Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Mărul, plantare și întreținere-topic dedicat
Last Updated: Mar 02 2024 12:05, Started by
muscleman
, Dec 01 2014 14:51
·
21
#127
Posted 07 February 2017 - 16:31
Salut,
Patul e un mar foarte productiv rezistent la ger și boli care produce destul de mult cu minimă întreținere. Am si eu unul fructele sunt plăcute la gust,nu foarte intense. La mine rezistă cam o luna după cules că nu am beci... |
#128
Posted 26 February 2017 - 19:11
Ii aplici tratamente?
ms EternalPain, on 07 februarie 2017 - 16:31, said:
Salut, Patul e un mar foarte productiv rezistent la ger și boli care produce destul de mult cu minimă întreținere. Am si eu unul fructele sunt plăcute la gust,nu foarte intense. La mine rezistă cam o luna după cules că nu am beci... |
#129
Posted 28 February 2017 - 17:55
Salut,
Singurele tratamente care le fac la patul sunt cele de iarna stropirea albastra si cea neagra, dar marul are peste 50 de ani si o dimensiune impresionanta ....si produce cam o caruta de mere pe an. In anumiti ani cum a fost si 2016 fructele sunt atacate de un fel de viermi si cad jos inainte de coacere. Am incercat sa ii fac si un tratament cand e fructul mare acum citiva ani cu insecticid dar nu la ajutat... |
#130
Posted 27 March 2017 - 11:01
Buna ziua
Stie cineva ce soi de mar face fructele din imaginile atasate? Merele au o forma pentagonala destul de clara. Attached Files |
#131
Posted 27 March 2017 - 11:29
#132
Posted 28 March 2017 - 09:34
EternalPain, on 27 martie 2017 - 11:29, said:
Ar semana un pic cu soiul acesta Mar Api Etoile dar se mai intampla si mutatii sau hirbridizari naturale cu timpul... Multumesc, Seamana destul de bine cu cel din link. http://www.plantes-e...-domestica.html |
#134
Posted 31 March 2017 - 19:02
PaulLepus,poti sa dai citeva amanunte despre pom si fruct?(se coace la inceput de august?)
|
#135
Posted 27 April 2017 - 10:05
Ultimii intrati in "lotul" meu:marul poinic si cel de vara...curios cel de vara a inflorit..ambii au fost pusi in primavara
Attached Files |
#136
Posted 27 April 2017 - 20:44
Am luat si eu de la aceeasi pepiniera Aromat de vara, Poinic dar am mai plusat si cu un Patul si un Cretesc. Mi-a placut cum se prezinta pomii, radacini bune, vergi drepte nu tirbusoane cum am mai primit de la altii la pret dublu... si au fost si foarte prompti in ce priveste livrarea. I-am plantat la munte... voi vedea cum se descurca acolo la 775 m asl...
Comandati de pe site sau i-ai cumparat la targul de acum cateva saptamani de la mall? Edited by cotzi, 27 April 2017 - 20:46. |
|
#137
Posted 28 April 2017 - 09:47
Nici nici,de la un nene cu taraba din piata la Falticeni
Am mai luat 3 pruni d argen si doi stanley din care unu nu da semne ca i ar da mugurii..mai astept...si 3 meri ionagol,de vara si poinic...avea si patul dar nu am spatiu ... |
#138
Posted 17 June 2017 - 10:09
Am o intrebare, am un mar cumparat acum vreo 15-20 de ani de la Baneasa.
Habar nu am ce soi e si as vrea sa ma ajutati sa il identific. Soiul foarte rezistent la boli, practic necesita doar tratamente pt viermi si eventual afide cand e cazul pare imun la rapan si fainare. Fructele arata ca in poza, galben verzui fondul cu dungi rosietice si fond portocaliu pe partea insorita. Pulpa foarte crocanta si foarte dulce dar acidulata, gustul e super. La supracoacere sau daca e ars de soare ori afectat de insecta are o aroma ciudatica, specifica. Sramana si nu seamana cu aromatul de vara in sensul ca am vazut poze cu atomat care pareau acelasi soi dar si imagini care nu aveau nicio treaba si descrierile par sa nu corespunda, aromatul meu e inca mic si nu pot compara. Merele sunt micute, sa zicem pana la 10 mm sau pe acolo, avand forma turtita nu sunt mari in genereal. O.alta caracteristica e ca fructele cad destul de usor, lasat netaiat si neingrijit abia aduni ceva, taiat si ingrijit insa, mai ales si rarit putin, tine buna parte din ele dar fata de alte soiuri, chiar de vara, le cam scapa jos. Nu stiu ce vindea baneasa acum 15-20 de ani si de aia intreb, banuiesc aromatul dar am dubii si alta idee nu am. Se coc spre sfarsit de iunie- inceput de lulie in zona de sud, de regula, posibil sa fie mai tarziu putin in fisa soiului. Cele din poza sunt relevante pt dungi, par cam parlite de soare si sunt foarte mici, merele mari si sanatoase arata frumos nu ca astea .. Daca stie cineva ceva sau are indicii as fi tare recunoscator. Trebuie sa scit marul si am bagat cativa lastari insa as fi curios ce soi e si as vrea sa compar cu ce se vinde acum din acel soi... 20170613_210617.jpg 48.85K 64 downloads 20170613_210607.jpg 52.38K 67 downloads |
#140
Posted 17 June 2017 - 12:15
Parintele imi dau si eu cu presupusul, ca nu-s priceput, dar dintr-o vorba-n alta poate se potriveste ceva: am avut si eu in gradina (mi-a mai ramas ceva) niste dragovenii de mere de prin Polonia aduse, ceva Early Geneva, Piros si inca ceva (nu-mi aduc aminte acum) care sunt bune de mancat pe la sfarsit de iulie la noi, probabil cam asa cum spuneti dvs in sud.
Daca voi gasi ceva foto cu merele coapte sau aproape coapte o sa postez sa faceti comparatie. Piros parca ar semana cu ceea ce spuneti.... dar merele cred ca sunt ceva mai mari si cred ca dungulitele arca se ingalbenesc si se inrosesc spre supracoacere, nu stiu, dar parca ar semana... Cu stima. PS: uite si o poza cu unul din ei (cred ca Piros asta): 20160709_130416.jpg 302.99K 34 downloads Edited by sebybastian, 17 June 2017 - 12:19. |
#141
Posted 17 June 2017 - 15:14
Nu e piros seby, ala e tronconic, asta e turtit, seamana la forma cu wagnerul...
Corsica, o sa il intreb pe Marius Roman, el a lucrat acum ceva vreme la Baneasa. Uite poza cu merele, sursa e profilul unui domn " neasorel" de pe sunphoto. Daca domnul asta are dreptate , e si banuiala mea ca axesta e soiul, atunci am rezolvat-o. Insa mai recent , ultimii 10 ani, am tot vazut si pe net la unii pasionati si pe la diversi cunoscuti, pomi aromat devara luati de pe la alte pepiniere carevarata total altfel..sferice sau aproape tronconice, acoperite cu rosu nu cu dungi, etx... Ceva nu e in regula si daca nu e vorba de o mutatie, greu de crezut totusi, nu prea stiu ce sa mai cred. Oricum, si la alte soiuri exista varietate mare...e mult de vorbit, poate alta data cand am mai mult timp. desc%C4%83rcare.jpg 9.58K 28 downloads desc%C4%83rcare%20(1).jpg 10.29K 28 downloads |
|
#142
Posted 18 June 2017 - 20:00
parintele,nu cred ca e Aromat de vara;al tau e rez la boli pe cind aromatul e sensibil la rapan si fainare,merele tale au codita lunga iar la aromat e scurta-mijlocie.Tinind cont si de per de coacere, aduce mai mult cu Romus 2. Se vindea in urma cu 15-20 ani.
|
#143
Posted 18 June 2017 - 21:53
E posibil sa fie romus 2 sau mai degraba romus 1 care pare din descriere ca forma ceva mai alropiat, habar nu am despre el insa stiind romusul 3 si ascendenta familiei romus in general am presupus ca nu prea ar trebui sa aiba legatura pe motiv de culoare, in genere la romusuri nu sunt striuri rosii ci e rosu plin pe partea insorita.
http://www.icdp.ro/l...tica/romus1.php La cat imi aduc eu aminte pe vremuri la pepinierele atunci de stat erau prepinderent soiuri romanesti sau clasice, nu era ca acum balamucul asta de soiuri, de aia presupun ca era ceva autohton si am facut legatura cu aromatul de vara. Faptul ca nu mai e comercializat azi, dincolo de propagarea soiurilor mai valoroase si mai comerciale( in general culoare mai aprinsa, marime si coaja putin mai groasa), il pun pe seama faptului ca se scutura extrem de usor...e " definitoriu" as zice...pacat, eu vreau sa il pastrez pentru 2 motive la fel de importante. Are un gust exceptional, e " acolo" cu jonathanul la gust si textura, chiar si scuturat pt familie e exceptional pt suc, atat de timpuriu sa ai mar atat de bun merita neajunsul cu scuturarea. Un alt motiv e rezistenta exceptionala. In atatia ani si fiind si mare pomul, probabil pe franc sau paduret, a cam stat nebagat in seama. N-am vazut pe el vreodata absolut nimic. Avand in vedere ca e de vara si nu imi place sa mananc chimicale oricat mi-ar zice mie specialistii ca ies pana la recoltare, consider ca pentru uz casnic e de pastrat... De aia si incerc sa aflu ce e cu el, maine incerc sa dau de marius sa vad poate stie el mai multe. Edited by parintele, 18 June 2017 - 21:57. |
#144
Posted 28 June 2017 - 09:41
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati sa identific boala care lasa semnele urmatoare pe frunze: 20170627_172802.jpg 336.42K 35 downloads in cazul acesta este rugina sau arsura bacteriana? Soiul este Gala. 20170627_173018.jpg 829.26K 32 downloads frunzele in zona inrosita devin casante 20170627_173110.jpg 524.43K 34 downloads iar aici asa se vede cum arata la debut pe frunze. Doar la soiul Generos am vazut frunzele asa. Cu stima. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users