Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Mărul, plantare și întreținere-topic dedicat
Last Updated: Mar 02 2024 12:05, Started by
muscleman
, Dec 01 2014 14:51
·
21
#145
Posted 28 June 2017 - 11:05
Al doilea are in opinia mea ceva deficiente nutritionale insa nu pot spune daca e magneziu,potasiu sau altceva.
Pare potasiu, parca ala afecteaza frunza dinspre margini. Per total insa nu consider a fi o mare problema in acest momemt, pomul in general arata decent. De urmarit. Primul ...nu imi pare nimic in mod clar. La bacterie ai in general si pete mici in diametru si pete neuniforme ca si nuanta, conturul e mai aprins/rosu. La rugina spre centru si pe dosul frunzei ai alta nuanta si probabil pe dos ai spori, nu stiu exact cu arata dar ar trebui sa fie ceva In lipsa altor exemple de frunze in diverse stadii sau alte informatii( poate o fi ciuperca si a fost tratat iar astea sunt necrozele ramase) as intreba doar daca nu cumva enposibil sa fie arsuri de la tratamente... Mie asta imi par, un tesut mort care normal a devenit brun, cauza nu imi dau seama care ar fi. Un singur lucru ma intriga totusi, necrozele sunt delimitate in unele cazuri de nervuri, in acest moment nu stiu exact ce inseamna lucrul asta dar nu imi pare intamplator. Edited by parintele, 28 June 2017 - 11:20. |
#146
Posted 16 July 2017 - 11:18
Daca are cineva soiul Patul pe rod sunt curios daca este atat de sensibil la boli dupa cum se spune (fainarea in special) si daca merge pe portaltoi (in afara de salbatec), gen M9 sau M26, el fiind de vigoare destul de mare din cate am inteles.
|
#147
Posted 16 July 2017 - 20:11
Am pe rod Patul.Nu este sensibil la boli;in anii ploiosi face putin rapan,in orice caz mai putin decit Goldenul,iar la fainare sta mult mai bine decit Ionathanul.E un mar frumos,bun la gust,se pastreaza f bine.Il am altoit pe franc si presupun ca merge fara probleme pe cei 2 portaltoi.
|
#148
Posted 10 September 2017 - 18:30
Ce soi poate fi?..copacul are 50 ani..fara tratamente,merele sunt acrisoare spre dulce.ms
Attached Files |
#150
Posted 12 September 2017 - 13:13
sa nu fie KARDINAL
Soi vechi de origine germana ,se intanleste ca varietati: "cardinal alb flambat",sau "cardinal roșu flambat".Pom de vigoare mare,nu este pretentios la clima si sol,se poate cultiva la altitudini mari,rezistent la boli si daunatori. Fructul are forme variabile, de obicei sferică, 75-110 mm, uneori triunghiular, cele două jumătăți sunt de obicei inegale. Pulpa alb-gălbui verde, suculenta, ușor acidulata, gust răcoritor. Recoltare la mijloc de septembrie ,gustul,aroma si parfumul se accentueaza la 2-3 saptamani de la recoltare. PaulLepus, on 27 martie 2017 - 11:01, said:
Buna ziua Stie cineva ce soi de mar face fructele din imaginile atasate? Merele au o forma pentagonala destul de clara. |
#151
Posted 12 September 2017 - 18:38
Favoritul meu intre soiurile de toamna,soiul Renette Champagne.Cu numele asta l-am luat de la cineva in urma cu 10-12 ani si din ce am vazut pe net,pare afi.Soi vechi,crocant,parfumat ,se comporta bine la boli,rodeste mult si constant ,chiar in lipsa taierilor de fructificare.
Attached Files |
#152
Posted 13 September 2017 - 08:44
Nu stiu daca era chiar ceea ce aveti dvs, dar soiul Renette a fost soiul copilariei. Pe langa ceea ce ati enumerat pot sa mai spun ca bunicii il pastrau in paie, nici macar nu aveau beci. Se pastra si se manca chiar si in luna martie. Pomii rodeau an de an chiar si cu scorbora in ei unde salasuiau familii de grauri. Au rezistat pana i-a scos din pamant o furtuna serioasa.
Nu stiu daca ce se gaseste acum este chiar ceea la ce ma refer eu, dar am plantat 2 buc sa vedem ce iese. Deocamdata dupa 2 ani sunt multumit de toleranta fata de boli si vigoare comparativ cu alte soiuri plantate in acelasi timp. Cu stima. |
#153
Posted 13 September 2017 - 09:33
Sunt mai multe varietati de Reinette. Eu astept pentru anul viitor primul rod la marul Reinette de Canada.
|
#154
Posted 18 September 2017 - 09:50
20170915_165609.jpg 494.72K
33 downloads
20170915_165514-EFFECTS.jpg 323.98K
32 downloads
20170915_165408.jpg 378.13K
30 downloads
Se spune ca este soi domnesc, nu stiu provenienta sau daca este altoit sau nu, oricum are peste 50 de ani pomul (practic doar coaja mai este din copac) nu s-a stropit, curatat, etc niciodata. Gustul este foarte placut, usor crocant, foarte zemos la supracoacere, cica ar rezista 3-4 luni la beci. Nu stiu daca se poate identifica soiul, doar poate daca-l mai are cineva in livada proprie si-mi poate da o sugestie!? Probabil ca singura sansa ramane altoirea, dar nu stiu pe ce sa-l pun deoarece pare de vigoare foarte mare... Cu stima. |
|
#155
Posted 19 September 2017 - 06:25
Eu am avut ceva ce seamana cu ce ai tu dar chiar si stropit cadeau foarte multe . La gust erau bune dar vazind ca pina la coacere cadeau mai mult de jumatate l-am taiat . Era ingrijit ca si Golden , Generos , Florina , Jonathan ....(5-6 stropiri) . Era tot de talie mare si crestea foarte viguros dar pacat ca nu a vrut sa colaboreze cu mine .
|
#156
Posted 19 September 2017 - 07:27
Vigoarea mare e.data si de radacina...daca e pe franc sau pe paduret....se duce ca prostul.
|
#157
Posted 19 September 2017 - 10:38
Ok, dar ce ar putea fi totusi? Un soi romanesc sau o clona de ceva mai "invechit"?
Interesant este ca nu am prea vazut afide prin el. Fara stropiri (deloc) adevarat ca mai cad mere dar totusi duce pana la capat 50-60% din productie si producea (ca acum nu mai are cine) ca prostu ca se rupeau mereu din crengi... |
#158
Posted 20 September 2017 - 19:23
Parerea mea e ca seamana f mult cu soiul Domnesc.
Vreau sa va prezint un alt soi foarte vechi.Dupa cautarile mele ,e Aport.Are fructe frumoase, mari si f mari.E de sept-oct.Am luat altoiul de la un prieten in urma cu 6-7 ani.El l-a scos dintr-un pom aflat pe duca. Batrina ce-l detinea vindea cu coada merele cind aparea la piata,mai ales diabeticilor.Marul are zahar mai putin si aciditatea ridicata. Pomul rodeste bine,constant ,insa trebuie ceva atentie la rapan si putregai. Attached Files |
#159
Posted 20 September 2017 - 19:57
Toate soiurile astea dacice protocroniste sufera de aceleasi deficiente...bune- bune...dar cu lipsuri!
|
|
#160
Posted 20 September 2017 - 20:17
Nu ne laudam ca s-ar trage ,,dupaici,, ;unele surse zic de pomenirea lui in sec 12 prin tinuturile Ucrainei ,cu aducere de la turci !
|
#161
Posted 20 September 2017 - 21:41
Asa imi ziceam si eu...singurul 'autentic autohton' e...paduretzu'!
Edited by subway_guru, 20 September 2017 - 21:42. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users