![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
GRUB nu detecteaza Arch
Last Updated: Nov 07 2014 21:36, Started by
LittleWho
, Nov 07 2014 19:42
·
0

Posted 07 November 2014 - 19:42

Am boot-at un ISO cu Arch direct de pe HDD si l-am instalat pe partitia /dev/sda1 (ISO-ul era pe /dev/sda7).
Dupa instalare, am primit de la GRUB eroarea: "out of range". Asta mi se intampla frecvent cand reinstalez OS-ul si GRUB-ul. Am folosit un USB cu Ubuntu ca sa repar GRUB, pentru ca nu aveam cu Arch. Totul a fost OK, numai ca nu mi-a detectat Archul. Am verificat din Ubuntu partitia unde am instalat si fisierele sunt acolo. De ce nu e Arch detectat de GRUB? Cum pot sa repar asta? Trebuie sa scriu manual menu entry pentru Arch? Multumesc. |
Posted 07 November 2014 - 20:21

Daca inteleg bine ai si Ubuntu instalat, nu? Instaleaza in Ubuntu os-prober si actualizeaza Grub cu sudo update-grub.
Si adaugarea manuala e ok, daca stii cum, dar os-prober va cauta toate sistemele. LE: dar in Arch ai instalat Grub? Si-n Arch e valabila chestia cu os-prober, doar actualizarea intrarilor din meniu se face cu grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg. Ar trebui sa faci ceva cu eroarea aia Grub, cauta pe net dupa eroare. http://www.google.ro...b2 out of range
Edited by shogun1, 07 November 2014 - 20:37.
|
Posted 07 November 2014 - 20:22

Care a fost instalat ultimul?
Edited by xxvirusxx, 07 November 2014 - 20:23. |
Posted 07 November 2014 - 20:40

Arch a fost ultimul instalat. Si da am instalat GRUB din Arch si dupa mi-a dat out of range. In Ubuntu rezolvam de obicei asta prin modificarea /etc/default/grub:
scoteam commul din linia asta: "#GRUB_GFXMODE=640x480". Meris, Shogun, a mers cu os-prober. Totusi am si win instalat iar pe asta nici cu os-prober nu e detectat. Deschid alt topic pe aria Windows? Edited by LittleWho, 07 November 2014 - 20:44. |
Posted 07 November 2014 - 21:36

Nu, Grub este specific Linux, aici e locul unde sa intrebi. Ciudat ca nu vede windows, ar trebui sa-l detecteze. Daca os-prober nu te ajuta ai putea adauga manual intrare pentru windows in /etc/grub.d/40_custom, iata exemple (tu te orientezi dupa situatia ta concreta): https://wiki.archlin...ub#Dual-booting
LE: dupa fiecare modificare, instalare os-prober, editare manuala, diverse setari trebuie sa generezi iar lista de intrari cu grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg (in Arch) sau update-grub (in Ubuntu).
Edited by shogun1, 07 November 2014 - 21:52.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users