ramane activa, iar atunci cand este sesizata miscare in cadru sau senzorul de miscare ( accelerometru) este activat, va iincepe inregistrarea avand ca moment de incepere cu cca 3-5 sec inainte de cauza care a declansat inceperea inregistrarii. Exista o memorie tampon ( Buffer) care stocheaza  tot tipmpul imaginile cu  intarziere, tocmai pentru a putea vedea momentul de dinaintea evenimentului ( 3-5 sec) Daca nu mai este miscare in cadru sau miscare detectata  de accelerometru, inregistrarea se opreste dupa un timp prestabilit din setari. Inregistrarile din modul parking se stocheaza intr-un folder separat, a carui marime se stabileste in setarile initiale. Dupa umplerea spatiului, inregistrarile vechi sunt sterse in ordinea vechimii. Deci , nu va inregistra contunuu, decat daca sunt conditii: miscare in cadru,sau socuri in caroserie. Daca are modul de alimentare cu protectie baterie, acesta va intrerupe alim. la o valoare minima stabilita, de regula sub 12 v. Personal cu o cam MIO din seria 785 am reusit sa trag la raspundere o persoana car mi-a sters aripa spate in parcare la supermarket. Inregistrarea care s-a activat in modul parkig declansata de usoara miscare a masinii a fost suficienta la biroul pol. rutiere ca sa-l depisteze pe autor si sa-mi vopsesc aripa pe RCA-ul vinovatului.. O camera video cat de cat performanta ...merita in jungla noastra....

#8
bonygy

bonygy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,827
  • Înscris: 08.02.2007
Concluzie personala... la 99% dintre modelele de dashcam, functia "parking" (si toate derivatele) este doar marketing... este o vrajeala de luat banii...

#9
johnny72

johnny72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 21.11.2006

View Postlepetir, on 08 martie 2023 - 11:36, said:

Un DVR auto care se respecta,
Pai treaba este ca acest M300 de la 70mai este un entry level si in niciun caz unul care se respecta, nu are nici comenzi vocale ca precedentul model 1s, darmite detectie miscare, mai degraba este ce spune

View Postexcentryc, on 08 martie 2023 - 11:16, said:

un model care ar trebui sa filmeze tot timpul in modul timelapse cu 1cadru/secunda fisiere de 1 minut pana cand se umple cardul si/sau intervine un eveniment lovire, soc etc. cand intrerupe filmarea tip timelapse si filmeaza normal timp de 30 de secunde pana la 1 minut dupa care intra din nou in modul timelapse.Cel putin asa am inteles eu, nu mi-a confirmat nimeni ca asa ar fi. Si de aici si indoiala de a achizitiona kitul de parcare si de a plati un electrician sa il instaleze cu atat mai mult cu cat mai am legat la tabloul de sigurante un sistem de camera de marsarier cu monitor si camera fata in oginda retrovizoare care si acesta se activeaza doar la soc si filmeaza normal atat pe camera fata cat si pe cea spate dar numai  10 secunde, timp insuficient in opinia mea. Activarea asta la soc se face si daca trantesti usa mai tare deci la busitura, zgaltaila mai serioasa.
               Asa cum spuneam sunt tentat totusi sa instalez kitul de parcare de la 70mai chiar daca asta ar insemna sa il dezinstalez de la sistemul de sigurante pe celalalt si sa il las doar la alimentare bricheta, insa vreau sa ma conving ca acesta camera m300 functioneza asa cum banuiesc si cum am expus mai sus.
               Am solicitat o lamurire si de la magazinul xiaomi.ro dar vad ca asta este un site din Cehia, tradus in romana, asa ca nu am sperante prea mari.

View Postbonygy, on 08 martie 2023 - 12:13, said:

Concluzie personala... la 99% dintre modelele de dashcam, functia "parking" (si toate derivatele) este doar marketing... este o vrajeala de luat banii...
Nu e chiar asa, asta era valabil la modelele mai vechi de acum cativa ani, acum au mai evoluat putin lucrurile si au aparut si la camerele de buget niste functii din astea mai rudimentare de monitorizare a parcarii daca alimentarea e facuta direct din tabloul de sigurante iar functia este activata la soc.

Edited by johnny72, 08 March 2023 - 14:35.


#10
excentryc

excentryc

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,532
  • Înscris: 15.07.2005
Eu am un DDPAI mini 5 care are memoria lui de 64 GB  ( nu mai poti adauga un card ) ...Din cate imi amintesc face inregistrare non stop pe parking mode (asa l-am setat) ...
Dar o sa verific daca e asa cu adevarat si revin cu toate detaliile dupa ce aflu.

#11
johnny72

johnny72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 21.11.2006
Am primit foarte promt răspunsul de la xiaomi-store.hu care precizează pentru camera 70mai M300 "timelapsul este continuu.
in cazul impactului filmeaza in continuu pe durata a cateva secunde". Deci am lămurit dilema, filmează in mod time lapse continuu iar la impact filmează  normal, cred ca 30 de secunde.
Acum rămâne de vazut daca e valabila teoria lui @excentryc conform căreia fisierele filmate in mod parcare au o compresie mai mare si ocupa mai putin spatiu pe card. Nu cred ca e valabil in cazul de fata, pentru ca e clar, aici ai doua moduri: 1. timelapse care filmează continuu 1 frame/sec. fisiere de 1 minut pana se umple cardul si 2.fisiere eveniment, filmare la impact in mod normal 30 secude. Mentionez ca, camera foloseste, codecul H265 compresie inalta default rezultand fisiere de 300Mb pentru 3 minute de filmare. Poate folosi optional si codecul H264 pentru compresie mai redusa.
   Personal cred ca merita 200 lei aproximativ kitul de parcare si montajul. Am sa revin cu amănunte dupa montare.

Edited by johnny72, 08 March 2023 - 21:02.


#12
sftp

sftp

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 11.01.2023

View Postgeorge_eu25, on 08 martie 2023 - 09:13, said:

In alta ordine de idei, modul parcare e o gluma proasta, adica filmeaza doar cand masina primeste o zdruncinatura calumea.La o zgariere sau miscare usoara nu pleaca, indiferent de sensibilitate.

View Postbonygy, on 08 martie 2023 - 12:13, said:

Concluzie personala... la 99% dintre modelele de dashcam, functia "parking" (si toate derivatele) este doar marketing... este o vrajeala de luat banii...
Exact.
Functia aia nu te poate ajuta decat maxim in cazul in care vine unul cu viteza si iti rupe un element de la masina in doua.
In rest daca vrei sa observi si mici atingeri nu iti ramane decat sa folosesti camera permanent deschisa si conectata la o sursa mare de curent separat de bateria masinii cu o memorie de minim 512GB, dar o sa ai de furca in a vizualiza toate orele de filmare sa vezi cand s-a produs atingerea, iar daca atingerea a fost in lateral atunci ghinion.
Chiar si cu functia de timelapse cu 1 frame pe secunda tot necesita energie multa, cu asta nu faci decat economie la spatiu de memorie.

View Postexcentryc, on 08 martie 2023 - 14:44, said:

Eu am un DDPAI mini 5 care are memoria lui de 64 GB  ( nu mai poti adauga un card ) ...Din cate imi amintesc face inregistrare non stop pe parking mode (asa l-am setat) ...
Dar o sa verific daca e asa cu adevarat si revin cu toate detaliile dupa ce aflu.
Ce filmare non stop sa faca, ca la ce dimensiune are memoria nu incap mai mult de 3 ore de filmari cumulat.
Poate doar filmare cu 1 cadru pe secunda sa te ajunga pentru 24/24 "non stop", asta daca nu te lasa bateria.

View Postjohnny72, on 08 martie 2023 - 10:06, said:

In parcarea de resedinta e clar ca nu are nicio utilitate, acolo cunosti vecinii.
Acolo in parcarile de resedinta sau de la munca se dovedeste cea mai utila. Tocmai acolo se petrec "surprizele".
Iti zic din experienta nu doar a mea ci si a multor cunostinte si vecini.
In trecut am locuit intr-o zona unde nu era luna sa nu faca un vecin dauna unui alt vecin. De cele mai multe ori desi era evident cine era vinovatul, chiar si cu dovada clara in fata si se jura vinovatul ca nu e adevarat.
Mai degraba ar fi lasat un biletel in geam un strain care ti-a atins masina decat un vecin.
Am gasit si eu un biletel odata acolo in parcare, era vorba de o mica atingere ce s-a lasat cu un transfer de vopsea. L-am apelat, ne-am intalnit sa vad si ce dauna are el, am vazut ca la el era ceva mai vizibil si i-am zis ca n-am nici o pretentie, dar avea el pretentia sa facem o hartie, probabil ii era frica sa nu ramana fara permis. Am incropit o amiabila in care el isi recunostea vina iar eu nu aveam pretentii de despagubire si aia a fost tot, chiar era om ok si cinstit si n-am vrut sa ii fac vreo gaura in buget (crestere de RCA) sau alt rau. La final a vrut sa imi dea si 100 lei pentru deranj.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate