Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri magazin online quickmobile?

Unde gasesc banane albastre?

Despre compania de aministrare Sq...

Durere taietura deget dupa 2 luni
 Dalți gravare lemn

Didgeridoo

Motorola Edge 50 Ultra

Gaura perete apartament cu evitar...
 Orientare antena prime focus

Problema conectare mail yahoo

comisioane asociatie proprietari

Primul sistem de televiziune cu p...
 Internetul este neutilizabil fara...

Eroare cloud burn icopy face id

DermaRoller ce este ?

Articole limba Germana
 

Muntii Dolomiti

- - - - -
  • Please log in to reply
317 replies to this topic

#55
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 14.04.2008
buna!
alegerea privind variantele de transport o faceti doar voi, in functie de preturile la avion si inchiriat versus cheltuielile de drum. mai poate fi luat in calcul, daca e cazul, si timpul de tranzit. eu insa as porni din start pe ideea masinii personale. iar in hu ar fi de gasit cele mai ieftine cazari intermediare.
1. evident ca exista locatii mai bune insa niciuna nu e perfecta. ideal ar fi sa va mutati periodic, in functie de obiective. altfel, conteaza f mult ce vreti sa vizitati. cortina pare a avea o pozitie centrala (preturi mari sigur are!Posted Image ) insa nu-i chiar asa!   apoi, in august apartamentele se inchiriaza in special pe minim o saptamana,unele rezidente chiar de sambata pana sambata. e destule de dificil sa gasesti o cazare ieftina si buna, mai ales in 4 si sa mai vrei si anulare gratuita.  insa nu imposibil!
2. variante de drumetii sunt enorm de multe si le poti gasi cu usurinta pe net.  cam fiecare vale are pagina sa de promovare unde gasesti trasee (ex. http://www.altabadia...-dolomites.html )
3. sunt f multe (a se citi mai toate), insa cred ca cele ''mai'' sunt marmolada si tofana.
4.nu, trebuie parcurs un traseu destul de solicitant pt a ajunge in piz boe
5. mie mi-ar fi f greu sa fac un top. in primul rand pt ca am vazut f putin, apoi pt ca mi-ar fi f greu sa fac un clasament. crede-ma, orice alegeri vei face nu vei avea dezamagiri!
6. exista card  http://www.dolomitis... variantele si vezi ce te avantajeaza!

nu stiu de ce nu se deschide corect!  http://www.dolomitis....com/en/tickets

Edited by dariuscha, 20 February 2016 - 18:24.


#56
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postnickro, on 20 februarie 2016 - 15:19, said:

...
1. Ce localitate ar fi mai convenabila, raportat la pozitie centrala in Dolomiti-pret. Nu tinem sa fim chiar  in centru, la Cortina de ex, unde am vazut preturi foarte mari. Precizez ca vrem un apartament sau camera, nu la cort, in camping.
2. Ce drumetii de pana in 10 km de recomandati, fara via ferrata sau alte eforturi prea mari?
3. Care sunt piscurile ce pot fi atinse cel mai comod, cu telecabinele, de unde se poate ajunge la puncte de belvedere, cu cele mai spectaculoase privelisti?
4. Pic Boez  poate fi atins cu telecabina?
5. E cineva dispus sa faca un top 10 (sau 5) personal  al celor mai frumoase locuri din Dolomiti pe care le-a vizitat? As avea timp sa le vad in 4 zile intregi?
6. Exista vreun card pt. telecabine pt. toata zona?
...

1. Cu 10 ani în urmă nu auzisem de booking.com, pe unde găseam - cumpăram nişte cataloage mari, în format A4, unde erau publicate oferte de cazare în vile (în diverse locuri din lume, în special din Franţa). Cazările se făceau "cu săptămâna". Aşa găsisem şi eu oferte bune chiar în Cortina d'Ampezzo, şi ăsta e motivul pt. care planificasem o minivacanţă de o săptămână. Sunt convins că sistemul nu a dispărut, însă eu nu ştiu cum se mai poate apela la el. Bănuiesc că acele cataloage (actualizate, evident) există acum pe net, doar că nu ştiu astfel de site-uri. Chiar sunt curios.
Dacă există încă reduceri la închirierea "cu săptămâna" şi ştie cineva cum se face, atunci poate vă gândiţi să staţi în Dolomiţi 7 nopţi, şi nu 5.
Iar ca localitate pt. cazare, asta contează prea puţin, şi numai tu poţi decide unde te avantajează mai mult, pt. că tu ştii ce vrei să vizitaţi. Oricum, eu aş opta să merg cu maşina personală, o fi mai obositor (poate), dar e mult mai comod şi dispare limitarea la cantitatea de bagaje. Şi în 4 sigur ieşiţi mai ieftin cu maşina personală.

3. În postul meu anterior am cam răspuns la întrebarea ta. Ştiu că cei care fac ghidurile ghid Mic--lin suferă destul de mult de subiectivitate. Asta o spun din proprie experienţă, am întâlnit destule cazuri care ar fi meritat 3 stele, în timp ce în ghid erau cotate cu două stele, sau chiar cu una. Însă n-am întâlnit obiectiv cotat în ghid cu 3 stele care să nu le merite.

5. Nu am ajuns încă în Dolomiţi, doar i-am studiat în amănunt dpdv turistic. Tot în postul meu anterior găseşti topul (tot ce e cu 3 stele).

LE: @dariuscha: abia acum am văzut că ai postat înaintea mea, şi da, exact de acele cazări "de sâmbătă până sâmbătă" vorbeam eu (ghidul B-rtr-nd avea vreo 400 de pagini de cazări). Atunci le dădeai telefon, dar în prezent cum mai faci să închiriezi "cu săptămâna" (care mai e procedura) ?


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 20 February 2016 - 20:20.


#57
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Si eu as alege masina personala pentru ca aveti ceva bagaje de carat: aveti nevoie de 4 perechi de bocanci de munte, haine si groase, si subtiri. Pe de alta parte, copiii sunt mari si pot trage si ei de cate un bagaj.
Cazare intermediara - mai ieftina e in Ungaria sau Serbia, depinde pe ce traseu o luati.

In rest, eu doar citesc aici, ma gandesc sa mergem in Dolomiti abia in 2018 cand cea mica va avea 6 ani.

#58
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 14.04.2008
ovidiu, eu cand am facut rezervarile am apelat la booking. asta pt ca am vrut o cazare cu anulare gratuita .si, chiar daca nr cazarilor ar parea destul de bogat, oferta e destul de modesta comparativ ce ce e ''pe teren''. asadar, daca esti sigur ca mergi si dispus sa platesti un avans, gasesti informatii detaliate despre toate tipurile de cazare pe site-ul fiecarei vai. pt ca tot l-am dat ca ''model'' pe cel din val badia, continui tot cu el  http://www.altabadia...adia.html  ce-i drept, la f putine poti face rezervari instant, insa la restul primesti info despre variantele posibile de cazare si pret, rezervarea urmand sa o faci prin schimburi de mail (si trimiterea unui avans) cu proprietarul.
mai poti incerca direct pe site-ul rezidentei sau hotelului, acolo unde e posibil, sau mai exista agentii mici, locale (din pacate f putine si cu oferte limitate ca nr) , unde rezervarea se poate face ca pe booking.
http://www.altabadia...alta-badia.html

evident, dadea eroare

Edited by dariuscha, 20 February 2016 - 21:36.


#59
sil200

sil200

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 988
  • Înscris: 23.01.2007

View Postnickro, on 20 februarie 2016 - 15:19, said:

3. Care sunt piscurile ce pot fi atinse cel mai comod, cu telecabinele, de unde se poate ajunge la puncte de belvedere, cu cele mai spectaculoase privelisti?
4. Pic Boez  poate fi atins cu telecabina?


Deocamdata atat, scuzati intrebarile eventual naive, dar sunt entuziasmat de regiune!

Piz Boe este cu 200m mai sus fata de statia de telecabina.
Privelisti spectaculoase sunt peste tot, un pic de transpiratie se cere.

Attached Files

  • Attached File  1831.jpg   559.87K   67 downloads


#60
c_alecs

c_alecs

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 923
  • Înscris: 23.04.2005

View PostOvidiuNS, on 20 februarie 2016 - 20:08, said:

exact de acele cazări "de sâmbătă până sâmbătă" vorbeam eu (ghidul B-rtr-nd avea vreo 400 de pagini de cazări). Atunci le dădeai telefon, dar în prezent cum mai faci să închiriezi "cu săptămâna" (care mai e procedura) ?

1. Cauti brosuri si cataloage pe site. Ceri prin posta sau descarci brosurile cu cazari de pe site-urile asociatiilor de turism din zona. De exemplu. Apoi rezervi la tel/email. Eu am primit prin posta chiar si din Whistler Blackcomb si vin cu priority/airmail.
2. Faci o cerere de rezervare (inquiry/enquiry/request) pe adresa de mail a asociatiei sau cauti pagina cu formularul specializat. Ei vor trimite mailul mai departe proprietarilor sau vor cauta in sistem cazari care intrunesc cerintele tale si iti trimit raspuns.

#61
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010
Astăzi, etapa din Turul ciclist al Italiei se desfăşoară prin Dolomiţi (Giau, Pordoi, Sella, Campolongo etc.).

Enjoy !


Sănătate şi toate cele bune !

#62
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 14.04.2008
multumim Ovidiu, ne uitam! Posted Image
nici ieri in friuli n-a fost rau! fantastici munti!

#63
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,622
  • Înscris: 12.12.2006
Acum spui? Sau ca sa fiu mai corecta, acum citesc?!?!

#64
andrulina

andrulina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 26.08.2008
Buna seara,

Anul trecut am mers pentru prima data in concediu in Europa cu masina, ne-a placut mult si ne-am gandit sa repetam experienta, dar in alta zona montana a Europei.
Jumatatea lunii august este buna pentru petrecerea concediului in partea aceasta a Italiei?
Ne gandeam sa stam in maxim 3 localitati diferite, pentru a putea cuprinde mai multe zone. Cautam locuri pitoresti (cu posibilitatea de a urca cu telecabina pe munte), unde sa avem ce face.
Mi-ar placea sa mergem cu masina pe Stelvio Pass , iar unul din locurile de cazare cred ca ar fi ok sa fie aproape de acest drum, intr-o statiune sau localitate frumoasa.
Cei care ati vizitat zona, aveti sugestii de localitati frumoase de cazare, conform criteriilor mele?
Multumesc.

#65
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postandrulina, on 22 mai 2016 - 22:51, said:

... Jumatatea lunii august este buna pentru petrecerea concediului in partea aceasta a Italiei? ...

Cred că este cea mai bună perioadă.

În ce priveşte urcările cu telecabina, există câteva, s-au spus în cuprinsul topicului. Şi parcurgerea cu maşina a trecătorilor montane (cu opriri cât mai multe pentru poze) e un "must", aş zice eu. Sil200 s-a cazat în Arraba, ca să fie chiar între trecători. Eu am studiat puţin cazarea în Cortina d'Ampezzo, care e mai mare şi pare că ar fi iarăşi o bună bază pentru cazare.

View Postandrulina, on 22 mai 2016 - 22:51, said:

... Mi-ar placea sa mergem cu masina pe Stelvio Pass , iar unul din locurile de cazare cred ca ar fi ok sa fie aproape de acest drum, intr-o statiune sau localitate frumoasa.
Cei care ati vizitat zona, aveti sugestii de localitati frumoase de cazare, conform criteriilor mele? ...

Deja Stelvio Pass nu prea mai e în Dolomiţi, însă întrebarea nu cred că este off-topic dacă vizitele în acea zonă doar completează vacanţa sau sunt pe drumul de apropiere (sau de întoarcere). Pentru Passo dello Stelvio, cea mai apropiată localitate unde merită să te cazezi este Bormio, de unde puteţi urca şi în Passo di Gavia. Însă mai tentantă mi se pare cazarea în Livigno, în plină zonă liberă de taxe (un rai al cumpărăturilor). Am stat o săptămână la Livigno, în aprilie 2002 (pentru ski), au 3 telecabine care sunt convins că funcţionează şi vara, e aproape de Bormio şi Passo dello Stelvio, dar poţi face şi o excursie la St.Moritz cu întoarcere prin Pasul Bernina şi Forcola di Livigno.


Sănătate şi tcb !

#66
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 14.04.2008
andrulina,
luna august e f buna pt vizitarea dolomitilor. asteaptate insa la preturi mari la cazare pt perioada asta! daca mergi insa mai spre sfarsitul lunii preturile mai scad, insa si ziua e mai scurta! parerea mea e ca perioada ideala e a doua jumatate a lunii iulie. evident, preturile la cazare sunt la fel de mari ca in august.
unde ne cazaram?  pai f important e ce vrei sa vezi! intr-o singura vacanta ( daca e si scurta, de cca o sapt.!) va fi imposibil sa acoperi chiar pe fuga principalele obiective. ideal ar fi sa imparti sejurul in cazari de 3-4 nopti si sa vizitezi imprejurimile. asta implica, mai ales in sezon, costuri ridicate la cazare. de ce? pt ca majoritatea pensiunilor accepta rezervari pt minim o saptamana, unele chiar sambata-sambata. insa, daca cauti pe booking din timp (adica din iarna) cu siguranta ai variante ok de cazare.
cortina d'ampezzo e una dintre sugestii. e superb pozitionata si ai ce vizita linistit o saptamana de aici.
insa, daca vrei sa ajungi si pe marmolada, sella, pordoi, va trebui totusi sa alegi si alta cazare. iar pt asta selva di val gadena e sfatul meu.  o varianta in zona ar mai fi canazei ( insa personal m-as uita mai repede pe alba/penia) .  
pt  o solutie ''de mijloc'',n-as alege totusi arabba (a nu se intelege ca nu e o statiune frumoasa!) , ci corvara in badia ( cu ''extensie'' catre la villa/san cassiano) .

pasul stelvio! clar nu e in dolomiti. eu zic insa ca putem vorbi aici de el! Posted Image recomandarea lui Ovidiu, bormio, e chiar strategica, mai ales daca vrei mai mult decat o simpla traversare. livigno insa pare o statiune mai mult de schi, ok, insa fara un farmec iesit din comun. e o parere personala si mentionez ca n-am ajuns inca acolo. insa anul asta vrem sa parcurgem si noi pasul stelvio . am ales sa  o facem intre doua cazari, una  in madonna di campiglio iar cealalta in tirolo.

#67
andrulina

andrulina

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 246
  • Înscris: 26.08.2008
Multumesc mult pentru informatii, o sa caut informatii pe internet despre variantele propuse de voi.
Vrem sa stam 12-13 zile in vacanta, ma gandeam sa alocam 4 zile fiecarui loc, nu stiu daca e ok asa, sau ar trebui sa alegem doar 2 zone si sa stam 6 zile intr-un loc si 6 in altul. Din zona unde vom fi cazati, nu dorim sa parcurgem zilnic, cu masina, o distanta foarte mare pentru a vedea imprejurimile, de asta vreau sa stiu, de la cei, care au fost in zona, care ar fi cele mai bune variante, atat ca pozitie pentru vizitarea celorlalte atractii, dar si ca peisaj. Foarte important e sa putem servi masa de seara in localitatea unde vom avea cazare.  
Mi-ar placea sa gasesc cazari la pensiuni administrare de proprietari. Nu as vrea sa dau pe cazare mai mult de 70 de euro pe noapte, sper sa gasesc ceva in pretul acesta.
Oare, e tarziu, sa rezervam cazarile in luna iulie, pentru jumatea lunii august?
O zi frumoasa tuturor.

#68
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 23 mai 2016 - 09:36, said:

... va trebui totusi sa alegi si alta cazare ...

Eu zic că din Cortina d'Ampezzo poate să viziteze şi pasurile şi să meargă şi la Malga Ciapela (pt. Marmolada). E mult prea aproape ca să mai merite să schimbe cazarea.
Îşi ia o cazare sâmbătă - sâmbătă în Cortina şi vizitează toată zona în săptămâna aia. Apoi se mută în Madonna di Campiglio, de unde iar are o groază de vizitat (he, he, ce coincidenţă că ai amintit de Madonna Posted Image  - exact aşa mă gândisem acum câţiva ani, două baze de cazare de câte o săptămână: una la Cortina, alta la Madonna).


View Postdariuscha, on 23 mai 2016 - 09:36, said:

... livigno insa pare o statiune mai mult de schi, ok, insa fara un farmec iesit din comun ...

Aşa este, e o staţiune pentru ski. Însă în ce priveşte farmecul, sorry, am o altă părere. Este un rai al cumpărăturilor de tot felul, ăsta e motivul principal pt. care i-am recomandat Livigno. Plus apropierea de Elveţia.
La Bormio am făcut o excursie de jumătate de zi, pe o vreme mai mult noroasă, cu prea puţin soare. Probabil de aceea nici nu mi-a plăcut deloc oraşul, plus că era pustiu în dimineaţa aia, toţi erau la serviciu şi automat totul mi s-a părut sumbru în Bormio. Livigno era tot timpul plin de viaţă, probabil din cauză că acolo toţi eram în vacanţă.
Aşa că Livigno e clar de recomandat, şi oricât de strategic e plasat Bormio pt. pasurile Stelvio şi Gavia, parcă nu prea-mi vine să mă cazez acolo, mă gândesc la soţia mea, care atunci a fost foarte dezamăgită de excursia aia. Nu-i mare distanţă între Bormio şi Livigno, câţiva zeci de kilometri sunt prea puţini ca să merite cazarea în Bormio, zic eu.


Sănătate şi tcb !

#69
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 14.04.2008
sfatul meu e sa imparti cazarile in 2 a cca 5 nopti fiecare (jonglezi cu cazarile, in functie de disponibilitati) , iar 2-3 sa le lasi pt stelvio. sau il poti face intr-un tur de forta cu plecare din val gardena. drumuri cu masina oricum va trebui sa faceti, asta e farmecul! vedeti cum va faceti traseele, sa nu ratati  pasurile importante! peisajul e la superlativ peste tot, insa unele locuri sunt la superlativ absolut. evident ca, pe langa cele care le-am mentionat mai sus, mai sunt locatii extrem de frumoase ( vezi santa magdalena, san cipriano, san virgilio,etc.)  insa eu ti le-am recomandat pe cele de mai sus luand in calcul si pozitia.  tu trebuie sa decizi ce alegeri faci!
sa stii ca marea majoritate a cazarilor de acolo e administrata de proprietari, chiar daca vorbim de hoteluri sau rezidente! eu insami am stat la o rezidenta care avea 16 apartamente si care era administrata direct de proprietar. iar legat de cand sa faci rezervare, te-as sfatui sa faci de pe acum (cauta cu anulare gratuita), deja luna august e f solicitata (poti face comparatii cu ce gasesti liber in alte perioade).
pt restaurante nu trebuie sa va faceti griji, orice sat, cat de mic ar fi, are macar unul. sa nu mai vorbim de cele din incinta hotelurilor! pt pranz va recomand in mod special cabanele sau, de ce nu, un picnic (sunt multe locuri amenajate in zone superbe).

Ovidiu, prerea mea e sa aloce pt stelvio cca 2-3 zile, iar aprofundarea sa o faca cu alta ocazie (cum e cazul nostu, acum). din cortina pana in sella, crede-ma, iti ia ceva timp sa ajungi! asta si pt ca tentatia de a opri f des e mare. apoi, are atatea de vazut in dolomiti (nici jumatate nu va reusi!) ca sa stea doar cateva zile! si, nu in ultimul rand, val gardena e ''creme de la creme'', ai regreta daca n-ai sta cateva zile acolo ( iar val badia ii sufla usor in ceafa!).
in ce priveste livigno, nu probabil, sigur iarna e un rai acolo pt schiori. vara insa ceva ma face sa cred ca lucrurile nu stau la fel. despre bormio nu stiu ce sa zic, insa poate vara e mai ofertant, altfel fot fi cautate variante in jur. eu am ales varianta madonna-tirolo tocmai pt farmecul locatiilor, dupa ce am luat la ''puricat'' traseul. evident, si costurile cazarilor Posted Image au fost luate in calcul! insa, crede-ma, aici am facut compromisuri! iar cumparaturile nu intra clar in optiunile noaste. nu acum!

Edited by dariuscha, 23 May 2016 - 14:06.


#70
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 23 mai 2016 - 13:49, said:

... din cortina pana in sella, crede-ma, iti ia ceva timp sa ajungi! asta si pt ca tentatia de a opri f des e mare

Eeeei, acuma, sunt aproape toate.
Din Canazei la Cortina sunt 60 - 70 de km (adică sub 2 ore de condus efectiv - funcţie de ce traseu alegi). La câte opriri aş face eu, normal că durează, dar asta e activitatea principală (condusul, pozatul şi mersul cu telefericele, pt. că nu mă vezi pe mine făcând trasee pe-acolo - evident, cu excepţia plimbării la cele 3 Zâne). Scopul este să văd, să mă bucur de peisaj, nu să merg pe jos.
Nici nu mai contează faptul că urc şi cobor atâţia munţi, că doar o fac fiind la volan.


View Postdariuscha, on 23 mai 2016 - 13:49, said:

... in ce priveste livigno, nu probabil, sigur iarna e un rai acolo pt schiori. vara insa ceva ma face sa cred ca lucrurile nu stau la fel ...

Ştii ce-mi place mie cel mai mult la tine ? Că de cele mai multe ori gândeşti ca un bărbat ! Adică cu capul, nu nu inima. Eu mai trebuie să am grijă şi de cum se va simţi nevastă-mea. Vreau să spun că ea adoră să intre din magazin în magazin. Nu cumpără, doar îşi clăteşte ochii. Parcă ar fi o terapie pt. ea. Iar eu înnebunesc. Însă la Livigno magazinele sunt de toate felurile, de exemplu, în 2002 cineva din grup (am fost 10 inşi cu 3 maşini) şi-a cumpărat o cameră video Hi-8, iar eu mi-am luat un ceas Se-ko. Ambele au fost la preţuri incredibil de mici. Oamenii ăia au privilegiul de a nu plăti taxe încă de pe vremea lui Napoleon. Ţin minte că în ziua când am fost la Bormio, la vama din Pasul Foscagno maşinile cu număr de Italia care veneau de la Livigno erau controlate la sânge de vameşi. Scoseseră dint-una atâta ulei şi atâta zahăr, încât mi-a venit în minte epoca ceauşescu.
Iar în ce priveşte ambianţa din Livigno, casele arată superb, şi dacă în perioada 13 - 20 aprilie era plin de flori pe la balcoane, îmi închipui cum ar arăta în august. Nici nu încape termen de comparaţie cu Bormio.

În fine, ea va alege cum crede că-i place mai mult, eu am venit doar cu unele idei.


Sănătate şi tcb !

#71
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,536
  • Înscris: 14.04.2008

View PostOvidiuNS, on 23 mai 2016 - 16:19, said:

Din Canazei la Cortina sunt 60 - 70 de km (adică sub 2 ore de condus efectiv - funcţie de ce traseu alegi).


Ovidiu, calculul sper ca l-ai facut/sens. deci un total dublu de ore de condus. altfel e nerealist, crede-ma! daca mai adaug si opririle, minim 5/sens, mai lungi sau mai scurte, fa tu calculul! pauze de cafea sau tigara, chiar langa sosea daca sunt, si tot iti ia timp. stai aici http://www.chalet-ge... minim un sfert de ceas? eu zic ca da!
in ceea ce priveste peisajul, din pacate uneori trebuie sa mai si mergi ca sa te bucuri de el.  mai mult sau mai putin, insa ceva efort trebuie sa depui ca sa ajungi aici  http://www.seceda.co...com/en/#_=_  
aici http://www.troier.com/de/   
http://www.seceda.cc/eng/index.html
( apropo,traseul  intre seceda si col raiser e superb!), sau aici http://www.rifugiocomici.com/ , http://www.nuvolau.com/ , http://www.scotoni.it/ , http://www.mahlknech... lista ar putea continua mult si bine.

in alta ordine de idei, sa stii ca iau constatarea ta ca pe un compliment, insa adevarul e ca gandesc cu capul, tinand cont de ce bani am in buzunar. iar daca am mai multi (ceea ce nu e cazul acum) prefer sa ii investesc in prelungirea vacantei. recunosc insa ca mi-ai starnit interesul prin cuvintele ''incredibil de mici'' si cum te stiiu om serios, banuiesc ca asa si e.  sigur ca stiu despre  livigno ca are tax-free, cum stiu si despre samnaun sau san marino. ei bine, daca in primele doua nu am ajuns inca si nu ma pot pronunta , ultima a fost o dezamagire totala! iar gibraltar a fost alta!

Edited by dariuscha, 23 May 2016 - 19:05.


#72
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,853
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 23 mai 2016 - 18:51, said:

Ovidiu, calculul sper ca l-ai facut/sens ...

Evident. Iar 5 opriri pe sens sunt extrem de puţine. De obicei, cum văd un loc de belvedere pe şosea, imediat trag pe dreapta, nevastă-mea e disperată, îmi zice mereu că "Ovidiu, sunt aceleaşi peisaje, te-ai mai oprit acum 10 minute", dar eu opresc, pt. că sunt alte unghiuri. În loc de 2 ore, aş zice că normal fac drumul cam în 5.


View Postdariuscha, on 23 mai 2016 - 18:51, said:

... stai aici http://www.chalet-ge... minim un sfert de ceas? eu zic ca da ...

Nu ştiu să spun acum, e posibil să stau, e posibil să nici nu opresc, depinde de situaţia în care vom fi atunci.
Nu am studiat atât de în amănunţime toate cotloanele de acolo, însă am parcurs cam toate şoselele pe street-view. În documentarea de acum câţiva ani am pornit cu locurile evidenţiate în ghidul Mic--lin, dar nu am stat să caut prea multe altele, în ideea că voi continua documentarea cu vreo lună înainte de vacanţa respectivă (care n-a mai avut loc). Mulţumesc pt. linkuri. Când o să pun în practică ideile de vacanţă din Dolomiţi (cred că nu în anii imediat următori - dar e posibil orice), o să ţin cont de recomandările tale, cu condiţia să pot ajunge la ele cu maşina sau pe cablu. Mă mulţumesc cu locurile pe care le pot poza cu efort minim, oricum şi astea sunt prea multe.


View Postdariuscha, on 23 mai 2016 - 18:51, said:

... iau constatarea ta ca pe un compliment ...

exact asta a şi fost. Doamnele de obicei gândesc cu inima, adică au altă logică, iar pe mine mă omoară chestia asta, pt. că sunt foarte raţional.


View Postdariuscha, on 23 mai 2016 - 18:51, said:

...  san marino ... a fost o dezamagire totala! iar gibraltar a fost alta!

Exact la fel a fost şi pentru mine în ce priveşte shoppingul. Despre Samnaun acum aud pentru prima dată, peisajul văd că e de vis, mulţumesc de pont.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 23 May 2016 - 20:43.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate