Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Ruse vs Rusesti

Le mai putem da pe brazda? tipsuri

Recomandari gips carton tavane. (...

ce fel de activitate intretinere ...
 Se poate imbunatati o poza sa se ...

Folosește cineva syncthing? ...

Închidere fereastra dupa deschidere.

Kit AC contine brate Unitatea ext...
 smart switch fara neutru

Ierbicid pentru parul porcului.

Smecher de talie grea

PH apa plata
 Recomandare Mocheta -pe suport pa...

ram upgrade asus rog strix

Alegere memorie USB

Manere clasice mobila sau push to...
 

Netmonitor Nokia DCT4 : s-a rezolvat !

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003

EVENIMEEEEEEEEEEENT !!!


:surprise:  :surprise:  :surprise:

Am gasit flashurile pe Net : uitati AICI!!

Nu-mi vine sa cred ! Incredibil. Vedeti ca mesajele de acolo sunt recente, din noiembrie 2005, deci abia s-a rezolvat problema. In plus la 6310 de exemplu, îti dau ultima versiune disponibila, cea mai noua (5.10)


Dar acum se pune o întrebare extrem de simpla : cum ne flashuim telurile cu versiunile acelea ? Ce ne trebuie, pentru ca presupun ca prin cablul normal (cu care conectam telu la PC Suite) nu o sa mearga.



Anul 2006 începe excelent pentru toti cei care utilizeaza Netmon !

#2
sorente

sorente

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,455
  • Înscris: 24.09.2004
EXTRAORDINAR!!!

Ma voi duce cu telefonul si cu CD-ul la service.
Weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :D
Merci :worthy:


Eram sigur ca se va gasi solutia.

Edited by sorente, 03 January 2006 - 19:52.


#3
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003

 sorente, on Jan 3 2006, 18:51, said:

Ma voi duce cu telefonul si cu CD-ul la service.
Ce CD ?

Cum vei face update-ul ? :huh:

#4
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001

 Cosconor, on Jan 3 2006, 19:57, said:

Ce CD ?

Cum vei face update-ul ? :huh:

scrie pe cd cu un cdrw fisierul de pe forum si impreuna cu discul cu softul si cu telefonul se duce la un service unde va rescrie telefonul propriu cu softul de pe acel cd. SIMPLU :D :coolspeak:

bun... si acum sa revenim: la 6310i: de ce fisierul are extensia 000 si are 6 mega? toata informatia aia e memorata in telefon? ala e tot softul sau numai partea de netmonitor?

Ce e aia:
"Possible to reactivate netmonitor in nokia 6310i after entering field 62.07 without reflashing???"
"No, you have to reflash the phone (either full MCU+PPM, or patched MCU) and reset all UI settings."
[http://forum.gsmhost...=250818&page=8]

Mai exact: MCU, PPM si "reset UI settings" (mai ales asta)...

Edited by Andrei, 03 January 2006 - 23:13.


#5
sorente

sorente

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,455
  • Înscris: 24.09.2004
Uite ce a scris cineva pe acel forum:
Originally Posted by urlie200
For me the 6230i flash file are not working!! But I have also a problem to enable with J.A.F. the FTD Menu .
Maybe it`s a general TIKU problem ???

NU prea am noroc :deadtongue:

#6
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003

 Andrei, on Jan 3 2006, 22:05, said:

scrie pe cd cu un cdrw fisierul de pe forum si impreuna cu discul cu softul si cu telefonul se duce la un service unde va rescrie telefonul propriu cu softul de pe acel cd. SIMPLU :D :coolspeak:
Ok OK, mi-am dat pe urma singur seama.

 Andrei, on Jan 3 2006, 22:05, said:

bun... si acum sa revenim: la 6310i: de ce fisierul are extensia 000 si are 6 mega? toata informatia aia e memorata in telefon? ala e tot softul sau numai partea de netmonitor?
Nu, ala e tot flashu, complet.

 Andrei, on Jan 3 2006, 22:05, said:

Ce e aia:
"Possible to reactivate netmonitor in nokia 6310i after entering field 62.07 without reflashing???"
"No, you have to reflash the phone (either full MCU+PPM, or patched MCU) and reset all UI settings."
Adica daca te duci în Test 62.07 si dai execute, se dezactiveaza pur si simplu Netmonul, si trebuie apoi reinstalat complet daca mai ai nevoie. Pe 3410 e la fel, pe la test 200 si ceva (247 ?).

 Andrei, on Jan 3 2006, 22:05, said:

Mai exact: MCU, PPM si "reset UI settings" (mai ales asta)...
MCU e flash-u, firmware-ul. restul nu stiu, nu le am deloc în acest domeniu. :mellow:

#7
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001

 sorente, on Jan 3 2006, 23:40, said:

Uite ce a scris cineva pe acel forum:
Originally Posted by urlie200
For me the 6230i flash file are not working!! But I have also a problem to enable with J.A.F. the FTD Menu .
Maybe it`s a general TIKU problem ???

NU prea am noroc :deadtongue:

crezi ca cei de la connex vor vrea sa-mi rescrie softul cu ce le dau eu pe cd? (am de gand sa fac ca tine, cu cd-ul si cu telefonul - 6310i)

#8
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003

 sorente, on Jan 3 2006, 22:40, said:

Uite ce a scris cineva pe acel forum:
Originally Posted by urlie200
For me the 6230i flash file are not working!! But I have also a problem to enable with J.A.F. the FTD Menu .
Maybe it`s a general TIKU problem ???

NU prea am noroc :deadtongue:
He he, nu ai citit tot thread-ul (vedeti ca are 8 pagini, ultimul mesaj a fost postat chiar astazi) : ia uite aici ! :photo:

 Andrei, on Jan 3 2006, 22:45, said:

crezi ca cei de la connex vor vrea sa-mi rescrie softul cu ce le dau eu pe cd? (am de gand sa fac ca tine, cu cd-ul si cu telefonul - 6310i)
Abia astept sa vad ce faceti, daca puteti. Apoi sa-mi dati si mie adresa, sa ma duc si eu acolo la vara cu 6310 al meu.

O sa încerc si eu mâine sa gasesc un service pe aici, însa sansele sunt foarte aproape de 0 deja ca vei gasi pe cineva care are materialul pentru update firmware. Da, nu va mirati, asa e în Franta ! :death:

#9
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001

 Cosconor, on Jan 3 2006, 23:49, said:

O sa încerc si eu mâine sa gasesc un service pe aici, însa sansele sunt foarte aproape de 0 deja ca vei gasi pe cineva care are materialul pentru update firmware.

eu nu am inteles ce ai vrut sa zici

#10
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003
Ca nu voi gasi nici un service GSM, sau un dealer GSM care sa aiba materialul necesar pentru a falshui Nokia. Aici am numai magazine din astea mari, The phone House, Videlec si altele, care stiu sa vânda telefoane, si atât.

#11
Andrei

Andrei

    Lume multa, oameni putini...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,381
  • Înscris: 01.12.2001

 Cosconor, on Jan 3 2006, 23:44, said:

Nu, ala e tot flashu, complet.

acum am v5.50. daca il rescriu direct cu 7 ala e bine, da? singura problema e sa gasesc un service care sa vrea sa-mi faca aceasta modificare fara sa-mi strice telefonul.

#12
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003
Normal ca e bine !

Daca gasesti, sa-mi spui si mie neeaparat adresa, si sa ne pui si poze ! :lol:

#13
GabiDark

GabiDark

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 01.10.2005
nu va suparati .. la ce foloseste Netmon ?  :huh: si ce se poate face cu el ?

#14
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003
Sorente, da-mi voie sa te citez. Deci Netmon-ul serveste, printre altele, la :

Quote

Exemple de utilitate imediata ar fi:


- in caz de semnal slab, detectarea locului exact in care tel. are cel mai bun semnal (in casa, la munte etc), cativa decibeli in plus insemnand diferenta intre a putea vorbi la telefon sau nu

- tot in caz de semnal slab, cu ajutorul NM se poate determina site-ul de unde avem semnalul, pozitionarea mai buna noastra cand vorbim la tel. sau orientarea unei antene externe aducand beneficii calitatii conv

- verificarea (cel putin orientativ) al nivelului de radiatii la care suntem expusi din partea operatorilor (puteti spune orice, ca masuratoarea e relativa, ca nu e corecta, dar daca in apartamentul in care stai iti apare o valoare de -45 de ex. poti sa te muti linistit, fara regrete)

- la telefoanele DCT3 se poate vizualiza valoarea voltajului bateriei, in stand-by si in convorbire, dupa ceva practica stii exact cat te mai tine telefonul in functie de dinamica acestor parametrii, daca trebuie sa il bagi la incarcat sau nu, cele 4 linii de la baterie de multe ori se dovedesc a fi o indicatie imprecisa

- poate fi util la masurat distante, in km, cu precizia de 500m, de ex. am masurat de pe Vf Leaota distanta pana la Cabana Babele, in linie dreapta si mi-a dat 16km, ulterior, masurand pe harta, am observat ca distanta era exacta

- se poate vedea de ex. cauza terminarii unei convorbiri (respectivul chiar a pierdut semnalul sau a apasat pur si simplu pe butonul rosu?)

- pentru cei care lucreaza in domeniu este foarte util pentru teste, masuratori, dar si localizarea site-urilor unde urmeaza sa aiba de lucru


Probabil mai sunt chestii utile care se pot face cu NM, lista nu e definitiva.
:photo:

Edited by Cosconor, 04 January 2006 - 13:13.


#15
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003
Good news for me too ! am reusit sa gasesc un dealer, care nu e echipat cum trebuie la el în magazin, numai ca se duce la o cunostinta care are materialul de flashare, deci îi duc mâine 6310-ul si cu flash-ul pe CD, si îl recuperez luni. Sa vedem ce-mi va face. :)

#16
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003
Ce prostie cu flash-urile astea ! De 2 ore caut file-ul PPM pentru 6310 versiunea 5.10, si tot nu gasesc, si daca nu-l are ala, bye bye Netmon ! :cursing:

PPM contine package-ul cu limbile. Trebuke instalat în acelasi timpcu file-ul dat pe acel site, care e MCU-ul, flash-ul.

#17
sorente

sorente

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,455
  • Înscris: 24.09.2004
Cica eu am gasit pentru 6230i al meu, insa nu imi garanteaza nimeni ca e bun, daca ceva nu merge bine nu am ce cauta nici la garantie cu el, si mai e o chestie, nu stiu ce se intampla nici cu IMEI-ul, esential pentru garantie :cursing:

Edited by sorente, 05 January 2006 - 00:03.


#18
Cosconor

Cosconor

    Netmonitoring fan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,022
  • Înscris: 08.06.2003
Nu, IMEI-ul nu se schimba !

Insa daca ai probleme, si telu nu se mai aprinde de exemplu, garantia e cam... inutila. Nu stiu sigur ce s-ar intampla.

6310-ul al meu a iesit de mult din garantie, asa ca nu am nimic de pierdut (oarecum...).

Nu te mai gandi la asta, totul o sa fie OK ! Daca ti-o face o persoana priceputa, no problem ! Eu am impresia ca la al meu o sa mi-o faca un prostanac, care decat stie sa apese pe butonul DESIMLOCK.

Vezi ca PPM trebuie sa fie aceasi versiune ca MCU-ul. ;)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate