Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

HDD Extern Seagate

Range extender

Problema automatizare
 Business Developer Manager

Sistem fotovoltaic 5kw off grid

Repunere minge in teren

Telefon de pe Amazon sau site rom...
 Digitalizare in domeniul Horeca

Asigurare la B7 cat mai ajunge?

cumparare masina inmatriculata in...

Certificat fiscal auto
 [CUM] Cum ati fi reactionat in ac...

Credex și altex fara dobanda

schimbare nume familie copil

Problema mașina de spalat ve...
 

Meniuri Visual Basic 6

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
harison_33

harison_33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 19.02.2010
Buna ziua,
In VB 6 am scris o aplicatie dintr-un manual. Aplicatia_EDITOR se numeste. Textul sursa imi da foarte multe erori la scriere si nu stiu cum sa le depasesc. Va atasez intregul cod.
Poate sa-mi explice cineva de ce am toate aceste erori si cum pot fi rezolvate? Am si o poza atasata asa cum se vede in program.

Begin Form frmEditor
Caption = "Editor de texte - varianta 1"
Begin TextBox txtEditor
MultiLine = -1 'True
ScrollBars = 3 'Both
End
Begin Menu mnuFonnturi
Caption = "&Fonturi"
Begin Menu mnuFont
Caption = "&Aspect"
Bagin Menu mnuBold
Caption = "&Bold"
Shortcut = ^B
End
Begin Menu mnuItalic
Caption = "&Italic"
Shortcut = ^I
End
Begin Menu mnuSubliniat
Caption = "&Subliniat"
Shortcut = ^U
End
Begin Menu mnuTaiat
Caption = "&Taiat"
Shortcut = ^T
End
End
Begin Menu mnuSep0
Caption = "-"
End
Begin Menu mnuDimensiune
Caption = "&Dimensiune"
Begin Menu mnuDimElem
Caption = "10"
index = 0
End
Begin Menu mnuDimElem
Caption = "12"
index = 1
End
Begin Menu mnuDimElem
Caption = "15"
index = 2
End
Begin Menu mnuDimElem
Caption = "20"
index = 3
End
End
Begin Menu mnuSep1
Caption = "-"
End
Begin Menu mnuSterge
Caption = "&Sterge ecranul"
End
End
Begin Menu mnuEditare
Caption = "&Editare"
Begin Menu mnuDecupare
Caption = "&Decupare"
Shortcut = ^X
End
Begin Menu mnuCopiere
Caption = "&Copiere"
Shortcut = ^C
End
Begin Menu mnuLipire
Caption = "&Lipire"
Shortcut = ^V
End
End
Begin Menu mnuDespre
Caption = "&Despre..."
End
Begin Menu mnuTerminare
Caption = "&Terminare"
End
Begin Menu mnuSistem
Caption = "Sistem"
Visible = 0 'False
Begin Menu mnuMinimizare
Caption = "Mi&nimizare"
End
Begin Menu mnuMaximizare
Caption = "Ma&ximizare"
End
Begin Menu mnuNormalizare
Caption = "Nor&malizare"
End
Begin Menu mnuSep2
Caption = "-"
End
Begin Menu mnuInchidere
Caption = "In&chidere"
End
End
End
Option Explicit
Dim strClipboard As String 'sir de caractere pe post de clipboard
Sub Form_Load()
'setare optiuni fonturi
mnuBold.Checked = txtEditor.FontBold
mnuItalic.Checked = txtEditor.FontItalic
mnuSubliniat.Checked = txtEditor.FontUnderline
mnuTaiat.Checked = txtEditor.FontStrikethru
'setare dimensiune fonturi
txtEditor.FontSize = Val(mnuDimElem(0).Caption)
mnuDimElem(0).Checked = True
'pune pe lungime zero strClipboard
strClipboard = ""
End Sub
Sub Form_Resize()
'seteaza elementele meniului contextual in functie de starea
'ferestrei
Select Case WindowState
Case 0 'normal
mnuNormalizare.Enabled = False
mnuMinimizare.Enabled = True
mnuMaximizare.Enabled = True
Case 1 'minimized
mnuNormalizare.Enabled = True
mnuMinimizare.Enabled = False
mnuMaximizare.Enabled = True
Case 2 'maximized
mnuNormalizare.Enabled = True
mnuMinimizare.Enabled = True
mnuMaximizare.Enabled = False
End Select
'resetare dimensiuni txtEditor la dimensiunea zonei client a formei
txtEditor.Width = ScaleWidth
txtEditor.Height = ScaleHeight
txtEditor.SetFocus
End Sub
Sub mnuBold_Click()
mnuBold.Checked = Not mnuBold.Checked 'comutare
txtEditor.FontBold = mnuBold.Checked
End Sub
Sub mnuCopiere_Click()
strClipboard = txtEditor.SelText
txtEditor.SelLength = 0 'Sterge marcarea textului selectat
End Sub
Sub mnuDecupare_Click()
strClipboard = txtEditor.SelText
txtEditor.SelText = "" 'Sterge textul selectat
End Sub
Sub mnuDespre_Click()
frmDespre.Show 1 'afisarea caseta dialog modala frmDespre
End Sub
Sub mnuDimElem_Click(index As Integer)
Dim i As Integer
For i = 0 To 3 'marcare element selectat
If i = index Then 'comportament de Option Button
mnuDimElem(i).Checked = True
Else
mnuDimElem(i).Checked = False
End If
Next i
txtEditor.FontSize = Val(mnuDimElem(index).Caption)
End Sub
Sub mnuEditor_Click()
'Dezactiveaza Decupare si Editare daca nu este text selectat
mnuDecupare.Enabled = (txtEditor.SelLength > 0)
mnuCopiere.Enabled = (txtEditor.SelLength > 0)
'Dezactiveaza Lipire daca stringul strClipboard este vid
mnuLipire.Enabled = (Len(strClipboard) > 0)
End Sub
Sub mnuInchidere_Click()
End
End Sub
Sub mnuItalic_Click()
mnuItalic.Checked = Not mnuItalic.Checked 'comutare
txtEditor.FontItalic = mnuItalic.Checked
End Sub
Sub mnuLipire_Click()
'pune textul selectat pe pozitia cursorului
txtEditor.SelText = strClipboard
End Sub
Sub mnuMaximizare_Click()
Me.WindowState = 2 'maximized
End Sub
Sub mnuMinimizare_Click()
Me.WindowState = 1 'minimized
End Sub
Sub mnuNormalizare_Click()
Me.WindowState = 0 'normal
End Sub
Sub mnuSterge_Click()
txtEditor.Text = "" 'sterge textul introdus
End Sub
Sub mnuSubliniat_Click()
mnuSubliniat.Checked = Not mnuSubliniat.Checked 'comutare
txtEditor.FontUnderline = mnuSubliniat.Checked
End Sub
Sub mnuTaiat_Click()
mnuTaiat.Checked = Not mnuTaiat.Checked 'comutare
txtEditor.FontStrikethru = mnuTaiat.Checked
End Sub
Sub mnuTerminare_Click()
End
End Sub
Sub txtEditor_MouseUp(Button As Integer, Shift As Integer, X As Single, Y As Single)
If Button = 2 Then 'numai butonul dreapta
frmEditor.PopupMenu mnuSistem, 0, X, Y 'afisare meniu contextual
Else
End If
End Sub

Attached Files



#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,245
  • Înscris: 24.02.2007
Codul nu se copiaza asa din carti.
Prima parte nu-i cod ce sa-l pui acolo, ci e descrierea form-ului.
Deschide fisierul .frm cu Notepad si baga acolo ce ai pus acum in VB. Apoi redeschizi proiectul in VB.

#3
bgMiKe

bgMiKe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 28.01.2006
Bun. In afara de erorile de la compilare cauzate, in principiu, de copy-paste aiurea, care e scopul?
Ce vrei sa faci? Care e scopul exercitiului?

#4
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
VB6 in era .NET? De ce, esti vreun sadic care face aplicatii "hardcore"? Daca da, atunci treci la C++.

In alta ordine de idei, ia si citeste naibii manualul respectiv, nu sari direct la cod. Mai mult, nu mai da Copy&Paste pe aici degeaba. Nu ajuta si nu te ajuta.

#5
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 10.08.2005

Quote

For i = 0 To 3 'marcare element selectat
If i = index Then 'comportament de Option Button
mnuDimElem(i).Checked = True
Else
mnuDimElem(i).Checked = False
End If
Cine 3.14zda ma-sii va invata chestia asta?
de ce nu faci un option button direct?
sau la ce ajuta daca este sau nu checked, de vreme ce valoarea pentru marimea textului ar trebui sa fie o variabila

Edited by MarianG, 04 November 2014 - 15:45.


#6
harison_33

harison_33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 19.02.2010

View Postdani.user, on 04 noiembrie 2014 - 01:05, said:

Codul nu se copiaza asa din carti.
Prima parte nu-i cod ce sa-l pui acolo, ci e descrierea form-ului.
Deschide fisierul .frm cu Notepad si baga acolo ce ai pus acum in VB. Apoi redeschizi proiectul in VB.
Buna, ce mai faci? :) Codul nu este copiat este scris linie cu linie. Putem vorbi pe mess sa-ti spun despre ce este vorba?

#7
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 10.08.2005
daca tot esti pe forum, pastram totul la vedere
pentru inceput
LBound(Array) To UBound(Array)

For i = 0 To 3 'marcare element selectat
If i = index Then 'comportament de Option Button
mnuDimElem(i).Checked = True
Else
mnuDimElem(i).Checked = False
End If
devine

REM comportament de Option Button
For i = mnuDimElem().LBound to mnuDimElem().Ubound
mnuDimElem(i).Checked = False
Next i
mnuDimElem(index).Checked = True

Edited by MarianG, 04 November 2014 - 20:45.


#8
harison_33

harison_33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 19.02.2010

View PostMarianG, on 04 noiembrie 2014 - 20:41, said:

daca tot esti pe forum, pastram totul la vedere
pentru inceput
LBound(Array) To UBound(Array)

For i = 0 To 3 'marcare element selectat
If i = index Then 'comportament de Option Button
mnuDimElem(i).Checked = True
Else
mnuDimElem(i).Checked = False
End If
devine

REM comportament de Option Button
For i = mnuDimElem().LBound to mnuDimElem().Ubound
mnuDimElem(i).Checked = False
Next i
mnuDimElem(index).Checked = True
Eu sunt incepator in VB. Acesta este un exemplu dintr-o carte "Dezvoltarea rapida a aplicatiilor cu Visual Basic de Bazil Parv". Nu incerc sa modific textul sursa. La capitolul Meniuri autorul propune un exmplu cu un Form. In sot VB6 am dat AddForm si in ViewCode am scris textul indicat. Nu am modelat Forma. Dar m-am asteptat ca acest text sursa s-o modeleze singur la rulare. Insa pe toata zona Begin ... End codul are linii rosii. Cineva a raspun ca aceasta zona nu este un cod ci o descriere. Acum eu am nevoi sa inteleg ce trebuie sa fac: sa creez Forma in sensul de a o modela singur si apoi sa pun codul care incepe de la Option Explicit? Si as mai fi dorit  sa-mi explice nitel cum citeste el fiecare linie din zona Begin End. :)

#9
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 10.08.2005
pai este o descriere pentru pentru a salva forma in faza de proiect,
cine este acest el care citeste?

#10
harison_33

harison_33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 19.02.2010

View PostMarianG, on 04 noiembrie 2014 - 20:59, said:

pai este o descriere pentru pentru a salva forma in faza de proiect,
cine este acest el care citeste?
Pai primul raspuns dat de "dani.user" a fost cel mai apropiat de ceea ce doream. Au fost si alte raspunsuri foarte tehnice si sunt dornic sa le incerc, sa le invat.

#11
harison_33

harison_33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 19.02.2010

View PostMarianG, on 04 noiembrie 2014 - 20:59, said:

pai este o descriere pentru pentru a salva forma in faza de proiect,
cine este acest el care citeste?
MarianGe. posteaza si tu, te rog, adresa ta de yahoomess la profil poate te mai intreb cate ceva. Nu vor fi intrebari care sa te puna in difcultate si sa lucrezi, ci doar vor fi niste intrebari ce tin mai mult de zona asata de lamurire notiuni de VB :)

#12
MarianG

MarianG

    be that as it may

  • Grup: Moderators
  • Posts: 28,210
  • Înscris: 10.08.2005
uite o chestie, daca intrebi public exista un numar extrem de mare de oameni care sa-ti vada intrebarea
daca ma intrebi direct pe mine, risti sa trec cu vederea intrebarea din motive diverse

am avut adresa de Y!M la profil ani de zile, si constant apreau 'kinderi' care adresau intrebari referitoare la probleme rezolvate de mult.

Ai o nelamurire? intreaba in public! Ca de aia e gratuit atat pentru membri cat si pentru vizitatori.

#13
harison_33

harison_33

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 19.02.2010

View Postdani.user, on 04 noiembrie 2014 - 01:05, said:

Codul nu se copiaza asa din carti.
Prima parte nu-i cod ce sa-l pui acolo, ci e descrierea form-ului.
Deschide fisierul .frm cu Notepad si baga acolo ce ai pus acum in VB. Apoi redeschizi proiectul in VB.
"Cand tragi ceva cu mouse-l pe forum, VB-ul scrie Begin ... End...
Astea insa nu ti le arata, ci sunt salvate in .frm la inceput.
Deschizi .frm-ul cu Notepad is scrii acolo Begin...End... pentru interfata, nu in VB. In VB doar tragi cu mouse-u."

A mers. Oau ... abia acum am reusit sa te inteleg. Multumec frumos.
Sunt incantat. :* :* :*

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate