Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare bascula (si altele) For...

Problema anxioasa, e normal cum g...

Vitrina sucuri

F.Charm - La inalțime
 Marker de scris pe bidoane

Lecțiile trase de comandanti...

Recomandare telefon pt poze si ba...

Casa de paie
 Verificare baza de date a politiei

Xiaomi sub 1200 lei

programul Marțea Mastercard

Adaptare aspirator pe baterii, la...
 Resetare baterie Acer Aspire E5-575

AMD Ryzen 7800X3D - stuttering

Recomandare router 4G/5G

Ucigand cu cruzime in numele lui ...
 

Functii excel 2010

- - - - -
  • Please log in to reply
21 replies to this topic

#1
knigea

knigea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 06.10.2014
Buna ziua, am si eu 2 intrebari daca ma poate ajuta cineva
prima intrebare.... am un tabel simplu la modul
  A B C
    Stoc    intrare iesire
  1    10    100   20
  2
  3
zilnic am intrari si iesiri din stoc pe care le introduc manual dar vreau sa stiu daca se poate sa imi indice stocul cumulat chiar daca la intrari introduc alta valoare a doua zi de exemplu.
ex.: =sum(A1+B1)-C1

a doua intrebare...cum pot pot ascunde (proteja cu parola) 2 coloane in excel dar ceilalti membrii sa poata lucra in acelasi sheet in care am coloanele ascunse?

ma poate ajuta cineva, va rog?

#2
kunz

kunz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 12.09.2011
in ce coloane  vei memora intrarile si iesirile ?

pune un exemplu de fisier .xls pe care vei lucra !

Edited by kunz, 06 October 2014 - 18:36.


#3
knigea

knigea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 06.10.2014
Attached File  STOC.JPG   26.63K   203 downloads

Edited by knigea, 07 October 2014 - 06:50.


#4
kunz

kunz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 12.09.2011
Insereaza o coloana "Stoc final"  la finalul tabelului si apoi e simplu stoc initial + intrari - iesiri = stoc final

View Postknigea, on 06 octombrie 2014 - 17:40, said:


a doua intrebare...cum pot pot ascunde (proteja cu parola) 2 coloane in excel dar ceilalti membrii sa poata lucra in acelasi sheet in care am coloanele ascunse?


gasesti aici

Edited by kunz, 07 October 2014 - 14:20.


#5
knigea

knigea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 06.10.2014
ok, dar eu la intrari zilnic introduc alte valori (daca ieri aveam 100 azi sterg si bag 20) si se modifica si stocul de ex eu pentru stoc total am folosit formula =E3+G3-I3 pana aici ii ok dar daca a doua zi sterg 100 de la intrare si pun 20 se modifica stocul total...

Attached Files


Edited by knigea, 07 October 2014 - 15:14.


#6
knigea

knigea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 06.10.2014

View Postkunz, on 07 octombrie 2014 - 14:17, said:

Insereaza o coloana "Stoc final"  la finalul tabelului si apoi e simplu stoc initial + intrari - iesiri = stoc final



gasesti aici
cu a doua intrebare am rezolvat cu ajutorul tau...merci mult!

#7
autechre

autechre

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 06.08.2008
daca B - coloana cu intrari
daca C - coloana cu iesiri

fixeaza un header (view->freeze pane, selectia se face la un rand sub cel care se vrea blocat) si deasupra tabelului
=sum(Bx:Bxxx ) -> intrari
=sum(Cx:Cxxxx) -> iesiri
unde x = randul la care se opreste functia.

pentru calcule mai complexe poti folosi pivoti sau http://office.micros...P005209292.aspx

recomand pivotul, totusi. recalcularea are dezavantajul de a consuma resurse la fiecare actualizare si se simte cand sunt foarte multe informatii in tabela

eu zic ca ar fi recomandabil sa flosesti valori negative la ceea ce iese din stoc, nu sa stai sa calculezi in formula.

LE: un exemplu

campul de sus e calculat in functie de articol (daca ai o lista limitata)
deasemenea nu e neaparat sa fie in acelasi sheet

pentru pivotare ar fi indicat o coloana cu variabile in/out/stoc

campurile calculate au conditia de a avea articolul scris intocmai cum e definit (fara caractere in plus sau in minus <<spatii, lipsa caractere, typos, etc>>)
si ai gresit aria Posted Image

Attached Files


Edited by autechre, 07 October 2014 - 16:08.


#8
autechre

autechre

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 06.08.2008
si daca tot ma plictisesc si v2 cu pivot

evident poate fi cosmetizat, bla, bla, bla
poti sumariza pe luni/trimestre/ani/etc daca completezi valori de tip data
(am gasit in cele din urma si in kingsoft unde face gruparea pe data, msoffice e o tzara mai maleabil)
update la document.

nu trebuie decat un click pe refresh la pivot data

Attached Files


Edited by autechre, 07 October 2014 - 16:41.


#9
knigea

knigea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 06.10.2014
nu sunt as in excel si nu am mai lucrat cu pivot table...deci daca ma poate ajuta cnv...asta este tabelul pe care vreau sa lucrez...
am 80 de categorii de produse.

View Postautechre, on 07 octombrie 2014 - 16:19, said:

si daca tot ma plictisesc si v2 cu pivot

evident poate fi cosmetizat, bla, bla, bla
poti sumariza pe luni/trimestre/ani/etc daca completezi valori de tip data
(am gasit in cele din urma si in kingsoft unde face gruparea pe data, msoffice e o tzara mai maleabil)
update la document.

nu trebuie decat un click pe refresh la pivot data
ii prea mult pentru mine :) dar ms oricum!

Attached Files



#10
costeld69

costeld69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,692
  • Înscris: 07.02.2011

View Postknigea, on 07 octombrie 2014 - 16:50, said:

...asta este tabelul pe care vreau sa lucrez...
Attached File  Stoc.sh.rar   10.54K   29 downloads

#11
knigea

knigea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 06.10.2014

View Postcosteld69, on 07 octombrie 2014 - 18:50, said:

ok, dar eu la intrari zilnic introduc alte valori (daca ieri aveam 100 azi sterg si bag 20) si se modifica si stocul final (nu ramane cumulat cu cel de ieri de ex...)

View Postknigea, on 07 octombrie 2014 - 18:57, said:

ok, dar eu la intrari zilnic introduc alte valori (daca ieri aveam 100 azi sterg si bag 20) si se modifica si stocul final (nu ramane cumulat cu cel de ieri de ex...)
sa fiu mai explicit: am un dep de haine second...in stoc momentan am de ex 100de kg de tricouri, maine introduc la intrare 10kg si la iesire 20kg stocul final va fi de 90kg, poimaine de ex cand la intrare si la iesire bag alte valori sa imi calculeze din stocul final (adica din 90kg) cumulat...

Edited by knigea, 07 October 2014 - 18:57.


#12
autechre

autechre

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 06.08.2008
formula nu are valoare de stocare ci de operatiune
orice formula face o operatie cu valorile introduse
atat timp cat tu schimbi valorile, operatia, in mod evident, iti da un cu totul si cu totul alt raspuns

nu inteleg de ce urmaresti o data kilograme si o data saci

nu inteleg cu ce te ajuta ceea ce faci tu acolo atat timp cat nu ai nici un minim de istoric al in/out

ori regandesti forma in care tii informatia si ce anume vrei sa intorci/in ce detaliu
ori achizitionezi un program de gestiune minima (cred ca-i mai ieftin decat o licenta de ms) si ala iti face stocurile asa cum vrei tu (trebuie sa ai in vedere faptul ca trebuie instalat si configurat corespunzator un astfel de soft)

ceea ce vrei tu se poate face in multe forme numai in cea pe care o gandesti mai sus, nu.
nu ai cum sa arunci stocul final in stoc initial la schimbarea zilei decat daca scrii ceva vba  si nu cred ca e rentabil sa se chinuie cineva sa faca asa ceva

o versiune de scarpinat la stanga cu mana dreapta
copy -> paste special values pentru ceea ce inseamna stoc final intr-un alt set de coloane
faci un add cu stocul initial din ziua precedenta
copy-> paste special values pentru ceea ce ai calculat cu un past mai inainte in stoc initial

dar e atat de urata chestia asta ca nici nu m-as complica vreodata

regandeste modul de operare, raportare, gestionare, etc..

#13
knigea

knigea

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 06.10.2014

View Postautechre, on 07 octombrie 2014 - 19:19, said:

formula nu are valoare de stocare ci de operatiune
orice formula face o operatie cu valorile introduse
atat timp cat tu schimbi valorile, operatia, in mod evident, iti da un cu totul si cu totul alt raspuns

nu inteleg de ce urmaresti o data kilograme si o data saci

nu inteleg cu ce te ajuta ceea ce faci tu acolo atat timp cat nu ai nici un minim de istoric al in/out

ori regandesti forma in care tii informatia si ce anume vrei sa intorci/in ce detaliu
ori achizitionezi un program de gestiune minima (cred ca-i mai ieftin decat o licenta de ms) si ala iti face stocurile asa cum vrei tu (trebuie sa ai in vedere faptul ca trebuie instalat si configurat corespunzator un astfel de soft)

ceea ce vrei tu se poate face in multe forme numai in cea pe care o gandesti mai sus, nu.
nu ai cum sa arunci stocul final in stoc initial la schimbarea zilei decat daca scrii ceva vba  si nu cred ca e rentabil sa se chinuie cineva sa faca asa ceva

o versiune de scarpinat la stanga cu mana dreapta
copy -> paste special values pentru ceea ce inseamna stoc final intr-un alt set de coloane
faci un add cu stocul initial din ziua precedenta
copy-> paste special values pentru ceea ce ai calculat cu un past mai inainte in stoc initial

dar e atat de urata chestia asta ca nici nu m-as complica vreodata

regandeste modul de operare, raportare, gestionare, etc..
ok, multumesc pentru informatii, am sa ma gandesc la alt mod de operare...oricum iti multumesc!

#14
kunz

kunz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 64
  • Înscris: 12.09.2011

View Postknigea, on 07 octombrie 2014 - 19:34, said:

am sa ma gandesc la alt mod de operare

ar trebui sa te orientezi spre o baza de date in access, cateva formulare (intrari, iesiri, stoc...etc)....poate si cateva rapoarte ( raport stocuri, fisa magazie..etc), toate gandite si create de tine
daca intampini greutati cere ajutorul

Edited by kunz, 07 October 2014 - 20:26.


#15
gabynitzu

gabynitzu

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 14.01.2015
eu cam asa as vedea solutia.

Attached Files



#16
GeorgeTrisina

GeorgeTrisina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,815
  • Înscris: 19.12.2011
Buna ziua
Am facut un programel in Excel pt calcule hidraulice si am pus si cateva butoane care sa faca salturi dintr-un sheet in altul.
Toate bune si frumoase, a functionat perfect, am salvat toate paginile pana am inchis fisierul. Cand sa ma laud si eu unui coleg cu ce am facut.... n-au vrut butoanele sa mai functioneze.
Intrebare: De ce?

#17
mailuser

mailuser

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 10.09.2015
Pentru dl. GEORGE  TRISINA: Este posibil ca Excelul sa considere macrourile pentru butoane ca periculoase (posibili virusi) si prin urmare le dezactiveaze. Daca este vorba de acest caz, o posibila rezolvare ar fi cea din imaginea atasata.

Attached Files



#18
GeorgeTrisina

GeorgeTrisina

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,815
  • Înscris: 19.12.2011
Multumesc!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate