Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 

Whiplash (2014)

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Dany noob

Dany noob

    Bad Robot

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,600
  • Înscris: 14.06.2007

[ http://www.finalreel.co.uk/wp-content/uploads/2014/08/Whiplash-Poster-slice.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




[ http://icons.iconarchive.com/icons/arrioch/blawb/128/imdb-icon.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Filmul spune povestea unui student aflat la începutul unei anevoioase experiențe: transformarea în basistul central al celei mai bune orchestre de jazz din țară. Este pregătit să facă orice pentru asta, însă ciudatul și excentricul său profesor îl înnebunește cu metodele sale extreme de predare. Începe astfel să își piardă încrederea în talentul său și în sine însuși...


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/7d_jQycdQGo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Edited by Dany noob, 14 December 2014 - 15:00.


#2
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,177
  • Înscris: 16.10.2008
Bateristul nu basistul!
"A young and talented drummer attending a prestigious music academy finds himself under the wing of the most respected professor at the school, one who does not hold back on abuse towards his students"
drummer= tobosar/baterist/percutionist
De fapt se vede foarte clar si din trailer si din poster.

Edited by edigee, 14 December 2014 - 15:22.


#3
Dany noob

Dany noob

    Bad Robot

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,600
  • Înscris: 14.06.2007
Damn.. pentru synopsis copiez de pe cinemagia ca nu am rabdare sa scriu eu.Trebuia macar sa verific Posted Image

#4
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,177
  • Înscris: 16.10.2008
Nu-i nimic ,aia de pe cinemagia sunt  sefi la 'dume' din astea.
Oricum pare un film foarte interesant ,notele de pe imdb si rottentomatoes sunt extrem de mari si subiectul e de mare interes pentru mine.

Edited by edigee, 14 December 2014 - 20:54.


#5
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,177
  • Înscris: 16.10.2008
Film bun spre foarte bun. Cam 8,5/10. Cunoscand cat de cat fenomenul ,si cam cu se mananca treba pe acolo ,fiind si amator de jazz pot sesiza multe inadvertente cu realitatea(inclusiv povestea cu aruncatul cinelului in Charlie Parker) ,nemaivorbind ca partea de drumming a actorului principal a fost nu prea bine redata, in mod realist ,cu toate trucurile cinamatografice folosite. De mentionat ca ceilalti actori folositi ca tobosari chiar faceau asta in timpul liber ,unul canta chiar la tobe intro formatie. Se pare ca prestatia unui tobosar fals(actor) e cam cel mai greu de prezentat cinematografic comparativ cu cantatul la pian ,vioara ,contrabas ,trompeta ,etc.
Ce am de reprosat e ca filmul s-a axat intr-un mod prea exclusivist doar asupra a doua personaje ,restul fiind efectiv de decor. Al doilea aspect e ca jazz-ul facut in conditiile alea nu mai e jazz. Jazz-ul inseamna libertate de expresie ,se face din placeere ,chiar in conditiiile si rigorile unui big band.Nu in ultimul rand ,nu da sangele asa usor din palme/degete nici daca folosesti traditional grip timp de 2-3 ore intens.
In concluzie un fel, de Full Metal Jacket meets The Glen Miller Story

Edited by edigee, 18 January 2015 - 15:23.


#6
Dany noob

Dany noob

    Bad Robot

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,600
  • Înscris: 14.06.2007
Din cate am citit Miles Teller e tobosar amator, si ca a inceput sa cante de la 15 ani.Pentru un privitor de ocazie a fost buna reprezentatia, suficient de bine executata pentru a fi credibila.Ba chiar am fost impresionat de stilul de filmare al unelor scene, am fost dezamagit ca regizorul nu a primit o nominalizare la Oscar's dar la ce tampenie au devenit Oscarurile nici nu ma asteptam.A primit Bennett Miller pentru Foxcatcher care e un film vast inferior acestuia.

Eu nu am aceleasi reprosuri de adus filmului pe care le-ai adus tu.N-am gasit nici un defect la acest film , pentru mine a fost aproape perfect.Dar asta poate pentru ca din punctul meu de vedere filmul nici macar nu a fost despre jazz.Jazz-ul e oarecum mediumul folosit pentru a se transmite adevaratul mesaj al filmului.Eu cred ca filmul este mai mult de un simplu film cu/despre muzica, ci mai degraba e un film ce pune cateva intrebari dificile si lasa privitorul sa raspunda.Are legatura cu ambitie, sacrificiu, multumirea cu mediocritatea,etc ; sunt multe teme prezente.

Eu as fi vrut doar 1-2 scene in plus cu iubita lui, ca sa aiba un impact mai mare despartirea+scena de la sfarsit cand realieaza ca probabil a pierdut-o definitiv.Poate cand apare pe BluRay vine si cu un Director's Cut.

#7
edigee

edigee

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,177
  • Înscris: 16.10.2008
Tinand cont ca regizorul e qvasidebutant filmul e mai mult decat onorabil. Mai rar un asa debut!
Cat priveste chtibuselile de ordin tehnic pe care le-am semnalat n-am ce face ,nu ma pot abtine pt. ca stiu chiar foarte bine ce si cum e treaba cu tobosarii ,desi n-am luat betele in mana de vreo 5 ani. Adica mi-am dat seama imediat care e tobosar adevarat si care e actor ,ce-i aiurea cu set-up-ul ala de tobe ,etc
Cunoscand personal o sumedenie de muzicieni ,chiar si de jazz ,de aceea mi-am spus parerea ca jazz-ul nu se prea face in acele conditii.
Uite ce spune si unul dintre cei mai mari tobosari de jazz contemporani , Peter Erskine despre film si jazz in general:
http://www.kcet.org/...plash-film.html
Stiu ca raspunsul ce vine este ca "filmul nu-i despre muzica" si chestii din astea dar cu un minim efort se putea prezenta si aspectul acesta cu acuratete. Nu de alta dar se mai descurajeaza vreun tanar ce vrea sa se apuce de jazz sau vreun tobosar aspirant va crede ca tomul superior se pune asa inclinat iar Buddy Rich tinea betele in felul ala si ca era vreun Dumnezeu al tobelor( omul era un fel de entertainer mai mult -ca o comparatie, asa cum e alt tobosar renumit de astazi ,Questlove)

Edited by edigee, 18 January 2015 - 18:45.


#8
LeopardSurd

LeopardSurd

    Graf von Taubenburg

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,365
  • Înscris: 10.09.2014
Ideea pentru cei puțini inițiați ca mine e bună: ambiția și încăpățânarea de a face ceea ce vrei și asta privit în modul pozitiv. :) Da, și mie mi s-a părut ciudată asocierea jazz-ului cu rigorile stricte ale profului dar probabil erau criteriile de selectare.

Regizorul a reușit să mă implice emoțional în film și din punctul ăsta de vedere n-am observat niciun clișeu ieftin hollywoodian. La un moment dat chiar era să mimez ca nebunul, ca la un meci de fotbal la o fază de gol. :lol: Asta poate și din cauză că atunci când eram mic vroiam să fiu baterist și saxofonist. Vise. :D

#9
Puferiu_

Puferiu_

    Membru foarte activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,434
  • Înscris: 05.07.2018
Unul dintre cele mai supraapreciate filme vazute in ultimii ani. Deci eu il bateam pe profesorul ala mult mai devreme, la cati nervi mi-a facut. Si eu nici macar nu sunt muzician. O fi fost el talentat (profesorul), dar ca om... mai avea de lucrat la relatiile interumane. Imi vine greu sa cred ca era asa priceput in gasirea si formarea noilor talente, fiind un jeg uman pe care nu as urina nici daca ar lua foc. De as fi avut eu ambitia pustiului, sigur as fi avut de unde alege si-l lasam pe rahatul ala uman in urma. Dar si, dupa ce ajungeam la apogeu, tot as fi lasat un rahat intr-o punga in flacari la usa celuilalt rahat.

#10
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,910
  • Înscris: 12.03.2010
L-am vazut si eu, pentru ca cineva care comenta noul film al regizorului astuia (Babylon, coming up December 24th) zicea ca vai ce film exceptional. Am mai citit si alte pareri si recenzii si iarasi, ce bun e.

Nope. Bine facut, nimic de zis, daca m-a tinut pina la capat de tehnic ce e, dar o mizerie ca subiect si mesaj. In mod normal, profesorul ala raminea fara studenti (sau ce drek' erau) dupa o saptamina de "antrenament" pentru ca fuck you, nu esti tu portarul Raiulul cintaretilor de jazz.

Plus, metodele lui contravin oricaror metode pedagogice, in mod normal nu trebuia lasat sa AJUNGA profesor, putea fi el Louis Armstrong in persoana. N-are nici o treaba cu perfectiunea, munca, pasiunea si dedicatia, ci cu tirania unuia care vrea sa se ridice pe umerii elevilor pe care-i chinuie (si aici am putea face o paralela cu antrenorii romani de gimnastica).

O sa vad Babylon, arata bine din trailere.

#11
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
Interesant ca la o cretinatate de genul Top Gun nu se plinge nimeni ca in realitate ala ar fi fost dat afara din aviatie si bagat la puscarie pentru multi ani inainte de a ajunge filmul la jumate :lol:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate