Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

Barcelona Residence

- - - - -
  • Please log in to reply
79 replies to this topic

#37
DianaT84

DianaT84

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 20.02.2017
Referitor la paragraful respectiv din contract, înțelegerea mea este ca pana la identificarea apartamentului nu exista carte funciara pe apartament, exista o singura carte funciara pe teren și pe construcția viitoare, de aceea promisiunea de vz cump nu poate face obiectul unei înscrieri întrucât se referă la un bun inexistent în acest moment. E ca și cum ai declara un copil nenăscut încă.
Voi reveni cu detalii după ce vom discuta și noi cu agenta și notarul.

Seara buna!
Diana

#38
nonameshadow

nonameshadow

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 06.05.2008
Poti inscrie sarcinile in cartea funciara a terenului...

Edited by nonameshadow, 25 February 2017 - 08:28.


#39
soft0811

soft0811

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 24.03.2005
Totusi, putini dezvoltatori accepta asta, nonameshadow.

#40
nonameshadow

nonameshadow

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 06.05.2008
Da, sunt constient de asta..

#41
Bogggdddan1983

Bogggdddan1983

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 26.01.2017
Salutare!
A mai primit cineva ceva detalii despre antecontract?
Multumesc si o seara placuta!

#42
Nicunix

Nicunix

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.03.2017
Salut!
Si eu ma zbat sa inteleg care e treaba cu antecontractul asta atat de dictatorial. Cum zicea un vecin...mai am putin si termin facultatea de drept ca sa ma lamuresc cu privire la forma corecta a unui astfel de document. Sper sa reuseim sa-i dam o forma echilibrata si eventual sa facem schimb de variante pentru o comparatie

Seara buna si sper sa ne salutam ca vecini

#43
cecosmin

cecosmin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 25.01.2017
Salutare tuturor,

Saptamana trecuta am fost pe la locatie sa vad in ce stadiu se mai afla constructia. Am constatat ca se pregatesc de turnarea planseului de la etajul 5 si se lucreaza la compartimentarea interioara la etajul 2. Din ce am vazut la fata locului etajul 1 este compartimentat aproape in totalitate. Dupa aceasta scurta vizita si discutie cu reprezetanta agentiei imobiliare am primit si draftul de antecontract. Nu stiu al vostru cat de mare este dar draftul meu are 9 pagini. Nu am apucat sa il studiez inca bine dar, la prima vedere, sunt foarte multe lucruri de clarificat/schimbat/negociat si chiar unele de adaugat.
As mentiona inca un aspect pe care mi l-am amintit acum si nu l-am vazut mentionat nici pe forum nici in draftul lor de antecontract. Constructorul are autorizatie si pentru amenajarea unei alei de acces in carosabil, asadar ar trebui sa avem la final 2 cai de acces cu masina. Una este prin Prisaca Dornei, cealalta "cred" ca va fi facuta dinspre Postavarul. Ideea este ca o sa trec si acest lucru in antecontract, cum ca vor fi 2 cai de acces auto distincte.
In ceea ce priveste locurile de parcare, nu cred ca e doar o persoana care a deschis subiectul asta cu ei, eu insumi am discutat cu ei de vreo 5 ori cred aspectul asta. Asta e un prim pas de "strategie mincinoasa" din partea lor. Se bazeaza pe faptul ca viitori proprietari nu se cunosc..si nu tin legatura intre ei. Personal sunt hotarat sa merg si pe loc de parcare inchiriat atat timp cat va fi vorba de o perioada lunga si la un pret fix.
Un alt aspect pe care sunt hotarat sa il trec in acest moment in antecontract este legat de spatiul destinat parcarii. Sa ramana spatiu pentru parcari si sa nu fie schimbat ulterior in spatiu cu alte intrebuintari.
Legat de "suprafața finala care poate varia fata de cea stipulată contractual, fără ca partea cumpărătoare sa aibă vreo posibilitate de a obiecta" o sa mentionez exact in contract cu cat % poate diferi suprafata finala fata de cea din contract. O sa ma hotarasc daca trec suprafata construita sau suprafata utila. In acest moment tind sa "trec" % din suprafata utila specificata la ei pe site.
Pentru penalitățile de întârziere de 0,15%/zi pentru întârzierea la.plata a cumpărătorului. O sa reformulez aceasta clauza cumva ca sa fie clara si o sa cer introducerea uneia asemanatoare si pentru vanzator daca imobilul nu este gata pana la momentul cand trebuie incheiat contractul de vanzare final.
Legat de clauza in care se specifica plata unor taxe/impozite si ce o mai fi specificat acolo in draft: deja am marcat in rosu aceasta clauza si fie o scot, fie specific foarte clar ca pana la semnarea contractului final de vanzare-cumparare, toate taxele si impozitele vor fi suportate de catre vanzator, cu exceptia taxelor si onorariilor necesare incheierii contractului finald e vanzare-cumparare. In opinia mea, nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa plateasca taxe si impozite pe ceva ce nu detine, decat dupa momentl dobandirii bunului.
Aceasta "gluma" de draft prezinta, mi se pare mie, o lipsa de profesionalism din partea agentiei si/sau dezvoltatorului si nu e altceva decat "o baza" de pornire in definirea variantei finale de antecontract.
P.S. Am observat in draft si o ipoteca in favoarea unei banci,pe terenul pe care se face constructia. O sa trec si pentru acest aspect o data pana la care acea ipoteca va fi ridicata. Altfel, daca acea ipoteca nu va fi platita de catre dezvoltator...banca are drept de proprietate asupra terenului si bunurilor construite pe acesta. Acesta e un aspect foarte important peste care nu voi trece. Daca nu sunt de acord..nu mai facem nimic.
Cam acestea sunt observatiile mele pentru moment.

Spor si toate cele bune.

#44
Bogggdddan1983

Bogggdddan1983

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 26.01.2017
Salut cecosmin,

Inteleg perfect prin ce treci...si eu am ramas masca cand am vazut draftul pt antecontract! Nu mi se pare gluma pt ca o sa dau o gramada de bani cand il semnez si nu e ok ce ne-au trimis. Din ce am inteles nici firma de vanzari si nici dezvoltatorul nu a facut acest draft ci firma notariala.... Oricum, ei trebuiau sa se intereseze si sa faca ceva in acest sens. Nu este admisibil sa se prezinte in fata clientilor cu asa ceva, mai ales acum, in 2017 cand nimeni nu mai semneaza ca acum 10,20 de ani. Si pe deasupra, au si experienta in vanzarea de imobile.....

In fine, personal am apelat la sfaturile unui avocat si, ca sa fiu cat se poate de gentil, acesta mi-a zis ca nu a vazut niciodata un antecontract atat de dezechilibrat si de favorabil vanzatorului..... Eu unul am discutat cu notarul si i-am precizat ce vreau sa fie modificat, eliminat si adaugat. Acum astept un raspuns si functie de acest raspuns mai negociez sau, daca continua cu aceeasi atitudine, fie schimbam notarul si intrerup colaborarea. Nici firma nu ne poate obliga sa mergem la un notar anume, chiar daca am scris asta in contractul de rezervare.

Cu toate acestea sunt destul de dezamagit de cele intamplate pana acum. Din acest draft pot trage doua concluzii:

1. Cei de la notariat sunt incompetenti de au reusit sa faca asa ceva si in cazul asta nu am ce discuta cu astfel de oameni (lucru cam greu de crezut la o firma notariala in Bucuresti, in 2017....)
2. Cei de la notariat vor sa avantajeze vanzatorul si au facut un "draft" pe care eu, cumparatorul fie il accept din nestiinta sau ma apuc de facultatea de drept si pana la urma ma plictisesc si voi accepta situatia din lipsa de timp sau rabdare.... Nici in acest caz nu vreau sa am de discutat cu acest fel de oameni....

Tot ce ai punctat mai sus e foarte corect. Si eu am cerut sa fie trecute in antecontract toate cele scrise de tine.

La faza cu suprafata utila si % in care poate varia, am aflat de la avocat ca nu exista nicaieri in lege vre-un procent (3% sau altceva de genul). Mi-a recomandat sa trec pretul final pe mp si daca iese mai putin sa am posibilitatea fie sa ma retrag si sa imi récupérez avansul, fie sa accept suprafata rezultata si sa platesc coresspunzator (daca e mai mica dau mai putin, daca e mai mare dau mai mult).

Treaba cu ipoteca in favoarea bancii cred ca te grabesti un pic pt ca vanzatorul se obliga sa predea apartamentul la semnarea cvc liber de sarcini asa ca mai intreaba sa vezi exact.

Cu parcarea mi-au zis ca o sa treaca in antecontract tot ce s-a discutât, aida e doar pt cei din bloc....sper sa nu se schimbe.

Am mai cerut sa fie adaugata o anexa cu suprafata si schema apartamentului prcum si una cu finisajele si materialele folosite (firma, pret, etc). Si aici mi s-a spus ca se rezolva....

Ar mai fi altele dar nu e aici locul.

Daca considerati ca ar fi ok sa ne vedem cei care trebuie sa semnam antecontractul si sa mai discutam eu sunt disponibil. Cu siguranta altfel vom pune problema daca vorbim aceeasi voce.

Seara buna si sper sa ne vedem la o cafea ca vecini peste vreo 2 ani..... ;)!

#45
Nicunix

Nicunix

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 05.03.2017
Pana acum vad ca toti am observat problema antecontractului si modul in care este acoperit in mare parte doar vanzatorul. Si eu am marcat pe el modificari dar nu l.am trimis inca pt ca imi vine sa.l schimb cu totul cu unul mai normal si digerabil si pt cumparator. Sunt de acord cu realizarea unei intalniri sa mai discutam. Eu din pacate nu am timp decat in weekend, eventual chiar duminica. Poate reusim sa.i convingem sa.l refaca pt toti in situatia in care avem aceleasi neclaritati / nemultumiri.
Seara buna

#46
cecosmin

cecosmin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 25.01.2017
Salutare,

In ce stadiu va mai aflati cu dicutiile, negocierele sau actele ? (antecontractul in special) Eu am fost invitat saptamana asta sa discutam despre compartimentarea apartamentului pe care l-am ales, desi nu am semnat antecontractul.
Daca considerati oportuna o intalnire eu sunt dispus (de preferabil seara dupa 18:00 sau in zilele de weekend. Pentru cine este interesat sa discutam mai multe detalii, ii pot lasa si un numar de telefon pe PM.

O zi buna tuturor.

#47
DianaT84

DianaT84

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 20.02.2017
Bună seara,

Și noi suntem interesați de o discuție face to face, în aceleași conditii: seara după 18:00 sau în week-end. Nici noi nu am semnat încă antecontractul și cât de curând va trebui sa stabilim compartimentarea.

Seara buna,
Diana



#48
cecosmin

cecosmin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 25.01.2017
Salutare,

Astazi o sa le fac o vizita la bloc sa le spun cum vreau sa compartimentez camerele. Cu ocazia asta o sa mai discut diverse aspecte cu agentia si cu dezvolatatorul/constructorul.Se pare ca au ajuns la etajul 3 cu compartimentarea. Va tin la curent cu mai multe noutati intr-un nou post, spre dupa-amiaza. Se pare ca primele "obiectii" pe care le-am avut legate de draftul de ante-contract se vor regasi in noua versiune. Va urma valul 2 de modificari, dar mai intai sa vedem cum a fost "prelucrat" primul set de obiectii.
P.S. Nu mai este nimeni interesat de o intalnire inainte de a deveni proprietari ? Eu sunt nerabdator sa imi cunosc viitori vecini!

O zi cu spor,
Cosmin

#49
cecosmin

cecosmin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 25.01.2017
Salutare!

Asadar am revenit si iata cum au decurs lucrurile in cazul meu. Principalul obiectiv a fost compartimentarea si bineintles ca acesta a fost lucrul cu care am inceput.
1. 3 ore de discutii si masuratori pentru a ajunge in cele din urma la o varianta de compartimentare care sa imi placa si sa fie si posibil de realizat din perspectiva instalatiilor, in special cele sanitare. Asadar compartimentarea este clarificata incazul meu si la sfarsitul saptamanii viitoare pot face  o vizita sa vad cum arata ca si spatiu cu peretii ridicati. La interior se lucreaza la compartimentarea spatiilor de pe tot etajul 3.Ca o paranteza, foarte amabil domnul care a facut masuratorile si cu care am discutat zecile de scenarii de compartimentare..eu unul nu cred ca as fi stat asa de bine cu nervii. Mai ales cand ma gandesc ca el are astfel de cazuri ppoate de cateva ori pe zi.
2. Am discutat si cu reprezentantul dezvoltatorului pe mai multe puncte, inclusiv cele legate de ante-contract si i-am si spus feelingul meu cu privire la acea "minunatie de draft" pe care ne-au trimis-o. Se uitau cam ciudat la mine in acel moment..ca si cum ar fi fost prima data cand auzeau cum un  client le "lauda" draftul de ante-contract. Raspunsul lui a fost ca acel draft vine direct de la notar si ca ei sunt deschisi sa discute individual pe fiecare paragraf pentru a ajunge la o varianta finala care apoi sa fie semnata de catre parti.
3. S-a specificat din partea reprezentantului constructorului dar si din partea reprezentantei agentiei ca spre sfarsitul lunii Martie se va stabili o zi sa se mearga la notar pentru semnarea ante-contractelor. Inteleg ca sunt printre viitorii proprietari sunt unii care au ajuns la o forma finala de ante-contract?
4. Am profitat de aceasta intalnire si am discutat cu ei si alte aspecte din draftul de ante-contract si am ramas surprins placut sa vad ca sunt receptivi si accepta schimbarea/modificarea sau chiar eliminarea unor clauze.
5. Tot cu ocazia asta am aflat exact si cum se va realiza accesul in parcare. La demisol se intra direct prin actualul loc unde se afla "biroul" lor. (acea baraca). Pentru a accesa parcarea de la -2 trebuie sa ocolesti blocul prin curtea interioara pentru ca apoi sa intri pe sub rampa de access in parcare de la demisol. Practic vor fi 2 intrari una pe sub sub cealalta. Asta se va intampla dupa ce ei termina lucrarile de amenajare la aleea de acces din carosabil pentru care au autorizatie de constructie separata de cea a blocului.
6. Nu exista buget pentru finisaje. Pentru cine vrea sa schimbe de ex. gresia/faianta, in cazul in care nu iti plac variantele oferite de ei, iti poti alege altceva (de la acelasi furnizor), urmand sa platesti diferenta dintre pretul lor de achizitie si cat costa ceea ce vrei tu sa pui. Pentru a vedea diferenta ei iti vor arata factura de achizitie pentru bunul respectiv.
7. Am deschis inca o data discutia despre vanzarea locurilor de parcare. E din ce in ce mai clar pentru mine ca nu se vand aceste locuri..cel putin nu in acest moment, dar nici imediat dupa finalizarea lucrarilor. In acest moment singura carte pe care o pot juca este sa ii blochez prin clauze in contract astfel incat sa nu poata inchiria/vinde altor persoane din afara ansamblului. Evident ca o alta clauza este ca acel spatiu este destinat exclusiv parcarilor si ca nu va fi destinat catre alt scop in viitor.
8. Pentru clauza care spune ca suprafata finala poate varia..dupa ce am discutat cu ei as avea 2 optiuni. Prima este sa stabilim un procent de variatie de 2% (care se traduce prin aproape 2m utili pe care ii pot pierde ) sau specificam pretul pe metru patrat si recalculam suma totala inainte de semnarea contactului de vanzare-cumparare, in functie de suprafata care reiese in urma masuratorilor la finalizarea constructiei.

P.S. Fiti atenti la paragrafele cu cesionare. Cel putin la mine in draft vanzatorul are dreptul sa cesioneze fara acordul meu..pe cand eu nu pot fara acordul explicit si in scris al lui. Asta inseamna ca eu nu ai nici un control asupra cui cesioneaza vanzatorul. Daca cesioneaza catre o firma care nu are finante sa termine lucrarile, raman cu acel antecontrac si cu ochii la constructia care e posibil sa nu se mai faca. Am reformulat acest paragraf si le-am cerut aceleasi drepturi de echitate. Sa vedem ce o sa decida.
Probabil mai sunt si alte aspecte, dar acum nu imi mai vin in minte. Pentru oricine mai are intrebari sau nelamuriri...postati-le aici si poate le deslusim impreuna.

O seara linistita!

#50
Bogggdddan1983

Bogggdddan1983

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 26.01.2017
Salut!

Multumesc Cosmin pt update-url :)!
Si eu am vorbit cu reprezentantul constructorului despre antecontract si am discutat fiecare paragraf in parte. Am fost la fel de placut surprins sa vad ca sunt oameni deschisi si am modificat unde era de modificat.
Sper sa mai aiba radar la compartimentare cand ajunge la etajul 7!!!!
In mare sunt exact aceleasi chestii scrise de tine mai sus. La faza cu cesionarea eu am fost de acord cu precizarea ca la momentul semnarii contractului de vanzare cumparare imobilul va fi predat liber de orice fel de sarcini. Mi s-a parut normal din moment ce nu e al meu, inca, sa poate face ce vrea el.
La finisaje am cerut o anexa in care vor fi trecute produsele folosite si de la ce firma, fara pret. Justificare vanzatorului a fost ca poate veni o alta firma cu o oferta mai buna. Si aici am fost de acord cu precizarea ca trebuie trecut in antecontract produse de calitate similara si cu notificare cumparatorului ca sa pot lua altceva daca e cazul.
La parcare e, ca sa citez un clasic in viata, case closed. Asta e decizia lor si nu putem face nimic.Eu zic ca pana la urma o sa se rezolve cumva :).
Cam astea am fost in plus fata de ce ai scris mai sus.
Daca vreti sa ne intalnim sa mai discutam eu zic ca varianta cu weekendul e cea mai ok sau in timpul saptamanii seara. Pentru comunicare ar fi ok sa ne facem un grup ceva pe wattsup, skype sau facebook si sa scriem acolo unde si cand sa ne vedem sau despre ce vrem sa mai vorbim, sa avem si noi parte de o oarecare confidentialitate. O putem face si online ca ne merge netul :). Nu stiu daca putem scrie aici numere de telefon sau id-uri de skype/facebook?
Weekend placut va doresc si (cel putin in cazul meu) sa ne vedem mutati pe 15 iunie 2018!!!

#51
wads94

wads94

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 20.03.2017
Buna ziua,

Si eu sunt interesat de achizitionare unui apartament in Barcelona Residence ,am vorbit cu ei si saptamana aceasta urmeaza sa semnez rezervarea.
Insa dupa ce am citit draftul de antecontract am remarcat o chestie ce mi-a atras atentie si anume ca ei au dobandit de la fosti propietari si autorizatia de constructie nr.11/07.01.2008 si dupa ce am aruncat o privire si pe google maps am remarcat ca fundatia este lasata in paragina din anul 2009(se poate vedea usor cu street view, sunt doua imagini din 2009 si 2011 in ambele fundatia este in paragina).Voiam sa va intreb daca stiati cumva de acest lucru si daca da pentru ca eu nu ma prea pricep , stiti daca pot aparea probleme pentru ca fundatia a stat 7-8 ani in paragina ? Din auzite stiu ca nu este ok sa lasi cimentul pe ninsoare,ploi .O sa incerc sa caut pe cineva avizat in domeniu pentru a afla mai multe dar m-am gandit ca poate cineva de aici deja a facut toate lucrurile astea.

Multumesc,
O zi buna!

#52
Bogggdddan1983

Bogggdddan1983

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 26.01.2017
Salut wads94!

Si eu am aflat de chestia cu fundatia care a fost facuta in 2008-9. Cei care construiesc mi-au prezentat acest aspect si mi-au ararat un dosar destul de grosut cu testele pe care au trebuit sa le faca ca sa poata continua sa construiasca. Cica si banca de la care au luat credit a solicitat asta. Nu sunt de specialitate dar am mai intrebat si eu pe cei pe care ii cunosc si au auzit pareri destul de ok, asta in conditita in care a fost conservata fundatia asa cum trebuie. Un constructor mi-a zis ca e chiar ok daca betonul sta o perioada sa se aseze sau ceva de genul.
Oricum, nu cred ca se apuca cineva sa faca un asemnea proiect daca nu erau siguri ca se poate si e sigur. Mai ales ca s-au intamplat atatea in Bucuresti. Cu toate astea, niciodata nu poti fi sigur de nimic.
Daca afila ceva interesant please share!
Seara buna!

#53
LuluTrix

LuluTrix

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 21.03.2017
Buna,

O sa am sambata intalnire pentru a vizita si discuta despre un apartament cu 3 camere, sper et 7, insa si eu am nelamuri despre contractual de rezervare si antecontract, asa ca ar prinde bine un front comun pentru a ne asigura ca totul este corect si pentru comparator. Revin cu detalii in urma discutiei.

Zi usoara,

#54
cecosmin

cecosmin

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 25.01.2017
Salutare,

A semnat cineva ante-contractul? Cum decurg lucrurile si cam cat ati platit taxe notariale? Intreb pentru ca in curand va trebui sa merg si eu sa semnez dar, tot aman pentru ca inca nu ne-am pus de acord asupra clauzelor. Asupra variatiei suprafetei utile si in mod special, cea legata de parcare in care am cerut exclusivitate pentru proprietarii din bloc. Aici se pare ca nu sunt de acord cu limitarea asta pentru ca daca proprietarii nu vor sau nu au nevoie de locuri de parcare, ei o sa ramana cu locurile de parcare goale. In alta ordine de idei, am primit o lista cu fiisajele dar la prima vedere pare un copy/paste facut dintr-un proces verbal de predare primire din alt ansamblu/complex. Voi ati primit aceasta anexa cu finisajele? Cum vi s-a parut? Ati mai modificat ceva la ea?
Eu abia am trecut de stadiul compartimentarii si probabil intr-o saptamana sau 2 voi fi chemat pentru stabilirea traseelor electrice si sanitare.

O zi frumoasa!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate