Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Grup pe whatsapp romano-maghiar

Procedura numar inmatriculare lua...

masina ieftina pentru incepator. ...
 Pareri achizitie masina 20-25k

Scuter electric ce se poate condu...

Taximetristii de la Gara Obor ref...

Dorul, specific romanesc, si o re...
 Noul Design Dacia

Pareri despre facultate

Motocilclistii un pericol

scooter electric
 Parere VW GOLF 5 Din 2005 1.4 FSI

Berlin, odinioara unul dintre cel...

Indicator benzina și tempera...

Tranzitare ape teritoriale straine
 

HiMedia Q5/Q10 QUAD CORE Android 4.4.2 TV Box

- - - - -
  • Please log in to reply
516 replies to this topic

#325
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,019
  • Înscris: 18.08.2004

View PostCataSt, on 15 iulie 2015 - 00:30, said:

Salut.

Da, receiverul imi indica rata de esantionare a semnalului de intrare asa cum vine el pe HDMI.

Precum am mentionat, indiferent de setarile HDMI output (Auto/RAW/LPCM) se obtine acelasi rezultat.
Restul setarilor au fost SPDIF Output = Close , HBR Degrade Output = Auto/5.1/7.1 (nu are influenta, le-am testat pe toate).
...

este cumva un Yamaha? daca DA atunci problemele de incompatibilitate sunt ceva mai "adanci" :( Am vazut ca si Minix are probleme cu receiverele Yamaha, gasesti pe forumurile de afara diverse discutii...

#326
ruatmap1

ruatmap1

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.06.2015
1.0.9.1 don't play dolby atmos

#327
CataSt

CataSt

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.07.2015
Salut.

Da receiverul este un Yamaha RX-V775 cu updateurile la zi. Ma gandesc ca e posibil sa fie si o problema de protocol pe HDMI. Am vazut ca mai sunt si alte probleme la HIMEDIA cu HDMI in ceea ce priveste perturbarea semnalului ARC la unele receivere, dar nu pot confirma acest lucru inca. Cat despre alte playere nu am avut timp sa ma documentez. O sa caut in functie de timpul disponibil. M-am focusat pe HiMedia pentru telecomanda integrala pe Android (Hi control) pe care am gasit-o foarte utila. Ma scuteste de telecomenda IR si pot porni auditia unor fisiere fara a mai porni proiectorul (nu am alt  TV sau monitor capabil de HDMI Full HD ).

Va rog foarte mult, daca cineva are alt tip de receiver si poate testa redarea unui fisier FLAC stereo 192 KHz / 24 bits pe HDMI, sa ne confirme daca functioneaza  (adica receiverul primeste PCM 192KHz cu 24 bits).

De altfel ma gandesc ca as putea sa-i dau o sansa iesirii SPDIF coaxial ( care teoretic e capabila de 192/24 ), doar ca acolo apar problem de jitter. O sa testez si revin cu amanunte.

Toate cele bune.

#328
MDragoj

MDragoj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 09.12.2014
sal , am si eu momentan himedia q5 4k 3d  , am pus ultimul firmware de pe futeko.com , toate fisierele mele le redau din pc prin samba , care doresc sa il transform in freenas , am testat cateva fisiere 4k dar imi cam agata video nu este fluent am incercat si de pe un stick si tot asa face , probabil o fii si din cauza ca nu am proiectorul 4k ori stick ori ceva din retea nu e bine , cu playerul Kodi restul formatelor merg fara probleme dar fara sunet hd, cu playerul intern merge sunetul hd , dar mie imi place kodi si cu himediawrapper nu resuesc sa il fac sa mearga ,daca ma poate ajuta cineva cu o solutie ,in aplicatii mai exact youtube /google photos/ flickr  nu reusesc sa le controlez fara mouse, ma intereseaza doar din sageti sa controlez aplicatiile, mouse-ul e oribil cum se misca si nu imi place ideea de a folosi mouse-ul , practic pot controla  doar stanga dreapta cand vreau sa dau in jos nu merge , asa este normal sa faca ? in Play store merge sa dau in jos dar tot are momente cand nu merge k




View Postsilviu242003, on 16 iunie 2015 - 15:19, said:

Salutare,

Am o problema care poate e simpla, dar mie imi da batai de cap. Tot ce imi doresc este o simpla partajare a folderului cu filme de pe pc (windows 8.1) pe himedia IV. Folosesc din mediacenter/lan/autosearch. Imi gaseste computerul, folderul partajat, si atat. Atunci cand vreau sa-l accesez am optiunile server name (completat automat), directory (automat), account si password. Este adevarat ca la account nu sunt foarte sigur ce sa-i dau (nume pc, contul pe care il folosesc sa intru in windows, homegroup?!) dar cert este ca, indiferent de ce-i dau, ma aleg cu "new server error".
Gresesc folosind lan?
Nu ar trebui sa mearga in felul asta, cu play din retea?
Am incercat sa folosesc si alte metode (mxplayer - nu vede reteaua, es file explorer nu gaseste decat numele computerului din retea, dupa care da eroare...). De exemplu aici: http://www.himedia.r...t=71&p=529#p526 m-am blocat la "4) Deschide ES File Explorer-ul si conecteaza-te la share-ul Samba." Nu gasesc cum as putea face asta, samba este activat in setari. Nu stiu ce sa mai fac.
Majoritatea tutorialelor pe care le-am urmarit ori nu se aplica, ori incep cu setarile de partajare gata facute etc.
Imi cer scuze daca vorbesc prostii, solutii am incercat sa gasesc, dar nu ma descurc. Va multumesc anticipat pentru ajutor

P.S.: folosesc HMD 1.0.8

sal , problema asta am avuto  si eu pe win 8.1, am in teste himedia q5 4k 3d si popcorn hour vten si aproape 2 zile nu am reusit sa dau din retea Posted Image , bun trebuie creat un nou cont local in "Control Panel\All Control Panel Items\User Accounts\Manage Accounts"  ii dai un nume si un password  si pe urma te duci pe folderul care doresti sa il sheruiesti "click dreapta share with " si aici trebuie sa iti apara numele contului local creat ,daca nu apare dai "click dreapta / share with/ specific people si de aici adaugi contul nou creat si mai ai posibilitatea sa ii alegi permission level default este ales read , dar mai poti lasa si read/write daca ai nevoie  , bun cam asa trebuie facut pentru fiecare fisier/folder etc care doresti sa il sheruiesti  asa am reusit eu daca este alta solutie mai simpla o astept si eu Posted Image


View PostCataSt, on 23 iulie 2015 - 09:42, said:

Salut.
Da receiverul este un Yamaha RX-V775 cu updateurile la zi. Ma gandesc ca e posibil sa fie si o problema de protocol pe HDMI. Am vazut ca mai sunt si alte probleme la HIMEDIA cu HDMI in ceea ce priveste perturbarea semnalului ARC la unele receivere, dar nu pot confirma acest lucru inca. Cat despre alte playere nu am avut timp sa ma documentez. O sa caut in functie de timpul disponibil. M-am focusat pe HiMedia pentru telecomanda integrala pe Android (Hi control) pe care am gasit-o foarte utila. Ma scuteste de telecomenda IR si pot porni auditia unor fisiere fara a mai porni proiectorul (nu am alt  TV sau monitor capabil de HDMI Full HD ).
Va rog foarte mult, daca cineva are alt tip de receiver si poate testa redarea unui fisier FLAC stereo 192 KHz / 24 bits pe HDMI, sa ne confirme daca functioneaza  (adica receiverul primeste PCM 192KHz cu 24 bits).
De altfel ma gandesc ca as putea sa-i dau o sansa iesirii SPDIF coaxial ( care teoretic e capabila de 192/24 ), doar ca acolo apar problem de jitter. O sa testez si revin cu amanunte.
Toate cele bune.


am testat si eu fiserul respectiv tot pe yamaha  si imi arata 48khz

Edited by MDragoj, 24 July 2015 - 13:29.


#329
MDragoj

MDragoj

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 09.12.2014
am gasit varianta simpla:

Control Panel\All Control Panel Items\User Accounts\Manage Accounts/Guest si turn on la guest , in felu asta numai cere id si password

Edited by MDragoj, 24 July 2015 - 17:43.


#330
enraz

enraz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 11.08.2009
Salutare tuturor! Am o problema in sensul ca aparatul nu mai regaseste sistemul de operare. Aparea logo/ul cu HIMEDIA si atat. Aparatul este in garantie si de aceea va rog mult de tot un sfat. Msi anticipat!

#331
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,850
  • Înscris: 08.12.2008
daca e in garantie apeleaza cu incredere la ea.

#332
NeBuNyKy

NeBuNyKy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 309
  • Înscris: 15.09.2005
Salut
Vreau sa cumpar asa ceva Q5 quad core si am urmatoarele inrebari, vreau sa-mi raspunda un detinator, nu vreau detalii un DA/NU e de ajuns
1. Pot instla ultima versiune de Kodi (15) ?
2. Ruleaza orice film avi mkv.... iso (2D) ?
3. Face passthrough la sunet pe iesirea SPDF  ---  leg un 5.1 HT?
4. Clipurile din youtube se vad fullhd (sa fie fullhd nu sa traga de ele sau sa le afiseze HD)?
5. Interfata este fullhd (cand stau in meniurile de baza) ?
6. Pot instala aplicatii gen IMDB/cinemagia si primesc notificari de la ele ? (tot pe aici scria ca intr-o versiune anterioara ajungi mai greu la notificari)
7. Exista update la android 5 sau se aude ceva in acest sens ?

Multumesc

#333
darktyroll

darktyroll

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 02.08.2010
Baieti, am bagat 1.0.9.1 si am ales google launcher default, cum fac sa mut iconitele? Sa le sterg, etc?
Activez functia de mouse, dar cum fac drag and drop sau click dreapta?

#334
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,019
  • Înscris: 18.08.2004

View Postdarktyroll, on 15 august 2015 - 12:34, said:

Baieti, am bagat 1.0.9.1 si am ales google launcher default, cum fac sa mut iconitele? Sa le sterg, etc?
Activez functia de mouse, dar cum fac drag and drop sau click dreapta?

cred ca cel mai simplu este sa folosesti un mouse clasic, pe usb. muti, stergi si te "descotorosesti" de el dupa...

#335
darktyroll

darktyroll

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 02.08.2010

View Postnanashu, on 23 august 2015 - 22:28, said:

cred ca cel mai simplu este sa folosesti un mouse clasic, pe usb. muti, stergi si te "descotorosesti" de el dupa...
Nu`i rea idea, insa e mai dificil sa faci asta de fiecare data cand ai nevoie.

LE:
Pe custom 1.0.9.1 nu imi ramane salvata ora, indiferent daca pun manual sau automat. Vreo rezolvare?

Edited by darktyroll, 25 August 2015 - 01:52.


#336
bvliviu

bvliviu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 08.05.2015
buna ziua,

stie cineva cum se poate sincroniza subtitrarea cu sunetul la Q5 4k3D?
am incercat din meniu-optiuni subtitrare-reglare ora dar nu merge decat in intervalul +/- 1 sec , si pe deasupra filmul sacadeaza puternic

#337
silviu242003

silviu242003

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 09.02.2005

View PostMDragoj, on 24 iulie 2015 - 17:42, said:

am gasit varianta simpla:

Control Panel\All Control Panel Items\User Accounts\Manage Accounts/Guest si turn on la guest , in felu asta numai cere id si password
Multumesc pentru raspuns si scuze pentru reply-ul tarziu. Intre timp am inceput sa folosesc Kodi 14.2, care mi-a rezolvat toate problemele. In momentul cand fac update la 15.0, nu mai vrea :)) Asa ca raman pe versiunea mai veche. O sa incerc si versiunea ta, pentru ca sigur imi va prinde bine un backup

#338
darktyroll

darktyroll

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 02.08.2010
Ce camera se poate folosi pentru Skype pe acest media box?
Eu am un skype camera de la Samsung, am incercat dar nici o sansa, merge doar pe smart tv.
Asa ca imi ramane sa cumpar alta camera care o o atasez la Himedia Q5 Quad. Opinii va rog?

#339
puiut

puiut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 11.04.2003
Q5 4K3D. 11-SEP-2015. FIRMWARE HMD-3.0.1 FUTEKO-EN

Q5 4K3D. 11-SEP-2015. FIRMWARE HMD-3.0.1 FUTEKO-EN. Changelog:

1. Fix DTS audio dropouts.
2. New media center.
3. Kodi 15.0.
4. New Youtube. Smoother video.
5. Supports changing default storage.

#340
nanashu

nanashu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,019
  • Înscris: 18.08.2004

View Postdarktyroll, on 05 septembrie 2015 - 14:24, said:

Ce camera se poate folosi pentru Skype pe acest media box?
Eu am un skype camera de la Samsung, am incercat dar nici o sansa, merge doar pe smart tv.
Asa ca imi ramane sa cumpar alta camera care o o atasez la Himedia Q5 Quad. Opinii va rog?

in principiu, cam pe toate device-urile cu android, fie ele boxuri, fie stickuri, merg cam toate camerele Logitech si Microsoft ... sau alte modele cu o condite: sa suporte UVC. Gasesti aici: https://en.m.wikiped...o_class_devices o lista completa

Edited by nanashu, 13 September 2015 - 23:02.


#341
darktyroll

darktyroll

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,364
  • Înscris: 02.08.2010

View Postnanashu, on 13 septembrie 2015 - 22:59, said:


in principiu, cam pe toate device-urile cu android, fie ele boxuri, fie stickuri, merg cam toate camerele Logitech si Microsoft ... sau alte modele cu o condite: sa suporte UVC. Gasesti aici: https://en.m.wikiped...o_class_devices o lista completa
Ok. Ms frumos pt raspuns. Din ce vad Logitech 720 Pro nu este in lista UVC


#342
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
update_quadcore_Q5(updates&add)_HMD-3.0.1 20150907.184046
update_quadcore_Q10(updates&add)_HMD-3.0.1 20150909.101552

nothing special compare with original FW, just updates&add :)
Add:
- permissions for better compatibility Google Play
- permissions for widget
- Browser AOSP 4.4.2-201510325
- ES File Explorer 3.1.1
(ver.can by use with HiMediaVideoPlayer)
- Adobe flash 11.1.115.81
- Gmail 5.5.101116392-release
- Google Maps 9.14.0
- Google Calendar 5.2.2-98195638-release
- Velvet(Google search) 3.6.16.1614640
- YouTube 10.35.53
- Plex 3.8.4.296
- Himedia XBMC/KODI Wrapper 3.5
- suport Keyboard PNI AirFun One
(search --> subtitle, info --> audio)
Update:
- Google Play Store 5.9.11
- Google Play Services 8.1.14(224433-034)
- Google Chrome Browser 45.0.2454.84
- Wifi Analyzer 3.9.6
- Skype 6.1.0.16416
- Facebook 34.0.0.0.82
- Netflix 3.14.3 build 5200
- Google Launcher Now, removed install from Google Play or apk.
Reverts:
- Revert HiSettings to HiSettings 1.0.19
- Revert NewAppManager to NewAppManager 1.0.16
- Revert Kodi 15.0 to Kodi 14.2_20150326
(annoying breaking passthru, by Android volume control on Kodi 15.x, when pressing by mistake HiMedia remote control of volume)
Patch:
- hosts file AdAway
Change:
- YouTube Google TV 1.0.5.3 (Smoother video, strange control) to user app
- YouTube with File Explorer Launcher Overseas, bg4.png/laucher.xml on system/etc/laucher
- Debug Mode: No debug info
- Wake Up Reset :Disable --> you power button from remote/keybord will suspend box, use power button from box for shutdown.
(Don't complain to HiMedia if don't like it, use inside original FW).

YouTube 1080p install OGYouTube for here and enable all resolution, if not well get black screen.

Installation Instructions:
1. Rename update_quadcore_Q(...)_HMD-3.0.1(...).zip to update.zip
2. Copy update.zip to the root of a USB pen drive.
3. Insert the USB pen drive into any USB port of the Q5 quad.
4. With the Q5/Q10 quad turned off, use a paper clip or pen to press and hold the the pinhole restore button on the side of the Q5/Q10 quad(next to the USB ports).
5. While keeping the restore button pressed, turn on the Q5/Q10 quad.
6. The Q5/Q10 quad will show an Android droid logo and proceed to upgrade the firmware.
7. The box will auto-reboot when finished.
8. First boot can take few minutes, just wait...
Download Q5: mediafire.
Download Q10: mediafire.

Folositi pe propria raspundere(Use at your own risk).

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate