Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Declaratie unica rectificativa
 Radio Social FM

stabilizator cu tensiune de la USB

Problema apa calda

Regulamentul este deasupra libert...
 refund facturi stornate Enel

Probleme cu aplicatii de tip "...

Program citire text din imagine

Parere - Thule VeloCompact 924001
 Cum se numesc goangele astea?

Angajare la Glovo

Daca cresc ratele la banca o sa l...

Vreau sa fac cursuri pentru a dev...
 

Problema Centrala Termica Ferroli

- - - - -
  • Please log in to reply
649 replies to this topic

#37
V-Man

V-Man

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 20.01.2006

 neagu_laurentiu, on 19 decembrie 2014 - 00:38, said:

Ia pune ba pe unul sau pe altul ca sa te convingi. Termostatul de camera e ca si cum ai pune centrala in priza ori nu (ca sa fie mai clar desi nu-i asa la milimetru). Cel intern are treaba cu ce spui tu, umbla si la temperatura apei sa vezi cum se comporta.

nu te contrazic. cum spuneam nu stiu sigur cum functioneaza. doar ca nu inteleg cum face ghestia asta. cum face direfenta intre termostat de camera si un fir care mentine circuitul inchis. singurul lucru pe care il stiu sigur este ca in manualul termostatului spunea ca la bornele unde am prins firele centralei cand termostatul e oprit circuitul e deschis iar atunci cand e pornit circuitul e inchis. deci nu cred ca exista comunicare intre centrala si termostat. dar buna idee. o sa incerc sa pun centrala cum era fara termostatul de camera sa vad daca face acelasi lucru. revin in 15~20 de minute cu rezultatul.

#38
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,242
  • Înscris: 30.07.2003

 V-Man, on 19 decembrie 2014 - 00:44, said:

cand termostatul e oprit circuitul e deschis iar atunci cand e pornit circuitul e inchis
Si eu am spus altceva ? Ca si cum manual ai inchide si deschide butonul. Cand l-ai setat sa nu mearga, nu merge nimic.

Muta termostatul de camera acolo unde ai temperatura mai mica, redu intrarea in calorifere unde se incalzesc mai repede daca nu muti termostatul, nu-l pune langa calorifer etc.

 V-Man, on 19 decembrie 2014 - 00:44, said:

o sa incerc sa pun centrala cum era fara termostatul de camera sa vad daca face acelasi lucru.
Aici va merge mereu pompa, flacara cand si cand in functie de temperatura apei. Da' nu asta-i modul optim, suna a RADET. Plus butonarea manuala cand s-a incalzit in camera.

Edited by neagu_laurentiu, 19 December 2014 - 00:55.


#39
ipel

ipel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,200
  • Înscris: 11.03.2013
Lasa termostatul si seteaza din centrala o temperatura mai mare. Varianata 2: Seteaza termostatul la o temperatura mai mare. Varianta 3: Pune termostatul in camera cea mai rece.

#40
V-Man

V-Man

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 20.01.2006

 neagu_laurentiu, on 19 decembrie 2014 - 00:46, said:

Si eu am spus altceva ? Ca si cum manual ai inchide si deschide butonul. Cand l-ai setat sa nu mearga, nu merge nimic.

Muta termostatul de camera acolo unde ai temperatura mai mica, redu intrarea in calorifere unde se incalzesc mai repede daca nu muti termostatul, nu-l pune langa calorifer etc.

acelasi circuit pe care il inchide termostatul il inchid eu cu un fir cand scot termostatul ca sa functioneze centrala. cu acel fire a venit echipata centrala. sa zicem ca bornele de unde prind termostatul se numesc borna a si borna b. eu prind un fir la borna a si unul la borna b pentru a prinde termostatul de camera. cand scot termostatul de camera iau un fir mic si prind un capat la borna a si celalalt capat la borna b. adica inchid circuitul. acelasi lucru face si termostatul de camera cand da comanda sa incalzeasca apa, inchide circuitul. e ca si cum ar fi un fir ce unueste bornele. dar sa trecem peste asta.

termostatul de camera nu este problema. problema nu esta ca el da comanda de oprie a calduri. nu cred ca ai inteles ce vreau sa zic. termostatul de camera ii spune centralei sa incalzeasca dar pompa nu merge decat cand merge si flacara. flacara se opreste chiar daca termostatul de camera ii zice sa faca caldura pentru ca termostatul centralei cel pe apa din calorifere ii spune ca apa are temperatura dorita, dar in momentul cand flacara nu merge dar termostatul de camera spune centralei sa faca, cald cred ca pompa trebuie sa mearga ceea ce la mine nu se intampla si vroiam sa stiu daca trebuie sa mearga sau nu.

am incercat sa scot termostatul de camera si sa pun firul original in pozitia in care l-am gasit cand am montat termostatul si face acelasi lucru. cand se opreste flacara se opreste si pompa si cum spuneam nu stiu daca e normal.

termostatul este departe de calorifer si pe el temperatura din camera este 22 iar cea setata de mine este de 25 de grade. el functioneaza pentru ca am pe centrala un beculet care arata cand primeste comanda de incalzire si cand nu si stiu ca asta macar merge.

asta am facut toata ziua azi am inchis cat se poate de mult caloriferele care se incalzesc. eu vroiam pur si simplu sa stiu daca ma chinui degeaba sau nu ca ma gandeam ca pompa trebuie sa se opreasca doar cand termostatul de camera opreste caldura.

 ipel, on 19 decembrie 2014 - 00:47, said:

Lasa termostatul si seteaza din centrala o temperatura mai mare. Varianata 2: Seteaza termostatul la o temperatura mai mare. Varianta 3: Pune termostatul in camera cea mai rece.

e la mixim temperatura din centrala iar termostatul este in camera cea mai rece.

m-am jucat putin cu temperatura apei pe calorifere din centrala si am dat-o pe la jumate si a pornit centrala dupa care s-a oprit flacara la scurt timp dar pompa inca mergea dupa cateva momente s-a oprit si ea, dar acela a fost singurul moment cand a mers pompa independent de flacara. acum e temperatura la maxim si pompa nu merge daca flacara nu merge.
ma gandeam ca poate e placuta arsa dar nu vreau sa cumpar una daca nu ea e de vina si speram sa identific eu problema ca daca chem specialistii ma costa si macar sa incerc toate posibilitatile eu inainte sa ii chem.

#41
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,928
  • Înscris: 14.12.2007
In legatura cu termostatul de ambient, nu are rost sa te mai contrazici. Iti opreste pompa.

In rest ai dreptate. Degeaba te chinuiesti sa echilibrezi instalatia. Leaga pompa pe direct si gata.
O pui pe treapta 1, acolo iti ia vreo 35-40 W/h, dar macar ai caldura.

#42
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,512
  • Înscris: 01.12.2001
La mine functioneaza pompa inca 5 minute dupa oprirea flacarii (din buton sau de la termostat comanda).
Poate ai montat gresit firele la termostat. Sper ca nu l-ai pus direct pe alimentarea 230V. In momentul opririi, mai ai ceva functional la centrala? Afisaj, led, beculet?

#43
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007

 V-Man, on 19 decembrie 2014 - 00:09, said:

am o centrala termica feroli destul de veche(nu stiu modelul) si imi face figuri.
1. Exista topic dedicat centralelor termice.Nu trebuia deschis topic nou!
2. Era util sa stim ce model de Ferroli e.Centrala are in interior o eticheta cu toate datele.In plus:Nu ai VTP (verificare tehnica periodica-la 2 ani),care e oblicatorie?...sau factura de cumparare a centralei?
3. Problema (cu pompa) a aparut recent? Pana acum a mers altfel centrala?
4. Ai inteles perfect cum trebuie sa functioneze centrala (si pompa),cu termostat de ambient.Da.pompa trebuie sa mearga,cat timp TA cere caldura.
-Da,poti pune pompa direct la 230V,dar daca centrala e cu schimbator bitermic (pentru ACM),nu vei mai avea apa calda la robinet,caci va baga caldura si in radiatoare,cand va fi pe ACM.
-Sa nu fie vreo setare (jumper?) pe placa electronica,pentru functionarea pompei...N-am mai auzit de un astfel de defect,desi am reparat multe placi.
-In ultima instanta,un electronist poate face (la comanda) un modul electronic care sa comande pompa,in functie de TA.

Edited by danpet, 19 December 2014 - 08:23.


#44
aflorin27

aflorin27

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 842
  • Înscris: 06.06.2014

 V-Man, on 19 decembrie 2014 - 00:34, said:

am incercat toata ziua azi sa echilibrez cat de cat caloriferele, sa le mai inchid pe cele mai apropiate
Ai inchis de pe tur sau de pe retur?
De ce intreb - si eu inchideam de pe tur (robinetul de sus) si nu prea era echilibrata instalatia. Cand am dat la maxim pe tur si am inceput sa inchid de pe retur, a inceput sa functioneze cum trebuie

#45
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007

 aflorin27, on 19 decembrie 2014 - 09:19, said:


Ai inchis de pe tur sau de pe retur?
De ce intreb - si eu inchideam de pe tur (robinetul de sus) si nu prea era echilibrata instalatia. Cand am dat la maxim pe tur si am inceput sa inchid de pe retur, a inceput sa functioneze cum trebuie

Invatai la romana sau bulaneai colegele in orele de fizica? Fii sincer.

Colegu cu problema, ai filtru pe instalatia de incalzire? Uzual se monteaza unul in forma de Y cu sita grosiera.

#46
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 112,465
  • Înscris: 07.02.2003

 dorin_2k, on 19 decembrie 2014 - 06:55, said:

La mine functioneaza pompa inca 5 minute dupa oprirea flacarii (din buton sau de la termostat comanda).
Asa e normal ca sa ruleze apa din schimbatorul bitermic si ultima transa sa ajunga in calorifere, insa cu termostat e cu totul alta treaba pentru ca ala e un fel de on-off si taie tot cand se declanzeaza, nu e ca la alea moderne cu semnale de comanda.

 V-Man, on 19 decembrie 2014 - 00:34, said:

e foarte ineficient facut circuitul. din centrala porneste o teava care apoi sa imparte in doua. o parte cu 5 calorifere unul dupa altul iar partea cealalta se imparte iar in doua. o parte catre 2 calorifere si una catre unul singur. am incercat toata ziua azi sa echilibrez cat de cat caloriferele, sa le mai inchid pe cele mai apropiate, dar daca pompa nu circula continuu apa nu imi pot da seama daca am rezolvat ceva sau nu.
Da, intr-adevar... era bine daca aveai o magistrala groasa de 22, caloriferele sa aibe diametre mici  la teava, de regula 15, iar cand sunt 2 de alimentat din aceeasi bifurcatie/derivatie cu 18. E cam greu de facut din robinete daca nu aproape imposibil ca alea nu sunt liniare la control debit si e usor sa le reglezi pe langa ceea ce trebuie sa fie.
Si eu folosesc acelasi sistem tip "radet" adica cu recirculare permanenta si se asigura toate caloriferele cu apa in debit aproape identic, e cel mai bine pentru ca eu controlez temperatura apei din centrala (de ex 45 grade la apa cand afara media e 0 grade si se obtin 23 grade in casa peste tot) iar instalatia e mare, 13 calorifere, casa veche 2 nivele 90metri patrati semi-izolata, magistrala la nivelul tavanului parterului, am un termostat analog Honeywell dar nu vreau sa-l pun tocmai din cauza ca schimba regimul de lucru al pompei cel putin pe astea Ferolli Domina vechi analog. A mea are in jur de 12 ani de functionare ireprosabila. Cand au fost iernile mai cu ger 1-2 saptamani gen 2007, am facut 50-55 grade in calorifere si era suficient.

 ericmario, on 19 decembrie 2014 - 06:37, said:

O pui pe treapta 1, acolo iti ia vreo 35-40 W/h, dar macar ai caldura.
Cam 70-80w daca e pe viteza 3 (instalatie mare).

Edited by andreic, 19 December 2014 - 10:00.


#47
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,928
  • Înscris: 14.12.2007
A mea face exact cum zicea thalia pe pagina anterioara.
Eu am DomiCompact F24D, si are 10 ani fara "bube".
Acum cred ca se cere pensionata sau ceva, pt ca ACM face foarte fierbinte fierbinte, urmata de rece gheata si invers.
Si tot asa....
Precizez ca eu deschid robinetul la maxim, asa am facut mereu, si nu a "stranutat".
Ma gandesc ca ar trebui curatat senzorul de gaze arse. Defect complet nu e, pt ca pe incalzire functioneaza.
O sa incerc si varianta cu 2-3 pumni, poate-si revine Posted Image

#48
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 112,465
  • Înscris: 07.02.2003
E fortat sau natural ?

#49
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,928
  • Înscris: 14.12.2007
Tiraj fortat.

#50
danpet

danpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,578
  • Înscris: 01.03.2007
@andreic
Stiti cumva de ce nu mai functioneaza pe SP topicul "Centrale termice Ferroli,Lamborghini"?
http://forum.softped...i/page__st__900

Edited by danpet, 20 December 2014 - 07:19.


#51
V-Man

V-Man

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 20.01.2006
multumesc pentru raspunsuri.

 danpet, on 19 decembrie 2014 - 08:22, said:

1. Exista topic dedicat centralelor termice.Nu trebuia deschis topic nou!
2. Era util sa stim ce model de Ferroli e.Centrala are in interior o eticheta cu toate datele.In plus:Nu ai VTP (verificare tehnica periodica-la 2 ani),care e oblicatorie?...sau factura de cumparare a centralei?
3. Problema (cu pompa) a aparut recent? Pana acum a mers altfel centrala?
4. Ai inteles perfect cum trebuie sa functioneze centrala (si pompa),cu termostat de ambient.Da.pompa trebuie sa mearga,cat timp TA cere caldura.
-Da,poti pune pompa direct la 230V,dar daca centrala e cu schimbator bitermic (pentru ACM),nu vei mai avea apa calda la robinet,caci va baga caldura si in radiatoare,cand va fi pe ACM.
-Sa nu fie vreo setare (jumper?) pe placa electronica,pentru functionarea pompei...N-am mai auzit de un astfel de defect,desi am reparat multe placi.
-In ultima instanta,un electronist poate face (la comanda) un modul electronic care sa comande pompa,in functie de TA.

1. nu am gasit topicul asta cand am cautat prima data. daca il gaseam cred ca nu mai era nevoie sa postez pentru ca pe langa problemele pe care l-eam descris am vazut ca se opreste si porneste des, cam la 1 minut. si face la fel si pe apa calda. am observat asta dupa ce am citit aici pe topic ca a mai avut cineva problema asta si i s-a spus ca poate fi de la evacuare.
nu sunt sigur daca e asta sau nu dar problema pare a fi aceeasi si cred ca depaseste abilitatile mele de a o repara asa ca din pacate va trebui sa vorbesc cu proprietara sa cheme pe cei care se ocupa de centrala. as vrea sa incerc sa o repar singur dar nu am facut asta niciodata si nu imi pot da seama singur de problema. chestia e ca centrala e montata pe un cos de la o veche soba. e posibil sa aiba simptomele astea daca o fi cosul infundat?
2. domitop c24e. stau in chirie si centrala nu a fost bine intretinuta. pana nu mi-ai zis ca e ceva lipit acolo nu am vazut de cat de murdar era capacul ala.
3. da de vreo 2 saptamani.


 aflorin27, on 19 decembrie 2014 - 09:19, said:

Ai inchis de pe tur sau de pe retur?
De ce intreb - si eu inchideam de pe tur (robinetul de sus) si nu prea era echilibrata instalatia. Cand am dat la maxim pe tur si am inceput sa inchid de pe retur, a inceput sa functioneze cum trebuie


am doar sus robinet dar la cat de retardata e instalatie nu as garanta ca ala e turul.

Edited by V-Man, 21 December 2014 - 23:36.


#52
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,512
  • Înscris: 01.12.2001
Pe retur nu ai robinet asemanator? Scoti capacul si ai locas pt cheie imbus.
Attached File  robinet-calorifer--retur---dinch-38-1010608_big.jpeg   8.98K   9 downloads

#53
V-Man

V-Man

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 20.01.2006

 dorin_2k, on 22 decembrie 2014 - 09:33, said:

Pe retur nu ai robinet asemanator? Scoti capacul si ai locas pt cheie imbus.
robinet-calorifer--retur---dinch-38-1010608_big.jpeg
  


Nu stiam ca acolo e un robinet.
dar oricum nu cred ca e de la asta. Am observat ca a 8nceput sa porneasca  si sa se opreasca la vreo 30 de secunde ceea ce e identic cu altcineva din postul acesta si lui i s-a spus ca e ceva la evacuarea gazelor.

Daca stie cineva care ar putea fi piesa vinovata si cum se schimba.... vreau sa incerc sa o schimb singur. Sau in functie de starea ei sa incerc sa o curat daca se poate.

#54
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 41,512
  • Înscris: 01.12.2001
Daca nu stiai de robinetul de retur, vrei sa faci depanare de centrale? Cheama pe cineva de la service totusi. Sa nu trebuiasca sa schimbi toata centrala.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate