![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Luxemburg... decizie grea
Last Updated: Feb 28 2019 15:09, Started by
ca2014
, Sep 30 2014 21:48
·
0

Posted 01 October 2014 - 12:37

Posted 01 October 2014 - 12:48

Imi place ca omul cere sfaturi, el nu detaliaza deloc situatia dar cei care raspund elaboreaza ideile pe larg.
Hai sa lamurim intai niste aspecte care ar ajuta sa dam cu adevarat un sfat pertinent: - Care este "perioada" in care trebuie sa plece? Una e daca sarcina are 6 luni si el trebuie sa plece peste 3 (deci estimativ va naste tocmai atunci), alta e daca el pleaca acum si sotia va naste peste 3 luni, insa el are de stat 6, deci "perioada" se suprapune, dar diferit. Mai e si posibilitatea ca ea sa nasca prematur sau cu intarziere. Nu exista nastere cu programare exacta decat daca ajunge cu bine la termen si i se provoaca nasterea la maternitate (se practica, mai ales daca se depaseste termenul) - Care e situatia materiala in tara? (e una daca aici castiga 500-1000 Euro si acolo ar lua 4000, si alta daca aici castiga 2000-3000 si acolo ar lua 4000 - Lucreaza intr-un domeniu cautat in care astfel de ocazii apar des, sau e o oportunitate care poate apare doar odata in viata? Dincolo de astea, sunt unele lucruri ce nu pot fi prevazute usor. Unele proaspete mame fac o depresie dupa nastere, desi ele au fost perfect stabile psihic si emotional inainte. Le loveste teama, au senzatia ca nu or sa fie in stare sa creasca acel copil, ca e fragil si mic, ca nu au lapte suficient, etc etc. Sunt momente in care e bine ca tu sa fii langa ea. Desigur, parintii tai/ai ei ajuta si ei, dar sotul/tatal nu e ceva ce se inlocuieste usor. Ia in calcul si astea, ca lucrurile nu vor mai fi cum au fost inainte, indiferent cate estimari si planuri iti faci. Se poate intampla ca sarcina sa faca figuri in ultimele luni. Daca se intampla ceva si sotia va fi nevoita sa stea in pat o luna, sa nu faca efort, sa nu stea in picioare, samd, ca exista riscul crescut sa piarda sarcina? Lucrurile astea se intampla uneori peste noapte, si nu ai cum sa le prevezi. Cum au spus si altii: Ori pleci cu tot cu sotie acum si naste acolo, ori amani plecarea pana la macar 1-2 luni dupa nastere. Ori le spui alora de acolo: sotia urmeaza sa nasca peste 2 luni. Eu vin de saptamana viitoare, dar o sa am nevoie sa imi iau 2-3 saptamani macar de concediu (cu sau fara plata) sa fiu alaturi de ea cand o fi sa nasca. Dupa ce-a nascut si au trecut vreo 2-3 luni si totul intra intr-un normal, mergeti amandoi acolo. Ideea sa pleci la munca dincolo fix cand urmeaza sa nasca sotia si sa aiba loc schimbari mari in viata voastra nu cred ca-i o idee foarte buna. Depinde insa si de situatia financiara actuala. Daca acum sunteti bagati in datorii pana peste cap, n-aveti dupa ce bea apa si asta e salvarea, atunci nu prea ai de ales mare lucru. Daca insa aveti o stabilitate aici si te gandesti sa pleci doar pt niste bani in plus, sa stii ca pe copil nu-l intereseaza daca patutul in care doarme e de 300 lei sau de 3000 lei. Nici daca jucaria aia zdranganitoare e de firma sau nu. Insa cu siguranta o sa fie mai bine daca esti acolo langa el. Daca stati toti trei in RO sau in Luxemburg e mai putin relevant. |
Posted 01 October 2014 - 13:19

eu n-as vrea sa am un angajat d-asta care cere sfaturi pe forum, in echipa mea
|
Posted 01 October 2014 - 13:21

Si de ce nu ai vrut sa o duci cu tine? ![]() Nu ti-ai luat tigai in cap pentru treaba asta? ![]() Unu, pentru ca mai avea o luna pana nastea si evident ca nu putea calatorii, doi pentru ca era o sarcina cu complicatii si e bine sa ai o anumita siguranta in medicul care te-a urmarit si sa fii destul de familiarizat cu procesul, cu spitalul, si tot ce mai presupune, trei pentru ca trebuia sa stau sa alerg pe acolo dupa casa, spital, acte si alte alea, patru pentru ca nu aveam pe nimeni pe acolo sa ne ajute, cinci pentru ca nu eram si nu suntem chiar niste muritori de foame nici in tara si nu era ca si cum mi s-ar fi propus o pozitie de CEO (desi a fost o oportunitate foarte buna), sase pentru ca oricare din noi si-ar gasi in maxim doua luni ceva de lucru in afara deci puteam face oricand pasul si sapte pentru ca am mai spus, genul asta de decizii trebuie gandite cum trebuie si luate la rece, nu pe fuga si sub presiune. Intre timp ne-am asezat destul de bine unde suntem, cochetez cu ideea de a ma reloca pentru cativa ani undeva in afara strict din motive de leisure - nu pot sa gasesc un cuvant mai bun in romana. Edited by nestor, 01 October 2014 - 13:22. |
Posted 01 October 2014 - 17:36

Aileu, mama. Deci trimite acasa 1000, vezi mai sus nitel, plus 600-700. Ie bun asa. Omu a zis ca ia un 4000 net. Deci mai poate expedia inca 1000 ... mie ... mie ... de la Sorinel ... rinel .... inel .... eeel .... Super Chief are dreptate. Am gresit total. Imi cer scuze. Deci da, acasa pot pleca pe la 1600 lunar. |
Posted 01 October 2014 - 20:32

Posted 03 October 2014 - 21:26

cu riscul de a lua warn pentru off-topic, recomand sa urmezi sfatul lui tsunami. in 2 posturi a rezumat tot topicul, in mod excelent.
|
Posted 03 October 2014 - 23:39

Am primit o oferta buna (consider eu) de aprox 4000 euro net/luna in Luxemburg. Greu insa cu alegerea: sotia trebuie sa nasca chiar in perioada in care trebuie sa plec. Imi doresc enorm sa fiu alaturi de ea cand naste, sa-mi vad copilul, sa ma simta alaturi, dar in acelasi timp ma gandesc la viitorul copilului si n-as vrea sa ratez oportunitatea asta. Ceva sugestii? Voi ce ati face? Daca te gandesti la viitorul copilului tau, stai pe loc. Macar deocamdata. Oportunitatea este sa fii langa ei secunda de secunda, daca ai doar o data in viata sansa de a castiga 4000 euro lunar, problema e la tine. Bafta multa si sa fie intr- un ceas bun. |
Posted 20 October 2014 - 23:21

Am fost in vizita in Luxembourg la sf luni august. Fara sa mi-o ia nimeni in nume de rau, am senzatia ca toti cersetorii romani de etnie roma din Franta s-au mutat in Luxemburg.
|
Posted 31 October 2016 - 21:55

eu am ramas stupefiat ca aici se discuta doa aberatii si nimic din ce e important.
care e viata in luxemburg, preturile, etc eu am fost in vizita in luxemburg in vara asta si am ramas prost cand am vazut preturile... ma asteptam sa fie mari de genul paris/londra.. nu vb de edinburg sau capitalele nordice am platit o camera de hotel 55 euro si am fost la o aruncatura de bat de centru, pretul la alimente sub pretul de franta/belgia, benzina vreo 8xxx centi per litru. (ma miram dc vedeam multe dube si tiruri cu nr de romania cand mergeam spre luxemburg..) transportul in comun e o nimica toata... era ceva de genul 1 euro un bilet si 2 euro toata ziua si multe altele. luxemburg e o tara aproape tax free, asta e si mentalitatea lor de a aduce multe firme/companii in tara. populatia sunt atat de degajati de te face sa-ti pui un semn de intrebare la inceput... zici ca esti intr un vis prima data. sunt oameni care-si vad de treaba lor si poti sa te si sinucizi pe strada ca nu cred ca ar intoarce capul sa arunce o privire macar... acum nu stiu care sunt preturile la chirii si altele... dar din ce am vb cu o romanca care nea servit la o terasa e cam ca prin europa de vest, nici prea prea nici foarte foarte. cu 500 euro iei o garsoniera modesta. cat sa fie si intretinerea... sa fim seriosi. Edited by vacaroz, 31 October 2016 - 21:56. |
|
Posted 13 December 2016 - 11:58

eu am ramas stupefiat ca aici se discuta doa aberatii si nimic din ce e important. care e viata in luxemburg, preturile, etc eu am fost in vizita in luxemburg in vara asta si am ramas prost cand am vazut preturile... ma asteptam sa fie mari de genul paris/londra.. nu vb de edinburg sau capitalele nordice am platit o camera de hotel 55 euro si am fost la o aruncatura de bat de centru, pretul la alimente sub pretul de franta/belgia, benzina vreo 8xxx centi per litru. (ma miram dc vedeam multe dube si tiruri cu nr de romania cand mergeam spre luxemburg..) transportul in comun e o nimica toata... era ceva de genul 1 euro un bilet si 2 euro toata ziua si multe altele. luxemburg e o tara aproape tax free, asta e si mentalitatea lor de a aduce multe firme/companii in tara. populatia sunt atat de degajati de te face sa-ti pui un semn de intrebare la inceput... zici ca esti intr un vis prima data. sunt oameni care-si vad de treaba lor si poti sa te si sinucizi pe strada ca nu cred ca ar intoarce capul sa arunce o privire macar... acum nu stiu care sunt preturile la chirii si altele... dar din ce am vb cu o romanca care nea servit la o terasa e cam ca prin europa de vest, nici prea prea nici foarte foarte. cu 500 euro iei o garsoniera modesta. cat sa fie si intretinerea... sa fim seriosi. Pe scurt: Transportul -> 2h = 2euro ; toata ziua = 4euro (ambele bilete pot fi folosite atat pe autobuze cat si pe trenuri) Mancarea -> Preturi peste Germania, similare celor din Olanda. Chirii -> Apartament 1 camera 1000-1200 euro + 100-200 euro charges + curent + internet/tv + telefon + asigurare. Se aduna putin Taxe: Taxele sunt mici pentru corporatii, nu pt salariati, un salariu mediu e impozitat in total cu aprox 40%-45% (impozit, asigurari sanatate, asigurari sociale, pensie, etc) Masina: Road tax anual, la o masina normala, pana in 2000 cmc, relativ noua, e aproximativ 80-90 euro pe an. Asigurarea pt aceeasi masina e cam 80 euro pe luna (pt clasa 11 de bonus, cea cu care incepi). Benzina la ora actuala e 1.1 euro, s-a scumpit putin din pacate. Dobanzile la banci sunt mici, sistemul sanitar e bine pus la punct, nu au taxe de autostrada. Au un sistem bun de Park&Ride langa majoritatea centrelor de activitate. Daca aveti intrebari am sa incerc sa va raspund in timp util. Cheers |
Posted 30 January 2017 - 21:05

Olanda este semnificativ mai ieftina ca si Luxemburgul, absolut din toate punctele de vedere.
Luxemburgul este ca si Parisul la destule uneori chiar si mai scumpa. Geneva este cea mai scumpa din Europa de Vest. Nu stiu in ce hotel ai stat cu 55 euro in centru. S-ar fi putut la gara, cam toata lumea confunda centrul cu gara, dar nici acolo nu cred ca a fost 55 euro. In rest ce sa zic, multe chestiuni distorsionate. Cind vii ca si turist... e si normal. Altminteri Luxemburgul are foarte multe avantaje dar si dezavantaje. Salarul minim este aprox. 1900 eur/luna. Asigurarile sint diverse, depind de foarte multi parametri, deci nu se pot generaliza. Road tax pentru un motor benzina 3l 235 eur/an, iar pentru un motor de 2l diesel este122eur/an. Un apartament cu 1 camera (aici nu sint garsoniere), functie de unde este pozitionat, poate avea pretul intre 1000-1800 eur plus intretinerea. TVA normal este 17%, intermediar 14%, redus este 8% si super redus este 4%. Edited by Skytalker, 30 January 2017 - 21:31. |
Posted 28 February 2019 - 15:09

Salut. Suntem firma RIMS CONSTRUCTII din Cluj-Napoca si in acest moment construim o casa din lemn in Luxemburg, la Clervaux. Casa are parter si etaj, suprafata totala de 150 metri patrati.
Am avea nevoie de consultanta unui electrician autorizat din acea zona, care nu neaparat sa lucreze el (avem noi oamenii), ci sa supervizeze si sa ne dea sfaturi, sa ne consilieze pe partea de electricitate. Stie cineva electricieni acolo? Va multumesc mult! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users