Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

aplicații ipa

Pulverizator manual pentru erbicid

Cartela prepay
 Meteo - cine are dreptate

Explozia de aplicatii de "sha...

Internet stick USB

Recomandare aparat spalare presiune
 Ce becuri H7 sa iau?

Tabel excel din sursa externa

e valida o carte de identitate pr...

Aparat gravat CNC 3020 - port ope...
 Programatori, va cauta firmele de...

Telefon cumparat de la un amanet/...

Cum incetinim degraderea - descom...

Mai exista democratie in SUA ?
 

HiMedia Q5/Q10 QUAD CORE Android 4.4.2 TV Box

- - - - -
  • Please log in to reply
516 replies to this topic

#307
bvliviu

bvliviu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 08.05.2015

View Postcristianstoica, on 06 iunie 2015 - 13:39, said:

[Request] update_quadcore_Q5(add&updates)_HMD-1.0.9 20150520.143419

Add:
- permissions pentru compatibilitatea cu Google Play
- permissions pentru widget
- Browser AOSP 4.4.2-201510325
- ES File Explorer 3.1.1
(ver. care se poate folosi cu HiMediaVideoPlayer)
- Gmail 5.2.93937779
- Google Maps 9.9.0
- Google Calendar 5.2.1-9466333
- Velvet(Google search) 3.6.16.1614640
(ver. trasparenta pentru Google Launcher Now)
- YouTube 10.21.57
- Plex 3.8.4.296
- YouTube Google TV 1.7.6
- Himedia XBMC/KODI Wrapper 3.5
- suport Tastatura PNI AirFun One
(search --> subtitle, info --> audio)
Update:
- Google Chrome Browser 43.0.2357.92
- Google Play Store 5.6.8
- Google Play Services 7.3.73(1976294-034)
- Wifi Analyzer 3.9.5
Patch:
- hosts file AdAway
Change:
- File Manager cu ES File Explorer in Launcher Overseas
From official FW:
- Facebook 34.0.0.0.82
- Netflix 3.11.1 build 441
- Skype 5.4.0.6165
- Kodi 14.2_20150326
Bug:
- 3D iso are played in 720p instead of 1080p. Switching from 3d to 2d and back to 3d brings 1080p playback.

Installation Instructions:
1. Rename update_quadcore_Q5(...)_HMD-1.0.9 20150520.143419.zip to update.zip
2. Copy update.zip to the root of a USB pen drive.
3. Insert the USB pen drive into any USB port of the Q5 quad.
4. With the Q5 quad turned off, use a paper clip or pen to press and hold the the pinhole restore button on the side of the Q5 quad(next to the USB ports).
5. While keeping the restore button pressed, turn on the Q5 quad.
6. The Q5 quad will show an Android droid logo and proceed to upgrade the firmware.
7. The box will auto-reboot when finished.
8. First boot can take few minutes, just wait...
Download: mediafire.

Folositi pe propria raspundere(Use at your own risk).
buna ziua,

la mine bug-ul se manifesta total invers...3d iso intra in 1080/24p frame packing dar 2 D... si trebuie sa comut din telecomanda pe 3D dupa care merge
dar...la filmele BD iso normale intra in 720/24p frame packing ...dupa care tre sa schimbi in 1080p/60Hz din telecomanda si...parca nu e nicio diferenta ...deci nu sunt convins ca sunt 1080/24p
asta e una...
apoi sunetul...
daca vrei sa iasa prin tv trebuie setat LPCM  sau AUTO la HDMI si auto la HBR....situatie in care nu mai ai 5.1 sau 7.1 catre receiver
daca vrei 5.1 catre receiver tre close la HDMI
@cristianstoica...am vazut ca tii legatura cu futeko...poti transmite asta?

buna ziua,
la mine bug-ul se manifesta total invers...3d iso intra in 1080/24p frame packing dar 2 D... si trebuie sa comut din telecomanda pe 3D dupa care merge
dar...la filmele BD iso normale intra in 720/24p frame packing ...dupa care tre sa schimbi in 1080p/60Hz din telecomanda si...parca nu e nicio diferenta ...deci nu sunt convins ca sunt 1080/24p
asta e una...
apoi sunetul...
daca vrei sa iasa prin tv trebuie setat LPCM  sau AUTO la HDMI si auto la HBR....situatie in care nu mai ai 5.1 sau 7.1 catre receiver
daca vrei 5.1 catre receiver tre close la HDMI
@cristianstoica...am vazut ca tii legatura cu futeko...poti transmite asta?

Edited by bvliviu, 07 June 2015 - 21:08.


#308
mrc1

mrc1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 03.02.2007
Mai sacadeaza aplicatia Youtube dupa update?

#309
silviu242003

silviu242003

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 09.02.2005
Salutare,

Am o problema care poate e simpla, dar mie imi da batai de cap. Tot ce imi doresc este o simpla partajare a folderului cu filme de pe pc (windows 8.1) pe himedia IV. Folosesc din mediacenter/lan/autosearch. Imi gaseste computerul, folderul partajat, si atat. Atunci cand vreau sa-l accesez am optiunile server name (completat automat), directory (automat), account si password. Este adevarat ca la account nu sunt foarte sigur ce sa-i dau (nume pc, contul pe care il folosesc sa intru in windows, homegroup?!) dar cert este ca, indiferent de ce-i dau, ma aleg cu "new server error".
Gresesc folosind lan?
Nu ar trebui sa mearga in felul asta, cu play din retea?
Am incercat sa folosesc si alte metode (mxplayer - nu vede reteaua, es file explorer nu gaseste decat numele computerului din retea, dupa care da eroare...). De exemplu aici: http://www.himedia.r...t=71&p=529#p526 m-am blocat la "4) Deschide ES File Explorer-ul si conecteaza-te la share-ul Samba." Nu gasesc cum as putea face asta, samba este activat in setari. Nu stiu ce sa mai fac.
Majoritatea tutorialelor pe care le-am urmarit ori nu se aplica, ori incep cu setarile de partajare gata facute etc.
Imi cer scuze daca vorbesc prostii, solutii am incercat sa gasesc, dar nu ma descurc. Va multumesc anticipat pentru ajutor

P.S.: folosesc HMD 1.0.8

Edited by silviu242003, 16 June 2015 - 15:22.


#310
Ancient1

Ancient1

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 18.06.2015
new firmware

Q5 4K3D. 18-JUN-2015. FIRMWARE HMD-1.0.9.1 FUTEKO-EN. Changelog:
1. Fix 3D-ISO start in 720p bug.

http://www.futeko.co...php?topic=185.0

#311
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
update_quadcore_Q5(updates&add)_HMD-1.0.9 20150611.141322

Add:
- permissions pentru compatibilitatea cu Google Play
- permissions pentru widget
- Browser AOSP 4.4.2-201510325
- ES File Explorer 3.1.1
(ver. care se poate folosi cu HiMediaVideoPlayer)
- Gmail 5.3.95312851
- Google Maps 9.10.1
- Google Calendar 5.2.1-9466333
- Velvet(Google search) 3.6.16.1614640
- Google Launcher Now 1.1.01167997
- YouTube 10.21.58
- Plex 3.8.4.296
- YouTube Google TV 1.7.6
- Himedia XBMC/KODI Wrapper 3.5
- suport Tastatura PNI AirFun One
(search --> subtitle, info --> audio)
Update:
- Google Chrome Browser 43.0.2357.93
- Google Play Store 5.6.8
- Google Play Services 7.5.74(1997312-034)
- Wifi Analyzer 3.9.5
- Skype 5.4.0.5191
Patch:
- hosts file AdAway
Change:
- File Manager cu ES File Explorer in Launcher Overseas
- Debug Mode: No debug info
- Wake Up Reset :Disable --> you power button from remote/keybord will suspend box, use power button from box for shutdown.
(Don't complain to HiMedia if don't like it, use inside original FW).

From official FW:
- Facebook 34.0.0.0.82
- Netflix 3.11.1 build 441
- Kodi 14.2_20150326
Bug fixed by HiMedia:
- Fix 3D-ISO start in 720p bug, now play on 1080p.

Installation Instructions:
1. Rename update_quadcore_Q5(...)_HMD-1.0.9 20150611.141322.zip to update.zip
2. Copy update.zip to the root of a USB pen drive.
3. Insert the USB pen drive into any USB port of the Q5 quad.
4. With the Q5 quad turned off, use a paper clip or pen to press and hold the the pinhole restore button on the side of the Q5 quad(next to the USB ports).
5. While keeping the restore button pressed, turn on the Q5 quad.
6. The Q5 quad will show an Android droid logo and proceed to upgrade the firmware.
7. The box will auto-reboot when finished.
8. First boot can take few minutes, just wait...
Download: mediafire.

Folositi pe propria raspundere(Use at your own risk).

Edited by cristianstoica, 20 June 2015 - 19:23.


#312
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
update_quadcore_Q10(updates&add)_HMD-1.0.9 20150612.160653

Change:
- Read up ^

Installation Instructions:
1. Rename update_quadcore_Q10(...)_HMD-1.0.9 20150612.160653.zip to update.zip
2. Copy update.zip to the root of a USB pen drive.
3. Insert the USB pen drive into any USB port of the Q10 quad.
4. With the Q10 quad turned off, use a paper clip or pen to press and hold the the pinhole restore button on the side of the Q10 quad(next to the USB ports).
5. While keeping the restore button pressed, turn on the Q10 quad.
6. The Q10 quad will show an Android droid logo and proceed to upgrade the firmware.
7. The box will auto-reboot when finished.
8. First boot can take few minutes, just wait...
Download: mediafire.

Folositi pe propria raspundere(Use at your own risk).

#313
ruatmap1

ruatmap1

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 21.06.2015
Mizuu best Android media center apps
http://mizuu.tv/download/
But it can not browse files via SMB (LAN) via HimediaVideoPlayer.

#314
razvan1685

razvan1685

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.07.2015
salut. am o problema.
mi-am luat acest produs de altex acum o saptamana si am instalat softul Kodi. cand am inceput sa rulez din kodi filme 1080p acestea au sacadat. stream-ul e f bun. nu are buffer. rulez pe un Lg 42lm620s smart tv 3d.
ma intereseaza daca e o problema cu mediaboxul sau cu Tv-ul??
Mersi.

#315
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,850
  • Înscris: 08.12.2008
wireless sau wired?

#316
razvan1685

razvan1685

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.07.2015
HiMedia Q5 Quad Core Android TV Box 2GB 4K Video 8GB eMMC Android 4.4 e produsul si e wired.

acum e o chestie. eu am instalat kodi-xbmc si nu cred ca am rulat versiunea preinstalata. am vb acum cu cei de la himedia si le-am spus si lor ca am instalat o versiune din Google Play. de sacadat imi sacadeaza si daca rulez un film cu mxplayer de pe un HDD 1TB

#317
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,850
  • Înscris: 08.12.2008
in mxplayer ai activat decodarea acelerata hardware? ai instalat codec packul aferent?  testeaza cu xmbc preinstalat.

ce versiune de hmd ai instalat?

#318
CataSt

CataSt

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.07.2015
Salut,

Despre problema asta am vazut ca nu se vorbeste deloc pe forum.

2 channel PCM outputting only 48khz

Orice fisier audio stereo este redat la 48 KHz, indifferent de rata de esantionare originala sau playerul folosit pentru rularea lor. Acest lucru se manifesta pe portul HDMI indifferent cum ar fi setat acesta. Alte tipuri de fisiere HD multicanal sunt redate corect. Pe iesirea optica sau coaxiala nu am incercat, pentru mine nu a prezentat interes.
Amuzant e ca fierele multicanal, exemplu FLAC 5.1 96KHz/24biti, sunt redate corect, receiverul conectat pe HDMI identificand semnal LPCM 5.1 canale 96KHz.
Testele au fost efectuate cu ultimul firmware disponibil "Q5 4K3D. 18-JUN-2015. FIRMWARE HMD-1.0.9.1 FUTEKO-EN". Din ce am vazut pe forumul official, www.futeko.com , HiMedia asteapta un fix de la producatorul cipsetului HiSilicon. Partea proasta e ca nu se stie daca problema e hardware sau software (doar de driver). Cel putin eu personal nu am gasit alte referinte.

Se poate face ceva ca sa urgentam corectarea acestui defect ?
Este un player fantastic, dar acest mic amanunt il trage mult in jos, mai ales din perspectiva unor audiofili amatori.

Multumesc mult. O zi buna.

#319
MrNiceGuy

MrNiceGuy

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,001
  • Înscris: 09.02.2008
Din cauza acestui lucru (a calitatii sunetului) inca nu m-am incumetat sa cumpar un mediaplayer. E cam frustrant ca mediaplayerul sa fie capabil de tot ce inseamna imagine iar la sunet sunt in urma.
Mi-as dori un mediaplayer care sa faca pass la sunet (stereo si multicanal) hi rez si in practica nu doar in specificatii.

#320
koji

koji

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 302
  • Înscris: 02.08.2007

View PostCataSt, on 14 iulie 2015 - 11:19, said:

Salut,

Despre problema asta am vazut ca nu se vorbeste deloc pe forum.

2 channel PCM outputting only 48khz

Orice fisier audio stereo este redat la 48 KHz, indifferent de rata de esantionare originala sau playerul folosit pentru rularea lor. Acest lucru se manifesta pe portul HDMI indifferent cum ar fi setat acesta. Alte tipuri de fisiere HD multicanal sunt redate corect. Pe iesirea optica sau coaxiala nu am incercat, pentru mine nu a prezentat interes.
Amuzant e ca fierele multicanal, exemplu FLAC 5.1 96KHz/24biti, sunt redate corect, receiverul conectat pe HDMI identificand semnal LPCM 5.1 canale 96KHz.
Testele au fost efectuate cu ultimul firmware disponibil "Q5 4K3D. 18-JUN-2015. FIRMWARE HMD-1.0.9.1 FUTEKO-EN". Din ce am vazut pe forumul official, www.futeko.com , HiMedia asteapta un fix de la producatorul cipsetului HiSilicon. Partea proasta e ca nu se stie daca problema e hardware sau software (doar de driver). Cel putin eu personal nu am gasit alte referinte.

Se poate face ceva ca sa urgentam corectarea acestui defect ?
Este un player fantastic, dar acest mic amanunt il trage mult in jos, mai ales din perspectiva unor audiofili amatori.

Multumesc mult. O zi buna.


Iti indica receiver-ul rata de esantionare?

Ai incercat din setari la:
Settings->More->Sound->HDMI Output=RAW
  ->SPDIF Output=RAW sau Close (nu are importanta cata vreme nu-l folosesti...)
  ->HBR Degrade Output=Auto sau orice alta optiune in functie de receiver-ul tau.

Daca e altfel la prima, e posibil sa vrea sa faca re-esantionare in parametrii modificati prin setarile de mai sus altminteri, nu ar avea de ce sa proceseze sunetul cata vreme este specificat RAW (passthrough). La sunetul care vine direct in multicanal 5.1 e normal sa-l trimita asa cum e fiindca, e posibil sa aiba aceleasi valori de multicanal pe care le intalneste in setari.
La chestiunea din urma doar imi dau cu parerea, e mai mult o presupunere...

Have fun!

Edited by koji, 14 July 2015 - 23:17.


#321
CataSt

CataSt

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 14.07.2015
Salut.

Da, receiverul imi indica rata de esantionare a semnalului de intrare asa cum vine el pe HDMI.

Precum am mentionat, indiferent de setarile HDMI output (Auto/RAW/LPCM) se obtine acelasi rezultat.
Restul setarilor au fost SPDIF Output = Close , HBR Degrade Output = Auto/5.1/7.1 (nu are influenta, le-am testat pe toate).
De altfel semnalul sursa e stereo, iar receiverul e 7.1 ar accepta orice configuratie.

Cat despre passthrough nu cred ca se pune problema. Sincer nu am testat fisiere DD sau DTS 2.0, acolo e posibil sa functioneze corect.
Am testat insa fisiere exotice - DSD (.dsf file) dar nu cu playerul stoc care nu le citeste, ci cu VLC. Acelasi rezultat dezamagitor.
Receiverul ar sti sa decodeze formatul DSD, doar ca playerul nu ii trimite decat PCM 2.0 48KHz.
Problema devine dureroasa la fisiere WAV sau FLAC 96 KHz sau 192KHz. Receiverul raporteaza invariant PCM 2.0 48 KHz, orice player s-ar folosi.

Pot sa testez si alte variante, dar momentan nu mai am idei. Nu merge si asta e, ori il returnez - dar imi place si il vreau - ori risc si astept corectarea bug-ului.

PS: pe langa acest player mai am si un Bluray player LG BP-440 care e capabil sa redea pe audio corect orice configuratie. As fi dorit insa sa am o singura platform unificata si pentru audio si pentru video.


Multumesc mult pentru sugestii.

#322
Himedia

Himedia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.07.2015

View Postcristianstoica, on 20 iunie 2015 - 19:03, said:

update_quadcore_Q5(updates&add)_HMD-1.0.9 20150611.141322
- Wake Up Reset :Disable --> you power button from remote/keybord will suspend box, use power button from box for shutdown.
(Don't complain to HiMedia if don't like it, use inside original FW).

Hello cristianstoica,

What have you changed so that this works? (Ce ai schimbat, astfel încât aceasta funcționează?)

Thanks

Edited by Himedia, 15 July 2015 - 11:33.


#323
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
init.bigfish.sh
# Forced standby restart function
sleep 3;
echo 0x0 0x0 > /proc/msp/pm



#324
Himedia

Himedia

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 15.07.2015
thank you, you can tell me how I can prove the power button of the "Logitech K400", so that this does me any?
currently does not work the Power Button.

HiMedia support can me not answer. :(

Edited by Himedia, 16 July 2015 - 10:27.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate