Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

casuta noastra

- - - - -
  • Please log in to reply
881 replies to this topic

#19
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

View PostDany_Darke, on 16 noiembrie 2014 - 17:57, said:

eu am spus ce m-a deranjat.

in rest pot sa-l felicit pt achizitia facuta si pt faptul ca are curaj sa porneasca pe acest drum



facem offtopic deja. asa ca nu ma pun sa-ti explic de la adam si eva cum s-a ajuns la acea semnatura, a fost explicata acum vreo cateva luni.

Off topic face doar acum, sau si cand traducem tot in romana... Sunt de acord cu exigenta, dar nu aici, sau nu in aceasta forma, omului tocmai I se naste un copil, nu-l bruschezi asa!

Pt initiator: sa creasca mare si sanatoasa (sanatos) copilul vostru, daca e primul (valabila urarea si pt Mai multi!). Cred ca faceti o casa mare. Lipsa gazului si a canalizarii (nu stiu cum stati cu asfaltul) iarasi nu e un plus. Din experienta proprie, iti spun cateva lucruri, cum imi aduc aminte: scoaterea din agricol n-a costat nimic in ultima vreme, pe vremuri costa destul de mult, nu stiu cum e azi, dar poti intreba la primarie sau la cadastru. Garajul nu gazduieste masina, ci Devine spatiu de depozitare, fa mai bine o polata s-o acoperi si gata. Fa garderoba, nu dressing,  sau Mai bine loc de depozitat tzoalele, ca sa inteleaga tot estetul lingvist. Bucataria deschisa dc vrea doamna sa urmareasca usor copilul de la gatit.
Bafta multa!

Edited by denky, 16 November 2014 - 22:22.


#20
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007
de lipsa gazelor nu sunt speriat. zona este una dens impadurita deci nu estimez probleme in a avea o sursa constanta si abundenta de lemn de buna calitate. cercetand piata am constatat ca desi costurile initiale sunt mai mari (investitie mai scumpa intr-o centrala pe lemne), costurile de utilizare sau costurile cu combustibilul sunt mai mici. problema mai mare imi pare lipsa canalizarii, dar banuiesc ca o fosa septica rezolva aceasta problema pana cand se va aduce canalizarea in zona - la acel moment banuiesc ac nu este o problema sa conectez acea fosa la canalizare, sau ce modalitate tehnica o exista.

varianta de garaj este in carti asa intr-o faza initiala - nu zic ca este un must ci doar incercam sa evaluam cu argumente pro / contra oportunitatea de a prevede asa ceva la proiectul casei noastre.

casa iti pare mare ca si numar de camere, sau din estimarea mea ca si suprafata? personal numarul de camere este exact de cat avem nevoie - 2 camere ptr baieti, un dormitor ptr noi, suficiente zone de depozitare speram noi, zona de bucatarie si sufragerie si baile. acum estimarea mea asupra suprafetei pe care urmeaza o astfel de constructie sa o ocupe, poate nu este cea mai corecta - in fapt, sigur nu este - eu doar am estimat sau vb fara sa am toate variabilele ecuatiei - pana nu ajung la un arhitect sa incep sa schitez / calculez ceva, sunt doar presupuneri. din acest motiv cer ajutorul vostru - vreau sa imi fac o idee asupra la ce este necesar si ce este o risipa tinand cont ca suntem o familie de 4 persoane (2 adulti si 2 prichindei + un caine sau doi).

care ar fi distanta optima fata de deschiderea la drum la care se construieste casa? intreb ptr.ca sincer imi doresc casa cat mai departe de privirile vecinilor, dar in acelasi timp ma gandesc si la disconfortul pe timp de iarna, atunci cand apare necesitatea de a face o partie sau 2 ptr a pleca la munci, etc.

legat de pasagerul care soseste maine cu Barza Air Posted Image, este baietel si devine al 4-lea membru al familiei - mai avem un baietel de 4 ani.

multumim ptr urari.

Edited by The_Mack, 16 November 2014 - 23:54.


#21
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009
Scuze, n-am citit atent, sa traiasca amandoi sanatosi!
Nr de camere nu pare mare, suprafata, insa, e maricica. Baie la dormitor, nu stiu ce sa zic, pare moft de hotel, nu ma bag. Daca faci suprafata aia, fa holuri largi si bine gandite, conteaza f mult.



#22
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

View PostThe_Mack, on 16 noiembrie 2014 - 23:53, said:

legat de pasagerul care soseste maine cu Barza Air Posted Image, este baietel si devine al 4-lea membru al familiei - mai avem un baietel de 4 ani.

multumim ptr urari.

E clar ca iti trebuie casa. Ca n-are viata dulceata daca nu e si o fetita! Deci iti trebuie spatiu la greu.

Hai sa va traiasca si sa fiti fericiti si sanatosi cu totii!
Nastere usoara!

Auzi.....ia lasa tu fratie softpedia si vezi de femeie.... Stii cita nevoie are chiar acum. Hai ca va tinem pumnii.

Edited by viotl, 17 November 2014 - 01:56.


#23
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Vaiii, ce zi frumoasa a acestui jurnal! Va tinem pumnii pentru o nastere cat mai usoara si pentru un fluturas sanatos si vesel! :)

#24
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View PostThe_Mack, on 16 noiembrie 2014 - 17:19, said:

.. din nefericire zona respectiva nu este binecuvantata de "utilitati" - ce avem la dispozitie este curent si apa, .., nu ma gandesc la gaze si canalizare prea curand.
Posted Image Prin urmare te vei incalzi cu lemne. Atunci, cate lemne ti-ai propus sa arzi anual in scopul asigurarii incalzirii si prepararii apei calde menajere (ACM)?

View PostThe_Mack, on 16 noiembrie 2014 - 17:19, said:

de construit vreau sa ma apuc in 2015 de cum se termina cu inghetul si vreau sa folosesc acest timp "abuzand" de cunostintele si bunavointa voastra, in speranta ca ma va ajuta sa demarez proiectul cu dreptul.
Posted Image

View PostThe_Mack, on 16 noiembrie 2014 - 17:19, said:

..in linii mari suntem hotarati la o constructie moderna, fara acoperis din acela clasic ci cum sunt cele la blocuri cu membrana bituminoasa, zidarie caramida plina iar ca si suprafata probabil pe la 250mp construiti, desfasurati p+1 (dar etajul nu complet ci doar pe jumatatea parterului)..
buget constructie 55000 euro disponibil in totalitate (sper ca in aceasta suma sa pot ridica casa, sa o inchid cu geamuri si usi, sa o izolez - oare sunt prea optimist????) - dupa acest moment probabil o sa iau o pauza ptr a realiza finante noi :-) necesare finisajelor.
Posted Image Nu e bine. Eu zic sa nu te intinzi mai mult de 100 mp utili incalziti, lasa 120 mp (la banii disponibili) dar nu mai mult..Posted Image

View PostThe_Mack, on 16 noiembrie 2014 - 17:19, said:

- aici speram sa discutam cu viitorul arhitect si sa vedem ce solutii ne ofera. am identificat nevoia de a avea 1 dormitor matrimonial la parter, dormitor care sa contina baie si dresing, living / dining / kitchen, o baie si o camera tehnica (suficient de mare ca sa poate contine o centrala pe lemne cu toata instalatia necesara, o mica rezerva de lemne, masina de spalat si poate in viitor si o centrala pe gaz), probabil garaj (aici inca ne gandim daca se merita sa investec intr-o camera ptr masina :-) ), un beci si probabil ceva spatii pentru haine, pantofi etc. la etaj ne gandeam la ..
Daca faci casa de pana in 120 mp utili incalziti, termoizolata cu 20cm sub placa, 20cm pe pereti, 40cm la tavan si tamplaria in jur de 1,0 W/(mpK), ai putea opta si pentru o soba de zidarie in living la Parter. Daca insisti la o casa mai mare, atunci ar fi indicat sa prevezi camera tehnica (unde va fi cazanul pe lemne) la Demisol/Subsol, langa beci. Spun asta in vederea elaborarii unei instalatii termice indepdendente de energia electrica..

View PostThe_Mack, on 16 noiembrie 2014 - 17:19, said:

...
3. arhitect / plan / autorizatii (aici un amic imi recomanda un arhitect care se pare ca se ocupa inclusiv de obtinerea autorizatiilor de constructie - se merita sau sa nu ma complic?) tot la plan, ce fel de plan sa fac - cu detalii complete instalatii etc, sau nu se merita?
Corect este sa ai un proiect complet, de unde sa rezulte toate golurile tehnologice necesar a fi realizate de constructor, Insa din pacate, ca sa ai un astfel de proiect trebuie sa fii dispus sa-l platesti cu in jur de 20 Euro/mp. Dar, exista riscul sa nu dai peste proiectanti competenti si sa iasa o harababura.. Sincer, nu prea am intalnit aici pe forum, colegi care sa fi avut noroc de  echipe de proiectanti care sa lucreze in armonie (daca au un arhitect bun, structuristul este un ""obosit pe  viata"", daca au un arhitect si structurist buni, ""cei de la instalatii"" sunt niste ""habarnisti"", etc..)

Ieri m-am intors din Paulesti (Prahova) de la una din casele astea: http://forum.softped...8#entry16198610

Daca vei auzi, ceea ce am vrut eu sa transmit - iti pot da pe PM numarul de telefon a pamantenilor d-tale.Posted Image

Edited by andreilesan, 17 November 2014 - 08:44.


#25
inu1711

inu1711

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,184
  • Înscris: 23.03.2008
Hai sa fie intr-un ceas bun si barza sa va aduca un bebe de nota zece!
(un motiv in plus sa amani santierul inca un an :P :P )

#26
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007
va mutumim la toti ptr urari. inca incerc sa imi revin dupa ziua de ieri - greul e pe femei, dar nici noi nu avem viata mai usoara - programati la ora 08.30, efectiv treaba a fost facuta la ora 18.30 am asteptat de mi-a iesit pe nari - tigari, emotii, nervi, stres, foame, pipi, frig, cald, frustrare, manie, fericire - cine nu a trecut prin dastea cu greu poate sa inteleaga cumulul de senzatii traite intr-un astfel de moment.

#27
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
A tras ceva saraca....
Sa fie intr-un ceas bun!

Felicitari si un gind bun de departe....

Si ai grija de ea, ca mare nevoie are acum.

#28
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012

View PostThe_Mack, on 18 noiembrie 2014 - 09:07, said:

va mutumim la toti ptr urari. inca incerc sa imi revin dupa ziua de ieri - greul e pe femei, dar nici noi nu avem viata mai usoara - programati la ora 08.30, efectiv treaba a fost facuta la ora 18.30 am asteptat de mi-a iesit pe nari - tigari, emotii, nervi, stres, foame, pipi, frig, cald, frustrare, manie, fericire - cine nu a trecut prin dastea cu greu poate sa inteleaga cumulul de senzatii traite intr-un astfel de moment.


MAi gandesti ca greul e pe femeie?
Ehe....mai greu e pe ea....dar pe urma.....te intrebi de unde parul alb....
Eu am fost langa a mea la ambele nasteri.....huh.....
Sa fie sanatos.....ca restu sunt cu adevarat detalii.....
Si crede-ma, pori sa il duci sa locuiasca la Castelul de la Hunedoara, sau la Peles, daca nu se simnte iubit nu conteaza......
De acea gandesc ca sunt unele chestii mai importante decat spatiu mult si jucari.....care oricum la 2 zile dupa ce le-ai luat le trece in rezerva!

#29
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,360
  • Înscris: 09.03.2009

View PostThe_Mack, on 18 noiembrie 2014 - 09:07, said:

va mutumim la toti ptr urari. inca incerc sa imi revin dupa ziua de ieri - greul e pe femei, dar nici noi nu avem viata mai usoara - programati la ora 08.30, efectiv treaba a fost facuta la ora 18.30 am asteptat de mi-a iesit pe nari - tigari, emotii, nervi, stres, foame, pipi, frig, cald, frustrare, manie, fericire - cine nu a trecut prin dastea cu greu poate sa inteleaga cumulul de senzatii traite intr-un astfel de moment.

Deja ai experienta, ce e greu abia acum incepe. Dar sa dea Dumnezeu sa-ti fie copiii sanatosi si fericiti! Si voi pe langa ei, transmite-i Doamnei tale toate cele bune de la niste straini de pe forum, sa se refaca usor.
Ontopic: casa se va face ea, oricum.

#30
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007
va multumesc la toti ptr urari si suport. de saptamana viitoare sper sa incep sa postez lucruri mai la obiectul jurnalului.

#31
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007
revin


dupa o saptamana grea (betie, mahmureala, drumuri la barzodrom si diverse cumparaturi) mi-am facut ceva vreme si am mers si la primarie sa vad cum se rezolva situatia terenului (intravilan pasiune trecut in intravilan construibil sau cum ii spune) - mare a fost surpriza cand tanti de la primarie imi spune ca mai nou nu mai este nici un fel de restrictie si nu mai este nevoie sa fac nimic. maine o sa merg sa fac "cartile" ptr emiterea CU!  

am 2 intrebari care chiar ard:

1. studiul geo pana in sau dupa proiect? logic pare pana in proiect ca sa stie nea harchitect cum sa dea in ele

2. bransament electrica - pana la urma se poate face daca nu ai autorizatie de constructie?

#32
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
1) poti sa-l faci pana definitivezi proiectul, trebuie pentru structurist cand face fundatiile.
2) nu cred...(dar nu sunt 100% sigur)

#33
Alxdava

Alxdava

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,825
  • Înscris: 30.03.2009
1. Inainte pt ca oricum ai nevoie
2. Nu.

#34
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

View PostThe_Mack, on 20 noiembrie 2014 - 16:45, said:

mare a fost surpriza cand tanti de la primarie imi spune ca mai nou nu mai este nici un fel de restrictie si nu mai este nevoie sa fac nimic.
Pai vezi ma mane, ti-a zis lumea sa citesti pe aici pe sp, da' tu nu si nu.
Macar jurnalul tau.

Ia uite ce zicea un bou mai devreme.

View Postviotl, on 16 noiembrie 2014 - 19:54, said:

Scoaterea din agricol nu costa nimic, se face automat, dar nu mai tin minte cum. E de vreo 3-4 ani. da si tu un goagal. Daca ti se cere asa ceva inseamna ca dorm aia de  la primarie.



Hai, maaa, sa te iertam acuma! La ce varza e acum in capul tau......
Dar ai mare grija. Greseli din astea o sa te coste mult, si timp, si bani, si calitate, si nervi. Ai mare grija. Citteste si noteaza.

Studiu geo cred ca trebuie si la un_arhitect, ca daca tre sa faca peretii mai grosi pierde din spatiu si tre sa regindeasca. Ca sa nu-ti dea nevasta cu usa in cap cind stai pe buda. Sau sa nu dai cu cotul in masina de spalat cind te stergi la...  Posted Image!
Vezi ca era un coleg aici care dupa 2 cazmale a dat de spartura de caramida si alte resturi de santier, si a trebuit sa se duca cu fundatia mult mai jos.

Edited by viotl, 20 November 2014 - 19:27.


#35
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007

View Postviotl, on 20 noiembrie 2014 - 19:26, said:

Pai vezi ma mane, ti-a zis lumea sa citesti pe aici pe sp, da' tu nu si nu.
Macar jurnalul tau.

Ia uite ce zicea un bou mai devreme.




Hai, maaa, sa te iertam acuma! La ce varza e acum in capul tau......
Dar ai mare grija. Greseli din astea o sa te coste mult, si timp, si bani, si calitate, si nervi. Ai mare grija. Citteste si noteaza.

Studiu geo cred ca trebuie si la un_arhitect, ca daca tre sa faca peretii mai grosi pierde din spatiu si tre sa regindeasca. Ca sa nu-ti dea nevasta cu usa in cap cind stai pe buda. Sau sa nu dai cu cotul in masina de spalat cind te stergi la...  :P!
eu batman, batman :D asta e o merit. Da las ca ma supar si dau si eu in stanga si in dreapta...........................cu bere, evident :D

#36
inu1711

inu1711

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,184
  • Înscris: 23.03.2008
Sa stii ca nici mie nu mi-au cerut scoaterea din circuitul agricol. Dar am facut-o eu asa, din prea mult zel, sa nu ma trezesc pe urma ca cei de la primarie isi amintesc si imi spun ca trebuia facuta.  :P
Pe langa studiul geo (mie mi l-a cerut si in CU), inainte de a merge la arhitect sa faci si o ridicare topo. Sa nu ai surpriza pe care am avut-o eu, ca mi-a facut proiect pentru casa pe teren perfect plan, cand, de fapt, am o diferenta de nivel de aproape un metru pe una din diagonalele casei. Si eu am avut ridicare topo inainte dar mai trebuia cineva sa o si citeasca... Posted Image
Nici eu nu cred ca poti face bransament la electrica fara AC. Nu ai si tu vreun vecin pe acolo de la care sa tragi curent pana reusesti sa te bransezi?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate