Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Joc Drone

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 

Afumatoare si afumare.

- - - - -
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#109
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,061
  • Înscris: 17.03.2005
Uite si ce iese din afumatoare :P

Attached File  IMG-20161228-WA0001.jpg   59.06K   321 downloads

#110
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,191
  • Înscris: 05.06.2006
WAW!!! Cat a stat in afumatoare?

#111
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,061
  • Înscris: 17.03.2005
Vreo 3 focuri

#112
cretzulk

cretzulk

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 17.12.2017
ce inseamna 3 focuri?

#113
bobby69

bobby69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 583
  • Înscris: 01.02.2011

View PostOmulLLORT, on 18 decembrie 2014 - 19:44, said:

si textura cum o rezolvi ?
Se pensuleaza substanta de afumare chimica care este lichida  peste preparate...

#114
Turnatoriu_de_orza

Turnatoriu_de_orza

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,872
  • Înscris: 14.10.2010

View Postpufarin, on 12 decembrie 2014 - 15:50, said:

Fiindca se apropie sorocul lui Ghita, al meu ma asteapta la Metro in galatar, m-am gandit ca este timpul sa fac o afumatoare. Asa ca nu va sfiiti si impartasiti si la novici din tainele nobilei arte a afumaturilor.

Taina tainelor este: FUM RECE!!! Restul e poezie ...

Candva, intr-o luna de ianuarie, am mancat o bucata generoasa de muschi de porc, afumat in ...podul casei. Se topea in gura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

View Postparintele, on 31 decembrie 2016 - 10:23, said:

Vreo 3 focuri

putin...foarte putin!

Edited by Turnatoriu_de_orza, 10 April 2020 - 21:56.


#115
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
S-a tot vorbit de afumatoarea facuta dintr-un butoi de tabla. Poate pune   vreun coleg poze  sau schite cu astfel de afumatoare, inclusiv cu focarul si traseul fumului?

#116
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,670
  • Înscris: 03.12.2014

View PostTurnatoriu_de_orza, on 10 aprilie 2020 - 21:58, said:

Taina tainelor este: FUM RECE!!! Restul e poezie ...

Candva, intr-o luna de ianuarie, am mancat o bucata generoasa de muschi de porc, afumat in ...podul casei. Se topea in gura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

asta n-are legătură cu afumatul ci cu marinatul care se petrece înainte.
Fumul rece doar dă gust și conservă/adică usucă carnea.

#117
mariusyale

mariusyale

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 629
  • Înscris: 19.12.2011
marxsovignon - poate te inspira ceva de saptamina trecuta. Am improvizat ceva rapid pina
este  gata godinul. Cutia de fum este de la ulei de masline .Va fi gata pina
  tai porcul.

Attached Files


Edited by mariusyale, 02 December 2020 - 08:20.


#118
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
La o afumatoare facuta acasa dintr-un butoi de tabla, cum e mai bine sa lasi burlanul dintre  focar si butoi: deasupra pamantului, sau îngropat in pamant? Pt ca ma gandesc ca  in pamant nu ar face condens.

#119
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
LE: si de asemenea, cum e mai bine: cum e mai bine, cu capac metalic deasupra cu ceva gaurele de aerisire, sau fara capac si puși niște  saci de iuta?

#120
mariusyale

mariusyale

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 629
  • Înscris: 19.12.2011
Eu am fost grabit si am pus peste cele 4 sipci patrate de care am prins pestii , un carton de ambalaj.
Peste acel carton am pus acea pinza pt ca sa pot sa controlez debitul fumului.
Treaba cu burlanul in pamint depinde de mai multi factori .Trebuie sa ai o panta , sa se poata ridica fumul.
La mine gaura de evacuare a fumului de la godin este la 60 cm de la fata pamintului .Asta inseamna ca
butoiul de afumatoare ar trebui sa fie mai sus cu intrarea fumului cu cel putin 80-90 cm de pamint.
Asta inseamna sa bag godinul in pamint ,,,,si sa ridic butoiul ...ca sa am panta  pentru fum .
Nu-mi bat capul cu chestia asta.
Capacul metalic cu gaurele ...este discutabil ... pina gasesti modalitatea de de a regla ...debitul de iesire
al fumului.Ceva ca un subar ....sertar cu care sa poti regla iesirea fumului.Cu un carton si o pinza ....
este usor sa lasi ceva fante prin care iese fumul.
Nu sunt specialist in afumari dar am improvizat ceva cu care sa ma descurc .Fiecare om poate adapta ,
imbunatati , in asa fel incit sa fie multumit de ,,jucaria" lui.
Apoi testarile de rigoare cu rumegusul , de cires , visin,dud,fag,malai ...etc. Fiecare om are gustul lui.
Daca mai ai si cazanul de tuica in apropiere ,,,,,,si degusti ,,,,,

Attached Files


Edited by mariusyale, 02 December 2020 - 19:40.


#121
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
Mariusyale, referitor la burlanul care intra in butoi, nu se poate doar face o gaura si bagat burlanul?

#122
mariusyale

mariusyale

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 629
  • Înscris: 19.12.2011
Ba da . Numai ca eu am primit ,,cadou" butoiul cu o decupare de 30x40 cm .Cel care mi-a ,,donat"
butoiul facea focul in el , punea rumegus ,aseza carnea ,,,,,pina i-a luat foc ,,,,grasime scursa pe jar.
  A trebuit sa astup gaura prea mare....cu o flansa de tabla si initial aveam de gind sa fac intrarea prin fundul butoiului .
Tinind cont ca voi pune un godin in locul acelei cutii , sunt obligat sa ma ridic mult mai sus cu butoiul.
Saptamina viitoare pun poze cu godinul in locul acelei cutii .Vedem ce iese .

#123
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
Am inteles  spor la treaba!
Nu am inteles un lucru: cum intra burlanul in cele 2 recipiente(butoi si cutia de la masline)?
Sint doar  2 gauri unde intra burlanul sau mai e ceva in plus care sa fixeze burlanul in cele 2 vase.

#124
mariusyale

mariusyale

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 629
  • Înscris: 19.12.2011
Gaurile sunt date fix cit este burlanul , intra fest , nu am nevoie de ceva de fixare.

#125
marxsovignon

marxsovignon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 530
  • Înscris: 11.03.2016
Am facut si eu un butoi de metal si am pus la  afumat cu fum rece slanina, carnati si cotlet. Am  citit pe net ca slanina se afuma cca 14 zile, cotletul 6 zile, iar carnatii intre 6 si 12 zile, depinde de sortiment ( sursa asta : http://www.valeriu-b.../utile/cap4.php)
Insa, dupa 5 zile toata marfa are o culoare neagra, iar carnatii, care ar trebui sa fie gata, au un gust intepator de fum, nici nu se pot manca, poate isi mai revin dupa ce vor sta la zvantat cateva zile, dar nu cred. Ma gandesc sa renunt la fumul rece si sa le afum la cald, ce am  facut eu este un esec.
Cum am procedat: fum cca 8-9 ore pe zi, noaptea pauza. Deasupra butoiului am pus un lemn gros de 6x6 cm, si peste el o patura, fumul ieșind pe la cele 2 margini ale lemnului umde patura nu era etansa pe lemn. Focul cu lemn de fag, mocnit, si cand facea flacara mare si crestea temperatura, mai udam un pic lemnele, disparea flacara si temperatura in butoi revenea la cca 20 grade ( am pus un termometru pe el)


#126
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,625
  • Înscris: 26.10.2003
8-9h de fum timp de 5 zile e ENORM. Faci un foc pe zi, nu cu lemne, ci cu rumegus de lemn x, y, z. Tine 2-4h. Afumare la rece inseamna ca sursa de fum este in alt spatiu fizic fata de produsele afumate. Ai nevoie de un cos/teava/etc care sa transporte fumul. Alternativ afumi la rece daca ai un spatiu suficient de mare incat temperatura degajata de foc sa nu ridice temperatura incaperii. Butoiul tau nu intra la nicio categorie.
Tu ai citit acel blog, despre afumare in Ardeal, dar afumatorile nu sunt de dimensiune butoi, ce merg de la anexe de 1,2x1,2x2m pana la dimensiuni de 3x3x2m. Imi amintesc cum se facea focul pe vatra/lopata de metal, cativa pumni de rumegus care ardeau mocnit.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate