Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Cautare job inginer absolvent al Facultatii de Automatica si Calculatoare Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
74 replies to this topic

#19
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,600
  • Înscris: 30.07.2003

 scoty, on 19 noiembrie 2014 - 08:53, said:

Nu e cazul sa fiti rautaciosi
Nu e nimeni asa, doar va indica o realitate.

 scoty, on 19 noiembrie 2014 - 08:53, said:

ce este gresit, eu am insirat acele limbaje dand copy - paste dupa CV-ul lui, dar stiu ca a realizat diverse proiecte in facultate folosind acele limbaje, se presupune ca stie sa le foloseasca, binenteles ca nu este spcialist in asta
Pai ca nu e specialist isi da seama oricine e in domeniu din lista in cauza. Degeaba spui cutare limbaj, pe angajator il intereseaza si ce proiecte a facut cu el, ce tehnologii adiacente au fost implicate. Apoi angajatorul nu cauta pomelnice cu limbaje, doar ce-l intereseaza iar CV-ul trebuie construit pe cerinta sa, sustinut cu proiecte (fie si demo) pe specificul sau.

 scoty, on 19 noiembrie 2014 - 08:53, said:

In alta ordine de idei ce certificari sunt cerute in domeniu, daca tot sta degeaba sa-l pun sa dea examene sa-si obtina certificari.
Ar fi culmea sa discutam cu dvs. despre aceste aspecte si nu cu persoana implicata ! Deja faptul ca va implicati peste domeniul lui e nu bine deloc (desi intelegem ratiunea pentru care o faceti).

 scoty, on 19 noiembrie 2014 - 08:53, said:

mai trebuie impinsi din spate ca porneasca in viata
Doar pornesc, nu merg si nu ajung la final, asta-i problema prin metoda in cauza. Startul sanatos vine din interior, daca flacara pasiunii nu-l arde sa cunoasca una-alta... sa schimbe domeniul pe unul mai interesant pentru el.

Edited by neagu_laurentiu, 19 November 2014 - 10:28.


#20
Zyx

Zyx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,542
  • Înscris: 14.02.2005
In capitalism nu mai conteaza cartonul ci conteaza ce stii sa faci, de aceea e nevoie mai intai sa dovedeasca ca stie sa faca ceva cu unul din limbajele de programare studiate, sa invete unul bine. Ce a facut pana acum a zgariat la suprafata.

Ca exemplu va pot spune ca un joc lansat gratuit pe google play a atras atentia unui angajator care asteapta varianta finala pt finalizarea unui contract. Iar angajatorul era din strainatate. Deci baiatul in anul 3 de facultate deja a dat interviu lansand un joc pe internet.
In timpul facultatii ar fi trebuit sa caute un internship si sa vada ce se cere pe piata muncii, asa se angajeaza majoritatea studentilor...mai ales in Bucuresti unde oferta este generoasa. Acum nu ramane decat sa faca voluntariat ca sa poata invata din mers
Poate incerca sa scrie o aplicatie Android, tot e asa raspandit   https://www.udacity....lp/google si va vedea ce inseamna sa stie un limbaj...

Cum spune si Batranelul motivatia e cea care conteaza cel mai mult, mai ales in acest domeniu.  Fara ea nu se poate face nimic... Pe parcursul locului de munca limbajele de programare pot varia in functie de nevoi pe proiecte, daca nu are motivatia sa se adapteze si sa invete rapid nu poate rezista....e cam fortat exemplul dar se intampla adesea in firmele care ofera servicii in IT fata de cele care sunt axate pe produse.

Imi aduce aminte de urmatorul articol  http://reportajelive...t-cu-facultate/

Edited by Zyx, 20 November 2014 - 01:31.


#21
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Cata vreme sta taica-sau pe net sa ceara sfaturi pentru el, un individ care are cam 24-25 de ani...e cam imposibil sa dea vreun angajator doi bani pe el.

Asta e realitatea, chiar daca suna dur. El in timp ce tu ceri pe aici sfaturi in numele lui cam ce face exact? Doarme, se joaca, se uita la televizor, e prin oras cu prietenii? Cam asta e greseala, cum au spus si altii.

Pasi de urmat:
1. El trebuie sa defineasca exact ce anume vrea sa lucreze: Programator, Automatizari, Electronica, Cercetare, Design, grafica, etc. Sunt multe sub-domenii in care poate sa intre cu facultatea asta.

2. In functie de sub-domeniul ales, identifica ce anume stie sa faca si ce-i place. Iau ca exemplu programarea, ca acolo am experienta:

- programare web
- programare de aplicatii mobile
- programare de aplicatii desktop
- programare server-side, cloud, baze de date, etc

Dupa ce s-a hotarat care dintre astea il atrage mai mult se trece la pasul urmator.

3. Identificarea tehnologiilor si limbajelor de programare utilizate pentru domeniul respectiv. Sa zicem ca si-a ales aplicatii mobile. Aici are mai multe variante si fiecare din ele are trecut in paranteza cam ce-i trebuie sa poata face acel lucru
- Android (Un calculator - probabil are deja un PC, un telefon mobil cu Android) - pt asta se programeaza in Java
- iOS (un calculator Mac (laptop, desktop nu conteaza), un iPhone, XCode) - pt asta e cam indicat sa stie Objective C
- Windows Phone (Calculator cu Windows 8 pe el, un telefon cu WP 8 sau 8.1 pe el, un Visual Studio - limbajul preferat este C#

4. Dupa ce s-a hotarat la ce platforma se duce, se pune pe invatat, facand o aplicatie simpla, dar utila.

5. Dupa cateva luni (2-3) ar trebui sa stie considerabil mai mult decat stie acum. Poate in 3-4 luni deja are ce arata. Trebuie sa faca asta ca pe un job, adica sa petreaca macar 30-40 de ore pe saptamana pentru acest scop.

6. Incepe sa caute un job in domeniul in care s-a pregatit. In CV nu mai trece o lista fara sens ca acum, ci trece:
- Cunosc foarte bine Visual Studio, C# si am experienta in dezvoltarea de aplicatii mobile pe platforma Windows Phone
- Am deja o aplicatie dezvoltata de mine de la zero si e publicata si pe App Store
- Am cunostinte de baza si in alte limbaje ca C++, Java
- Ma pasioneaza foarte mult domeniul aplicatiilor mobile si imi doresc sa capat experienta si in celelalte platforme

Asa ceva mi-ar trezi interesul mie ca angajator. Un d-asta care stiu ca a fost in stare sa faca ceva functional de unul singur ma atrage mult mai mult chiar daca mie imi trebuie un dezvoltator de Java pt Android. Il iau pe asta de la pasul 6, decat pe unul care mi-a trecut in lista de cunostinte o varza cu tot ce-a auzit el prin facultate si nu are sa-mi arate nicio realizare practica de-a lui. Stiu ca ala de a invatat de unul singur C# pt o aplicatie Windows Phone poate invata repede sa-mi programeze in Java pt Android.

Aceeasi reteta se poate aplica la orice isi alege el din pasii 1-2-3. Daca-l pasioneaza mai mult automatizarile industriale, poate incepe cu un mic proiectel util acasa. Poate face o mica automatizare la ceva casnic, pe care sa o prezinte ca un proiect personal la care a lucrat.

Angajatorii cauta oameni care sa demonstreze ca-i pasioneaza domeniul, ca sunt orientati catre rezultate (acel "result oriented person" de prin CV-uri), ca sunt dornici de a face lucruri.

Insa daca el e o putoare care nu a fost nici macar in stare sa-si faca un cont pe softpedia pentru a cere sfaturi si care poate nici nu-si doreste sa munceasca, asteptand sa mai stea in carca parintilor, noi aici degeaba ne obosim cu sfaturi. Zi-i sa-si faca un cont si sa scrie el aici, sa ia in piept realitatea, ca nu poate sa se comporte ca un copil de 10-12 ani, care sta dupa fusta mamei sa-l duca la scoala.

Edited by adipelcz, 27 November 2014 - 16:47.


#22
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
@adipelcz, multumesc pentru sfaturi, chiar daca ai fost putin rautacios, nu sta degeaba, nici prin baruri, cauta job, dar fiind o fire mai putin comunicativa, nu intra pe forumuri, facebook etc., nu a intrat aici sa caute job (acest demers l-am facut eu fara stirea lui, mai ales ca sa inteleg daca se poate ce se cere in domeniu pentru angajare).

#23
adipelcz

adipelcz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,789
  • Înscris: 28.05.2004
Nu am vrut sa fiu rautacios, mai degraba am intentionat sa sune dur mesajul. Inteleg demersul de a te informa ca parinte si cu asta nu am nimic. Din pacate, internetul (si scrisul in special) ca forma de comunicare nu reuseste mereu sa transmita exact ceea ce vrem sa spunem, iar ce ai scris inainte de a spune ultima fraza, lasa sa se inteleaga exact ceea ce am criticat eu in mesajul meu: ca fiul sta acasa relaxat si asteapta sa-i gaseasca tata un job, ceea ce chiar as gasi inacceptabil pentru cineva care tinteste la un job de genul asta.

Daca e o fire mai putin comunicativa nu e foarte bine pentru cariera in general. Mai toate job-urile necesita capacitati foarte bune de comunicare (si da, in toate CV-urile gasesti "comunicativ" la caracterizarea candidatului). Asta nu inseamna ca toti stapanesc arta comunicarii intr-o companie. Ideea e ca poate in spatele acestei firi mai putin comunicative sta alt motiv: nesiguranta de sine, teama de esec. Odata cu dobandirea de cunostinte, oamenii devin mai siguri pe ei si nu mai stau asa retrasi in coltul lor. Ies in fata sa spuna ce au de spus, pentru ca sunt siguri pe ce stiu. Problema e ca multi angajatori vad si reversul: daca e mai tacut, mai neconumicativ, inseamna ca nu prea stie, nu e pregatit... nu il angajam.

Oamenii "cu tupeu" au avut mereu mai mult succes decat cei tacuti. Chiar si cand astia mai tupeisti sunt slab pregatiti si ceilalti bine pregatiti dpdv profesional. Cunosc si personal nenumarate cazuri de oameni care nu sunt niste genii in ceea ce fac, sau care cand au inceput ceva, habar nu aveau cu ce se mananca treaba, insa care au mers inainte cu increderea ca ei stiu, ca ei nu au cum sa esueze, si au ajuns foarte bine. Principalul motiv de esec in cariera (sau viata daca extindem putin ideea) este lipsa actiunii. Sunt foarte multi oameni cu multa scoala care stau si intorc problema pe prea multe fete pana cand constata ca nu are cum sa mearga, si cauta alta idee. Toata viata cauta idei pe care nu le pun niciodata in practica pentru ca stau prea mult sa analizeze. Altii, daca nu stau sa tot analizeze si se apuca de ceva, fac acel lucru cu increderea ca va merge...reusesc pentru ca nu gandesc, ci fac. Poate ca l-ar ajuta si ceva material de lecturat in directia asta. Sunt o multime de carti pe tema carierei, succesului, cum sa reusesti, etc. Poate ca sunt si alte aspecte la care poate lucra pentru a-si asigura succesul in cariera. Poate ca o carte de genul asta l-ar ajuta sa vada dincolo de un scop imediat, si anume "trebuie sa-mi gasesc un job".

In rest, sfaturile mele raman aceleasi.

Edited by adipelcz, 12 January 2015 - 09:44.


#24
scoty

scoty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,948
  • Înscris: 01.01.2005
Apreciez sfaturile sunt de accord cu cele spuse mai sus, mai ales cu cele spuse despre ,,tupeisti'' dar cu firea umana greu poti sa te pui si greu poti sa o schimbi, ce nu am spus este ca a terminat facultatea cu media generala 9,65 iar masterul cu 10, cred ca avand aceste note este bine pregatit professional (cel putin cat te pregateste o facultate) poate nu indeajuns de bine pregatit dpdv al provocarilor la care te supune viata.

#25
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Mi se pare foarte ciudata situatia asta. Sa termini calculatoare  la UPB cu 9.65 denota o inteligenta, dar mai ales motivatie, mult peste medie. Un astfel de student este genul care este vanat de profesori pentru a lucra in cercetare, dar si de firmele mari din afara care vin si fac recrutare in Romania. Repet, nu nota este cea care ma face sa spun asta, ci dificultatea cu care stiu ca se obtine si mai ales ce au facut colegii de an cu mine care au avut performante asemanatoare. Un astfel de student are, la terminarea facultatii, oferte de la mai toate firmele importante din Bucuresti, fara sa dea macar un interviu.

In fine, solutia clar nu e sa cautati dvs pentru el. Daca imi permiteti un sfat, va sfatuiesc sa vorbiti cu profesorii mai tineri din Automatica care l-au avut student, ei v-ar putea da cele mai bune sfaturi dpdv profesional. In paralel, cred ca ar fi bine sa il ajutati sa mearga la un psiholog pentru a rezolva lipsa comunicativitatii care, dupa cum au spus si ceilalti, se rezuma cel mai probabil la lipsa increderii in sine (nu neaparat dpdv profesional).

#26
martoruu

martoruu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 16.07.2013

 scoty, on 12 ianuarie 2015 - 16:08, said:

Apreciez sfaturile sunt de accord cu cele spuse mai sus, mai ales cu cele spuse despre ,,tupeisti'' dar cu firea umana greu poti sa te pui si greu poti sa o schimbi, ce nu am spus este ca a terminat facultatea cu media generala 9,65 iar masterul cu 10, cred ca avand aceste note este bine pregatit professional (cel putin cat te pregateste o facultate) poate nu indeajuns de bine pregatit dpdv al provocarilor la care te supune viata.
E vina ta ca a ajuns asa. Ador parintii care atunci cand primesc semne ca copilul e mamos sau nu e descurcaret arunca cu vorbe din astea impersonale "asa a fost sa fie". Asuma-ti responsabilitatea. Notele alea nu numai ca n-au relevanta, dar au chiar o relevanta negativa...un manager smecher care a terminat cu 6-7 fac. de business cand vede ce note are omul asta o sa zica, pe buna dreptate, ca-i un tocilar si un bleg si nu se descurca pe piata muncii...Daca chiar asa e, un interviu telefonic va demonstra totul..
A zis cineva mai sus de cercetare..asta ar fi sincer singura sansa. Nu-i din material de programator daca a terminat cu notele alea...

#27
ZIGZAG20

ZIGZAG20

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,971
  • Înscris: 20.04.2013
Nu vrea sa mearga la lucru ori a facut facultatea de pomana doar sa mai amane neprevazutul.

#28
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003

 martoruu, on 31 ianuarie 2015 - 16:43, said:

E vina ta ca a ajuns asa. Ador parintii care atunci cand primesc semne ca copilul e mamos sau nu e descurcaret arunca cu vorbe din astea impersonale "asa a fost sa fie". Asuma-ti responsabilitatea. Notele alea nu numai ca n-au relevanta, dar au chiar o relevanta negativa...un manager smecher care a terminat cu 6-7 fac. de business cand vede ce note are omul asta o sa zica, pe buna dreptate, ca-i un tocilar si un bleg si nu se descurca pe piata muncii...Daca chiar asa e, un interviu telefonic va demonstra totul..
A zis cineva mai sus de cercetare..asta ar fi sincer singura sansa. Nu-i din material de programator daca a terminat cu notele alea...

Vorbesti prostii si te gandesti la firme de garaj care au nevoie de code monkeys, daca se pune problema ca are note prea mari.

Automatica si Calc. nu e Geografie sa poti sa tocesti si sa termini cu nota aia. Daca nu ne-a mintit cu nimic, baiatul e ffff inteligent, dar ii lipsesc abilitatile sociale. Cu nota aia ar fi fost pe lista la toate firmele mari din Ro si ar fi avut sanse mari la FB, Google sau Microsoft.

#29
martoruu

martoruu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 16.07.2013

 figo1988, on 03 februarie 2015 - 15:43, said:


Vorbesti prostii si te gandesti la firme de garaj care au nevoie de code monkeys, daca se pune problema ca are note prea mari.

Automatica si Calc. nu e Geografie sa poti sa tocesti si sa termini cu nota aia. Daca nu ne-a mintit cu nimic, baiatul e ffff inteligent, dar ii lipsesc abilitatile sociale. Cu nota aia ar fi fost pe lista la toate firmele mari din Ro si ar fi avut sanse mari la FB, Google sau Microsoft.
Daca n-ai depasit nivelul cu "notele mari=inteligenta",  orice discutie e inutila.
Trezirea, a trecut vremea comunismului. Nu mai exista tipare. Totul e relativ. Poti sa termini cu 10 fizica nucleara si sa maturi pe jos. Poti sa termini cu 6 facultatea de ed fizica si sa fii antreprenor milionar in euro si speaker international pe teme motivationale sau mai stiu eu ce. Da, stiu, nu e etic. Nu e 'normal'. Dar asta e realitatea. Efortul academic nu mai e indeajuns. Trebuie facute corelari..imaginatie, intuitie, viziune, inteligenta, studii, aprofundare, comparatii, fler, spontaneitate, instinct cameleonic  s.a.m.d.  Notele sunt irelevante daca continutul uman lipseste. Forma e perfecta ..si fondul e praf in ochi.

#30
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Inteleg ca atunci cand termini pe branci o facultate de 2 lei te incalzesti la ideea ca exista milionari care au terminat cu 6 ed fizica, dar chiar nu vad legatura cu intrebarea initiala: "este cineva care a terminat cu 9.65 automatica si calc. suficient de bun sa fie angajat ca si programator?". Iar raspunsul, care vine de la unul care a terminat aceeasi facultate, este ca NU ESTE POSIBIL sa termini 4 ani cu media si sa fii ne-angajabil dpdv al skill-urilor tehnice. Simplul motiv este ca ai pica examene si ai fi exmatriculat. Suficient de clar?

Eu nu inteleg despre ce vorbesti tu, probabil ca nici tu :lol: Iti garantez ca nu exista om care sa fii terminat cu 10 fizica nucleara si sa mature pe jos pentru ca nu si-a gasit job, la fel cum pentru zecile de mii de studenti care termina taras o facultate, vor exista 1-2 care sa reuseasca sa faca ceva datorita calitatilor native si/sau a norocului. De asemenea, daca reducem totul la bani, drumul sigur nu este sa speri ca vei da un tun, ci sa devii expert intr-un domeniu, sa iti faci conexiuni si pe urma sa asiguri consultanta in domeniul respectiv. Sume de 800 euro / zi nu sunt SF, iar sansele sunt cu siguranta mult mai mari decat ale celor care termina cu 6 ed fizica :lol:.

#31
Kneegrow

Kneegrow

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 12.08.2011

 martoruu, on 07 februarie 2015 - 18:53, said:

Daca n-ai depasit nivelul cu "notele mari=inteligenta",  orice discutie e inutila.
Trezirea, a trecut vremea comunismului. Nu mai exista tipare. Totul e relativ. Poti sa termini cu 10 fizica nucleara si sa maturi pe jos. Poti sa termini cu 6 facultatea de ed fizica si sa fii antreprenor milionar in euro si speaker international pe teme motivationale sau mai stiu eu ce. Da, stiu, nu e etic. Nu e 'normal'. Dar asta e realitatea. Efortul academic nu mai e indeajuns. Trebuie facute corelari..imaginatie, intuitie, viziune, inteligenta, studii, aprofundare, comparatii, fler, spontaneitate, instinct cameleonic  s.a.m.d.  Notele sunt irelevante daca continutul uman lipseste. Forma e perfecta ..si fondul e praf in ochi.

Trebuie sa intelegi ca exista mai multe tipuri de inteligenta, nu doar cea antreprenoriala ( sau hotia, in cazul multor romani "antreprenori").
Si da, sa termini cu aproape 10 o universitate tehnica, fie ea de Automatica si Calculatoare, Constructii sau Telecomunicatii, denota o inteligenta pe care cei ca tine, cu exemplul Becali mereu pregatit, nu o pricep.

#32
martoruu

martoruu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 408
  • Înscris: 16.07.2013

 Kneegrow, on 09 februarie 2015 - 18:13, said:

Trebuie sa intelegi ca exista mai multe tipuri de inteligenta, nu doar cea antreprenoriala ( sau hotia, in cazul multor romani "antreprenori").
Si da, sa termini cu aproape 10 o universitate tehnica, fie ea de Automatica si Calculatoare, Constructii sau Telecomunicatii, denota o inteligenta pe care cei ca tine, cu exemplul Becali mereu pregatit, nu o pricep.

 figo1988, on 08 februarie 2015 - 12:55, said:

Inteleg ca atunci cand termini pe branci o facultate de 2 lei te incalzesti la ideea ca exista milionari care au terminat cu 6 ed fizica, dar chiar nu vad legatura cu intrebarea initiala: "este cineva care a terminat cu 9.65 automatica si calc. suficient de bun sa fie angajat ca si programator?". Iar raspunsul, care vine de la unul care a terminat aceeasi facultate, este ca NU ESTE POSIBIL sa termini 4 ani cu media si sa fii ne-angajabil dpdv al skill-urilor tehnice. Simplul motiv este ca ai pica examene si ai fi exmatriculat. Suficient de clar?

Eu nu inteleg despre ce vorbesti tu, probabil ca nici tu Posted Image Iti garantez ca nu exista om care sa fii terminat cu 10 fizica nucleara si sa mature pe jos pentru ca nu si-a gasit job, la fel cum pentru zecile de mii de studenti care termina taras o facultate, vor exista 1-2 care sa reuseasca sa faca ceva datorita calitatilor native si/sau a norocului. De asemenea, daca reducem totul la bani, drumul sigur nu este sa speri ca vei da un tun, ci sa devii expert intr-un domeniu, sa iti faci conexiuni si pe urma sa asiguri consultanta in domeniul respectiv. Sume de 800 euro / zi nu sunt SF, iar sansele sunt cu siguranta mult mai mari decat ale celor care termina cu 6 ed fizica Posted Image.
N-ati inteles nimic din ceea ce am spus eu.
1. Titlul topicului este "cautare job inginer...". Nu e "geniul inginer care va revolutiona lumea". Job e un cuvant occidental si semnifica o idee colocviala de siguranta socialo-economica. Eu am abordat strict tema initiatorului, pentru un job nu conteaza DOAR nota de absolvire. Asta este un fapt, nu o opinie. Aceasta nu lasa loc de discutii decat daca cineva e foarte paseist si nu intelege capitalismul.(voi doi*)
2. Sunteti amandoi foarte prosti la nivelul dimensiunii de comprehensiune a unui contra-argument. Eu am dat exemplul antreprenorului needucat milionar si am specificat clar ca nu este etic - aceasta fiind parerea mea. Amandoi ati crezut de cuviinta sa ma scuipati ca eu as fi un barbar care sustine capitalismul. Logica tembelismului...
3. Mai mereti la scoala, baieti, ca sunteti mici..mici de tot. Se vede ca v-ai invatat comentariile pe de rost in liceu...habar n-aveti sa intelegeti si sa purtati o discutie fara sa va implicati emotional ca niste copii de 3 anisori. Posted Image
4. E hilara situatia asta vazuta din pozitia mea. Dar nu dezvalui concret de ce situatia e hilara pentru mine, continuati schizofrenia daca va place penibilul si va luati doza zilnica aici...
p.s. repet o sintagma folosita anterior aici .."forma fara fond". degeaba v-ati facut forme transfenomenale, construite minutios in creierasul vostru deraiat...daca n-aveti fond sa le umpleti.

Edited by martoruu, 12 February 2015 - 15:00.


#33
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Tu ai jignit primul, asta ca sa fie clar despre ce discutam. In al doilea rand, tu nu poti intelege argumentul initial, asta e problema, dar mai ales faptul ca vorbesti de lucruri pe care nu le intelegi complet si prin care nu ai trecut. Eu vorbesc din experienta personala si as fi foarte curios de contra-argumentul tau, asta daca poti lasa deoparte incercarile de a parea cunoscator al capitalismului.

Ceea ce spun acum e din experienta mea personala si a colegilor mei, fosti studenti la aceeasi facultate ca si baiatul initiatorului. In cazul asta, nota este o reprezentare foarte clara a ceea ce esti capabil sa faci pe piata muncii, ca angajat, nu ca antreprenor. Asta pentru ca, la mai toate materiile, 50% din punctaj venea din probe practice (teme de casa, laboratoare, colocvii), de obicei mai grele decat ceea ce ti s-ar cere ca angajat proaspat in respectivul domeniu. Explica-mi tu acum, cum cineva este capabil sa faca toate astea cand sunt cerute de facultate, dar devine brusc incapabil atunci cand apar pe o foaie de test la un interviu. De asemenea, workload-ul estimat pentru a termina cu o nota de top este undeva la 50-60 de ore / sapt, iar presiunea si stresul sunt mult mai mari decat la orice job normal. Am lasat deoparte practica f frecventa in care asistentii/profesorii ii remarcau pe cei care se descurcau bine si ii recomandau direct la companiile care aveau legaturi stranse cu Politehnica.

Ai abordat la nivel teoretic toata chestia asta, ca "nota nu este motiv de angajare", lucru cu care sunt de acord, mai ales ca majoritatea facultatilor din Romania sunt ori fie extrem de teoretice fie, si mai rau, complet deconectate de piata muncii. Ceea ce am incercat sa iti demonstrez este ca, in cazul asta particular, nota chiar reflecta foarte bine capacitatea profesionala.

PS: Nu ti-ai ales bine persoana cu care sa te contrazici pe tema capitalismului. Chiar as fi curios ce contact ai tu cu lumea reala, dpdv economic: cum iti produci veniturile, etc. Avand in vedere exemplele pe care le-ai dat, am impresia ca nu vorbesti din experiente personale, ci din teorie.

#34
Kneegrow

Kneegrow

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 12.08.2011
Martore, capitalistule, eu ti-am raspuns la o singura chestie pe care ai spus-o, si anume aceea ca felul cum te descurci intr-o universitate tehnica nu reflecta deloc cunostintele individului in domeniul respectiv, sau felul cum s-ar descurca el pe piata muncii, lucru care este total stupid.Exemplele pe care mi le-ai dat si ulterior replica pe care mi-ai dat-o, nu fac altceva decat sa-mi confirme suspiciunea ca nu ai trecut in viata ta printr-o scoala serioasa si ca visezi un tun de miliarde ( daca Ioan Niculae si Becali au putut, de ce sa nu poti si tu , nu?) , sau ca esti un copil de bani gata care flegmeaza pe toate valorile sociale care nu au reusit atat de multe in viata tocmai din cauza mentalitatii din Romania si a felului cum decurg lucrurile aici.Daca ar fi meritrocratie, probabil lucrurile ar sta altfel.

#35
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,233
  • Înscris: 24.02.2007
In IT, temele/laboratoarele sunt o nimica toata pe langa ce ti se cere in productie; iar notele sunt la fel de irelevante.
Prefer oricand sa angajez pe unul care imi poveste cum a participat la diverse competitii cu proiecte proprii, izvorate din pasiune, decat pe unul ce-a luat nota mare la un examen doar fiindca a reprodus ce i-a zis dascalul, sau care insira in CV fiecare termen intalnit in facultate.

Exemplu: http://forum.softped...re-2-polinoame/ cod primit inca din partea dascalului.

Edited by dani.user, 19 February 2015 - 18:34.


#36
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
@dani.user, uite cateva din temele de la facultatea despre care se vorbeste in titlu:
1. http://elf.cs.pub.ro...wiki/teme/tema4
2. http://elf.cs.pub.ro...wiki/teme/tema2
3. http://ocw.cs.pub.ro.../so/teme/tema-3

Mai sunt si altele si de IA, grafica, retelistica cam la acelasi nivel de dificultate. Astea trebuiau facute in paralel cu teme la inca 1-2 materii, pe o perioada de 2 saptamani, in timp ce te pregateai pentru laboratoare si invatai cursurile. Oamenii care se ocupa de cursurile astea sunt pe pozitii tehnice inalte la firme importante din Romania si isi dau tot interesul sa aiba cursuri relevante, nu poti sa sugerezi ca peste tot se face aceeasi mizerie precum cea pusa in linkul tau.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate