Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

casuta noastra

- - - - -
  • Please log in to reply
881 replies to this topic

#1
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007
seara buna,

dupa o lunga perioada de asteptare, cautare, planificare, intram si noi in valtoarea numita "constructia unei case". incepand de vineri suntem proprietari cu acte in regula a unei fasii de pamant, fasie de 1304 mp,  undeva prin prahova la aproximativ 20 de km de ploiesti. o zona superba printre dealuri, exact cum ne doream. din nefericire zona respectiva nu este binecuvantata de "utilitati" - ce avem la dispozitie este curent si apa, restul confortului dupa care alearga toata lumea cand cumpara un teren, mai asteapta ca planurile prafuite depuse pe la cj, sa gaseasca finantare - cu alte cuvinte, nu ma gandesc la gaze si canalizare prea curand.

terenul are o deschidere la drum de 24,6 m si este incadrat in intravilan dar agricol (200mp arabil si restul faneata / pasiune) - de aici reiese si prima intrebare - cat de greu si scump o sa fie sa il scot din intravilan agricol si sa il introduc in intravilan construibil sau cum se spune?

de construit vreau sa ma apuc in 2015 de cum se termina cu inghetul si vreau sa folosesc acest timp "abuzand" de cunostintele si bunavointa voastra, in speranta ca ma va ajuta sa demarez proiectul cu dreptul.

initial ne gandeam sa folosim ca si template ptr casa noastra proiectul deja finalizat de catre un coleg de forum, care ne-a placut extrem de mult dar evident ne-am mai gandit si am concluzionat ca o sa facem ceva care sa ne reflecte direct stilul si gusturile. ce va pot spune este ca in linii mari suntem hotarati la o constructie moderna, fara acoperis din acela clasic ci cum sunt cele la blocuri cu membrana bituminoasa, zidarie caramida plina iar ca si suprafata probabil pe la 250mp construiti, desfasurati p+1 (dar etajul nu complet ci doar pe jumatatea parterului) - aici speram sa discutam cu viitorul arhitect si sa vedem ce solutii ne ofera. am identificat nevoia de a avea 1 dormitor matrimonial la parter, dormitor care sa contina baie si dresing, living / dining / kitchen, o baie si o camera tehnica (suficient de mare ca sa poate contine o centrala pe lemne cu toata instalatia necesara, o mica rezerva de lemne, masina de spalat si poate in viitor si o centrala pe gaz), probabil garaj (aici inca ne gandim daca se merita sa investec intr-o camera ptr masina :-) ), un beci si probabil ceva spatii pentru haine, pantofi etc. la etaj ne gandeam la 2 dormitoare dispuse fata in fata despartite de un hol si care sa imparta un dresing si o baie (aici ne gandeam daca am putea proiecta cumva ca cele 2 camere sa comunice intre ele nu doar prin hol, dar si prin dresing / baie).

buget constructie 55000 euro disponibil in totalitate (sper ca in aceasta suma sa pot ridica casa, sa o inchid cu geamuri si usi, sa o izolez - oare sunt prea optimist????) - dupa acest moment probabil o sa iau o pauza ptr a realiza finante noi :-) necesare finisajelor.

personal intrevad 2 probleme: lipsa mea de timp (muncesc 11 - 12 ore pe zi de dimineata pana seara) - cu greu o sa gasesc timpul necesar sa ma ocup sau sa supervizez constructia, si 2 ar fi lipsa de cunostiinte tehnice despre cum / cand / ce presupune un astfel de proiect. ce parere aveti? sunt o tinta sigura ptr constructorii smecheri? ma scarpin fara sa ma manance? eu sper sa nu..... din motivele enuntate deja, cu siguranta ca o sa lucrez cu o firma de constructii ptr siguranta unui contract care sa stipuleze clar faze de executie, garantie and shit, chiar daca asta va insemna mai mult ca sigur un cost mai mare decat daca adopt varianta de dorei, si evident o sa imi asigur serviciile unui diriginte de santier.

banuiesc ca pasii urmatori sunt:

1. sa rezolv situatia trecut din intravilan agricol in intravilan construibil (apreciez daca ma puteti sfatui ce / cum / unde fac acest lucru)
2. studiu geo ptr teren (cat costa si daca aveti ceva cunostiinte prin zona prahova)
3. arhitect / plan / autorizatii (aici un amic imi recomanda un arhitect care se pare ca se ocupa inclusiv de obtinerea autorizatiilor de constructie - se merita sau sa nu ma complic?) tot la plan, ce fel de plan sa fac - cu detalii complete instalatii etc, sau nu se merita?
4. bransament la curent acum sau sa mai stau?

daca mai sunt si alte lucruri de facut acum si care mi-au scapat, va rog sa nu ocoliti acest topic si sa imi impartasiti din ideeile voastre.

p.s: atasez o poza cu terenul si planul terenului.

multumesc.

Attached Files



#2
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014

View PostThe_Mack, on 16 noiembrie 2014 - 17:19, said:

... dormitor care sa contina baie si dresing, living / dining / kitchen, ...

am o simpla si scurta intrebare. e atat de greu sa scrii in limba materna? denumirile exista de ani buni in limba romana, sa stii

#3
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
@inițiator, să aveți succes și atenție la drămuit banii!

@dany, tradu "dining"

#4
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
vine de la dining room, care in traducere la noi este sufragerie

altceva?

#5
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009
Și "living" ce e?

#6
blonduzzik

blonduzzik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 351
  • Înscris: 15.11.2008
Camera de zi. Ce va mai place shaorma! Spuneti-i omului chestii utile, nu tampenii.

#7
Kendo

Kendo

    Aspargus de Pontaforte

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 03.06.2003

View PostDany_Darke, on 16 noiembrie 2014 - 17:26, said:


am o simpla si scurta intrebare. e atat de greu sa scrii in limba materna? denumirile exista de ani buni in limba romana, sa stii

ca si semnatura ta?Posted Image

#8
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
eu am spus ce m-a deranjat.

in rest pot sa-l felicit pt achizitia facuta si pt faptul ca are curaj sa porneasca pe acest drum

View PostKendo, on 16 noiembrie 2014 - 17:54, said:

ca si semnatura ta?Posted Image

facem offtopic deja. asa ca nu ma pun sa-ti explic de la adam si eva cum s-a ajuns la acea semnatura, a fost explicata acum vreo cateva luni.

#9
Kendo

Kendo

    Aspargus de Pontaforte

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 03.06.2003
ok :)
si da, ai dreptate felicitari pentru teren.
in poza a doua arata superbPosted Image

#10
danr

danr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 19.09.2005
pai bine, daca tot nu vrei offtopic incerci sa te abtii si sa lasi initiatorul in pace ?

#11
e_bulu

e_bulu

    parabulum

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,352
  • Înscris: 29.12.2009

View Postblonduzzik, on 16 noiembrie 2014 - 17:47, said:

Camera de zi. Ce va mai place shaorma! Spuneti-i omului chestii utile, nu tampenii.
Și sufrageria e o cameră de zi în care se mănâncă? Sau poate fi folosită și noaptea?

@initiator, incercați să gânditi de pe acum cam ce ați vrea de la casă și teren. Astfel poți s-o optimizezi. După greșeala începătorului, am construit una care are holurile cât mai mici (atenție, nu înguste!), are dormitoarele catre Sud și scările către Nord. Am făcut curtea "din față" cât să pot parca mașinile iar cea din spate cât mai spațioasă dar ferită de ochii trecătorilor.

#12
inu1711

inu1711

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,184
  • Înscris: 23.03.2008
Frumos tare la tine acolo! Sa va bucurati de achizitie si sa ajungeti cat mai curand sa numiti livada aia ACASA. Incearca sa pastrezi cati mai multi pomi din ce ai acolo - cresc tare greu unii noi.
Ar fi bine sa ai un proiect complet cu instalatii, detalii de executie &stuff, mai ales ca spui ca nu ai cunostintele in domeniu necesare.
Nu stiu cum e in Prahova, dar in Valcea a fost destul de simplu de mers dupa avize si alte hartii. Dar daca nu ai timp sa bati pe la usi sau doamna Mack nu vrea/nu are timp sa se implice, accepta propunerea prietenului sa umble altcineva pentru hartiile tale.
In privinta bugetului, da, esti prea optimist. La 135mp construiti, din care aproape jumatate sunt magazia, terasa si copertina auto am cheltuit pana acum aproape 50000 euro si cred ca mai intra inca 6-7000 pana "la cheie".
Eu iti sugerez sa nu incepi constructia in 2015. Mai stai sa mai "realizezi finante noi" si apuca-te atunci cand ai bani suficienti. Sigur, poti sa incepi la primavara, asa cum ti-ai propus, dar iti spun din experienta ca te consumi mult cand ai constructia pornita si vezi cum se goleste sacul si nu poti realiza tot ce ti-ai propus. Daca mai stai un an - doi, amani stresul asta si ai timp suficient sa te documentezi bine de tot, asa incat sa stii exact ce iti trebuie si mai ales ce sa ceri constructorului.

#13
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Casa noastra are 200 mp construiti + 30 mp de terase ,iar acum mi se pare imensa. Cand am vazut fundatia, credeam ca nu e suficient, dar ignoram faptul ca etajul spatiaza de fapt amprenta, lucru care e destul de greu de inchipuit cand vezi numai fundatia fara ziduri. Am gandit casa pentru 4 persoane, plus vizite de curtoazie sau din necesitate ale parintilor nostri. Nu recomand garajul inclus in casa: e o incapere mult prea scumpa pentru o masina, cu diferente de temperatura comparativ cu restul casei, datorita usii de garaj, care nu va etansa perfect; dar unele persoane sunt mulate pe ideea de a cobori/urca in masina direct din casa, pentru a nu se confrunta cu intemperiile de afara.

      Legat de bani, cred ca ei depind mult de conditiile din teren si de specificul fiecarei case. La rosu ne-a costat 35000 euro, in conditiile in care nu avem beci, placa peste etaj , iar invelitoarea e din tabla; insa avem 3 terase spatioase, care au mancat mult beton si fier, doua coloane imense si alte artificii arhitecturale care sigur au mancat ceva banuti in plus.

      

View Postinu1711, on 16 noiembrie 2014 - 18:27, said:

Eu iti sugerez sa nu incepi constructia in 2015. Mai stai sa mai "realizezi finante noi" si apuca-te atunci cand ai bani suficienti. Sigur, poti sa incepi la primavara, asa cum ti-ai propus, dar iti spun din experienta ca te consumi mult cand ai constructia pornita si vezi cum se goleste sacul si nu poti realiza tot ce ti-ai propus. Daca mai stai un an - doi, amani stresul asta si ai timp suficient sa te documentezi bine de tot, asa incat sa stii exact ce iti trebuie si mai ales ce sa ceri constructorului.

     Eu aici nu sunt de acord cu inu1711. Experienta mea de viata m-a invatat ca banii economisiti la banca si-au pierdut puterea de cumparare in timp. In al doilea rand, ai timp sa te gandesti foarte bine asupra fiecarui detaliu si asupra furnizorilor. Cu cat vei avea mai mult timp la dispozitie, cu atat vei negocia cu sange mai rece ofertele de manopera din partea firmelor si nu te vei grabi s-o alegi pe cea scumpa, deoarece ea iti "garanteaza"  (dar numai verbal) finalizarea lucrarilor cand tu vei vrea sa te muti . Intotdeauna trebuie sa iei in considerare ca exista timpi morti de constructie la fiecare casa (de exemplu, dupa turnarea placilor), orice firma de constructii, pentru a-si optimiza timpii, va avea cel putin doua case simultan in constructie. Vreau sa spun ca vei fi obligat sa astepti oricum. Iar cand nu esti grabit, lucrurile acestea nu vor genera presiuni psihologice si psihice asupra voastra si nici nu va veti simti marginalizati de catre firmele de constructie. Nu in ultimul rand, vei avea timp sa faceti curat pe santier (asta numai daca vreti). Noi ne-am implicat in curatenie inca din prima zi, observand cu dezolare ca nu poti educa o echipa de muncitori sa nu distruga tot spatiul oferit cu materialele de constructii: cuie, cuisoare, cuite, sarma de legat, resturi de lemn, rumegus si alte cele. Am strans zilnic absolut tot, asta insemnand ca puteam oricand sa mergem desculti , fara sa ne facem probleme ca vom pati ceva. Unul din vecinii nostri si-a inaltat casa in doua luni la rosu; vreau sa spun ca ma ingrozesc cand ma uit la el in curte si ma felicit pentru eforturile de a mentine curatenia zilnica pe santier. A meritat. Vei avea timp sa rumegi fiecare problema care apare, pentru ca , oricat de buna e firma sau echipa pe care o vei alege, ceva ceva tot se va intampla; iar daca nu, atunci vei fi unul dintre putinii de pe acest forum care n-a avut parte de probleme in inaltarea casutei la rosu sau la cheie. Negocierea s-o faci pe etape de constructii: fundatie/parter/etaj/acoperis si/sau invelitoare/instalatii electrice/ termice/ apa canal, tencuit/ sapa etc. Plata se va face la finalul fiecarei etape, dupa ce te-ai incredintat ca a fost facuta exact asa cum trebuia. Sau pe capitole bine stabilite din cadrul fiecarei etape. Noi n-am dat avans niciodata, dar altii n-au putut negocia altfel.

         Salveaza-ti pomii, aici sunt de acord cu inu. Daca poti proteja o parte din gradina, asa incat sa nu fie plina de resturile de pe santier, e cazul s-o izolezi prin ceva pari, sarma, nu stiu ce altceva. Va fi o placere sa observi ca ati reusit sa pastrati un colt de rai unde puteti sa va retrageti pentru a observa si analiza casa, probleme ce apar si rezolvarile acestora.

         Daca tot ai inceput un jurnal, foloseste-l la maxim, scrie orice problema la care crezi ca poti primi raspuns de la altii care au trecut sau trec prin aceeasi experienta. Inclusiv incepand cu faza de proiectare. Dar sa nu uiti sa si citesti jurnalele caselor finalizate , din care poti invata o gramada de lucruri si care iti vor oferi raspuns la 60% din intrebarile care ti-s pe limba. Asta pentru ca nu te poti baza exclusiv pe cei care iti urmaresc jurnalul; s-ar putea ca sa nu fie prezenti atunci cand ai nevoie de sfatul lor. Pentru ca si ei au problemele si viata lor. Incepe-ti studiile in fisiere word pe capitole, ca oricand sa le poti regasi la nevoie. Totodata pe acest forum gasesti subiecte exclusiv pe capitole de lucrari: electrice, termice samd. Sa nu uiti sa-ti deschizi si un fisier excel in care sa-ti notezi absolut orice cheltuiala, asta daca vrei acuratete in ceea ce priveste fondurile pe care le-ai utilizat.

#14
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013
Ai tu inima sa tai copacii aia....
Eu zic sa-l intrebi pe manuko, ca cica mai bine isi lua o rulota

Scoaterea din agricol nu costa nimic, se face automat, dar nu mai tin minte cum. E de vreo 3-4 ani. da si tu un goagal. Daca ti se cere asa ceva inseamna ca dorm aia de  la primarie. Daca localitatea are primarie si e de sine statatoare hirtiile se obtin mult mai usor. Daca nu ai timp sa supraveghezi trebuie sa iti gasesti un diriginte bun. Dupa cum vorbesti pari slab documentat. Eu sugerez sa citesti macar 3-4 jurnale de la succes sau chiar finalizate, macar pina la rosu. Sa ai caietul de notite linga tine si pui acolo tot ce nu intelegi din jurnale, te vei lovi cu siguranta. E bine totusi sa citesti pina la capat, pentru ca multe chestiuni din rosu au implicatii majore la finisaje (inaltimea buiandrugilor in functie de sapa, de furnizorul de usi, IPAT sau nu)
casa fara sarpanta la tara? Hmmm... nu prea cred ca merge.

Hai bine ai venit si bafta.

Inu. lasa-l frate sa inceapa in 2015, si intre timp mai produce. Numa' bine se aseaza casa si se usuca peretii.

=======================

haha lenny, am facut la aceeasi scoala?

Edited by viotl, 16 November 2014 - 19:56.


#15
inu1711

inu1711

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,184
  • Înscris: 23.03.2008
Stati, fratilor, ca n-am zis sa stranga banii si pe urma sa construiasca si sa se mute in 2 luni! Eu sunt ultimul om de pe aria asta care sa spuna asa ceva: tocmai am inchis astazi al treilea an de santier si mai am destul pana sa termin (bine, sper sa inchei la anul Posted Image ) Ideea mea era ca te simti mult mai confortabil sa construiesti atata timp cat stii ca ai bani si poti face urmatorul pas fara sa te gandesti daca iti ajung banii sau nu. In plus, dupa ce ai construit "la cheie" mai vrei sa pui si cate ceva prin casa. Nu mai vorbesc de gradina, curte, alei... Eu nu concep sa ma mut intr-o casa cu noroiul pana la usa. La ce bun sa inceapa in 2015 si sa se mute in 2017 cand mai poate amana cu un an, timp suficient sa se documenteze cum trebuie? Cat despre cum sa pastreze valoarea banilor astia inca un an, cred ca se gasesc solutii.Posted Image

Edited by inu1711, 16 November 2014 - 20:29.


#16
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007
va multumesc ca sunteti interesati de acest topic. nu luati prea la suflet greselile si o sa incerc sa scriu cat mai romaneste acolo unde se poate, ca sa nu supar pe nimeni si ca sa reveniti pe acest topic Posted Image

da este foarte frumos terenul - in fapt frumusetea este data chiar de acea livada - chiar discutam cu socrul meu si ii spuneam ca daca as putea, casa ar fi construita printre acei copaci, doar sa nu fiu nevoit sa ii tai.

incerc sa "atac" punctual o parte din raspunsurile / intrebarile voastre, astfel:
  • buget, sincer ma gandeam ca 55000 euro este un buget suficient ptr a finaliza o casa la un stadiu mai mare putin de rosu (adica geamuri, usi exterioare unde este cazul, acoperisul care spuneam ca nu este clasic ci mai mult ca sigur o sa mergem pe varianta cu membrana bituminoasa si sper eu si finisata exterior, cam atat - faptul ca exista pareri care ma contrazic imi provoaca ceva palpitatii - sper doar ca arhitectul sa fie si el unul care sa ne tempereze sau macar sa ne sfatuiasca, si nu doar unul care sa faca un plan si sa nu dea 2 lei dupa.....
  • evident ca in momentul cand finalizez planul o sa "alerg" ofertele - va castiga oferta cea mai completa. oferta care sa vina cu faze / etape clare de executie (cuprinse si agreate prin contract), garantie, termene clare de plata (din perspectiva mea imi doresc o firma care sa accepte plata la finalizarea diferitelor faze de executie dar cum situatia actuala este grea, personal ma multumesc si cu o firma care ar accepta sa imparta executia casei macar in 3 faze ca si costuri - visez?).
  • spunea un coleg mai sus ca poate ar fi bine sa las sa treaca si anul 2015 - nu pot sa fac asta - in fapt, pot dar nu vreau - am tot amanat acest moment incat am ajuns la concluzia ca daca nu ma apuc acum, nu cred sincer ca o mai fac.
  • doamna Mack? hmm slabe sanse sa ma pot baza pe ea, cel putin o perioada - are alte lucruri de facut Posted Image  maine extindem flapsurile pe barzodromul din ploiesti - aterizeaza barza cu un nou membru in familie - deja 4 persoane intr-un apartament din vremuri apuse, fie el chiar si cu 3 camere si amenajat credem noi ok, devine meschin.
  • avem unde sa stam - apartamentul in oras nu o sa il vindem, nu ne zorim prea tare - daca reusesc sa ridic casa intr-un termen rezonabil de juma de an, sunt aproape sigur ca in maxim un an, un an si jumatate reusesc sa finalizez, dar in cazul in care nu reusesc nu este o tragedie - din casa actuala nu ma da nimeni afara. nu iau in calcul credit - am deja credit la actualul apartament si am jurat ca este ceva ce nu imi mai doresc prea curand.
@viotl, de ce nu ar fi posibil casa fara sarpanta la tara? si da, ai dreptate nu sunt slab pregatit, sunt foarte slab pregatit in domeniu. am citit / urmarit ceva jurnale pana acum, dar am observat ca multe lucruri pot fi uitate usor, asta daca nu le ai proaspete in minte. de ceva vreme structurez / selectez informatii de pe mai multe jurnale, dar ideeile sunt amestecate fara o logica anume, lucruri care daca nu le folosesti / daca nu le cunosti exact la momentul potrivit nu prea te mai pot ajuta.

@inu1711, tu ai dreptate dar si invers ma gandesc ca daca incep ma si mobilizez altfel - si acum daca reusesc sa termin si sa ma mut intr-un interval de 2 an,i este foarte bine tinand cont de vremurile pe care le traim. cred ca sunt putini cei care din surse proprii reusesc sa sustina ritmul cheltuielilor generate de a termina o casa complet sa zicem intr-un an, iar eu unul nu mai vreau credit.

Edited by The_Mack, 16 November 2014 - 20:42.


#17
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Eu totusi cred ca in 55000 euro se poate incadra cu ceea ce ti-ai propus: adica la rosu, geamuri si usi si termosistem. Cu grija mare fata de sumele cheltuite, cred ca suma aceasta e ok.

     ... cu mentiunea ca , inainte de a izola, e mai bine totusi sa tencuiesti si sa torni sapele. Chiar si inainte de a pune geamurile....

Nu stiu cum ti-ai imaginat acoperisul casei tale, dar e chestie de gust, totusi. Important e ca el sa se armonizeze cu arhitectura casei. Sincera sa fiu, trebuie sa fie "tare" arhitectura casei tale, asa incat sa se armonizeze cu mediul/ locul in care o construiti. Vreau sa spun ca locul e frumos, dar banuiesc ca in jur sunt case cu aspect traditional. Daca a ta casa va arata ca un bloc.... De fapt, daca vei avea un arhitect, iti va deschide el (speram) ochisorii si orizonturile.

Edited by lenny13, 16 November 2014 - 21:00.


#18
The_Mack

The_Mack

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 916
  • Înscris: 16.02.2007

View Postlenny13, on 16 noiembrie 2014 - 20:35, said:

De fapt, daca vei avea un arhitect, iti va deschide el (speram) ochisorii si orizonturile.

asta vreau si eu - noi avem idei, acum nu sunt neaparat cele mai bune si din acest motiv platesc niste bani catre un arhitect - vreau sa fiu indrumat corect Posted Image

mizez pe faptul ca (,) terenul are destul de mult spatiu si astfel sper eu ca "ruperea" vizuala fata de arhitectura caselor de langa mine sa nu fie atat de mare, iar acum daca stau stramb si gandesc prost (evident putin fortat chiar), daca aia de langa mine au case de chirpici si sau cu turnulete, doar nu o sa fac si eu la fel doar ca sa pastrez "poza" locului

Edited by The_Mack, 16 November 2014 - 21:14.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate