Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 

Scoala Olga Gudynn?

- - - - -
  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1
ofeliamoisa

ofeliamoisa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.02.2014
buna tuturor.
as dori impresii/pareri despre scoala olga gudynn- mai intereseaza in principal ciclul primar si as dori informatii precum:
- metoda de predare
-daca sustin competitia intre copii
-daca menajeaza parintii/copiii: gen toata lumea e cea mai frumoasa, tot suntem perfecti in felul nostru...
-daca au fost copii care au trecut de la olga la scoala de stat si daca au fost probleme de adaptare...

multumesc

#2
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Mesaj moderator:

In caz ca nu intelegeti un text dat, abtineti-va de la comentarii daca nu doriti sa fiti suspendati.
Topicul este legat de opinii despre scoala in cauza, nu despre unde e mai bine sa fie scolarizat un copil.

Din acest moment, orice user care posteaza offtopic va fi pedepsit conform Regulamentului.

#3
ofeliamoisa

ofeliamoisa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.02.2014
ok, dar opiniile referitoare la subiect.
dle alexman6x6 dvs nu v-ati exprimat opinia asupra sistemului. ati luat cu copy paste dintr-un contract sau de pe site- nu are importanta- si va dati cu presupusul asupra situatiei mele materiale si asupra motivatiilor mele cand iau o decizie.
intrebarea mea era foarte simpla si dupa cum cred ca isi poate da cineva seama, se adreseaza exclusiv parintilor ai caror copii au frecventat/frecventeaza scoala Olga gudynn si sunt dispusi sa imparta experienta lor. nu ma intereseaza nici opiniile despre scolile de stat, nici alte scoli particulare, nici despre unde considera cineva ca ar trebui sa studieze copiii mei.
asa ca, pentru ca diana considera ca poate exista persoane care ma pot ajuta constructiv, chiar va rog sa ma ajutati cu raspunsuri strict la intrebarea mea.

Edited by ofeliamoisa, 25 September 2014 - 10:23.


#4
alexman6x6

alexman6x6

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 475
  • Înscris: 18.07.2014
Grupa mică, mijlocie, mare
Program A: 08.00 – 13.00 = 388 EUR / lună

Despre ce decizie discutam  ?
Cine-si permite sa plateasca 400 de coco/ luna pentru gradinita odraslei ? Traim in romania ? sau in tara sus mentionata de mine ?

#5
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,736
  • Înscris: 06.10.2012
Nu are importanta cine, unde isi da copiii, la ce gradinita sau ce scoala.
Sunt convinsa ca orice user de aici, parinte fiind, isi doreste ce este mai bun pt copilul sau, indiferent ca acel lucru face parte din sistemul de Stat sau sistemul privat.
Ca sa nu stai sa te milogesti pt drepturile tale (termen SF, nu exista drept, ci doar obligatie) la scoala de Stat, daca ai avea bani, ai apela la sistemul privat.
Insa, repet, aici discutam despre o anumita scoala, nu despre asemanari si deosebiri intre cele doua sisteme si nici despre dreptul sau neputinta unora de a schimba soarta propriului copil.

Ofelia, cu parintii de acolo ai vorbit?
Incearca sa abordezi cativa parinti si sa ii intrebi cate ceva, cu siguranta vei afla aspectele pozitive si negative de acolo.

Nepotul meu (care are acum 13 ani) a facut cateva luni de gradinita acolo, pe vremea cand avea 3-4 ani. De plata, la vremea aia, 200 E. Copilul venea nemancat, neschimbat, nu invatase nimic. Sor-mea a vorbit cu soferul care il ducea/aducea de la gradi si a aflat lucruri interesante, gen ca daca mai cerea un copil la micul dejun, ceai in plus, nu i se dadea.
A mai fost de cateva ori fara sa anunte in gradinita, in timpul mesei si a vazut ca ceea ce primise listat legat de meniul zilei, nu avea nicio vaga legatura cu ce mancau copiii.
Imediat, a mutat copilul la o gradi de Stat din apropiere.
La gradinita aia l-au dat pt ca: aveau bani, aveau 1 singur copil si au zis ca asa e bine pt el si pt ca stateau la cateva blocuri distanta de sediul din Cotroceni unde este (cred) sediul si acum.
Asta, ca sa concluzionam de ce isi dau unii parinti, copilul la o gradi/scoala privata.

Despre scoala, nu pot spune nimic, nu stiu.

#6
ofeliamoisa

ofeliamoisa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 25.02.2014
multumesc mult Diana. eu am copiii la olga gudynn in floreasca si sunt foarte multumita de gradinita. trebuie sa iau o decizie pentru scoala ( in sediul din floreasca este primul an de scoala-- asa ca nu am de unde sa imi referinte). si stiind ca forumul acesta --de cele mai multe ori:)-- este un forum unde chiar se primesc raspunsuri avizate, ma gandeam ca exista parinti care ma pot ajuta.

dar voi incerca si sugestia ta, multumesc.

#7
bmwfreak

bmwfreak

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 21.02.2011
postul de origine este vechi, insa pentru cei interesati, am doi copii acolo, unul la scoala altul la gradinita.
invata ceva engleza, insa nu intensiv, desi am inteles ca unele ore sau discipline se tin in engleza. mediul este prietenesc, personalul amabil, lipseste cu desavarsire acea mutra incrancenata comunista omniprezenta in sistemul educational de stat, indiferent de nivel. copiii sunt fericiti, se duc din placere si se intorc veseli, cred ca asta e filozofia locului iar eu, cel putin la varsta copiilor mei, sunt de acord cu ea.
meniul nu l-am vazut, il citesc insa si pare ok. au tot felul de activitati, sunt tinuti ocupati. invata mereu lucruri noi din domenii diferite, asta mi se pare mai important decat orice materie abstracta.
referitor la taxe si cuantumul acestora, olga gudin este undeva intre ape, nu este atat de costisitor ca la british school sau scoala americana de exemplu. restul comentariilor sunt parca dintr-o alta era pe care o consideram apusa, aceea a egalitarismului in prostie si saracie. nu suntem toti egali din niciun punct de vedere. poate unora 500 eur li se pare o avere, pentru altii nu reprezinta (mai) nimic.

#8
democraticparent

democraticparent

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.02.2017
Noi am fost 3 ani la acesta scoala si gradinita. Anul asta o sa ne mutam. Clasele mici au fost ok timp cat ca parinte nu iti bagi nasul in ce se intampla in scoala si platesti cuminte taxa. Daca vrei sa ai o opinie, ca parinte esti complet ignorat. Parintii nu primesc contactul educatoarei/invatoarei. Daca vrei sa vorbesti cu educatoarea/invatatoarea trebuie sa mergi la scoala sau sa suni pe telefonul scolii unde cineva o sa preia un mesaj. Parintii nu sunt incurajati sa formeze o comunitate si in afara de 1 sedinta pe an, la deschidere, nu exista momente in care sa fie invitati sa vorbeasca cu scoala, ca grup de parinti, nu cumva sa formeze grupuri de opinii. Exista doar intalniri unu la unul in care esti informat practic de ce se intampla cu copilul tau. In ceea ce priveste metode moderne de comunicatie ... nu sunt permise. Daca trimiti mail sa anunti ca copilul este bolnav (pentru ca nu poti sa suni direct invatatoarea) sau sa semnalezi o problema, toata conversatia intre parinte si educator se poarta pe adresa de email generala a scolii unde toata adminsitratia are acces, pentru ca vor sa controleze toate discutiile intre parinte si educator/invatator. Ti se spune numai ce trebuie sa auzi. Si de obicei numai de bine. Copilul meu a lipsit doua saptamani de la scoala pentru ca a fost bolnav si nu am primit nici macar un telefon de la invatatoare sa ne intrebe cum suntem. Asta in conditiile in care are sub 15 copii in clasa. Atunci cand mi-am exprimat nemultumirea visavis de o decizie a scolii, mesajele mele sunt ignorate. Ignorate la propriu, adica pur si simplu nu primesti nici un raspuns, nici de bine si nici de rau. Nici macar un simplu "ne pare rau pentru neplacerile create". Toate incercarile mele de a purta un dialog cu d-na Gudynn pe marginea comportamentului directorului ei de scoala au esuat. Am scris email oficial catre scoala, i-am scris direct pe facebook. Nici un raspuns. D-na Gudynn este interesata numai de emisiunile ei TV si isi pune oamenii sa sune parintii numai cand foloseste copii din scoala la emisiuni si are nevoie de acordul lor. Prin urmare, noi o sa alegem sa ne ducem copilul intr-un loc in care putem avea un parteneriat si un dialog cu scoala si unde conducerea scolii sa fie un model de comportament civilizat. O sa fugim cu siguranta de VIPuri care sunt interesate numai de imaginea publica si care nu au decenta sa stea de vorba cu cei care ii sunt clienti, indiferent daca considera nemultumirea lor justificata sau nu.

Edited by democraticparent, 14 February 2017 - 09:24.


#9
bmwfreak

bmwfreak

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 21.02.2011
Este cumva legitim ca parintii sa fie vesnic nemultumiti de ceea ce li se ofera pentru copiii lor. Pe de alta parte, eu nu vad relatia cu institutia de invatamant ca una de tip "versus", cred ca o relatie de parteneriat e mai constructiva.
Mai mult decat atat, forma de invatamant privat nu este decat un serviciu oarecare pe care il platesti, alegi ce iti place, convine, sau iti poti permite. Din pacate optiunile reale nu sunt multe. Sunt cateva (nu multe) de acelasi tip/cost cu Olga Gudynn, Mai este British School si scoala americana. Problema cu ultimele doua, daca iti poti permite costul, este ca au alt curriculum, nu au bac, le pot face copiii daca pleaca din Ro in mod sigur la studii in Anglia/America. Alternativa la Gudynn sunt scolile turcesti despre care se spune ca sunt ale lui Gulen si pe care guvernul turrc incearca sa le inchida. Educatia acolo este rigida, regimul cam de puscarie, limba turca este oblgatorie, sigur nu este ce imi doresc. Altor parinti le place, spun ca este disciplina. In general cei care aveau copiii la stat la la 12 ani veneau acasa beti morti si fumau in wc. Nu mai mentionez altele mai grave.
Am o nemultumire si eu cu scoala/gradinita Gudynn, nu se predau organizat si apasat "good manners". Societatea romaneasca sufera de o lipsa acuta de civilizatie. Scolile de stat scot maimute needucate. Macar la o scoala privata te-ai astepta sa iti vina copilul acasa cu niste deprinderi comportamentale de alt nivel, nu cu vesnicele prostii auzite/vazute la altii. Exista ceva ca un optional/atelier, ceva de felul asta insa e inadmisibil cred eu, in cazul in care scoala emite ceva pretentii, sa nu se ocupe de educatia de baza. Ar trebui si lectii de dictie..etc., astfel incat copilului sa ii fie deschis drumul spre categoria de oameni educati/civilizati, pentru ca din nefericire societatea este puternic scindata in educati si needucati. Unii parinti pot, altii nu pot/ nu stiu/n-au timp sa isi educe copiii. Este trist sa vezi copii ajunsi la varsta adolescentei, ai unor oameni cu posibilitati materiale, ce au frecventat in mod sigur scoli private, dar avand o lipsa totala de maniere si comportament "de cartier" ca sa ma exprim eufemistic. Mi se pare deci, ca aceste scoli private, nu isi asuma in mod profund, rolul de educator, asa cum ar trebui sa o faca. Se cam rezuma educatia la gazduire in regim hotelier. La stat dezastrul e si mai mare.

#10
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 21.04.2012
Sa ne lamurim : good manners se invata si acasa, mi se pare strigator la cer sa ii ceri gradinitei / scolii sa iti educe copilul. Da, se practica "magic words" (te rog, multumesc etc), cel putin la fi-mea la gradi se bate puternic moneda pe tema asta, ca si pe asteapta-ti randul, imparte cu ceilalti, etc. Si gradinita merge dupa curriculum romanesc, e autorizata, dar...omul sfinteste locul.

Pe de alta parte, pana si ingrijitoarele au remarcat ca fi-mea  e unul dintre putinii copii care spune "multumesc".  De ce ? Fiindca nu poate face personalul didactic in 4 ore ceea ce tu, acasa, ca parinte, nu faci in restul timpului. Sincer, eu nu cred ca ajung sa petrec 4 ore / zi cu ea (in afara week-endurilor), dar sunt non stop cu gura pe ea, pana ii intra in reflex cum sa ceara ceva, ce sa faca, cum sa se comporte in relatia cu alti adulti sau alti copii. Insist sa mancam macar seara impreuna, sa foloseasca tacamuri etc. Astia se cheama "cei 7 ani de acasa" si, asa cum o casa fara fundatie solida se prabuseste, consider ca si un copil, daca nu are "temelia" din primii ani, dupa aia degeaba iti mai racesti gura...

Pana la lectii de dictie, poate n-ar strica un logoped...la care iar se merge cu parintele, nu cu scoala...

Edited by Alka10, 11 April 2017 - 05:33.


#11
bmwfreak

bmwfreak

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 21.02.2011
Sigur ca se invata sau ar trebui sa se invete (si) acasa. Trebuie insa ca scoala privata, care asa cum am spus este un produs comercial la fel cu oricare altul, sa raspunda necesitatilor reale ale pietei. Ce se intampla in piata este ca unii parinti au facut bani dar nu au educatie, altii, au si bani si educatie dar nu au timpul necesar sa isi educe copiii. Nu discut cauze, ca e bine sau rau...etc, spun doar ca scoala trebuie sa scoata copii educati. Vechea scoala primara comunista era mult superioara din acest punct de vedere (nu, nu sunt dintre nostalgici).

#12
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 679
  • Înscris: 21.04.2012
Ati transmis nemultumirea la scoala ? Daca da, ce au facut ? Exista ateliere (unele chiar si gratuite) pentru copii, stiu ca Fundatia Calea Victoriei organiza asa ceva, acum am gasit altul, la Playouth...incercati sa le si sugerati activitati.

Credeam ca s-a inteles pana acum ca in Romania banii nu sunt echivalenti cu educatia si bunul simt. Ba uneori inseamna exact contrariul :)

Edited by Alka10, 12 April 2017 - 08:42.


#13
Ahasverus

Ahasverus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,360
  • Înscris: 22.10.2006
E mult de discutat despre scolile private din Romania.
Sunt departe de perfectiune, iar asteptarile parintilor sunt in general nerealiste.
Pe ideea ca "la cat platesc, ar trebui sa iasa geniu certificat".

O cunosc personal pe Olga fiind in cercul de cunostiinte al copiilor mei, dar nu s-a optat pentru gradinita/scoala respectiva din cateva motive:
- am dorit sa faca intensiv engleza la gradinita, pentru a se prinde nativ si aceasta limba
- in Pipera campusul e foarte mic si ingramadit.
- urasc sa blochez circulatia cand aduc/iau copiii

In lumea "scolilor private piperene", exista un clasament legat in principal de taxele de scolarizare ($$$).

De la ieftin la scump, asa cum mi le amintesc eu:
1. Scoala Discovery (condusa de Vlad Voicu)
2. Olga
3. Avenor
4. Mark Twain
5. British School
6. Scoala Americana

Pozitiile 1-3 sunt in general folosite de Romani, clasa medie - patroni sau multinationalisti cu 3 imprumuturi.
Pozitiile 4-6 implica niste sume din alte sfere, de aceea aici gasim multi copii de expati (scoala e platita de companii).

Trebuie sa intelegeti ceva: la gradinita se poate invata in limba engleza, dar la scoala, pt a primi certificarea, trebuie sa urmeze programa romaneasca, in limba romana (aia incarcata si proasta).
Ai mei nepoti se plang ca ei invata pana la ora 15, iar prietenii de aceeasi varsta, de la stat, termina orele la 11 si pana la 13 au afterschool.

Marea diferenta e data de conditii si numarul de elevi din clasa (in general 15).

Ne place sau nu, exista o selectie data de bani, adica copii de la aceste scoli sunt obisnuiti cu o viata indestulata DAR eu cel putin nu am vazut excesele specifice scolilor de stat, normale unde am predat candva sau unde au invatat copiii mei.

Poate e de vina uniforma (nu sare nimeni in ochi), faptul ca ideea de chiul e imposibila si nu e voie cu telefon decat la cei de gimmnaziu... nu stiu, dar copiii respectivi mi s-au parut de o cumintenie cum rar mai intalnesti Posted Image

Acum, ca a venit vara, sunt atat de multe biciclete si trotinete la intrarea in scoala, ca mie nu imi vine sa cred Posted Image

Edited by Ahasverus, 12 April 2017 - 18:18.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate