![]() |
Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
GRUB nu detecteaza Arch
Last Updated: Nov 07 2014 21:36, Started by
LittleWho
, Nov 07 2014 19:42
·
0

Posted 07 November 2014 - 19:42

Am boot-at un ISO cu Arch direct de pe HDD si l-am instalat pe partitia /dev/sda1 (ISO-ul era pe /dev/sda7).
Dupa instalare, am primit de la GRUB eroarea: "out of range". Asta mi se intampla frecvent cand reinstalez OS-ul si GRUB-ul. Am folosit un USB cu Ubuntu ca sa repar GRUB, pentru ca nu aveam cu Arch. Totul a fost OK, numai ca nu mi-a detectat Archul. Am verificat din Ubuntu partitia unde am instalat si fisierele sunt acolo. De ce nu e Arch detectat de GRUB? Cum pot sa repar asta? Trebuie sa scriu manual menu entry pentru Arch? Multumesc. |
Posted 07 November 2014 - 20:21

Daca inteleg bine ai si Ubuntu instalat, nu? Instaleaza in Ubuntu os-prober si actualizeaza Grub cu sudo update-grub.
Si adaugarea manuala e ok, daca stii cum, dar os-prober va cauta toate sistemele. LE: dar in Arch ai instalat Grub? Si-n Arch e valabila chestia cu os-prober, doar actualizarea intrarilor din meniu se face cu grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg. Ar trebui sa faci ceva cu eroarea aia Grub, cauta pe net dupa eroare. http://www.google.ro...b2 out of range
Edited by shogun1, 07 November 2014 - 20:37.
|
Posted 07 November 2014 - 20:22

Care a fost instalat ultimul?
Edited by xxvirusxx, 07 November 2014 - 20:23. |
Posted 07 November 2014 - 20:40

Arch a fost ultimul instalat. Si da am instalat GRUB din Arch si dupa mi-a dat out of range. In Ubuntu rezolvam de obicei asta prin modificarea /etc/default/grub:
scoteam commul din linia asta: "#GRUB_GFXMODE=640x480". Meris, Shogun, a mers cu os-prober. Totusi am si win instalat iar pe asta nici cu os-prober nu e detectat. Deschid alt topic pe aria Windows? Edited by LittleWho, 07 November 2014 - 20:44. |
Posted 07 November 2014 - 21:36

Nu, Grub este specific Linux, aici e locul unde sa intrebi. Ciudat ca nu vede windows, ar trebui sa-l detecteze. Daca os-prober nu te ajuta ai putea adauga manual intrare pentru windows in /etc/grub.d/40_custom, iata exemple (tu te orientezi dupa situatia ta concreta): https://wiki.archlin...ub#Dual-booting
LE: dupa fiecare modificare, instalare os-prober, editare manuala, diverse setari trebuie sa generezi iar lista de intrari cu grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg (in Arch) sau update-grub (in Ubuntu).
Edited by shogun1, 07 November 2014 - 21:52.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users