Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Dell S2340L nu reusesc sa-l fac sa nu ma doara ochii

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 02.11.2009
Am luat cu reducerile de BF la 599 lei acest monitor care din toate punctele de vedere e aproape perfect pentru mine mai putin faptul ca nu reusesc sa il fac sa nu imi mai oboseasca ochii in mod puternic.

Vin de pe un LG LCD cu pannel TN vechi de 7 ani care nu mi-a princinuit niciodata asemenea probleme in privinta oboselii ochilor.

Deci il tin la un pic peste 1 m, uneori si la 1.10-1.20 m de ochi. Stau multe ore pe el zi cu aplicatii si browsing. Folosesc intel graphics 4600 si am toate driverele la zi inclusiv ale monitorului. Luminozitatea o tin mai mare ziua mai ales ca are un display glossy si mai mica noaptea pentru ca are un pannel foarte luminos fiind un AH-IPS. Mai ales noaptea dar si ziua am oboseala a ochilor, o durere de fapt ceea ce n-am patit niciodata cu alt monitor decat cand stateam mult prea paroape de el. Deci acum de ex. stau cu luminozitatea la 36% si contrastul la 51% si ochii dor. Nu e de la intensitatea luminoasa. M-am jucat si cu herzii, am incercat in afara de 60p sa pun si cele i ( de curiozitate ) dar tremura imaginea serios iar sub 60 efectul de disconfort evident, e si mai ridicat. La inceput am crezut ca e din cauza luminozitatii foarte ridicate a monitorului, dupa am crezut ca nu am umblat suficient in setarile grafice dupa m-am mai obisnuit si chiar o perioada de vreo cateva zile ( fiind si foarte ocupat ) am uitat de disconfort. Doar ca am avut nevoie sa folosesc sistemul cu dual monitor moment in care grafica intel s-a cam dat peste cap si mi-am reamintit de disconfort si de probleme si de cat timp am pierdut incercand sa-l setez ici colo plus informatii din online. E conectat printr-un cablu nou HDMI si setat din meniul monitorului specific pentru asta. Acus fac 20 de zile de cand il am si testez si ma gandesc serios sa il returnez celor de la emag doar din aceasta privinta pentru ca monitorul este foarte bun in privinta naturaletii culorilor, a constrastului, a calitatii negrului, a faptului ca are un bleed foarte mic, imput lag la fel, fara ghosting, a desing-ului si soliditatii constructiei, al faptului ca nu se incalzeste si ca e slim dar si glossy ceea ce il face in opinia mea sa scoata culori ceva mai vivace si asta mai ales raportate la pretul de doar 599 lei la care l-am achizitionat el constand undeva intre 780 - 850 lei in mod normal.

Astazi am avut timp sa il caut de flicker si am scazut luminozitatea la minim, am lasat contrastul standard si am pus telefonul pe fondul unui document blank word sa vad ce iese. Intr-adevar cu cat e mai mic brihtness-ul cu ataat se vad dungile orizontale mai mult. Sa fie deci doar de la flickering. Pe TFT Central nu figureaza ca verificat ca fiind PWM free deci probabil ca asta e. Daca vrea cineva pot sa sui si un filmulet poate ma edifica mai bine daca si cat conteaza asta pentru problema mea.

Totusi am citit review-urile produsului pe site-ul Emag. Spunea un posesor ca la placa lui ATI

Quote

sa reglati LCD Overdrive la maxim (200) daca nu vreti sa va ia durerea de cap atunci cand vedeti un film HD si nu intelegeti de ce. Fara Overdrive monitorul are un timp de raspuns de 12ms (!!! Enorm dupa parerea mea) si e capabil de 6ms (asa cum este scris in descrierea produsului) numai daca activati aceasta optiune.
.  E corect sau e fas? E valabil doar pentru placile ATI ? Eu am mai intalnit acest overdive ca fiind cica important prin periplurile mele online in acest sens insa nu am gasit sub nicio forma aceasta setare in meniul grafic al Intel...


Eu vreau sa tin monitorul ca e foarte bun pentru mine minus aceasta buba care e teroare si peste care nu se poate trece cand lucrezi mult la el asa incat as vrea sa iau o decizie zilele astea ca sa il returnez pana de Craciun sau sa ma pot bucura finalmente de el pana atunci.

Deci sa fie doar de la flicker ? Sa fie doar el responsabil ? Pai eu in viata mea am avut acasa cam 4 monitoare CRT. Unul din ele nu trecea nici el de 60Hz si nu am avut niciodata oboseala asta a ochilor atat de accentuata si de puternica. Deja cele de peste 75Hz pot sa zic ca erau foarte reconfortante pentru ochii mei comparativ cu acesta.


Ce sa mai fac si sa mai incerc ca sa iau cea mai buna decizie ?

Multumesc

Edited by asda, 16 December 2014 - 19:15.


#2
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Eu am de cateva zile un dell p2414h, mat, il tin cu brightness la zero si contrast cel mult 70, nu am avut probleme de oboseala, tind sa cred ca la tine e problema din cauza panoului glossy care iti reflecta in ochi lumina care cade pe monitor.

Al meu e flicker free, testat cu camera de pe telefon. Pe 1920x1080 sta tot la 60Hz, dar nu e ca la CRT-uri, unde conta foarte mult o frecventa ridicata.

Nu am vazut niciun pic de bleeding la el.

Edited by gumball3000, 16 December 2014 - 19:25.


#3
nicu131

nicu131

    Bad Motherfucker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,619
  • Înscris: 12.02.2008
Am fratele mai mare 2440 de un an si nu am problemele tale
Probabil e defect sau nu te-ai adaptat

#4
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 02.11.2009
Am uitat sa mentionez doua chestiuni :

1. In interfata grafica a Intel monitorul cred ca a interpretat gresit monitorul ca fiind televizor pentru ca imi zice la "select display" Digital Television Dell S2340L si asta probabil din cauza HDMI-ului crezand ca duce si sunet desi am dezactivat optiunea din setarile grafice.

2. Refresh rate-ul se modifica SINGUR uneori din 60p in 59p si nu stiu de ce si cum sa previn asta...

View Postnicu131, on 16 decembrie 2014 - 19:37, said:

Am fratele mai mare 2440 de un an si nu am problemele tale
Probabil e defect sau nu te-ai adaptat

Ok dar al tau are pannel VA din cate stiu si s-ar putea aici sa fie cheia.

View Postgumball3000, on 16 decembrie 2014 - 19:11, said:

Eu am de cateva zile un dell p2414h, mat, il tin cu brightness la zero si contrast cel mult 70, nu am avut probleme de oboseala, tind sa cred ca la tine e problema din cauza panoului glossy care iti reflecta in ochi lumina care cade pe monitor.

Al meu e flicker free, testat cu camera de pe telefon. Pe 1920x1080 sta tot la 60Hz, dar nu e ca la CRT-uri, unde conta foarte mult o frecventa ridicata.

Nu am vazut niciun pic de bleeding la el.

Am incercat si eu sa il tin cu brightness 0 si contrast cel mult 70 acum dupa mesajul tau dar e mult prea obositor pentru ca al meu e mult prea intunecat pe o asemenea setare si obosesti incercand sa buchisesti ce afiseaza din cauza luminii mult prea slabe ( pe al meu ).

Pai ce legatura sa aiba display-ul Glossy cand problema se manifesta si noaptea cand singura sursa de lumina e monitorul ( mai degraba noaptea decat ziua )? Eu am ales Glossy tocmai pentru ca am un laptop glossy care se vede net superior unuia mat ca si culor, contrast. De fapt se vede superior displayul sau TN multor monitoare dedicate pe TN...Eu sunt fan glossy dar nu sunt legat doar de el ca dovada ca pana acum am avut un mat ca principal.
Oricum, categoric nu asta e problema in cazul meu.

Al tau e un monitor mai bunicel decat asta pe hartie si daca e certificat flicker free s-ar putea ca aici sa fie cheia.


Totusi sa fie ATAT de important flickering-ul asta incat deranjeze intr-atat ? Atunci de ce mai fac producatorii monitoare si altfel in 2014 eu nu inteleg...

Edited by asda, 16 December 2014 - 19:52.


#5
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 02.11.2009
Alte sugestii, pareri sau idei sa incerc sa rezolv ?Posted Image

#6
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 02.11.2009
Am gasit aici un video cu Dell S2440L ( monitorul din dreapta ). Stiu ca e cu pannel VA dar ce vreau sa spun e ca se vede la fel ca al meu ( S2340L ) pe camera atunci cand e filmat.

Ce parere aveti? Oare asta sa fie cauza durerii ochilor mei sau ce altceva ?

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/bKhDS7CHDPk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#7
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,725
  • Înscris: 10.12.2006
Nu are Display Manager modelul ala? Intra la suport pe siteul lor si instaleaza aplicatia daca exista, apoi din ea seteaza Manual Mode sRGB. Daca ti-l vede ca televizor e posibil sa aiba culorile reglate in sensul asta, eu in mod Movie plang galeti dupa doua ore.

#8
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 02.11.2009
Ba are dar din Display Manager nu am de ales din Manual mode decat intre : Standard, Multimedia, Movie, Game, Text, Warm, Cool, Custom. Eu merg pe custom ca sa mi-o fac cum vrea ochiu meu. Dar nu am niciun sRGB pe niciunde si nu stiu de ce tu ai si eu nu. Tu ce model detii ?

Am un RGB dar ala e in setarile OSD-ului monitorului si oricum e setat pe el pentru ca cealalta optiune e YPbPr, o regasesc si in setarile video dar nu mai tin minte la ce folosea pentru ca la un momentdat am cautat-o si pe asta...Nici eu nu pot sa merg pe movie sau pe standard de ex, din cauza culorilor, contrastului sau a luminozitatii dar si din cauza ca pe majoritatea acestor moduri textul e afisat ca fiind foarte anti blur ( sa zic asa ) adica fonturile ( cu cat mai mici cu atat mai accentuat efectul ) apar foarte nergulate si blurry din cauza conturului foarte imperfect... Am citit ca este ceva intalnit la acest monitor, nu stiu si la alte serii Dell cum e cu treaba asta...

#9
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,725
  • Înscris: 10.12.2006
Eu am modelul U2713HM.
N-ar trebui sa-ti afecteze scrisul schimbarea culorilor, esti pe rezolutia recomandata de producator!?

Vechiul tau monitor cum era, tot glossy? Sunt cu siguranta mai obositoare decat cele mate.

Edited by Mizu, 17 December 2014 - 02:40.


#10
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Vechiul meu monitor TN samsung facea ca dell-ul din filmulet si nu aveam vreo problema.
Fata de cum face flickeringul pe acel AOC, dell-ul e parfum.

Pe modelul pe care il am eu nu are deloc dungile acelea, de fapt am mai scris mai sus.

#11
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
M-am tot jucat si eu cu setarile la al meu si am constatat un comportament tare ciudat cu placa video de la nVidia.
Conectat pe display Port, daca setez la Digital color format YCbCr422 imaginea are prea mult sharpness, iar textul are niste aberatii cromatice, odata setat nu mai pote fi trecut la loc pe RGB decat prin dezinstalarea driverului de la nVidia.
Monitorul are si in meniul OSD o optiune RGB/YPbPr, nu pare sa mai functioneze in RGB chiar daca il setez de acolo pe RGB, cumva placa video il forteaza in RGB.

YCbCr foloseam pt. un TV Samsung, pt. ca reda culorile mai corect pe el, se pare ca nu voi mai putea sa le folosesc in paralel.

Edited by gumball3000, 17 December 2014 - 12:57.


#12
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,614
  • Înscris: 06.03.2005
Pentru monitoare cea mai buna setare este RGB/FULL RGB nu YCbCr, cea din urma se preteaza la televizoare sau alte deviceuri home de redare, gen proiectoare, etc.
Atentie ca oboseala poate proveni de la excesul de albastru, Benq au un mod care reduce albastru cu 30% pentru citit si chiar daca altereaza culorile, devine mult mai putin obositor.

#13
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 02.11.2009

View PostMizu, on 17 decembrie 2014 - 02:37, said:

Eu am modelul U2713HM.
N-ar trebui sa-ti afecteze scrisul schimbarea culorilor, esti pe rezolutia recomandata de producator!?

Vechiul tau monitor cum era, tot glossy? Sunt cu siguranta mai obositoare decat cele mate.

Bineinteles ca sunt pe rezolutia standard pentru acest monitor 1920 pe 1080.
Nu schimbarea culorilor ci schimbarea preset-urilor de mod adica standard, multimedia, movie, game, etc. Majoritatea dintre ele afecteaza anumite fonturi cum ar fi tab-urile browserelor din banda de sus care apar foarte neregulate ca si font incat parca se subtiaza. Am citit ca ar fi o situatie inalnita la acest monitor dar nu foarte des. Pun pariu ca multi useri nici n-au bagat-o in seama din varii motive desi problema este stringenta.

Vechiul monitor e mat insa am de un an un laptop la fel de glossy ca si monitorul asta si nu are nicio legatura mai ales ca oboseala si durerea ochilor este mai intensa atunci cand unica sursa de lumina din camera este monitorul adica seara/noaptea. Ziua chiar e mai bine pentru ca monitorul e amplasat intr-o camera luminoasa, eu ii amplific nitel brightnessul si contrastul si repet nu atunci sunt problemele cele mai mari.

Si altceva. Cand reduc sub 50% luminozitatea si contrastul scrisun negru pe culori deschise mai ales alb sau gri-uri deschise are un fel de lag deranjant in momentul in care dau scroll. Cam multe care nu se pupa sau nu sunt cum ar trebui in cazul acestui montior... Totusi as fi trecut bucuros peste toate in virtutea calitatilor pe care le are raportate la pret daca n-ar fi marele inconvenient al durerii ochilor.

View Postgumball3000, on 17 decembrie 2014 - 02:38, said:

Vechiul meu monitor TN samsung facea ca dell-ul din filmulet si nu aveam vreo problema.
Fata de cum face flickeringul pe acel AOC, dell-ul e parfum.

Pe modelul pe care il am eu nu are deloc dungile acelea, de fapt am mai scris mai sus.

Da, am sa incerc maine sa pun si celalalt monitor si sa-l filmez sa vad ce flicker are.

Ma gandesc ca poate fi si de la tipul de iluminare W-LED si de panoul AH-IPS care e foarte puternic ca si alb si intensitate a culorilor fata de vechiul TN LCD pe lampi cu o luminozitate net inferioara si culori de asemenea. Altceva nu prea stiu ce sa mai incerc. Poate sa il calibrez desi culmea pe TFT Central al meu e unul dintre f putinele monitoare fara profil deja calibrat disponibil. Ma gandeam sa il iau pe al fratelui mai mare de 27 care e identic in specificatii desi mi-e ca n-o sa fie chiar bine.

Edited by asda, 18 December 2014 - 19:23.


#14
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Nu stiu cum poti tu sa stai noaptea la PC fara sa ai un bec aprins in camera, eu nu rezist nici cu luminozitatea la minim si contrastul mult redus.
Seara oricum stau cu luminozitatea la minim ca altfel ma rupe la ochi, chiar si cu becul deschis, ziua cel mult 10%.

Sfatul meu ar fi sa-i faci retur daca nu-i dai de cap, nu are rost sa-ti strici ochii.
Vezi cum se comporta si cu driverul de pe site-ul Dell, eventual te mai joci la setari si din aplicatia lor, ca sa nu mai stai intins cu mana pe butoane.

Alte persoane au problema ta daca le lasi sa stea cateva ore in fata acelui monitor?

#15
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 02.11.2009

View Postgumball3000, on 18 decembrie 2014 - 20:53, said:

Nu stiu cum poti tu sa stai noaptea la PC fara sa ai un bec aprins in camera, eu nu rezist nici cu luminozitatea la minim si contrastul mult redus.
Seara oricum stau cu luminozitatea la minim ca altfel ma rupe la ochi, chiar si cu becul deschis, ziua cel mult 10%.

Sfatul meu ar fi sa-i faci retur daca nu-i dai de cap, nu are rost sa-ti strici ochii.
Vezi cum se comporta si cu driverul de pe site-ul Dell, eventual te mai joci la setari si din aplicatia lor, ca sa nu mai stai intins cu mana pe butoane.

Alte persoane au problema ta daca le lasi sa stea cateva ore in fata acelui monitor?


Pot cu orice display pe care l-am avut pana acum al meu sau nu fara efort mai putin cu acest Dell. Il voi returna. Acum stau sa ma gandesc daca s-o fac luni sau marti ( desi timpul meu va fi zero deci f. aglomerat ) sau dupa sarbatori. Comanda mi-a ajuns pe 29 noiembrie chiar daca a fost comanda de BF... Sper sa nu am probleme daca merg dupa Craciun. Sunt un client care a cumparat binisor de la emag pana acum si e prima data cand ma vad nevoit sa returnez un produs.

#16
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
cele 30 zile curg din momentul primirii coletului, ar fi bine sa mai ai foaia aceea de la curier, altfel am impresia ca scrie si in cont la ce data s-a facut livrarea

#17
asda

asda

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,009
  • Înscris: 02.11.2009
Astazi am avut vreme de am testat toate display-urile din casa adica Dell-ul S2340L, batranul LG 1953TRhttp://www.azerty.ro...1953tr-argintiu si display-ul Notebook-ului Toshiba Satellite pe care il am.

Rezultatele sunt de natura sa imi confirme ca oboseala si durerea ochilor care apare foarte foarte repede imediat ce ma asez in fata acestui monitor sunt cel mai probabil cauzate de flicker-ingul destul de pronuntat al modelului Dell. Desigur nu imi propun sa transform thread-ul in care montor flicker-este mai tare decat care. Ideea e ca doar Dell-ul are flicker ceea ce e foarte suprinzator pentru mine, voi posta si video-urile pe care va rog sa le comentati daca aveti opinii :

Dell :

1.http://www.dropshots...-12-20/18:00:25
2.http://www.dropshots...-12-20/18:02:19
3.http://www.dropshots...-12-20/18:09:00


LG-ul meu antic :

1. http://www.dropshots...-12-20/18:14:26
2. http://www.dropshots...-12-20/18:16:35


Notebook :

1. http://www.dropshots...-12-20/18:23:29



Concluzia mea e ca nu imi vine sa cred cum probabil cel mai bine vazut producator de monitoare de astazi dintre cei pentru consumatorii casnici, Dell ( scotand deci din discutie pe de-al de Eizo sau chiar NEC ) poate ca la sfarsitul lui 2014 sa produca monitoare cu pannel de tip AH-IPS care sa nu suporte mai mult de 60 Hz si mai rau sa nu fie ANTI FLICKER....

Cat de neintelept sa fii ca si producator de top sa faci asemenea "gafe" ? Monitorul asta costa deobicei undeva intre 750 si 850 lei la noi desi cei de la Dell il recomandau ca si pret undeva la 600 si un pic, eu l-am prins la 599 la "reducerile" de BF ale emag. Acum vad ca s-a redus iar monitorul asta foc pana pe la 660 dupa ce l-au mai redus pana pe la 700 si ceva. E clar ca vor sa scape de stocurile cu el si culmea, inainte de BF nu vazusem niciun produs resigilat din acest model, astazi sunt deja 4. Probabil alti oameni in aceeasi situatia ca si mine.

Interesant este ca fratiorul lui mai mare adica S2740L este confirmat ca flicker free si pe TFT Central ( unde al meu nu are nici macar profilul calibrat ) ceea ce poate ca justifica pretul lui de la noi undeva intre 1500 si 1650 lei chiar daca e intocmai aceeasi serie cu S de la "studio" al meu si cu acelasi tip de pannel desi are ceva mai multa conectivitate si totusi vine cu un pret dublu fata de al meu pentru 7 cm de diagonala in plus. Cred ca diferenta se face si in flicker free...
Acum eu nu sunt specialistul pe monitoare evident insa alta cauza eu n-am reusit sa gasesc decat flicker-ul asta bata-l vina sa-l bata. Tare prost sa fii ca producator in 2014 sa fabrici produse care obosesc si finalmente dor ochii clientilor tai pe care iti bazezi tot concernul.


Orice pareri la subiect sunt binevenite. Multumesc.

View Postgumball3000, on 21 decembrie 2014 - 00:54, said:

cele 30 zile curg din momentul primirii coletului, ar fi bine sa mai ai foaia aceea de la curier, altfel am impresia ca scrie si in cont la ce data s-a facut livrarea


Din fericire obisnuiesc sa pastrez cam tot ce e important si deci da, o am :)

Edited by asda, 21 December 2014 - 01:35.


#18
daniel:)

daniel:)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,215
  • Înscris: 17.02.2007
Am acelasi model, nu am probleme ... taie din sharpness pana la 50.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate