Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Premiile Nobel

- - - - -
  • Please log in to reply
144 replies to this topic

#37
Bursul

Bursul

    alias Petrov, zilier in DE

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 51,279
  • Înscris: 30.10.2003
Pentru mine ori ca Palade, ori ca Ubuntu Ukelele din Africa a luat premiul Nobel e acelasi lucru. Nu vad de ce m-as bucura mai tare ca un roman a descoperit tratamentul pentru cancer. Ca a invatat in Romania sau oriunde altundeva in lume pentru mine e acelasi drac. Sentimente din astea "nationaliste" (nu stiu cum sa le zic) le aveam cand stateam in orasul meu si nu scoteam capul prin lume. Important e sa ne bucuram toti de pe urma acestor inventii/descoperiri.

#38
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

View PostBursul, on 10 octombrie 2014 - 10:51, said:

Pentru mine ori ca Palade, ori ca Ubuntu Ukelele din Africa a luat premiul Nobel e acelasi lucru. Nu vad de ce m-as bucura mai tare ca un roman a descoperit tratamentul pentru cancer. Ca a invatat in Romania sau oriunde altundeva in lume pentru mine e acelasi drac. Sentimente din astea "nationaliste" (nu stiu cum sa le zic) le aveam cand stateam in orasul meu si nu scoteam capul prin lume. Important e sa ne bucuram toti de pe urma acestor inventii/descoperiri.
Fara doar si poate aveti tot dreptul sa considerati ca asa trebuie sa fie. Fiecare priveste altfel lucrurile cind e vorba de PATRIE, mai ales cei care au trei in familie. Care sint nascuti pe alt meleag, din doi parinti de alta nationalitate si unde limba paterna este invatata mai devreme decit cea materna uneori. Unde se vorbesc deja 3 limbi de la 3 ani si unde in SINGE are alta patrie si in INIMA alta.

Personal consider ca altfel se bucura si este MINDRU un ellen, cind aude cuvintul KARDIOLOGIE si altfel un roman...altfel se bucura un ellen cind aude numele lui dl. Emil Palade si ALTFEL este MINDRU un roman.... altfel un ELLEN, ptr. numele Ipsilanti (vezi tot Iasi) si altfel un roman, la fel si ptr. T. Vladimirescu,.,, dar si in privinta razboiului este la fel. Altfel daca este pornit de un roman si altfel, daca se aude ca este pornit de un cu totul altcineva.  

Sint foarte de acord cu dvs. in tema, sa ne bucuram de toate aceste descoperiri miraculoase (vezi si o speranta ptr. toti cei cu boala Dementia, in tema Brain navigation system, GPS-ul encefalului de acum ptr. premiul Nobel). Sa speram ca si in tema Ebola se va gasi o solutie. Pt. ca acum citiva ani multisori, cind medicii au anuntat ca in Africa exista un virus demn de luat in consideratie datorita ravagiilor pe care le poate face....nimeni nu a facut nimic. Ebola, produce hacher celule si loveste in vasele sanguine, provocind emoragia pacientului. Exista persoane care inca asteapta sa fie informate, la cum se molipseste. Asta vorbesc, fara interventia lor personala in ...internet.

Quote

...dupa 20 de ani medalia...
Si ma scuzati, guvernul roman nu a dat dupa 20 de ani medalia lui dl. Palade, ci dupa 30 de ani si ceva. In '74, a luat Nobel, in 2005-6 parca, i s-a oferit de catre dl. Basescu.

#39
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014
Si la ora aceasta, se ofera Nobel ptr. PACE (aici am putea include si religia, as zice, ptr. acesta persoana). Este vorba de o fetita din Pakistan, Malala, care a fost impuscata in cap de catre Taliban, ptr. ca a incercat sa se duca la scoala. Chiar si cu amenintari, a continuat sa mearga, pina scoala ei a fost bombardata. Tatal ei este un invatator. A supravietuit si a declarat, ca 57 de milioane de copii, nu doresc nici telefoane, nici compiuter, ci carti si creioane.

Revin, sa spun ca asta nu se intimpla in Pakistan, ci in Anglia, unde se afla momentan Malala. Deci, iar in strainatate si ptr.....alte nationalitati.

Edited by Astro-Liv, 10 October 2014 - 12:45.


#40
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,150
  • Înscris: 29.12.2006
Premiul Nobel pentru Pace pe anul 2014, a fost acordat azi adolescentei pakistaneze Malala Yousafzai şi activistului indian pentru drepturile copiilor, Kailash Satyarthi.




[ http://4.bp.blogspot.com/-RQW2BgBrGr0/UHbIlcj5FJI/AAAAAAAAGUQ/qdHHyeez3BI/s1600/Complete+List+with+the+details+of+the+Nobel+Prize+Winners+for+the+year+2012.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]





Premiul a fost acordat "pentru lupta lor împotriva opresiunii asupra copiilor şi tinerilor, şi pentru dreptul tuturor copiilor la educaţie".

"Copiii trebuie să meargă la şcoală şi să nu fie exploataţi financiar", a declarat preşedintele Comitetului Nobel Norvegian, Thorbjorn Jagland.

Oponentă a talibanilor, imaginea luptei pentru dreptul fetelor la educaţie, Malala Youzafsai, în vârstă de 17 ani, este de departe cel mai tânăr laureat în cei 114 ani de istorie Nobel.

De mai mulţi ani, Malala militează pentru dreptul la educaţie al fetelor, ceea ce a făcut-o să devină ţinta unei tentative de asasinat în urmă cu doi ani, pe 9 Octombrie 2012.

Mai puţin cunoscut publicului larg, şi considerabil mai în vârstă, la cei 60 de ani ai săi, Kailash Satyarthi a condus proteste faţă de exploatarea copiilor, toate non-violente, "în tradiţia Gandhi", după cum subliniază Comitetul Nobel.




Malala Yousafzai şi Kailash Satyarthi


[ http://cdn.rt.com/files/news/2f/8f/40/00/nobel-peace-prize-.si.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]





Discursul memorabil al Malalei Yousafzai, de la sediul O.N.U., din urmă cu un an

"One child, one teacher, one book and one pen, can change the world. Education is the only solution. Education first".

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/gCg2FyTiBoI?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]





Sursa: HotNews

Edited by lupini, 10 October 2014 - 13:35.


#41
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014
Azi este in...10. 10. 2014 ... am impresia ca exact acum 5 ani in urma, daca nu ma insel, cu o zi in urma pe 9.10. 2009, a fost impuscata in cap in autobuz, spre scoala. Ca sa vedeti, la ea coincide si data ptr. Nobel, ptr. ce a trecut.

A nu gresesc, scrie mai sus, a fost ...9.10. 2012. Ma scuzati. Acuma am vazut.

Edited by Astro-Liv, 10 October 2014 - 13:54.


#42
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,150
  • Înscris: 29.12.2006
Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta, îl consider ca fiind unul acordat celor mai potrivite persoane.

Îmi amintesc de premiul Nobel pentru Pace acordat în 2009 lui...Barack Obama. Nu m-am prins nici acum de fază care e motivul pentru care Barack a fost laureat. Nici el nu s-a prins. Şi nici mulţi alţii.

Edited by lupini, 10 October 2014 - 14:01.


#43
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006

View PostAstro-Liv, on 10 octombrie 2014 - 10:18, said:

Ma scuzati, cu toata simpatia. dar nu este adevarat. Si la nivel de Universitati sintem de premiu Nobel si chiar la cele "antice" din timpul razboiului. Il avem pe dl. Emil Palade, despre care am scris, in aceasta tema. Studiile universitare au fost in Romania.

Incurajare si finantare ? Unde le vedeti dvs. ? America a oferit medalia dupa 10 ani de la premiu. Stiti dupa citi ani, a luat medalie dl. Palade de la guvernul roman (Basescu)? Dupa 20 de ani, iar in 2012 i s-a facut si moneda de argint...Incurajarea si finantarea, nu au nimic comun una cu cealalta. Altceva sa fii numai incurajat si altceva sa fii FINANTAT (vezi Tesla fara sponsori ce a patit). Altceva daca mama te incurajeaza si altceva daca tata, iti da si banii DUPA. Nu credeti ? Dar unde sint astea din partea tarii si nu stim noi ? Asta inseamna UITARE, oricum ati da-o !  Nu stiu daca observati, dar toti dupa ce au plecat din tara, au avut si finantari si propuneri si au putut astfel sa se evidentieze in talentul lor (encefal) pentru un valoros Nobel.
Numai un pic ca incurcam secolele. Acum in secolul 21 cercetarea se face cu bani, nu din pasiune ca nimeni nu isi permite din pasiune unelte ultraperformante.Cele mai puternice tari in cercetare sunt cele care investesc bani grei in activitatea asta. Nu e suficienta o facultate daca nu ai bani sa-ti cumperi echipamente ca sa studiezi practic (nu ma refer la teorie, dar teoria e legata de experiment si simulare).

Apoi inca un amanunt: in secolul nostru universitatile se remarca prin cercetare. O universitate de top e in top cu cercetarea. Universitatile noastre, azi, nu fac cercetare de top. De fapt universitatile de la noi nu intra in clasamente ale primelor 500 de universitati din lume. Deci universitatile de la noi nu au treaba cu premiul Nobel.

Iar Emil Palade nu poate fi insusit pur si simplu de romani pentru ca a cistigat premiul Nobel. Cercetarile nu le-a facut in Romania, nu a fost sustinut financiar si cu echipe in Romania deci nu e cinstit sa ni-l insusim de parca l-am tinut in brate. Ca roman, nu e nici o problema, a fost roman. Dar ca nobelist a trait in alta lume.

#44
XORIAN_L

XORIAN_L

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,198
  • Înscris: 01.10.2009
Va mai mirati de ce evreii conduc lumea. De fraieri ce sunteti. La ei nu o sa vedeti niciunul ca-si disconsidera neamul, sunt uniti.  Sau poate voi nu sunteti romani.

Edited by XORIAN_L, 10 October 2014 - 23:10.


#45
Astro-Liv

Astro-Liv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 864
  • Înscris: 06.01.2014

View PostDihorul Razboinic, on 10 octombrie 2014 - 21:12, said:

Numai un pic ca incurcam secolele. Acum in secolul 21 cercetarea se face cu bani, nu din pasiune ca nimeni nu isi permite din pasiune unelte ultraperformante.Cele mai puternice tari in cercetare sunt cele care investesc bani grei in activitatea asta. Nu e suficienta o facultate daca nu ai bani sa-ti cumperi echipamente ca sa studiezi practic (nu ma refer la teorie, dar teoria e legata de experiment si simulare).

Apoi inca un amanunt: in secolul nostru universitatile se remarca prin cercetare. O universitate de top e in top cu cercetarea. Universitatile noastre, azi, nu fac cercetare de top. De fapt universitatile de la noi nu intra in clasamente ale primelor 500 de universitati din lume. Deci universitatile de la noi nu au treaba cu premiul Nobel.

Iar Emil Palade nu poate fi insusit pur si simplu de romani pentru ca a cistigat premiul Nobel. Cercetarile nu le-a facut in Romania, nu a fost sustinut financiar si cu echipe in Romania deci nu e cinstit sa ni-l insusim de parca l-am tinut in brate. Ca roman, nu e nici o problema, a fost roman. Dar ca nobelist a trait in alta lume.
Cine a zis ca trebuie insusit, numai de catre romani dl. Palade ? L-am lasat si ptr. americani. Eu doar m-am referit la CIND, repet CIND, i-au dat americanii medalia si CIND NOI !!!! Asta referitor la cei 30 de ani, diferenta si ca secole. Posted Image Dupa cum vedeti, am facut diferenta intre ele (secole). Personal, in ce priveste facultatile urmate de persoanele cu Nobel, dau o mare importanta atit CAPACITATII acelui om, dar si a capacitatii facultatii din tara in care iese. Asta inafara de banii, care ii trebuie DUPA, sa ia un Nobel.

Nu am stiut ca intre anii 1901 si 2000, nu s-a luat Nobel in fizica, chimie etc.!!!! Ca sa intram direct in sec 21, cum vreti dvs. Ati dorit sa spuneti ca am avansat ? Asta nu este o noutate... TOT premiu NOBEL, luam. Si atunci si acum. Vedeti ca s-a schimbat ceva aici ? Daca vreti sa va referiti la MODUL, de cercetari, asta este o alta discutie. Si exact asta am accentuat, ca lumea PLEACA din tara tocmai din cauza acestor banuti.... am spus vedeti ce a patit TESLA, fara sponsori. Cred ca am vorbit exact de cercetarea cu bani, de care spuneti aici. Si se stie, ca acele tari la acelasi nivel ca al nostru, tot 2- 3 nobelisti au  (vezi Ellas, etc.) Nu-i batem oricum pe nemti, au vreo 100 parca.

Quote

Numai un pic ca incurcam secolele. Acum in secolul 21 cercetarea se face cu bani, nu din pasiune ca nimeni nu isi permite din pasiune unelte ultraperformante.
Iar inafara de cercetare, avem si curajul si mintea fara acestea, ca sa se ia, un Nobel. Vezi fetita de mai sus, fara banuti ptr. a fi impuscata in cap. Adica trebuie sa fim in sec. 21 si cu cercetari, ca sa luam un Nobel de literatura sau pace ?  Eu personal nu cred asa ceva . Si da, am spus, ca tocmai ptr. ca nu avem nici un ajutor, ca sa fie sponsorizati aceste persoane adica, se recurge la iesirea din tara. Dar cred ca asta este o REALITATE, pe care toti o cunoastem, nu mai este nevoie de cuvinte in plus.

Edited by Astro-Liv, 11 October 2014 - 12:41.


#46
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
Mai, voi nu v-ati saturat sa ne laudam cu realizarile altora? Sa ne batem cu tigla-n piept cind unu' cu numele de Gigel cistiga un premiu sau reuseste in viata dar pe alte tarimuri, in alte societati, cu alte mijloace decit ale noastre? Nu mai bine punem osul la treaba, ne organizam si cistigam acasa un premiu Nobel, ridicam aici multinationale si asa mai departe? La ce le va folosi copiilor nostri mindria ca Emil Palade si Stefan Nicht-Dunkel au cistigat Nobelul? Nu le-ar fi lor mult mai util un sistem care genereaza Nobeluri la ei acasa?

Edited by Dihorul Razboinic, 13 October 2014 - 05:42.


#47
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,150
  • Înscris: 29.12.2006
Francezul Jean Tirole, a câştigat azi Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2014.




[ http://4.bp.blogspot.com/-RQW2BgBrGr0/UHbIlcj5FJI/AAAAAAAAGUQ/qdHHyeez3BI/s1600/Complete+List+with+the+details+of+the+Nobel+Prize+Winners+for+the+year+2012.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]





Jean Tirole din Franţa a câştigat Premiul Nobel pentru Economie "pentru analiza sa referitoare la puterea şi reglementarea pieţei", a anunţat Comitetul Nobel.

"Jean Tirole este unul dintre cei mai influenţi economişti ai vremurilor noastre. În primul rând, el a clarificat modul în care putem înţelege şi reglementa industriile cu câteva firme puternice", a precizat Comitetul de decernare al premiului.

Premiul Nobel pentru Economie, numit oficial Premiul Sveriges Riksbank în Ştiinţe Economice, a fost înfiinţat în 1968. Acesta nu a făcut parte din grupul iniţial de premii.



Jean Tirole


[ http://www.tseconomist.com/uploads/1/5/2/8/15283228/3130645.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]





Sursa: HotNews

Edited by lupini, 13 October 2014 - 13:45.


#48
Dumitru_Pavel

Dumitru_Pavel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 06.02.2014

View Postlupini, on 06 octombrie 2014 - 16:51, said:

Oamenii de ştiinţă John O´Keefe, Edvard I. Moser şi May-Britt Moser au primit azi Premiul Nobel pentru Medicină, pe anul 2014.
"cum creeaza creierul o harta a spatiului din jurul nostru si cum putem naviga intr-un mediu complex ?"
Sursa: HotNews
In linkul respectiv se spune ca ei au descoperit un grup de celule care se activeaza atunci cand soricelul se orienteaza catre o anumita locatie. Asta nu inseamna ca au descoperit mecanismul prin care creierul creaza acea harta mentala - nici vorba de asa ceva.
Ei doar au gasit o corelatie cu un anumit grup de celule. (iar cine are un minim de logica stie : corelatia nu inseamna cauzalitate)
Daca pentru asa ceva se da Nobel... imi pare rau de ce a ajuns stiinta in ziua de azi.

Edited by Dumitru_Pavel, 13 October 2014 - 15:11.


#49
catalina1

catalina1

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 62,876
  • Înscris: 21.04.2011
Stii care sunt implicatiile acestei descoperiri ca sa poti trage astfel de concluzii?

#50
Dumitru_Pavel

Dumitru_Pavel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 06.02.2014
nu stiu care sunt sau care vor fi dar eu stiu sigur ca nu au explicat mecanismul pe care pretind ca l-au explicat(dupa cum se spune in linkul respectiv, nu am timp deocamdata sa citesc mai mult din alte surse). oricum ei vorbesc despre posibile consecinte(aceleasi ca intotdeauna in articolele de acest gen anume ca vor vindeca alzheimer) - dar oricum nu asta are importanta acum.

Edited by Dumitru_Pavel, 13 October 2014 - 15:25.


#51
Dumitru_Pavel

Dumitru_Pavel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 453
  • Înscris: 06.02.2014
ok, am cautat ceva mai mult
acesta e articolul de pe siteul nobel http://www.nobelpriz...2014/press.html
am atasat si publicatiile stiintifice mentionate in articolul de mai sus (in afara de primul din 1971, pe acela nu l-am gasit). download si aici:http://www.speedyshare.com/DhjEu/nobel-2014-medicina.rar

afirmatia de pe site-ul nobel este urmatoarea

Quote

demonstrating a cellular basis for higher cognitive function.
parerea mea este ca ei nu demonstreaza cum se ajunge de la activitatea neuronala/celulara la aparitia functiei cognitive , anume reprezentarea mentala a spatiului si orientarea in spatiu. ei doar vad activitatea neuronala pe care o coreleaza (in mod subiectiv) cu faptul ca soricelul se orienteaza catre o anumita locatie. Din faptul ca anumite celule se activeaza nu rezulta cum apare functia cognitiva. Daca sa zicem ca ei nu ar vedea soricelul ce face si ar studia numai activarea neuronilor nu le-ar rezulta nicicum ca acea activitate are legatura cu orientarea in spatiu.

Studii asemanatoare sunt si prezicerea de catre aparate a directiei pe care o alege un subiect uman(gasiti pe youtube). Poti prezice ce va alege in functie de activitatea neuronala(vezi ce se activeaza) dar asta nu inseamna ca explici cum apare functia cognitiva de alegere pentru subiectul respectiv.

Attached Files


Edited by Dumitru_Pavel, 13 October 2014 - 20:17.


#52
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,150
  • Înscris: 29.12.2006
Premiul Nobel pentru Medicină pe anul 2015, a fost acordat azi irlandezului William Campbell, japonezului Satoshi Ōmura şi chinezoaicei Youyou Tu, pentru descoperirea de tratamente împotriva infecţiilor parazitare şi a malariei.



[ http://4.bp.blogspot.com/-RQW2BgBrGr0/UHbIlcj5FJI/AAAAAAAAGUQ/qdHHyeez3BI/s1600/Complete+List+with+the+details+of+the+Nobel+Prize+Winners+for+the+year+2012.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




William Campbell şi Satoshi Ōmura au fost recompensaţi pentru "munca lor la un nou tratament împotriva infecţiilor cauzate de viermi", în timp ce Youyou Tu este premiată pentru "descoperirile sale privind o nouă terapie împotriva paludismului", a precizat juriul Nobel.

"William C. Campbell şi Satoshi Ōmura au descoperit un nou medicament Avermectin, ale cărui derivate au redus radical prevalenţa oncocercozei şi a elefantiazisului, demonstrând totodată eficienţa împotriva unui număr din ce în ce mai mare de boli parazitare", a explicat juriul.




William Campbell, Satoshi Ōmura şi Youyou Tu


[ http://renasterea.ro/ro/wp-content/uploads/Premio-Nobel-de-Medicina.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]




Sursa: HotNews

Edited by lupini, 05 October 2015 - 13:43.


#53
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,150
  • Înscris: 29.12.2006
Premiul Nobel pentru Fizică pe anul 2015, a fost acordat japonezului Takaaki Kajita şi canadianului Arthur B. McDonald, care au fost recompensaţi pentru lucrările în domeniul neutrinilor.



[ http://4.bp.blogspot.com/-RQW2BgBrGr0/UHbIlcj5FJI/AAAAAAAAGUQ/qdHHyeez3BI/s1600/Complete+List+with+the+details+of+the+Nobel+Prize+Winners+for+the+year+2012.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



"Premiul recunoaşte contribuţia celor doi la experimentele ce demonstrează că neutrinii îşi schimbă identitatea, metamorfoza însemnând că ei au masă proprie".

Descoperirea schimbă modul în care înţelegem cum se comportă materia, şi se poate dovedi crucială pentru felul în care privim Universul.
Acum 15 ani, Takaaki Kajita a descoperit că neutrinii din atmosferă se "perindă" între două identităţi în drumul către detectorul Super-Kamiokande din Japonia. Tot în acei ani, echipa de cercetători condusă de Arthur B. McDonald, în Canada, a demonstrat că neutrinii de la Soare nu dispăreau în drumul lor către Pământ. Ei au fost în schimb "capturaţi" de Sudbury Neutrino Observatory.

Cele două grupuri de cercetători au rezolvat un puzzle care-i măcina pe oamenii de ştiinţă de câteva decenii. Calculele teoretice făcute înaintea celor două descoperiri, s-au dovedit inexacte.

Descoperirea a dus la concluzia că neutrinii, care mult timp au fost consideraţi ca neavând masă proprie, au totuşi masă, chiar dacă una foarte mică.



Arthur B. McDonald şi Takaaki Kajita


[ http://www.abc.net.au/news/image/6832410-3x2-340x227.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Sursa: HotNews

#54
lupini

lupini

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,150
  • Înscris: 29.12.2006
Premiul Nobel pentru Chimie pe anul 2015, a fost acordat suedezului Tomas Lindahl, americanului Paul Modrich şi turco-americanului Aziz Sancar, pentru cercetări privind legătura dintre refacerea ADN şi tratarea cancerului.



[ http://4.bp.blogspot.com/-RQW2BgBrGr0/UHbIlcj5FJI/AAAAAAAAGUQ/qdHHyeez3BI/s1600/Complete+List+with+the+details+of+the+Nobel+Prize+Winners+for+the+year+2012.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]





"Cei trei cercetători au studiat modul în care celulele repară fragmente de ADN distruse, şi ajută astfel la salvarea informaţiei genetice", se arată în motivaţia Institutului Nobel.

ADN-ul uman este afectat zilnic de factori externi, un exemplu fiind radiaţiile ultra-violete, astfel că suferă numeroase modificări. Motivul pentru care ADN-ul nu se dezintegrează este că acesta este "reparat" constant de sistemul celular. Studiile celor trei cercetători sunt considerate foarte utile în dezvoltarea de noi tratamente împotriva cancerului.




Tomas Lindahl, Paul Modrich şi Aziz Sancar


[ http://i.cbc.ca/1.3260057.1444215969!/fileImage/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/16x9_620/nobel-prize-chemistry-2015.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Sursa: HotNews

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate