Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 

Problema Centrala Termica Ferroli

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
706 replies to this topic

#613
PescarPro

PescarPro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 28.08.2007
Salut Bogdiii,
Eu am un Bluehelix TECH 25A de care sunt foarete multumit. Fa rost de manualul de service care iti ofera acces la o gramada de setari.
Centrala mea poate fi setata pt calorifere sau pt. incalzire in pardoseala, se poate regla DT, pompa poate functiona modulant sau la turatie constanta.
La centralele mai noi vad ca apar in manual toate setarile.
Parerea mea e ca problema ta e de la modulatia deficitara, cetrala nu poate modula mai jos de 5-6kw, iar paroseala nu poate absorbi puterea asta, asa ca centrala se opreste intra in perioada de asteptare d2 timp in care pompa iti recircula apa prin instalatie pana se raceste.
Timpul de postcirculatie( cat merge pompa dupa ce se opreste centrala) se poate seta, la fel ca si temp pana la care raceste apa.
Banuiesc ca meniurile sunt asemanatoare dar acum nu am manualul.

Edited by PescarPro, 09 October 2021 - 17:26.


#614
sasekay

sasekay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,227
  • Înscris: 24.01.2012
Am si eu probleama la un bluehexi prima este trecuta pe caldura eco 45 grade ziua sunt caloriferele calde iar seara si noapte se racesc.

#615
PescarPro

PescarPro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 28.08.2007
Salut am laudat centrala, dar azi cand am avut nevioe de ea nu am  vrut sa plece  e  in eroarea  A01.
De obicei cand dadea earoarea asta gaseam sifonul de condens plin de zgura .De,data asta a fost curat,
Centrala nu am mai  folosit-o de asta iarna, toata vara a stat degeaba.
cand da sa plece pe boiler si afiseaza d3
Aveti vreo idee cum o fac sa plece ?

#616
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Primele verificari elementare.
1. Presiune apa in instalatie
2. Lipsa gaz, resetare si incercari pornire repetate.
3. Ventilator in functiune la pornire incalzire.

#617
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 PescarPro, on 30 octombrie 2021 - 18:52, said:


A01 = Arzatorul nu se aprinde

Poate ca nu ai gaz deloc - Verifici daca ai gaz la aragaz - Daca nu ai, verifici robineti de la contor si electrovana detectorului de gaz
Poate ca peste vara sau facut lucrari si sa luat gazul si acum ai conducta plina cu aer - Pornesti 5 minute aragazul si dupaia centrala si o restezi de 3-4-5 ori pina ce o ia
Nu ai respectat faza si nulul - Intorci stecherul invers in priza.

#618
PescarPro

PescarPro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 28.08.2007
Mersi.
Eram nervos in seara aia si n-am observat ca era electrovana de gaz.
Nici macar nu era bagata in priza, de vreo 10 ani de cand am vane din astea, niciodata nu am umblat la ele.

#619
grozamircea

grozamircea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 16.02.2007
Buna ziua. Am o centrala Ferroly Biotech 30 si imi tot ramane pe ecran atentionarea de revizie "service". Stie cineva cu se scoate? Mentionez ca la parametrul p16 este setata valoarea 0 si tot apare service pe ecran. Multumesc si astept raspuns.

#620
ValentinaIna1989

ValentinaIna1989

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.12.2021
Salut,

Am o centrala in condensare Ferroli Bluehelix Alpha 24C, pusa in functiune de ieri, 6 dec. 2021. Ieri au aparut si primele probleme Posted Image Cand centrala functioneaza pentru a produce caldura, se aude un zgomot (ca si bataile inimii - un tud, tud, tud - la intervale regulate - vezi video atasat), si nu se opreste zgomotul ala decat atunci cand se opreste centrala. Cand merge doar pentru a face apa calda, zgomotul fie nu se aude, fie se aude prea incet sa fie sesizabil. I-am chemat inapoi pe cei de la service, au masurat gazul (au zis ca trebuie sa fie intre 19-23 milibari), si ca ei au citit cu aparatul ca e 18 in static si 14 cand functioneaza. In cartea producatorului zice ca ar fi o problema daca scade sub 1 bar, si ca ar da anumite erori - ceea ce nu se intampla, nu da nicio eroare centrala. I-am chemat si pe cei de la gaz, ei au zis ca la scara blocului presiunea este de 28 (per toata scara), si ca asa e standard pentru apartamente, si nu se poate modifica.
Am sunat la reprezentanta de la Bucuresti, am vorbit cu un tip de la tehnic, care a zis ca asa e normal sa sune, ca functioneaza la capacitate minima. Evident ca nu ma pricep si ca nu il pot contrazice cu explicatii tehnice, dar, nu cred ca e normal ca o centrala noua, abia pusa in functiune sa scoata zgomote care se aud si in camera, nu doar in bucatarie - deci se aude destul de tare, inclusiv in inregistrarea facuta (am atasat-o aici). A zis ca toate centralele care au acest tip de vana de gaz suna asa (cand i-am cerut sa ma indrume la un link oficial Ferroli unde scrie ca acest zgomot e firesc pentru tipul asta de centrale, a schimbat placa, si a zis ca ar trebui schimbata vana de gaz Posted Image).
Are cineva o alta explicatie? Am sunat la service, la cei care au pus-o in functiune (care apropo, nu au facut calibrarile manuale care erau specificate in manualul Ferroli atunci cand au pus-o in functiune, doar a doua oara cand i-am chemat pentru zgomot - si nu stiau exact ce fac, si ei sunasera la reprezentanta Ferroli sa primeasca instructiuni, si de acolo li s-a spus ca ar fi o problema de presiune a gazului - care s-a dovedit ca nu e o problema, atat conform manualului cat si controlului de la furnizorul de gaz). Centrala e clar in garantie, si daca e o problema de producator, vreau sa fie schimbata acum, la inceput, sa nu poata sa bage de vina ca am facut noi ceva la ea (cel de la reprezentanta a incercat sa ma abureasca ca centrala nu mai e noua, ca deja a fost folosita, si ca nu o pot da inapoi ca nu are o problema - loooool).

Nu stiu daca are relevanta suprafata inalzita (37 mp), si ca sunt 3 calorifere - cel de la reprezentanta a zis ca asta e problema (inainte sa mentioneze vana de gaz), ca fiind locul asa mic nu are unde sa recircule apa, ca se incalzesc prea repede caloriferele (ceea ce e normal, nu?) si ca de asta se aude zgomotul, ca vezi Doamne, nu poate centrala sa functioneze la capacitate maxima. Daca ar fi asa, atunci cand sunt calorifele complet reci, ea ar trebui sa porneasca la maxim si sa nu sune, doar dupa ce functioneaza o perioada si se incalzesc caloriferele sa porneasca si zgomotul.

Imi pare rau ca am scris un roman, dar nu stiam cum altfel sa explic. Multumesc oricui are ceva explicatii sau sfaturi, orice.

Valentina






Update: Nu mai functioneaza deloc centrala, am setat temperatura in calorifere la 60 C, si scade la 52 C, dupa care porneste si creste in 10 secunde la 65 grade, si se opreste. In 4 ore a incalzit cu 1 grad doar, desi am setat la 22 grade (erau 20). Calorifele nu sunt fierbinti, sunt calde, 100% nu au apa in ele la temperatura de 65 grade. Cei de la reprezentanta din Bucuresti se eschiveaza, ca trebuie sa apelez la service - cei de la service zic ca ei au verificat si ca asa e normal, si ca nu stiu ce sa ii mai faca. Help?!

Attached Files


Edited by Dany_Darke, 07 December 2021 - 15:14.


#621
PescarPro

PescarPro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 28.08.2007
Si Aristonul meu face un zgomot asemanator cand se incalzeste apa si ajunge pe putere minima.
Eu credeam  ca  pompa face zgomotul asta.
Chiar imi parea rau ca nu am luat un Ferroli BlueHelixTech, cum am  la casa si de care sunt foarte multumit.
La 60 de grade caloriferele ar trebui sa fie fierbinti.
Nu cred ca e normal sa ajunga in 10 secunde de la 52 la 65, cred ca ai o circulatie deficitara,
Verifica intai filtrul Y de sub centrala sa nu fie plin de murdarie.

#622
Valmont43

Valmont43

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 15,148
  • Înscris: 22.01.2013
Poate sa ne spuna vreun posesor de Ferroli Blue Helix Maxima cum functioneaza acum iarna? Consum, zgomot, etc.

#623
ValentinaIna1989

ValentinaIna1989

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 07.12.2021
Vineri (in a 5-a zi dupa ce au venit cei de la Ferroli sa puna centrala in functiune), s-au reintors sa schimbe vana de gaz, pentru zgomotul descris si au mentionat ca sunt subdimensionate caloriferele si ca mai trebuie sa punem 2 calorifere (1 pe hol, unde nu exista, si inca 1 in camera). Tot vineri au setat ca pompa sa functioneze timp de 30 de minute dupa ce ajunge la temperatura setata pe termostat. Surpriza: pompa nu se opreste deloc. Sambata a functionat 5 ore jumate, pana cand iar a pornit caldura. I-am sunat si le-am zis, raspunsul inginerului: "eu am setat-o la jumate de ora, nu imi dau seama de ce merge mai mult, dar sigur nu e o problema cu centrala". Ati inteles? Ei au facut niste setari, centrala nu functioneaza conform setarilor facute, dar sigur nu are nicio problema centrala.

A zis inginerul ca baga mana in foc ca centrala nu e defecta. Oare sa fac foc de tabara sau...?

Edited by Dany_Darke, 13 December 2021 - 15:06.


#624
edudan33

edudan33

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.12.2021
Salut .
Vin si eu cu o problema  la Ferroli bluehelix alpha 24c [ centrala este luata de la emag si inca este in timpul de retur } , stau la casa si o folosesc cu gpl , centrala este pe gpl setata la 1 si a functionat perfect vreo cateva zile dupa care nu mai vrea  .... problema este  cand o  deschid pleaca normal si incalzeste caloriferele  la temp. setata dupa asta se opreste si intra in stand.by (d2) iar  dupa incep  problemele cand se raceste putin si ar trebui sa.si faca ciclul da flacara  si urca gradele  imediat peste temperatura setata cu 5 grade  dupa care se opreste semn ca practic si.a facut ciclul dar asta in cateva secunde si  tot  asa face la nesfarsit ,am incercat multe setari din carte , revenire resetare  fara niciun rezultat functioneaza normal doar cand este rece sau daca stau langa ea si o scot/bag in priza sau din buton oprit pornit , mentionez ca eu am montat-o fara vreo firma si ma intreb in cazul care fac retur ,1 nu mai am ambalajul original si 2 am montat-o fara vreo firma o mai pot returna ? ps. la motiv retur am scris ca centrala nu este defecta dar nu o doresc din alte motive ,multumesc !

  [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/MiRnArErHdY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by Dany_Darke, 19 December 2021 - 09:41.


#625
0v1d1u

0v1d1u

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 10.03.2007
Salut,

M-a trezit în dimineața prietena să-mi arate că centrala termică face ca Flipper Posted Image , adică zgomotele pe care le puteți auzi aici. De asemenea, centrala scotea zgomote ca și cum ar funcționa continuu, deși termostatul era oprit, iar apa de la robinet era foarte fierbinte, în ciuda faptului că reglajul temperaturii apei era aproape pe minim. Vorbim de o centrală termica Ferroli Domina, cred că F24N, dar trebuie să mă asigur.

Ce ar putea fi zgomotul ăla? Mai are ea manifestări ciudate (ocazional niște bubuieli la pornirea apei calde care ar fi din cauze de depuneri, după cum mi-a diagnosticat cineva venit să facă revizia), dar zgomotele alea chiar sunt o noutate.

Edited by 0v1d1u, 19 December 2021 - 09:49.


#626
PescarPro

PescarPro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 165
  • Înscris: 28.08.2007
edudan33 verifica filtrul Y, nu ai circulatie, centrala incalzeste doar apa din ea si  se opreste

#627
gigiones

gigiones

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 13.03.2006

 PescarPro, on 22 decembrie 2021 - 19:59, said:

edudan33 verifica filtrul Y, nu ai circulatie, centrala incalzeste doar apa din ea si  se opreste

Ar putea fi si filtrul y dar daca omul vrea confort nu eco !?

#628
dani31ag

dani31ag

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 04.01.2015

 Marius8404, pe 31 martie 2020 - 11:12, a scris:

Salutare,

Detin de un an o centrala Ferroli Mirano Pellet 24kw, a mers fara erori majore😎(a inregistrat doar lipsa peleti, caderi de tensiune si scaderea presiuni apei in instalatie-robinet care curgea😅), dar de o saptamana la scurt timp dupa pornire apare pe display "Er02-Eroare presostat aer🤬. Presostatul de aer nu are contactul inchis" si trece la procedura de stingere.
Imi puteti scrie cauze si remedieri pentru aceasta problema.

Multumesc anticipat!
Va salut, Crăciun fericit, întâmpin aceste probleme de ceva timp, știe cineva rezolvarea , că simt că inebunesc.
Mulțumesc anticipat.

Edited by dani31ag, 25 December 2021 - 08:38.


#629
dcr

dcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,016
  • Înscris: 01.05.2004
Rezolvarea e simplă: curățarea drumurilor de fum, a ventilatorului, montarea unui cos adecvat care sa aibă tirajul lui propriu (daca nu este), reglajul ventilatorului, chestii uzuale :)

#630
worm94

worm94

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 266
  • Înscris: 02.01.2015
Salutare,

Am si eu o mica intrebare.
Am o centrala ferolli intampinam ceva probleme cu ea si au venit baietii sa mi-o repare(era in garantie).
Acum dupa ce au setat-o apare modul eco si chiar daca dau centrala la 24-25 de grade (in casa sunt 22 de exemplu) observ ca dispozitivul care este legat la centrala si care primeste comenzi de la termostat (cel care are auto, manual si off) se opreste si nu mai primeste semnal de la termostat. Pe teromostat inca apare semnalul de flacara dar cand ma duc la centrala pare oprita (caloriferele incep sa se raceasca si ele. Daca dau termostatul sub temperatura din casa si inapoi iar peste porneste din nou iar ledul licareste albastru(asa cum ar trebui)

Asa trebuie sa se comporte modul eco sau este o defectiune?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate