Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Sfaturi curatare incalzire pardos...

CI AM/FM Sanyo LA1201 ramas fara FM

Montare sau nu vana cu 3 cai!?
 Sugestie salariu arhitect

Aftershave care trebuie diluat ca...

Noul Chromecast cu Google TV (HD)

Armageddon Time (2022)
 The Good Nurse (2022)

A intrat conducerea bisericii ...

Importanta geneticului in societate

Fond Funciar
 Passat b 6 1.9 tdi BXE problema ...

Verificare instalatie gaz

Am o problema la Golf 4 1.9 TDI

Recomandare clinica implant All o...
 

GRUB nu detecteaza Arch

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
LittleWho

LittleWho

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 30.11.2013
Am boot-at un ISO cu Arch direct de pe HDD si l-am instalat pe partitia /dev/sda1 (ISO-ul era pe /dev/sda7).
Dupa instalare, am primit de la GRUB eroarea: "out of range". Asta mi se intampla frecvent cand reinstalez  OS-ul si GRUB-ul. Am folosit un USB cu Ubuntu ca sa repar GRUB, pentru ca nu aveam cu Arch. Totul a fost OK, numai ca nu mi-a detectat Archul.

Am verificat din Ubuntu partitia unde am instalat si fisierele sunt acolo. De ce nu e Arch detectat de GRUB? Cum pot sa repar asta? Trebuie sa scriu manual menu entry pentru Arch?

Multumesc.

#2
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Daca inteleg bine ai si Ubuntu instalat, nu? Instaleaza in Ubuntu os-prober si actualizeaza Grub cu sudo update-grub.
Si adaugarea manuala e ok, daca stii cum, dar os-prober va cauta toate sistemele.

LE: dar in Arch ai instalat Grub? Si-n Arch e valabila chestia cu os-prober, doar actualizarea intrarilor din meniu se face cu grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg.
Ar trebui sa faci ceva cu eroarea aia Grub, cauta pe net dupa eroare. http://www.google.ro...b2 out of range

Edited by shogun1, 07 November 2014 - 20:37.
Completari


#3
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
Care a fost instalat ultimul?

Edited by xxvirusxx, 07 November 2014 - 20:23.


#4
LittleWho

LittleWho

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 288
  • Înscris: 30.11.2013
Arch a fost ultimul instalat. Si da am instalat GRUB din Arch si dupa mi-a dat out of range. In Ubuntu rezolvam de obicei asta prin modificarea /etc/default/grub:
scoteam commul din linia asta: "#GRUB_GFXMODE=640x480".

Meris, Shogun, a mers cu os-prober.
Totusi am si win instalat iar pe asta nici cu os-prober nu e detectat. Deschid alt topic pe aria Windows?

Edited by LittleWho, 07 November 2014 - 20:44.


#5
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,317
  • Înscris: 11.11.2005
Ia vezi

sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg

#6
shogun1

shogun1

    Cranky old n00b ☯

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,541
  • Înscris: 31.01.2009
Nu, Grub este specific Linux, aici e locul unde sa intrebi. Ciudat ca nu vede windows, ar trebui sa-l detecteze. Daca os-prober nu te ajuta ai putea adauga manual intrare pentru windows in /etc/grub.d/40_custom, iata exemple (tu te orientezi dupa situatia ta concreta): https://wiki.archlin...ub#Dual-booting

LE: dupa fiecare modificare, instalare os-prober, editare manuala, diverse setari trebuie sa generezi iar lista de intrari cu grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg (in Arch) sau update-grub (in Ubuntu).

Edited by shogun1, 07 November 2014 - 21:52.
Completari


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate