Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Rammstein - Dicke Titten, adica t...
 Ce este asta?

relatia tata fiu si comportamentu...

Salamander sau Aluplast

setup minidlna pe linux mint
 Putere semnal

ginganie in gradina

Concediu ingrijire copil bolnav

Deviație de sept și pol...
 Nu reusesc sa ma las de alcool ( ...

Sighișoara , va rog mult par...

Marca masina Sh recomandata

Contoare pasante
 

HiMedia Q5/Q10 QUAD CORE Android 4.4.2 TV Box

- - - - -
  • Please log in to reply
516 replies to this topic

#1
gmbanat

gmbanat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 25.10.2007
Acest Android TV vine cu un procesor Hisilicon Cortex A9 Quad Core,2GB DDR3,8GB Memorie ROM si un sistem de operare Android 4.4

[ http://s27.postimg.org/6q43k41pv/img1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



HiMedia Q5 Quad Core Key Features:

- ARM Cortex A9 1.6G Quad-core CPU + Octo-Core Mali 450 GPU
- Android 4.4
- Google Browser and HTML5 Support
- Google Play support
- DLNA, NFS, Samba Support
- HiControl , HisHARE , Airplay , Miracast, wechat control Support
- 2D/3D Games Support
- 4k Output, H265 Support
- 3D BDISO Support
- Built-in 802.11N WIFI
- New designed remote control makes operation simple and confortable
- DTS-HDMA and TRUEHD 7.1 PassThrough Support
- External SATA, USB3.0, 1000mbs LAN Interface
- Live TV , XBMC , Netflix , Flash Support

HiMedia Q5 Quad Core specifications:

SoC – HiSilicon Hi3798C quad core ARM Cortex A9 @ 1.6GHz + ARM Mali-450MP6 Octa core GPU.
Android OS – android 4.4 KitKat
RAM – 2 GB DDR3
Storage – 8GB eMMC Flash, SATA connector, and MMC/SD 2-in1 card reader
Connectivity – 10/100/1000M Ethernet, and 802.11 b/g/n/ Wi-Fi with external antenna
Video Out – HDMI 1.4 up to 4K30 and composite
Audio Output – HDMI, L/R stereo (RCA), and optical & coaxial S/PDIF
Video Codecs – MPEG1/2/4 up to 4K30, H.264/AVC up to 4K30, H.265 up to 4K30, VC-1, REALVIDEO 8/9/10 up to 4K30, and more
Audio Format – MP3, WMA, AAC, APE, FLAC, WAV, DTS, Dolby Digital, AC3 up to 7.1.
Video modes – PAL, NTSC, 720p, 1080i (50/60Hz), 1080p (24/30/50/60Hz), 4K (24/30Hz)
USB – 2x USB 2.0 host ports, 1x USB 3.0 port
Misc – LED display on front panel, recovery button.
Power Supply – 12V/2A
Dimensions – 170 x 115 x 24.5 mm

Firmware OFICIAL  aici

Firmware CUSTOM + root  aici

- removed 4 chinezeri
- schimbat browse
- host patch
- add Dolphin + flash

[img=http://s28.postimg.org/pd6n429vh/image.png] [img=http://s29.postimg.org/9axl3ccwn/image.png] [img=http://s29.postimg.org/tyw8i2y53/image.png]
[img=http://s28.postimg.org/ph51y24ql/image.png] [img=http://s28.postimg.org/75izunlh9/image.png] [img=http://s28.postimg.org/qwb80iv7h/image.png]

MULTUMIRI CS !

#2
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
@gmbanat

Screens
[ https://www.mediafire.com/convkey/1f46/kbda2dhao6tygmezg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/9118/irof2iw82yx6ef8zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.mediafire.com/convkey/7a34/se5s8v16egkc0slzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/6108/n9cvvhy6y0ppb2gzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.mediafire.com/convkey/4218/o8a771c3993ab0hzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/4342/zfoyj146dh4wqd4zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

AnTuTu Benchmark
[ https://www.mediafire.com/convkey/789b/177qb4mv499zbn3zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/8bc7/c2gqpsdd32clnr2zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.mediafire.com/convkey/3e98/c5fy9472b027z6bzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/30f2/swm2sso0uy419d2zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Respect CS

Edited by cristianstoica, 11 December 2014 - 22:26.


#3
gmbanat

gmbanat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 25.10.2007
Am primit si eu acest media player(Himedia q5 Quad Core) ieri...am pus ultimul firmware 1.0.7 de la CS.
Practic l-am luat doar pentru 3D bluray iso si mkv bluray iso...
Am trecut la testele facute anterior pe un Egreat r6s, care nu m-a multumit deloc...
Imaginea redata a unui film 3D bluray iso a avut succes extraordinar,filmul mergand foarte fluent,fara nicio sacadare si claritatea imaginii la fel de buna...
Bineinteles ca am depistat si doua inconveniente:
Dupa vreo ora de setari,am constatat ca nu stie sa redea subtitrarea in format 3D indiferent ca e lucrata cu 3D subtitler si salvata in idx+sub, sau banala titrare srt,adaugata in folderul filmului cu aceeasi denumire...asta nu m-a afectat chiar asa mult...
dar,
Am pus un 3D bluray iso,filmul avand niste margini negre, care deranjeaza foarte mult la vizionare(vezi videoclip atasat)
La fel am pus un mkv simplu cu bitrate mare...ruleaza la fel de bine ca si bluray iso...insa pe tot ecranul,fara niciun fel de margine neagra...
Asta nu stiu sa va spun daca o fi din setari(eu cel putin nu am putut gasi vreo setare)
Sper sa se gaseasca rezolvare pentru aceste doua inconveniente,pentru ca acest aparat chiar merita daca s-ar gasii o rezolvare...
Am vorbit strict pe partea ce m-a interesat pe mine(rularea 3D bluray iso),nu stiu in rest cum functioneaza partea de browser,hd__all,xbmc,etc ...daca testez revin cu impresii...
Scuze pentru calitatea proasta a clipului...daca apar sacadari nu este de la media player, ci de la filmarea cu telefonul Posted Image

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gXSvYu-QEDY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Stima, CS !

Edited by gmbanat, 13 December 2014 - 13:03.


#4
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
@gmbanat
Ai testat cu Fullscreen

[ https://www.mediafire.com/convkey/aae0/11vfjrmmg6tfdhfzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/9da3/9f5lctzv1n5vdv4zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Alta setare interesanta este Set UI 720p/1080p (atentie XBMC face play in 720p respectiv 1080p)
[ https://www.mediafire.com/convkey/5df2/rizl1ga3cq22rgizg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

AnTuTu Benchmark 720p
[ https://www.mediafire.com/convkey/e47f/yvevecq0fa3uptmzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/1a8a/fxbf3btxannd86rzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.mediafire.com/convkey/4cc4/00omrcn0xjr7l8mzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] [ https://www.mediafire.com/convkey/8377/444rwot5oj24o97zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by cristianstoica, 13 December 2014 - 15:41.


#5
serban marcel

serban marcel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 07.02.2007
Salutare , de unde si cat costa ?

#6
gmbanat

gmbanat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 25.10.2007
Dacă vrei din țară, cu 2 ani garanție îl poți lua de la mo.ro...sunt niște oameni de calitate... am înțeles că au și un service pe măsura... dacă il iei de dincolo(china), este mai ieftin într-adevăr, dar dacă il primești stricat sau se strică, adio... eu am luat mai multe de la ei și mi-au făcut o reducere, pot zice substanțială... poți vorbi cu d-nu valentin1,este de nădejde și te v-a ajuta cu siguranță... Baftă în alegere!

#7
gmbanat

gmbanat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 25.10.2007
@Cristian,am setat în fel și chip, la 3D blu-ray iso, chiar și la mkv 3D sbs/ho apar acele benzi negre ce se văd și în clip... sunt incredibil de enervante...
La mkv 3D sbs, când playezi filmul și apar cele două imagini stânga /dreapta, nu apar dungile, se vede normal pe tot ecranul... dar apoi când apăs butonul 3D la telecomandă și setez 3D/sbs,apare imaginea în 3D dar iarăși cu acele dungi enervante...
L-a un mkv normal merge perfect, pe tot ecranul...
Pentru titrarea 3D,nu este rezolvare... am făcut tot ce am știut și cu programul 3dsubtitler până acum l-am folosit și când mă uitam cu eboda... dar pe himedia nici măcar titrările încorporate în 3D blu-ray iso originale, nu le vede 3D...doar 2D orice subtitrare...
Ce zici, s-ar putea rezolva astea cu un viitor update? e păcat pentru imaginea și fluiditatea ce o are acest media player...

#8
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,839
  • Înscris: 08.12.2008
interesanta jucarie.  ai mai avut probleme cu avatar 3D iso?

#9
gmbanat

gmbanat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 25.10.2007
Nu , deloc ...ruleaza impecabil...daca s-ar rezolva si cele doua probleme eu zic ca ar fi alegearea ideala...m-am uitat pe youtube si la porcorn si la dune(nu detin aceste aparate),dar parca se misca greoi fata de himedia q5 quad core...

Una dintre probleme, am cam rezolvat-o(zic eu),dar na...sper sa se rezolve intr-un viitor update...am gasit o setare la: settings->display->display area->change focus,dar daca va uitati la inceputul clipului atasat mai jos,puteti vedea ca iconitele sunt incadrate in ecran, la margine...iar dupa acea setare din change focus,ele intra in ecran...dar asta este singura rezolvare deocamdata pentru a vedea un fisier 3D bluray iso si 3D mkv sbs/ho exact cum ar trebuii...
In schimb subtitrare 3D nu stie, indiferent ce fisier ii pui sau orice transformare cu 3Dsubtitler...speram ca se rezolva...am intrat putin si in XBMC,dar se pare ca nu imi vede HDD-ul pe usb ...un stick mi-a vazut dar era fat32...odata am reusit inainte pe un tv box,cand era xbmc gotham la inceput parca si trebuia sa setezi ceva din managerul xbmc, dar nu mai stiu cum am facut sa-i dau calea hdd-ului...
Si despre sunet, scos direct pe cablu optic intr-un sistem 5.1 logitech z5500,merge perfect DTS...

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5Upxnyphu94?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by CristianAdrian, 15 March 2015 - 12:55.


#10
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
Q5-Quad are un meniu nou fata de Q5/Q5-II de display settings in care este mai usor de asezat colturile.

[ https://www.mediafire.com/convkey/7a34/se5s8v16egkc0slzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.mediafire.com/convkey/cee5/82swdur12g0o7bizg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.mediafire.com/convkey/aa21/s9boksgaa12fxmvzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by cristianstoica, 14 December 2014 - 15:01.


#11
gmbanat

gmbanat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 25.10.2007
Am pus mxplayerul și știe subtitrare 3D(idx+sub)dar numai la filmele mkv 3D sbs/ho... din pacate nu vede iso.

#12
geo777

geo777

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 30.12.2010

View Postgmbanat, on 14 decembrie 2014 - 16:17, said:

Am pus mxplayerul și știe subtitrare 3D(idx+sub)dar numai la filmele mkv 3D sbs/ho... din pacate nu vede iso.
Salut,
Sa-l folosesti cu placere. Am pe lista scurta de finalisti si acest player, pe langa Minix x8h plus si Tronsmard AW80 si vreau sa stiu daca are un player dedicat, ma refer la soft, care stie 3d iso. Folosesti playerul legat la un sistem audio? Daca da, cum faci conectarile televizor-sistem audio-media player android? Orice informatii crezi ca ne-ar putea ajuta pe cei nehotarati sunt de folos. Cum se prezinta la partea de internet, duce un film fullhd online cu XBMC de pe un addon de filme ? Cum se prezinta la testul de viteza pe net? Multumesc.

Edited by geo777, 14 December 2014 - 19:07.


#13
gmbanat

gmbanat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 25.10.2007
Da, are playerul dedicat al media playerului... am mai spus: l-am luat strict pentru partea video, 3D blu-ray iso și își face treaba cu brio, mai puțin subtitrarea 3D,pe care o vede doar 2D...pe unii, deranjează această subtitrare 2D,din cauză că la unele efecte 3D,ies prin scris... unii n-au nicio treabă cu asta... eu personal am... imi place titrarea 3D,îmi place calitatea video și audio...
La audio am ieșit direct din spdif-ul media playerului, cu un cablu optic în sistemul 5.1 Logitech z5500... merge fără niciun fel de probleme DTS... am să incerc mâine și prin hdmi_passthrought, cu tv-ul...
Pe partea de android nu mă pot pronunța... doar m-am logat la Google Play și am instalat mxplayerul...
Dacă interesează pe cineva anume, ceva la acest MP, teste, orice... ajut cu plăcere... și pe partea de android dacă trebuie ceva instalat...

Nu am folosit xbmc-ul, deoarece nu-mi vede hdd-ul... test am făcut acum, doar wireless și pot spune că este la jumătate față de un UgoosUT3, deci destul de prost.

Edited by CristianAdrian, 15 March 2015 - 12:56.


#14
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
Ca idee XBMC Summary information, arata asa cu play background ~60 fps
Avatar Extended
[ https://www.mediafire.com/convkey/c7d5/n14mcm6jcunu1e0zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Avatar 3D 00001.m2ts
[ https://www.mediafire.com/convkey/f55c/q1dio6ewqidwxafzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by cristianstoica, 15 December 2014 - 17:05.


#15
gmbanat

gmbanat

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 565
  • Înscris: 25.10.2007
Am stat un pic astăzi pe acest media player și pe partea de android...
Am instalat nova-launcher, pentru a mă simții în largul meu :)... am început să instalez o suită de aplicații din magazin play... unele dintre ele, le vedea ca ne-compatibile cu media playerul... dar asta cred că fiind destul de nou aparatul, pentru că dacă le cauți pe google și le instalezi sunt perfect funcționale... să știți că aparatul chiar mi-a plăcut cum s-a mișcat... foarte sigur pe el, fără lag, la foarte multe aplicații ce se instalau în acel moment, puteai naviga fără probleme prin meniu și browsing.
Are și ceva neajunsuri:
-nu arată bara cu oră, wireless, etc(am instalat eu o aplicație asemănătoare, dar era ascunsă)
-bara de notificări, la fel, ascunsă (trebuie să glisezi în jos din colț stânga-sus, apoi coboară)
-bara cu butoanele virtuale lipsește (din nou am improvizat cu o aplicație trial)
Dar 90% m-a mulțumit... pot spune că se mișcă aproape la fel de bine ca și UgoosUT3 -ul meu, la imagine fiind peste ugoos... la tot: filme, culori, claritate...
Este bine că și neajunsurile constatate mai sus sunt rezolvabile... în rest a mers ca uns...
ahhh... iarăși o chestiune: in xbmc/kodi/spmc, nu vede hdd în ntsc, doar fat/32... probabil vreo setare... pe partea de media îl vede fără probleme... doar în XBMC, nu.
Nu vă mai povestesc mai mult, am făcut din nou un clip cu partea asta de android, pentru că o imagine este mai bună ca o mie de cuvinte :)

Himedia q5 quad core test android: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/qCHENy2mdVM?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Scuze, era vorba de hdd în NTFS, probabil m-am gândit la altceva de am scris ntsc...:)

#16
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
Unde te uiti dupa HDD/USB Flash in XBMC?

Root filesystem  /mnt/sda/sda1 sau sdb,sdc

[ https://www.mediafire.com/convkey/244d/prwly8v95nhowxlzg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

[ https://www.mediafire.com/convkey/6fd3/s3yeizpkyb1b219zg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Direct doar FAT/FAT32 (limitarea Android)
[ https://www.mediafire.com/convkey/e1b6/9xrdcmsii0d7cdozg.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by cristianstoica, 16 December 2014 - 03:47.


#17
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,839
  • Înscris: 08.12.2008
o posibila solutie paragon ntfs&hfs+

#18
cristianstoica

cristianstoica

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,182
  • Înscris: 20.12.2010
paragon ntfs&hfs, nu este necesar. Este implementat comercial NTFS file system, doar sa cauti HDD unde trebuie in /mnt

BTW paragon ntfs&hfs nu merge citirea corect pe playerul asta, se plang si altii ca nu este stabil pe unele rom-uri. Vezi in review-uri.

Edited by cristianstoica, 16 December 2014 - 19:21.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate