Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Diferente intre tipurile de banda...

Program editare video portabil

Oferta noua Digi - mai buna decat...
 Alte dimensiuni in CIV.

Renault Symbol ( Thalia I ) - mer...

Pelerinaj in Egipt

Caut aplicatie android inregistra...
 Factura Orange marita

Pentru lipsa de procedura, amana ...

[ANCOM] Toti operatorii de telefo...

Lovitura de stat (dejucata) in Ge...
 Boxe PA audio home use - nivel av...

Boxe wifi

Modem WiFi Huawei

Recomandare scaun de birou
 

Interpretare form de PC

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
stefanutz13

stefanutz13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 04.12.2011
Salut.Nu stiu cat de bine este pus titlul dar problema sta in felul urmator:
-am 2 form-uri in care introduc date de tip int .
-fiind incepator in Vb ,  nu-mi dau seama cum sunt facute legaturile dintre form si ceea ce scriu eu , adica ,  cum isi da seama Pc-ul ca eu introduc date.
Presupun ca trebuie sa citesc acele date,dar cum fac asta?Vreau sa memorezi numere din primul form intr-un vector,cu o infinitate de elemente.Cum fac asta? :))
Si vreau sa pun conditia,ceva de genu,sa zicem ca am si un buton care cand il apas sa afiseze pe ecran un form cu numerele din form-ul initial;
if(buton_apasat && am_ceva_scris_in_form)
		{
				  creeaza un nou form;
				  afiseaza;
		}


Stiu a nu m-am exprimat cum trebuie , dar sper sa intelegeti.
Am eu o mica idee dar nu stiu daca apasarea butonului se bazeaza pe true or false.Daca este asa(promit ca ma apuc de citit despre vb) se paote scrie ceva de genu' :
if(button1 == true)??

Multumesc!!!

#2
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,841
  • Înscris: 30.07.2003
Invata mai intai limbajul. Aici ai sa descoperi clase, obiecte, metode, proprietati, evenimente (ele sunt descrise in MSDN). Toate acestea concura la deslusirea misterelor tale.

#3
stefanutz13

stefanutz13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 04.12.2011
Ok...tot astept un raspuns Posted Image))

p.s: eu lucrez in c# sau VB? :)))

Edited by stefanutz13, 15 December 2014 - 13:49.


#4
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,841
  • Înscris: 30.07.2003
Ai sa pricepi la anu' si la multi ani cu filosofia ta.

#5
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,264
  • Înscris: 24.02.2007
De ce iti bati capul cu VB cand iti place sintaxa C/C++ si poti invata mai usor/facil C#?

#6
stefanutz13

stefanutz13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 04.12.2011
Da,dar avand in vedere ca eu nu am intrat si singur nu prea inteleg OOP in c++,crezi ca m-as descurca in c#?

#7
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,264
  • Înscris: 24.02.2007
Nu direct, dar ce vrei sa faci crezi ca-i diferit? E acelasi OOP doar ca te mai fortezi si cu sintaxa unui alt limbaj, sensibil diferit.

Edited by dani.user, 15 December 2014 - 13:54.


#8
stefanutz13

stefanutz13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 04.12.2011
SI crezi ca merge sa intru direct in C#?

#9
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,269
  • Înscris: 10.08.2005

Quote

nu-mi dau seama cum sunt facute legaturile dintre form si ceea ce scriu eu , adica ,  cum isi da seama Pc-ul ca eu introduc date.
invata cum lucreaza un sistem informatic

#10
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,357
  • Înscris: 24.02.2006

View Poststefanutz13, on 15 decembrie 2014 - 13:46, said:

...........p.s: eu lucrez in c# sau VB? Posted Image))

la ce intrebari pui, eu tind sa cred ca lucrezi in java.

#11
stefanutz13

stefanutz13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 742
  • Înscris: 04.12.2011
:)))...da stiu...eu am o idee clara in cap,dar nu stiu sa o exprim :))...ideea este ca eu am ramas la liceu,la arbori,care i-am inteles foarte bine,deci ma descurd foarte bine cu tot ce tine de C,pana la arbori,grafuri,liste etc...dupa stiu ca ar urma clase , obiecte, metode etc...deci ar merge sa ma bag pe OOP?

#12
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,841
  • Înscris: 30.07.2003

View Poststefanutz13, on 15 decembrie 2014 - 13:55, said:

SI crezi ca merge sa intru direct in C#?
Depinde. Nimeni nu stie capacitatile tale. Dupa mine ar trebui sa nu sari direct la OOP ci sa inveti programare procedurala. Dupa ce invarti aici tipurile de date in probleme scolaresti cu afisarea in consola si le-ai priceput functionarea poti trece la obiectual cu limbajul dorit. Nu degeaba metodica predarii programarii are ea etapele ei.

#13
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,264
  • Înscris: 24.02.2007
Nu incerci mai bine o interfata grafica in C, fara nici un OOP sau alt limbaj?

http://forum.softped.../#entry12762324

Asa macar vezi cum se leaga de ce stii deja, nu sari din bicicleta in racheta.

Edited by dani.user, 15 December 2014 - 14:04.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate