Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
lentile de contact vs ochelari d...

Eroare zoom la Lumix FZ82

kia optima vs vw passat

Scoala de soferi pe cutie automat...
 ANCOM: Localizarea apelantului la...

Marirea numarului de echipe calif...

Prosumatorii peste 10.2 kW obliga...

Cazier judiciar politia de sector?
 Curatare bord auto

Google Pixel 9 & 9 Pro

Cine livreaza in RO pachete trimi...

[CHESTIONAR] Cat de des va reinst...
 Configurare Rufus-4.5

Card edenred G pay ajutor!

Alternativa la manea

Taxarea vacilor in Danemarca si..
 

alegere sistem audio receiver multicanal amplificator stereo incinte boxe

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
12 replies to this topic

#1
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
Topicul este deschis cu dedicatie speciala pentru toti cei, care au nevoie reala de ajutor, in cautarea sculelor adecvate pentru muzica si filme intre cei patru pereti personali. Va recomand, sa-l cititi pina la capat cu atentie, ca si cum ar fi interesul vostru si nu al vecinului de peste strada Posted Image

Primul aspect si cel mai important, de care trebuie sa va ocupati cu atentie, sint incintele. In mod ideal si evident in majoritatea cazurilor totusi imposibil de realizat, acestea se probeaza fix in incaperea de destinatie. Nu, n-ati inteles gresit, la voi acasa adica. Explicatia consta, pe scurt formulat, in diferentele exorbitante de acustica dintre o camera de prezentare (showroom) si locuinta personala.
Eu, spre exemplu, am avut posibilitatea asta si n-am ratat-o, dar, dupa cum spuneam, nu toata lumea beneficiaza de astfel de oportunitati. Cu atit mai mult si exact din motive de acustica, orice fel de recomandare de genul "ia-ti Magnat" este complet inutila. Doua incaperi nu seamana dpdv acustic si doua urechi la acelasi individ, necum la indivizi diferiti, nu dispun de performante identice. In plus sunetul nu se descrie, ci se percepe cu propriile urechi si se interpreteaza dupa propriile gusturi.
Singura concluzie logica ramasa este ca trebuie sa va luati picioarele la spinare si sa vizitati un showrrom, cu piesa voastra preferata in mina.
Aici mai ramine de spus ca, deoarece in general fiecare si-a fixat un buget, cea mai mare parte din suma se aloca pentru incinte. Se pare ca sintem de acord cu 2/3 din suma pentru incinte. In fine, jocul nu este fix, ci orientativ, in ideea de compromis, mai ales atunci cind situatia financiara nu este tocmai stralucita.

Dupa ce am rezolvat incintele ne lovim aparent de cea mai grea parte a misiunii. Asa numitul amplificator. Realitatea, insa, este cu totul alta si mult mai simpla, chiar in ciuda tonelor de informatii de pe net cu privire la asa zisele diferente dintre aceste scule. Asta nu inseamna cumva, iuhuuu, pot achizitiona cea mai ordinara chinezarie. Evident nu, dar, atit timp cit intra in calcul nume prominente gen Yamaha, Harman (Kardon in carton), Denon, Marantz, Onkyo... grijile sint inutile. Cine are chef, n-are decit sa prizeze si explicatiile tehnice din linkurile care apar mai jos.
Prima intrebare esentiala este tipul. Sa fie stereo sau multicanal? Well, discutia este ampla, dar asta doar datorita argumentatiei lumii audiofile. Adica dom'le, cind stereo si multicanal costa la fel de mult, cum naiba sa nu fie Stereo net superior unui multicanal? Asta este argumentul audiofil, care la prima vedere pare de nedemontat. Realitatea este insa cu totul alta.
Asistam la una dintre cele mai geniale afaceri de pe piata capitalista. Amplificatorul stereo este unul dintre putinele produse, daca nu cumva chiar singurul, pentru care platesti mai multi bani cu argumentul lipsei de optiuni, fix la fel ca-n povestea cu hainele imparatului gol. Neavind alte optiuni genul asta de scula trebuie sa aiba mai multa putere si calitate superioara, altfel de unde vine pretul?
Trebuie sa recunoastem, ca, din moment ce piata cere si-ti livreaza si argumentul de marketing, parca ar fi si pacat sa nu i-o tragi cu pofta. De fapt pretul final nu reflecta nicicum pretul de productie cu tot cu piese. Treaba asta tine de strategia firmei. Cei, care au de-a face cu domeniul, stiu cit costa condensatorii electrolitici, finalii, corpurile de racire, transformatorul, cm patrat de placa, etc etc. Cu totul de toate inclusiv productia pretul nu sare de 80...100Euro la bucata pe care dai tu 250Euro. Motivele constau in volumele de achizitii pe de-o parte si stilul modular de proiectare pe de-alta parte. Ca un exemplu, atunci cind un stereo si un multicanal se amplaseaza in clase apropiate de putere, finalii folositi sint aceiasi. Este absolut logic si tine de intentia reducerii costurilor. Una e sa achizitionezi un milion de finali de-un tip si alt milion de alt tip si altceva sa achizitionezi doua milioane de unitati de acelasi tip. Tocmai din cauza asta si topologiile pe bucati de circuit, sau chiar circuite intregi sint identice. Treaba asta se numeste in jargon tehnic "solutie generica" si reduce si costurile inutile de proiectare, in conditiile in care ora de inginerie incepe la 70 de euro si ajunge si la 300.
Realitatea este chiar mai imbicsita decit atit. Chiar in cadrul unei firme preturile reprezinta un secret, care nu iese din departamentul de achizitii inspre departamentul de proiectare, iar, atunci cind cele doua se intersecteaza, cifrele sint trucate. Stiu, suna paradoxal, dar asa arata adevarul.
La sfirsitul zilei, tocmai pentru ca argumentul audiofil se mentine grozav de bine, marja mai scade la un multicanal, mai creste la un stereo, dar importanta este cifra globala si faptul ca se mentine un produs, pentru a carui existenta nu prea mai exista motive reale in afara de profit.
Poate ca-n urma acestei scurte incursiuni va dati seama si singuri, ca argumentul audiofil este cit se poate de pueril.

Un citat demn de amintit aici:
Sursa (postul 41, pagina 3)
http://forum.softped...el/page__st__36

Quote

Discutia detaliata tehnica ma depaseste. Practica (acum cativa ani povestea) suna asa: aveam un amp AV Yamaha de vreo 400€, pe la 75W. Intr-un moment de mare entuziasm audiofil am cumparat si doua boxe Canton Vento 890DC de aproape 1000€ bucata. Si traiam cu regretul ca amp-ul nu se ridica la nasul boxelor, nu le duce, nu scoate tot ce pot ele etc. Asa ca am mai luat un amp stereo Marantz tot asa la 4 cifre in euro... Aceiasi sursa (un player Pioneer de f buna calitate, revizii audio f bune), aceleasi CD-uri originale de calitate, cabluri de 6mm2 ceva firma buna - si rezultatul final - care m-a intrigat sincer - NUL. A trebuit sa ma mint sa zic ca parca aud ceva mai bine folosind amp-ul stereo ca sa nu ma simt un idiot care a pus botul la povesti... Cine are cap sa traga concluzii, cine vrea sa traiasca fericit mintindu-se frumos s-o faca... Posted Image



Pe scurt, va recomand multicanalul si aici avem asa, dar nu neaparat in toate cazurile in ordinea asta:
1) Fiabilitatea
Dupa gustul meu, asta ar fi chiar principalul criteriu. Problema e, ca treburile astea reprezinta informatii de insider greu de accesat. Exista pe net, insa, forumuri de specialitate si teste efectuate de organizatii pentru propteaua clientului, care pot da uneori raspunsul legat de tema fiabilitatii.
2) Legaturile de care aveti nevoie.
Coaxiale, optice, HDMI, USB...Pe astea le puteti clarifica lejer si pe forum, dar si din specificatiile restului de scule casnice. Oricum cine stie ce vrajitorie nu implica nici partea asta de distractie.
3) Design
E clar, nu-i asa, ca uneori si prietena, sotia, copiii...trebuie sa zica ceva de genul "yes we can". Fara asta poti saliva uneori pina ce depasesti potaia lui Pavlov, ca daca sotia zice nu, atunci legea s-a formulat rapid. E NU!

Cit de lapidar ar suna, de fapt sintem gata cu criteriile. Imi este foarte clar ca, citind acest post, veti avea senzatia, ca nu va raspunde la lista enorma de intrebari, pe care probabil v-ati conceput-o. Probabil v-ati fi asteptat la raspunsuri alambicate. Cum o fi cu impedanta, sa fie mai mare mai mica? Dar puterea, cit de mare trebuie sa fie, ca sa stau linistit? Oare incintele/boxele "X" se pupa (mor cind vad formularea asta) cu amplificatorul "W"?
Eu va propun, sa nu va bateti capul. Pe linga faptul, ca-n cea mai mare parte din cazuri raspunsurile sint gresite din nestiinta, in realitate nici nu va veti lamuri. Materia este destul de complexa pentru pretentia enorma de-a o-ntelege din farîmele de informatii disparate adunate pe net. De fapt nici nu este foarte relevant. Pentru linistea personala alegeti amplificatoare specificate pentru impedanta incintelor achizitionate si gata. Restul de intrebari sint si mai putin relevante. Oricum majoritatea sculelor specifica puteri de cel putin 40W, cifra care este mai mult decit suficienta, treaba demonstrata deja cu calcule si masuratori pe vreo 3 scule diferite. Dupa cum spuneam, informatiile se regasesc in linkurile de mai jos.
Mai departe, oare boxele "X" se pupa (inebunesc deja) cu amplificatorul "W"? Da se pupa si fac probabil si alte treburi. Cazurile contrare sint extrem de rare. Exista pe piata incinte realizate cu filtre complexe si randamente mici, care sug curent, dar astea, tocmai datorita topologiilor speciale, costa o avere. Discutam aici de obiecte care costa citeva mii de euro bucata. Nu cred ca este cazul de aprofundat tema aici, pentru ca oricum cine-si permite nu cere ajutor pe-un forum Posted Image

O data mai mult, mare grija la sfaturi. Atit timp cit audiofilul iti spune ca nu stiu care boxe suna nu stiu cum de bine e ok. Momentul in care e bine sa ciuliti urechile, evident in interes propriu, apare cel tirziu cind in discutii incepe si amplificatorul sa sune. Terenul se abandoneaza obligatoriu, daca si cablurile suna. Era sa uit, divagatiile legate de putere sint in nebuloasa audiofila in 99% din cazuri maculatura.
Ce-i drept, cu epaca internetului, accesul la informatie s-a usurat substantial. Pe de-alta parte, insa, in acelasi pachet intra si o gramada de scrap si, ca o bomboana pe coliva, tot in acelasi bazin au mai sarit si rechinii de tot felul, care speculeaza cu naivitatea umana.
Cea mai complicata tagma, insa, masa gri, daca-mi permit sa formulez asa, este formata din autonumitii audiofili. De la cei cit de cit normali si ponderati pina la cei inraiti, care au transformat o stiinta exacta, pe care ei n-o pricep in veci, intr-o vrajitorie unsa cu ulei de sarpe. Dupa cum va e norocul, daca nimeriti pe mina unor astfel de indivizi, veti avea sansa unica sa va alegeti cu tot felul de echipamente exotice. Evident la costuri exorbitante si inutile in schimbul unei calitati indoielnice. De cealalta parte polemica tehnica este echivalenta cu o lupta inegala si-n acelasi timp fara sansa de a clarfica lucrurile. In majoritatea cazurilor argumentatia se termina cu "pentru ca am auzit io si dispun de super-urechi, iar tu ai urechi de beton". De parca ne-am cunoaste, pentru a formula o astfel de parere "calificata". E clar, ca este mult mai comod, decit transpirind pe tot felul de formule de calcul. Chiar in fata evidentei, fizica se indoaie lejer pe baza de urechi.
In fine, testele blind si double blind au scos iar si iar in evidenta faptul ca una este afirmatia si cu totul altceva realitatea. Cine are rabdare gaseste aici incursiunile necesare. Cu calcule, masuratori si explicatii fondate:

Demonstram contrar afirmatiilor, ca nu se pune problema de puteri imense:
http://forum.softped...n-amplificator/

Despre Clipping
Continuam pe aceeasi tema, atit cu calcule, cit si cu masuratori concrete. Atentie, nu trecem de 15W, decit daca vom chema si politia.:
http://forum.softped...amplificatoare/

Alte consideratii legate de putere si ceva teorie:
http://forum.softped...o/#entry7786373

Vizavi de putere, ar cam fi cazul sa ne punem de acord in fata evidentei.
Vedem mai departe un experiment practic. In conditiile in care semnalul electric este identic, iar incinta este de fiecare data aceeasi, imi permit lejer, sa afirm, ca se va auzi fix acelasi lucru de fiecare data. Experimentul vizeaza diferentele intre doua amplificatoare din clase total diferite de preturi si cu specificatii total diferite:
http://forum.softped...toarele-la-fel/

Mai departe, mai demontam si mitul cu sirmele de legatura. Pentru surse, avem deja:
http://forum.softped...atii-sunetului/

Pentru legaturile cu incintele urmeaza, sper, saptamina asta

In incheiere, pentru a sublinia cele afirmate mai sus vizavi de tagma audiofila, avem aici o mostra "cutremuratoare":
http://forum.softped...23#entry7846023
(Postul nr 83, pagina 5)

Quote

View PostFC72, on 22 februarie 2010 - 12:41, said:
Iti garantez ca toti audifili aia nebuni care cumpara cabluri cunosc teoriile electrice mai bine decat tine si nu putini au incercat cu incapatanare explicatii tehnice pentru diferentele percepute.
Unii le-au gasit in mica masura cum am dat si linkul din primul post, altii nu isi fac astfel de probleme doar stau si asculta rezultatul.
Poti pricepe ca nimeni nu cumpara dupa spalarea creierului povesti si ce spun uni sau altii, ci dupa auditii? cablu este o sarma si il poti lua in teste cand si cat vrei nu este ca un receiver care sa nu poti sa il returnezi daca nu iti place cum suna.
Mai rau tin sa te anunt ca exista si rodaj la cabluri iar unele au surse de tensiune pentru polarizarea dielectricului(vezi AudioQuest Gibraltar) si chiar suporti speciali de cablu.Iti atasez o poza unde mai poti descoperi OZN-uri.
Tin sa iti spun ca pozitionarea, suporti de cabluri si alte tratamente sunt obtinute nu dupa povesti si teorii, sunt experimentate indelung in cursul mai multor ani si efectul este evident asupra sunetului.Probabil este o psihoza de masa o iluzie daca teoria aia simplista nu poate demonstra ca exista diferente.
Toate revistele de specialitate incearca sa explice cum suna nu cum se masoara, nu intereseaza pe nimeni cum se masoara, decat probabil pe niste handicapati care nu asculta ci masoara.Acum cat de obiective sunt ...este de discutat existand mereu sponsori.
Vreau sa vad si eu o clasificare a oricarui produs audio dupa specificatii sau masuratori.

DSC_0076.jpg

Edited by vata_pa_batz, 10 February 2015 - 19:27.


#2
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,755
  • Înscris: 31.12.2013
Excelent post! Asta de fapt doream și eu să obțin ( bineînțeles pe lângă informațiile de care aveam nevoie ) prin întrebările interminabile pe care le tot pun pe acest forum, o anumită ”demitizare”, o simplificare a obținerii de informații reale pentru cei ce doresc să cumpere receivere și boxe care să sune bine ( nu neapărat să ”rupă norii”, dar să fie în standardele HIFI ) în încăperile lor mici sau mari, după caz...

Tot ce mai lipsește este o listă clară ce receiver merge cel mai bine cu ce boxe, și cam ce sunet scoate fiecare combinație, măcar așa, în termeni generali... Să știe omul când merge într-un showroom cam ce să ceară, poate așa nu-i vom mai exaspera pe băieții/fetele de acolo cu ”ghiolbanismul” nostru de audiofili în devenire...Posted Image

Edited by antinari, 30 July 2015 - 12:00.
nu era necesară citarea


#3
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,901
  • Înscris: 08.12.2006

 cutinastefan, on 30 iulie 2015 - 11:44, said:

Tot ce mai lipsește este o listă clară ce receiver merge cel mai bine cu ce boxe, și cam ce sunet scoate fiecare combinație, măcar așa, în termeni generali...
Nu lipseşte. Conform opiniei respective nu contează ce receiver iei, îl alegi pe considerente de conectică şi, eventual, design. Nu e diferenţă de sunet între Yamaha sau HK, de exemplu. Opinie pe care poţi să o testezi şi singur, la o audiţie.

#4
eddy_teer

eddy_teer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,755
  • Înscris: 31.12.2013

 antinari, on 30 iulie 2015 - 12:07, said:

Nu lipseşte. Conform opiniei respective nu contează ce receiver iei, îl alegi pe considerente de conectică şi, eventual, design. Nu e diferenţă de sunet între Yamaha sau HK, de exemplu. Opinie pe care poţi să o testezi şi singur, la o audiţie.

Nici o diferență de sunet între Yamaha și HK? Indiferent cu ce le împerechem?

#5
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,901
  • Înscris: 08.12.2006

 cutinastefan, on 30 iulie 2015 - 12:12, said:

Nici o diferență de sunet între Yamaha și HK? Indiferent cu ce le împerechem?
Da :)

Extras:

 vata_pa_batz, on 10 februarie 2015 - 19:21, said:

Dupa ce am rezolvat incintele ne lovim aparent de cea mai grea parte a misiunii. Asa numitul amplificator. Realitatea, insa, este cu totul alta si mult mai simpla, chiar in ciuda tonelor de informatii de pe net cu privire la asa zisele diferente dintre aceste scule. Asta nu inseamna cumva, iuhuuu, pot achizitiona cea mai ordinara chinezarie. Evident nu, dar, atit timp cit intra in calcul nume prominente gen Yamaha, Harman (Kardon in carton), Denon, Marantz, Onkyo... grijile sint inutile. Cine are chef, n-are decit sa prizeze si explicatiile tehnice din linkurile care apar mai jos.

Mai departe, oare boxele "X" se pupa (inebunesc deja) cu amplificatorul "W"? Da se pupa si fac probabil si alte treburi.

O data mai mult, mare grija la sfaturi. Atit timp cit audiofilul iti spune ca nu stiu care boxe suna nu stiu cum de bine e ok. Momentul in care e bine sa ciuliti urechile, evident in interes propriu, apare cel tirziu cind in discutii incepe si amplificatorul sa sune.


#6
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,182
  • Înscris: 16.10.2008
Exista acest curent de opinie ,mai ales din partea electronistilor , nu numaidecat "absolventi la electronica in Bucale". E o deformatie strict profesionala ,sunetul pentru ei rezumandu-se doar la caracteristici masurabile fizic(frecventa ,SPL ,distorsiuni armonice ,etc). Daca ii pui la o auditie comparativa si este evident ca ,de exemplu la un amplificator se aude mai "in fata" un anumit instrument sau basul e fara detaliu si bubuit incearca sa te convinga cu explicatii stiintifice ca nu e asa.
Daca ar fi cu adevarat asa toata industria de procesare audio de studio ,recording/mixing/mastering ,ar fi fara obiect sau in cel mai bun caz ar fi facuta doar dupa preset-uri universal valabile ,pentru ca nu? ,"toate suna la fel".

Edited by edigee, 30 July 2015 - 12:47.


#7
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 edigee, on 30 iulie 2015 - 12:35, said:

Exista acest curent de opinie .mai ales din partea electronistilor , nu numaidecat "absolventi la electronica in Bucale". E o deformatie strict profesionala ,sunetul pentru ei rezumandu-se doar la caracteristici masurabile fizic(frecventa ,SPL ,distorsiuni armonice ,etc). Daca ii pui la o auditie comparativa si este evident ca ,de exemplu la un amplificator se aude mai "in fata" un anumit instrument sau basul e fara detaliu si bubuit incearca sa te convinga cu explicatii stiintifice ca nu e asa.
Daca ar fi cu adevarat asa toata industria de procesare audio de studio ,recording/mixing/mastering ,ar fi fara obiect sau in cel mai bun caz ar fi facuta doar dupa preset-uri universal valabile ,pentru ca nu? ,"toate suna la fel".

Fraza asta ultima este de fapt baza pentru toata constructia pe care se bazeaza lumea audiofila. De aici pina la a construi tot felul de esafodaje, care mai de care mai nastrusnice, dupa care sa ajungi sa fii si convins la singe de ele, nu e decit un pas. Unul mic. Se incepe cu o eroare de logica si pe ea se construieste de zor. Nu domnule, industria construieste pe motiv de cerere si nu din cauza de idealuri marete. A face bani, asta e deviza, nu conteaza ca vreo logica spune cu totul altceva. De asta si vi se vind cabluri cu ulei de sarpe la preturi astronomice, pentru ca se poate
Cu citiva ani de zile in urma ma luptam cu aceiasi audiofili si tot pe aria asta pe tema puterii. Intre timp au mai miscat macazul, chiar in ultima vreme sensibil de mult. Multi nu mai au nevoie de uzine cu kW, acum ajung si fo citiva Watt.
Nu, nu este vorba de deformatii profesionale, ci pur si simplu de faptul, ca, in momentul in care fizica ti-e cunoscuta, taaaaare greu mai poti sa te autoconvingi la o incercare cit de marunta, de-a o indoi.
Exista teste blind si double blind cu gramada. Da e mai comod sa te faci, ca nu observi, sau si mai rau, sa le cauti tot felul de chichite, daca n-ai cum sa le ocolesti.
Poate n-ati citit cu atentie in primul post, asa ca mai serviti o data de aici concluzia unui om, caruia probabil i s-a facut lehamite sa se mai autopacaleasca. Serviti cu incredere:


Quote

Discutia detaliata tehnica ma depaseste. Practica (acum cativa ani povestea) suna asa: aveam un amp AV Yamaha de vreo 400€, pe la 75W. Intr-un moment de mare entuziasm audiofil am cumparat si doua boxe Canton Vento 890DC de aproape 1000€ bucata. Si traiam cu regretul ca amp-ul nu se ridica la nasul boxelor, nu le duce, nu scoate tot ce pot ele etc. Asa ca am mai luat un amp stereo Marantz tot asa la 4 cifre in euro... Aceiasi sursa (un player Pioneer de f buna calitate, revizii audio f bune), aceleasi CD-uri originale de calitate, cabluri de 6mm2 ceva firma buna - si rezultatul final - care m-a intrigat sincer - NUL. A trebuit sa ma mint sa zic ca parca aud ceva mai bine folosind amp-ul stereo ca sa nu ma simt un idiot care a pus botul la povesti... Cine are cap sa traga concluzii, cine vrea sa traiasca fericit mintindu-se frumos s-o faca... Posted Image

@cutinastefan
Ar trebui sa te-ntrebi cu seriozitate, de unde crezi tu ca stiu audiofilii la repezeala, cum "suna" multiplele combinatii cu scule. Gindeste-te asa putin, cam ce ar presupune treaba asta ;)
Cind primesti un raspuns de genul "Yamaha se pupa bine cu boxele de la producatorul X", sau "Yamaha suna in general ascutit". Aha, deci nu suna toate la fel, dar in anumite conditii se poate face exceptie pentru astfel de declaratii. Bine, doar daca ne convine la argumentatie ;)
La asa ceva as zice mersi de informatie si la revedere. Nu ar mai ramine nimic de aprofundat impreuna cu binevoitorul, care te-a informat. Cum naiba sa poata fi posibila o afirmatie pausala, fara a cunoaste topologiile, conceptele samd, mai ales ca Yamaha, la fel ca si altii, au o gramada de scule in program? Pai daca "suna" diferit, o fi posuibil sa le treci pe toate prin aceiasi gaura de sita?
Idem afirmatiile de genu "Sony si Tehnics fac scule proaste". Habar n-au ce-i inauntru, habar n-au de electronici, habar n-au de marketing...dar trag concluzii. Asa ceva merge si e absolut in regula...nu?

#8
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,182
  • Înscris: 16.10.2008

Quote

Exista teste blind si double blind cu gramada. Da e mai comod sa te faci, ca nu observi, sau si mai rau, sa le cauti tot felul de chichite, daca n-ai cum sa le ocolesti.
Teste blind? Am vorbit aici de nenumarate ori despre astea. Te si invit pt. ca am capatat ceva expierenta ,le fac de ceva ani ,exista chiar o metodologie bine definita pt. acestea.
Era vorba de teste bilind privind  demontarea mitului cu fisierele hi-rez ce '"suna mult mai bine".
De asemenea te sustin in proportie de 90% in problema cu cablurile...
In rest ,la partea cu sunetul "la fel" ,sorry....sunt detalii sonore ce nu tin de abordare fizica dogmatica si rigida.

Edited by edigee, 30 July 2015 - 13:59.


#9
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 edigee, on 30 iulie 2015 - 13:59, said:

De asemenea te sustin in proportie de 90% in problema cu cablurile...
In rest ,la partea cu sunetul "la fel" ,sorry....sunt detalii sonore ce nu tin de abordare fizica dogmatica si rigida.

Si rezerva de 10% e datorata...?
Cum adica detaliile sonore nu tin de abordarea fizica? Exista ceva in universul asta care nu tine de abordarea fizica??? Chiar sint curios

#10
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,182
  • Înscris: 16.10.2008
Da ,literatura de exemplu. Atentie cand pui intrebari ce se vor cvasigenerale!
Rezerva aia  la cabluri e marja de eroare ce o aplic de obicei.Posted Image

#11
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

 edigee, on 30 iulie 2015 - 17:20, said:

Da ,literatura de exemplu. Atentie cand pui intrebari ce se vor cvasigenerale!

Literatura nu tine de legile fizicii? Nu explici aspectul?

#12
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,667
  • Înscris: 06.03.2005
Experimentul celui care se crede pacalit este hilar intradevar, a avut o experienta singulara adica unica in sensul de: doar aia.Dupa asta trage concluzii bazate pe perceptia sa.Poate fi ceva mai amuzant?
Da, pe margine mai sunt chibiti care au avut deasemenea experiente ...scuze, experienta singulara si au tras concluzii solide si definitive.
Stii ce se spune despre cei care nu au dubii, stiu, cunosc perfect totul?
Poti sa iti dai seama cu usurinta dupa ce scriu ce experienta au cate deviceuri au ascultat, testat si foarte important cate au detinut, proprietate personala.Asa sa insiri teorii simpliste este simplu, mai greu sa ai acces la deviceuri care costa cat un apartament in centru sa te lamuresti de ce costa atata.Argumentul lor suprem este ca descrierile acustice incalca legile fizici cand in realitate nici nu se pune problema a confirma sau infirma ceva doar a descrie mult mai précis decat o fac niste cifre si specificatii.

Daca deviceurile merita sau nu pretul este o alta discutie si tine de educatia, cultura si mai ales de pasiunea fiecaruia de a isi satisface placerile personale.Spre dezamagirea celor care ar cataloga asta snobism, fenomenul nu are nici o tangenta cu etalarea "valorilor" cine cumpara asa ceva nu este pacalit, prostit, nu se lauda cu achizitia, nu este vreo investitie (precum in arta) este doar pentru placerea personala si poate fi acuzat doar de egoism, mai ales de cei apropiati, din familie.

#13
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,182
  • Înscris: 16.10.2008

 FC72, on 30 iulie 2015 - 19:31, said:


Stii ce se spune despre cei care nu au dubii, stiu, cunosc perfect totul?

Se pot spune multe lucruri dar este ceva pentru care eu personal ii compatimesc sincer: Au o viata extrem de plictisioare. Ce poate fi mai monoton si trist decat sa(ai impresia) ca stii totul ,nu tu o provocare noua ,un mister ceva.....

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate