Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

cum pot profita de picarea pietei imobiliare ?

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#37
relu_24

relu_24

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,779
  • Înscris: 23.09.2005

 TheWarrior, on 24 noiembrie 2014 - 15:30, said:

in zona semicentrala e mai greu pt cineva cu venit limitat.
Dar la IMGB e bine, metroul te duce oriunde in Bucuresti f. rapid, mai repede chiar decat masina personala.
Nu mai vorbim de costuri cu combustibil si nervii din trafic.
si noaptea ce faci? chemi metroul? cand vei avea copii ai gradinita , scoala si liceu in cartier (bine cotate)? daca ia foc un bloc pot sa intre pompieri pe stradutele alea inguste si cu masini parcate aiurea?
Frate cumparati o casa nu un TV sau o masina de spalat. Casa se ia pentru o viata nu pentru 3 ani, trebuie sa te gandesti la toate posibiliatile si sa analizezi si cum va fi cu 2 copii, batran, bolnav etc.

#38
TheWarrior

TheWarrior

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,065
  • Înscris: 16.10.2007
noi vorbim aici de oameni obisnuiti cu posibilitati materiale limitate, ca cei cu bani isi iau pe str. Paris o vila si au rezolvat problema.
Dintotdeauna in Romania, achizitionarea unei locuinte a fost o investitie costisitoare, pe termen lung.
Daca pt. un oarecare, pun mana de la mana tot neamul si pot lua ceva de 60000 euro, pica varianta ca pt inca 20000 iei ceva mai bun, ca nu are de unde.

Cartierul de la IMGB e la 2 pasi de Aparatori, la 2 pasi de Metro si Auchan, apoi Carrefour, Grand Arena si Selgros, Sun Plaza.
Metroul circula de la 5 la 23.  Nu cred ca e o problema ca 6 ore pe zi nu circula.

Cat despre copii, iti amintesc ca spitalul Budimex (cel mai bun din tara) e la 3 km departare, iar scoala buna e la 2km. Liceele bune sunt in centru, deci metrou 30 minute maxim.
Bine, asta e un caz particular, cu IMGB, zona se dezvolta in continuare.

Revenind la topic, daca cineva ar avea ceva posibilitati banesti, poate investi o parte in garsoniere sau maxim 2 camere pe undeva pe langa facultati, Aparatori, Timpuri Noi, Decebal, Militari, Lacul Tei, etc. Din chirie se castiga mai bine decat din dobanzi, dividente, etc.

Pe termen mediu cam asta e trendul, dobanzile de referinta tot scad.
Nu stiu  pe viitor, cand se vor face regiunile, poate Ardealul se va dezvolta mai mult si va lua fata Bucurestiului, cine stie ce va fi.

#39
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004
Pe piețe financiare mai sofisticate, e foarte ușor să profiți de scăderea pieței imobiliare (sau a cam oricărei alte piețe), investind in fonduri cu expunere inversă pe respectivul segment de piață.

#40
1618

1618

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.06.2013
Instrumentele financiare de care spui sunt destinate in primul rand celor care au bani, o persoana care apeleaza la PC are dificultati sa adune bani pentru avans!

Afirmatii precum "se reia creditarea" e o dovada  ca educatia financiara a romanului de rand, la fel si al "investitorului in imobiliare"!

#41
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
Piata imobiliara din Romania si mai cu seama din Bucuresti este in prabusire, eu nu ofer preturi, ca nu sunt mafalda, insa ofer concluzii si argumente

Daca crede cineva ca cumperi acum un apartament mai ales in rate, pt a-l inchiria o perioada, apoi sa-l vinzi si la sfarsit sa iesi in castig, acel cineva este debil, cu unele mici exceptii punctuale, gen daca cumperi ieftin in zone foarte bune si ai posibilitatea de a atrage chiriasi speciali. Insa cand vorbesti despre o piata te referi la medie...

... daca ai deja un apartament, si vrei sa stii daca <mai> inchiriezi sau vinzi, e alta discutie
... la fel si daca ai deja banii, si nu stii ce sa faci cu ei: Daca ai fi frizer, ti-ar recomanda sa deschizi o frizerie, daca ai fi stomatolog, cabinet stomatologic (sau alte meserii liberale), insa daca te pricepi sa repari, esti electro-zugrav bun si mai sti sa faci si mobila de consum din pal melaminat, atunci un apartament s-ar putea sa fie o idee buna, oricum, mai buna decat daca tii banii degeaba, sau la banca.
...............
Ca argumente... Bucurestiul pierde locuitori pe toate cele 3 cai in mod neintrerupt din 1997 (spor natural, migratie interna, emigrare)
Numarul imobilelor e in crestere, adica se construieste in Bucuresti / Ilfov mai mult decat se demoleaza. Infrastructura se imbunatateste. (pe scurt orasul si ce intelegem prin termenul oras se extinde)
_________
O mare parte din locuitori se pregatesc de odihna la Belu, procesele de mai sus fiind in accelerare. Daca pana acum nu s-a prea emigrat din Bucuresti/Ilfov, si au fost destui studenti dornici de Capitala, sitatia e nasoala... (pe piata chiriilor sitatia fata de acum cativa ani e disperata), scaderea doritorilor, cresterea impozitelor si scaderea pretului lovind puternic proprietarii.

Deja generatia mica isi pune amprenta si pe cererea de locuinte, in sensul ca bunicii nu mai au mostenitori, generatia 91 a terminat anul asta facultatea si e asteptata in munca, pt a-si permite casa in viitorul apropiat. Din pacate s-a refugiat in somaj si dupa granita.
______________
Ca un cunoscator al unor preturi din occident (Barcelona, Madrid, Malaga, Munchen, Berlin, Helsinki, Turcu), consider ca ipoteza cresterilor preturilor este cel putin amuzanta, pt ca o crestere oarecum semnificativa ar apropia periculos pretul "cloacelor" din Bucuresti de cel al celor din orasele mai sus enumerate, iar atunci sa te tii exod, ca orice capsunar isi vinde cu x euro apartamentul, mai pune y euro economisiti zi Z pe credit si mai vine un val de depopulare.

 TheWarrior, on 25 noiembrie 2014 - 09:19, said:

Pe termen mediu cam asta e trendul, dobanzile de referinta tot scad.
Nu stiu  pe viitor, cand se vor face regiunile, poate Ardealul se va dezvolta mai mult si va lua fata Bucurestiului, cine stie ce va fi.
Ardealul a luat fata Bucurestiului respectand proportiile. Un oras de 5km in diametru are avantajele lui fata de unul de 20 de km. Apropierea de vest si imbunatatirea rapida a infrastructurii sunt de necomparat.
Problema o reprezinta in continuare centralizarea, spre exemplu spitalele sunt dezastru, comparativ cu Bucurestiul care are toata Institutele medicale de varf.

Orice intarziere in terminarea celor 4 autostrazi peste Carpati inseamna dezastru, iar orasele monoindustriale raman lipsite de alternativa. Pleaca Dacia, daca e autostrada vin altii, daca nu vine foamea si somajul.
Pleaca Mital din Galati, se inchide o fabrica de vapoare, rezultatul e similar.

Poti compara Clujul cu Craiova? Brasovul cu Iasi? Sibiul cu Ploiesti? Timisoara cu Pitesti?
............
Bucurestiul inca e masiv subventionat (locuri de munca in ministere, institute, etc, RADET, RATB ieftin, aproape gratuit, metrou finantat de la Guvern)

Edited by Hedonist, 25 November 2014 - 17:10.


#42
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

Quote

Ca un cunoscator al unor preturi din occident (Barcelona, Madrid, Malaga, Munchen, Berlin, Helsinki, Turcu), consider ca ipoteza cresterilor preturilor este cel putin amuzanta, pt ca o crestere oarecum semnificativa ar apropia periculos pretul "cloacelor" din Bucuresti de cel al celor din orasele mai sus enumerate, iar atunci sa te tii exod, ca orice capsunar isi vinde cu x euro apartamentul, mai pune y euro economisiti zi Z pe credit si mai vine un val de depopulare

asta s-a intamplat si in anii 2005-2007 si nu plecat nimeni din acest motiv...

#43
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014

 aeon, on 25 noiembrie 2014 - 17:21, said:

asta s-a intamplat si in anii 2005-2007 si nu plecat nimeni din acest motiv...
Nu e adevarat, atunci erau si in occident preturile mari, pana in criza era o nebunie datorita fondurilor de investitii, care cumparau si la noi blocuri intregi doar sa le vanda mai tarziu.

Si chiar sa fi fost apropiate, cati munceau legal si aveau vechimea sa ia un credit pana in criza? Sa nu mai vorbesc de mentalul colectiv, care era, spera, asa cum s-a sperat la intrarea in UE, de acumulare de capital temporara urmata de revenirea in tara, cu considerentul ca salariile din Romania vor ajunge comparative cu cele din occident. Dupa criza romanii s-au trezit din visare... si doar preturile au ajuns ca-n occident, plecarea fiind singura alternativa la o viata decenta pt multi.
_________________
Ca tot vorbeam de chirii... un taran sarac si bun de munca... unde are sanse mai mari?
-Sa plateasca in Bucuresti chirie si sa castige ... cat? 200 euro carsoniera cu 100 euro intretinerea... Salariu probabil intre 200 si 300 euro
- Sa plateasca in occident chirie si sa castige...  cat? 500 euro garsoniera cu tot cu intretinere ... salariu pornind de la 1000 euro, probabil intre 1200 si 1800 euro
__________
Viitorul ne promite Schenghen, aderare la Euro, cat si liber la SUA si Canada... Sau cel putin asta sper eu de la guvernarea "neamtului", impreuna cu terminarea A1.
Ce amuzant o sa sune... salariu 200 Euro pe luna! Vor renunta romanii la portofel si-si vor lega saculet de marunt la cingatoare, ca numai cu monezi vor umbla!

Edited by Hedonist, 25 November 2014 - 17:35.


#44
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Aderare le Euro in nici un caz in viitorul previzibil, si-au luat o data teapa cu grecii ca trebuie sa la tot dea bani sa nu aibe probleme toata zona euro. Mai ales pentru tarile astea mai "dubioase" le lasa asa, daca chiar sint probleme se mai devalorizeaza moneda, nu ar fi prima oara.

Edited by f300, 25 November 2014 - 19:24.


#45
retele

retele

    Acest etern fabulos

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,788
  • Înscris: 29.04.2004

 1618, on 25 noiembrie 2014 - 16:48, said:

Instrumentele financiare de care spui sunt destinate in primul rand celor care au bani, o persoana care apeleaza la PC are dificultati sa adune bani pentru avans!
Nicidecum.
Aici e vorba despre profitarea trendului de scădere. De exemplu cumperi 100 acțiuni de doar 29$ bucata, peste un an dacă a scăzut indicele imobiliar cu 10%, ai profit de 30%: http://etfdb.com/etf/DRV/
Exemplul este din SUA, dar principiul se poate aplica și la noi.

#46
1618

1618

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 10.06.2013
Ideea etf/etn a fost sa permita investitorului cu capital mic sa speculeze, 100 de actiuni inseamna peste 70% din "avutul" respectivului, avut care e adunat de la parinti, imprumuturi de la rude sau chiar banci, nu este etic sa recomanzi unei personae sa faca (astfel de) investitii, sa nu mai spun ca instrumental Acela variaza de 3 ori mai mult (!!!!!!!!!!!) decat DMZ, indexul imo blabla din SUA.

Edited by 1618, 26 November 2014 - 22:35.


#47
charmides

charmides

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 69
  • Înscris: 18.04.2004
"Neamtul" nu guverneaza, Hedonist, ci tot ala din poza ta de la avatar ... Iar vizele, chiar daca se vor ridica, se vor ridica pt turisti. Sa ma duc sa-mi rup cocoasa in America la negru prin constructii 6 luni, cu cat dau pe avion si ce mai cheltui pe acolo nu cred ca-mi mai raman bani nici de o bicicleta cand ma intorc ... Daca ma mai intorc. Daca strang 7000 $ ma insor pt acte si raman acolo, cei mai bine investiti $$$ din viata mea :)

#48
33lymot

33lymot

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 19.10.2014

 Hedonist, on 25 noiembrie 2014 - 17:05, said:

Piata imobiliara din Romania si mai cu seama din Bucuresti este in prabusire, eu nu ofer preturi, ca nu sunt mafalda, insa ofer concluzii si argumente

Daca crede cineva ca cumperi acum un apartament mai ales in rate, pt a-l inchiria o perioada, apoi sa-l vinzi si la sfarsit sa iesi in castig, acel cineva este debil, cu unele mici exceptii punctuale, gen daca cumperi ieftin in zone foarte bune si ai posibilitatea de a atrage chiriasi speciali. Insa cand vorbesti despre o piata te referi la medie...

... daca ai deja un apartament, si vrei sa stii daca <mai> inchiriezi sau vinzi, e alta discutie
... la fel si daca ai deja banii, si nu stii ce sa faci cu ei: Daca ai fi frizer, ti-ar recomanda sa deschizi o frizerie, daca ai fi stomatolog, cabinet stomatologic (sau alte meserii liberale), insa daca te pricepi sa repari, esti electro-zugrav bun si mai sti sa faci si mobila de consum din pal melaminat, atunci un apartament s-ar putea sa fie o idee buna, oricum, mai buna decat daca tii banii degeaba, sau la banca.
...............
Ca argumente... Bucurestiul pierde locuitori pe toate cele 3 cai in mod neintrerupt din 1997 (spor natural, migratie interna, emigrare)
Numarul imobilelor e in crestere, adica se construieste in Bucuresti / Ilfov mai mult decat se demoleaza. Infrastructura se imbunatateste. (pe scurt orasul si ce intelegem prin termenul oras se extinde)
_________
O mare parte din locuitori se pregatesc de odihna la Belu, procesele de mai sus fiind in accelerare. Daca pana acum nu s-a prea emigrat din Bucuresti/Ilfov, si au fost destui studenti dornici de Capitala, sitatia e nasoala... (pe piata chiriilor sitatia fata de acum cativa ani e disperata), scaderea doritorilor, cresterea impozitelor si scaderea pretului lovind puternic proprietarii.

Deja generatia mica isi pune amprenta si pe cererea de locuinte, in sensul ca bunicii nu mai au mostenitori, generatia 91 a terminat anul asta facultatea si e asteptata in munca, pt a-si permite casa in viitorul apropiat. Din pacate s-a refugiat in somaj si dupa granita.
______________
Ca un cunoscator al unor preturi din occident (Barcelona, Madrid, Malaga, Munchen, Berlin, Helsinki, Turcu), consider ca ipoteza cresterilor preturilor este cel putin amuzanta, pt ca o crestere oarecum semnificativa ar apropia periculos pretul "cloacelor" din Bucuresti de cel al celor din orasele mai sus enumerate, iar atunci sa te tii exod, ca orice capsunar isi vinde cu x euro apartamentul, mai pune y euro economisiti zi Z pe credit si mai vine un val de depopulare.


Ardealul a luat fata Bucurestiului respectand proportiile. Un oras de 5km in diametru are avantajele lui fata de unul de 20 de km. Apropierea de vest si imbunatatirea rapida a infrastructurii sunt de necomparat.
Problema o reprezinta in continuare centralizarea, spre exemplu spitalele sunt dezastru, comparativ cu Bucurestiul care are toata Institutele medicale de varf.

Orice intarziere in terminarea celor 4 autostrazi peste Carpati inseamna dezastru, iar orasele monoindustriale raman lipsite de alternativa. Pleaca Dacia, daca e autostrada vin altii, daca nu vine foamea si somajul.
Pleaca Mital din Galati, se inchide o fabrica de vapoare, rezultatul e similar.

Poti compara Clujul cu Craiova? Brasovul cu Iasi? Sibiul cu Ploiesti? Timisoara cu Pitesti?
............
Bucurestiul inca e masiv subventionat (locuri de munca in ministere, institute, etc, RADET, RATB ieftin, aproape gratuit, metrou finantat de la Guvern)
Mai exact de ce nu ai putea compara Brasov cu Iasi?

#49
tryky

tryky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 16.04.2014
Acum ma bag si eu ca musca......

De exemplu daca cumpar doua garsoniere cu 30.000 euro si le inchiriez timp de cinci ani, cred ca as castiga mai mult ca dobanda de la banca, dupa care ma decid sa vand garsonierele ce ziceti mai iau 30.000 euro pe ele?

Rog raspunsuri serioase fara misto-uri!

#50
Startpause

Startpause

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,712
  • Înscris: 05.03.2005
dar calculul tau propriu, pe foaie, ce zice?

#51
alex_133

alex_133

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,060
  • Înscris: 08.09.2011

 tryky, on 22 decembrie 2014 - 01:05, said:

Acum ma bag si eu ca musca......

De exemplu daca cumpar doua garsoniere cu 30.000 euro si le inchiriez timp de cinci ani, cred ca as castiga mai mult ca dobanda de la banca, dupa care ma decid sa vand garsonierele ce ziceti mai iau 30.000 euro pe ele?

Rog raspunsuri serioase fara misto-uri!

cei 60.000 de euro pt garsoniere ar fi cash sau credit ?

cu 60000 crezi ca platesti si actele, mobila si echiparea/utilarea pt 2 garsoniere ?

#52
tryky

tryky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 16.04.2014
Cred ca m-am exprimat gresit...
Am 30.000 euro si ma gandesc sa cumpoar doua garsoniere in Constanta (15.000 euro o garsoniera)  

 spare-me, on 22 decembrie 2014 - 08:59, said:

dar calculul tau propriu, pe foaie, ce zice?
Din ''calculul meu pe foaie zice'' ca daca inchiriez o garsoniera cu o suta de euro pe luna castig 1.200 euro pe an ori cinci ani sunt 6.000 euro ori doua garsoniere fac 12.000 euro castig in cinci ani (in conditiile in care am chiriasi in fiecare luna pentru ambele garsoniere)

 alex_133, on 22 decembrie 2014 - 09:17, said:

cei 60.000 de euro pt garsoniere ar fi cash sau credit ?

cu 60000 crezi ca platesti si actele, mobila si echiparea/utilarea pt 2 garsoniere ?
Pentru acte + mobila sunt alti bani separati.  


Ce va intrebam eu pe voi este:
1 -Daca vand ambele garsoniere peste cinci - zece ani mai iau 30.000 euro (15.000 pe fiecare garsoniera) ?
2 -Merita investitia ?

Edited by tryky, 22 December 2014 - 18:42.


#53
tavktm

tavktm

    Old school member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,824
  • Înscris: 25.07.2006
Este destul de greu de zis, este posibil sa iei 30.000 de euro pe ele, in 10 ani, dar si euro sa fie altul, devalorizat adica.
Daca o pizza sau un pachet de tigari o sa fie 10 euro degeaba te bucuri ca ai recuperat investitia !

#54
tryky

tryky

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 661
  • Înscris: 16.04.2014
Da, dar daca peste 10 ani un pachet de tigari o sa coste 10 euro cred ca si pretul imobilelor va fi mai mare inclusiv salariile...parerea mea...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate