Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Google Sheet - Referire la textul...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?
 Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...
 Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 

Blu-Ray Movies

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
442 replies to this topic

#1
Andi Pavel

Andi Pavel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,967
  • Înscris: 06.02.2006
M-am gândit să deschid un thread dedicat filmelor pe blu-ray, din punct de vedere al imaginii și sunetului acestora.
Puteți posta propriile păreri legate de imaginea și sunetul filmelor cumpărate pe blu-ray, probabil că în acest fel veți încuraja și achiziționarea filmelor originale, mai ales că în acest moment prețul acestora e modic și e păcat să fie ignorată calitatea oferită de un player blu-ray cu un film original.

Voi începe cu unul dintre cele mai bune discuri blu-ray pe care le dețin, Titanic. Scuze pentru calitatea pozelor, nu mă prea pricep la așa ceva, vă asigur că imaginea are o calitate cu mult peste ce se vede în poze.
Calitatea acestui disc (de fapt sunt două discuri) este de nivel profesional, cap-coadă. reiau ce am scris într-un alt thread: Văzusem filmul pe vremuri în cinema, iar apoi sporadic când îl mai dădea câte o televiziune, pentru că îmi place ca realizare. E jos basca din punct de vedere regizoral. Dar niciodată nu l-am văzut ca până acum. Imaginea redată de playerul blu ray pe Sharp e absolut copleșitoare. Dar mai ales sunetul (DTS MA HD). Am văzut și auzit tot felul de detalii pe care înainte nu le remarcasem. De exemplu, faptul că se aud constant motoarele Titanicului cam pe tot parcursul filmului, niște frecvențe joase care fac să îți vibreze canapeaua, iar peste acel vuiet dialoguri extrem de clare, cristal. Imaginile atunci când se scufundă Titanicul însoțite de zgomotele alea cum Titanicul trosnește și se rupe din toate încheieturile - sunt absolut copleșitoare, într-adevăr 50 de inci e prea mic pt așa ceva, ai nevoie de cel puțin 60 de inci. James Cameron e fabulos, atenția pentru tot felul de detalii te lasă speechless. Toată ediția blu ray e realizată super profesionist, împărțirea extrem de logică pe capitole și secvențe, indicarea timpului rămas prin culori, totul merită fiecare leu. Ediție de vis.

[ http://s2.postimg.org/toajy0lhl/DSCF2919.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ http://s16.postimg.org/fnrcaedkl/DSCF2920.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://s3.postimg.org/8bc9u57oj/DSCF2921.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007
Calitatea mi s-a parut foarte buna la toate blu-ray-urile cu care am avut pana acum contact, insa astfel de poze nu cred ca sunt suficiente pentru a convinge pe cineva. Eu zic ca ar cam trebui capturi de ecran, mai greu de obtinut, insa nu imposibil.

Legat de calitatea sunetului, trebuie si un sistem audio pe masura, insa multi se multumesc cu boxele unui laptop.

#3
gicaru

gicaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 19.05.2014
Este un prim pas...mare, acum urmeaza sa faci si pasul urmator catre...cinema acasa.

#4
Andi Pavel

Andi Pavel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,967
  • Înscris: 06.02.2006
Din păcate nu prea am cum să fac capturi de ecran...

Un alt film cu o imagine exemplară este The Patriot. Însă aici nu avem DTS-MA HD. Imaginea are o granulaţie specifică filmelor realizate la sfârşitul secolului XX, culorile şi imaginea per se dau o secvenţă cinematică de proporţii. O grămadă de subtitrări. Sunetul pare a avea mai mult impact în LPCM 48/16, decât în Dolby Digital. Discul are multe secţiuni "Special Features". Eu am versiunea Extended Cut, însă nu am vizionat nimic din ce nu ştiam deja din vizionarea la cinema. Probabil există şi o variantă cu scene tăiate. Din câte ştiu, este unul dintre primele filme scoase pe blu-ray. După părerea mea, unul dintre cele mai bune filme ale lui Mel Gibson.

[ http://s7.postimg.org/jxbx93l0b/DSCF2922.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


[ http://s8.postimg.org/hf4lpjrrp/DSCF2923.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://s27.postimg.org/gh3hjbpsj/DSCF2924.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#5
ionut3107

ionut3107

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 16.09.2014
Eu nu cred ca este diferenta mare intre filmele blu-ray originale si cele descarcate de pe torente, si stiu ce spun deoarece am descarcat/vizionat  peste 500 de filme de-a lungul timpului.
De exemplu eu le descarc de pe torent si le vad cu player-ul CyberLink PowerDVD 14 si se vede precum cristalul.
Si app am cautat de curiozitate si am gasit titanic blu-ray la pretul de 139lei, oferta aici: http://www.mediagala...tion-blu-ray-3d
Eu nu as da nici 5 lei pe un cd blu-ray original. De ce? Pentru ca pot sa il descarc de pe net moca'

Edited by ionut3107, 13 December 2014 - 15:32.


#6
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014

View PostAndi Pavel, on 13 decembrie 2014 - 12:24, said:

Am văzut şi auzit tot felul de detalii pe care înainte nu le remarcasem. De exemplu, faptul că se aud constant motoarele Titanicului cam pe tot parcursul filmului, nişte frecvenţe joase care fac să îţi vibreze canapeaua ...

unul din motivele pt care auzi astea, nu este pt ca formatul filmului este neaparat bluray, desi nu contrazic acest fapt, insa la fel ca si incercarea lor de a face acest film 3D, este de fapt o prelucrare pe computer, lucrare profesionala se pare, in termeni mai cunoscuti cinefililor, o remasterizare.

de aici au aparut si noile senzatii, zgomote, efecte si ce mai vrei tu. in 1997 cand s-a lansat filmul (lansat, nu filmat) nu exista tehnologia de azi. asa ca in aceste conditii, iti sugerez sa verifici temeinic exemplele date pt ca nu tot ce zboara se si mananca.

asta a fost doar ca sa nu se dea raspunsuri pe langa subiect cu filme modificate si expuse aici ca si mari capodopere.

#7
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
eu am avut ocazia sa dau de bluray original (P. S.  I Love You)  care are o calitate video mai proasta decat rip 720p gasit online.  in schimb pe partea audio e peste.
dpmdv o productie care exceleaza la calitate este seria lotr urmata de cele doua productii disponibile the hobbit.


#8
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,622
  • Înscris: 06.03.2005
Din pacate chestiile care le tragi de pe torente nu au nici o legatura cu discul original, nimeni nu stocheaza, distribuie, descarca 50GB pentru un film, peste tot sunt compresii jalnice si cam toate masacreaza sunetul.
Pc-ul cu orice configuratie si oricat de orice setari ultra complexe aplici tot mai are limitari in a reda o calitate video perfecta, playerele blu-ray bune pot obtine cu usurinta o imagine aproape perfecta.
Diferentele se evidentiaza prin benchmarkuri sa se poata observa clar unde sunt problemele.
Asa daca ai un system Audio/Video mediocru de redare poti sa vezi linistit si dvix-uri sau mkv-uri zicand ca sunt cristal iar un 720p sa para ultra.

#9
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,373
  • Înscris: 08.12.2008
FC72 la aspectul cu cantitatea de date descarcata si stocata te contrazic vehement.  la aspectul cu pistele audio canibalizate ai perfecta dreptate.
diferentele observate de mine au avut acelas numitor comun.
adica acelas bluray player,  acelas televizor si acelas sistem audio.

#10
Andi Pavel

Andi Pavel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,967
  • Înscris: 06.02.2006
Un alt film cu DTS-MA HD, Die Hard, poate cel mai bun film al lui Bruce Willis, din pct meu de vedere cel mai bun. Imaginea este cumva destul de granulată şi cu tonuri întunecate, ciudat, am observat că este o caracteristică a multor blockbuster-uri produse la sfârşitul anilor 80, începutul anilor 90 (perioada în care, după părerea mea au fost produse cele mai bune filme ever, ca regie şi realizare). Sunetul este DTS-MA HD, însă nu prea dă senzaţia, suferind clar ca urmare a masterizării analogice (bănuiesc...) din acei ani. Totuşi, senzaţia cinematică e de excepţie, îmi plac filmele care au imaginea aia care-ţi dă senzaţia de cinema.
Ceva negativ, care nu are legătură cu filmul, ci cu versiunea cumpărată de mine: am luat filmul de la MG. Pe disc scrie că ar avea o mulţime de Special Features. Ok, nu e nici măcar una pe el. M-am gândit că trebuie să accesezi BD Live pentru ele, dar nu. La o examinare mai atentă, am observat că scrie pe disc că e o versiune care nu e destinată vânzării (!). Nu ştiu de unde naiba au MG versiunea asta, dar e clar că e ceva gen promoţional şi nu include tot pachetul original. Bănuiesc că era destinată vânzării ca bonus la cumpărarea unor playere blu ray sau sisteme home cinema (de exemplu, am seria Spider Man pe care am primit-o bonus când mi-am luat sistemul home cinema şi pe care scrie acelaşi lucru), şi bănuiesc că cei de la MG s-au gândit de ce să nu facă un ban în plus şi să vândă discul separat.



[ http://s17.postimg.org/9ck0r2azz/DSCF2925.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ http://s18.postimg.org/moj8thh09/DSCF2926.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Andi Pavel, 13 December 2014 - 16:43.


#11
gicaru

gicaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 19.05.2014

View Postionut3107, on 13 decembrie 2014 - 15:30, said:

Eu nu cred ca este diferenta mare intre filmele blu-ray originale si cele descarcate de pe torente, si stiu ce spun deoarece am descarcat/vizionat  peste 500 de filme de-a lungul timpului.
De exemplu eu le descarc de pe torent si le vad cu player-ul CyberLink PowerDVD 14 si se vede precum cristalul.
Si app am cautat de curiozitate si am gasit titanic blu-ray la pretul de 139lei, oferta aici: http://www.mediagala...tion-blu-ray-3d
Eu nu as da nici 5 lei pe un cd blu-ray original. De ce? Pentru ca pot sa il descarc de pe net moca'

ai impresia ca un blu-ray de 25 GB este similar cu o compresie?...fie ea una generoasaa? Inseamna ca ori nu esti pretentios indeajuns, ori sculele au limite...

#12
ionut3107

ionut3107

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 522
  • Înscris: 16.09.2014

View Postgicaru, on 13 decembrie 2014 - 23:22, said:


ai impresia ca un blu-ray de 25 GB este similar cu o compresie?...fie ea una generoasaa? Inseamna ca ori nu esti pretentios indeajuns, ori sculele au limite...
Nu dar nici nu as cumpara vreodata un blu-ray original, atata timp cat torentu este in floare nici in basca nu ma doare.

#13
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,622
  • Înscris: 06.03.2005
Mare atentie cu afirmatiile, ceea ce faci nu este legal si se numeste furt ce poate avea consecinte penale si civile pe care trebuie sa le asumi.Nu cred ca se accepta pe undeva incurajarea pirateriei iar afirmatii ca toti o fac nu reduce cu absolut nimic responsabilitatea personala.

#14
r_ovidiu2000

r_ovidiu2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 770
  • Înscris: 17.03.2008
Ionut... daca ai fi grafician, pictor, arhitect... nu ti-ar conveni ca munca (creatia, ideea) ta sa fie furata de cineva si multiplicata de n ori fara acordul tau...Stiu ca la noi se face un titlu de glorie din a ciordi (plagia)... dar nu este tocmai ok. Furtul este furt.

#15
FC72

FC72

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,622
  • Înscris: 06.03.2005
http://www.avsforum....ays-2014-a.html
Discuri cu explicatii.

#16
gicaru

gicaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,709
  • Înscris: 19.05.2014

View Postionut3107, on 14 decembrie 2014 - 13:09, said:

Nu dar nici nu as cumpara vreodata un blu-ray original, atata timp cat torentu este in floare nici in basca nu ma doare.

Afirmatia facuta, va desconspira si va defineste...Posted Image

#17
Hansolo

Hansolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,477
  • Înscris: 17.09.2007
Well, am descoperit si eu threadul asta interesant.
Ce discuri am pana acum:
1. Oblivion http://www.blu-ray.c...-Blu-ray/63492/
Foarte buna calitatea (camera 8k Sony F65, nu boscarii ca Arri Alexa), foarte sharp, mi-a placut la nebunie si filmul, a fost putin altfel...
Sunet Dolby TrueHD, senzationala coloana sonora, practic e film demo.
Cumparat la reducere cu 19RON
2. Avatar http://www.blu-ray.c...-Blu-ray/26954/
Cumparat mai mult ca demo pentru 3D, cred ca e inca regele acestui domeniu.
Filmul nu m-a dat pe spate (eco-propaganda), coloana sonora DTS-HD Master e ok si cam atat. Cumparat la 100RON pret redus.
3. Salt http://www.blu-ray.c...-Blu-ray/15056/
Mi-a placut filmul, pretul redus la 19RON m-a atras, calitate imagine foarte buna, sunet DTS-HD Master la fel. Sunt 3 versiuni pe un disc!
4. X-MEN First Class http://www.blu-ray.c...-Blu-ray/98990/ 19 RON dar m-a cam dezamagit calitatea, destul de mult grain.
5. XXX http://www.blu-ray.c...XXX-Blu-ray/70/ 19RON, ca fan Vin Diesel (in special pentru Riddick) am spus sa-l iau si pe asta ca e la oferta.
6. Total Recall http://www.blu-ray.c...-Blu-ray/63570/ 19RON, 4k remaster. Foarte buna calitatea, din pacate nu am cu ce sa vad xvColor...
7. Elysium http://www.blu-ray.c...-Blu-ray/69379/ 19RON, un SF care mi-a placut, calitate excelenta
8. Iron Sky http://www.blu-ray.c...-Blu-ray/41696/ 16RON! M-a distrat comedia asta SF.
si, bineinteles,
9. Star Wars: The Complete Saga http://www.blu-ray.c...-Blu-ray/14903/ luat la pret redus 200RON parca, 9 discuri BD.
Unele restaurari nu sunt exceptionale dar sonorul DTS-HD Master e demential, rar am vazut SF-uri cu o coloana sonora care pune in valoare atat de mult un sistem surround.

#18
AndreiNR

AndreiNR

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,033
  • Înscris: 14.06.2013
Am și eu câteva însă cel mai drag îmi este de ultima achiziționare : sopranos pe BR mulțumită lui Jean_LucPicard care mi le-a comandat. :)

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate