Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Genetica vs educatia vs cultura

Asus ROG - Probleme mari wi-fi

Recomandare Apartament

reparatie zgarietura bara spate
 Lipire XPS de hidroizolație ...

Detectare dispozitiv de ascultare...

Detectare posibile dispozitive de...

suport/cutie fixare SSD in locul ...
 Popcorn stradal

De ce ard asa de violent masinile...

Sfat achizitie bicicleta MTB

Imi tot apare ipconfig
 Degresant auto eficient

Pistol care sa pulverizeze vopsea...

Cursuri inot apa netratata

Telefoane vechi, fixe si mobile c...
 

Oferta de angajare pe post de inginer proiectant mecanic

- - - - -
 • Please log in to reply
63 replies to this topic

#19
avenirv

avenirv

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 10,554
 • Înscris: 01.05.2009

View PostLordRevan, on 24 septembrie 2014 - 17:03, said:

Asa incepe:CONTRATTO DI LAVORO A PROGETTO (SCHEMA)

Tra l’Ing. ___________ legale rappresentante della società ____ con sede legale in _________ e sede operativa in Monopoli (BA) _____________  E Il signor_______________________ nato a _________________________ il ______________ e residente a _________________ via _____________________ codice fiscale__________________

Premesso

Iar al doilea document numit Codice fiscale, incepe asa:

DOMANDA DI ATTRIBUZIONE CODICE FISCALE, COMUNICAZIONE VARIAZIONE DATI
E RICHIESTA TESSERINO/DUPLICATO TESSERA SANITARIA
(PERSONE FISICHE)

Deasupra acestui titlu apare emblema Agenzia entrate

https://translate.google.ca/

#20
nelubuz

nelubuz

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,251
 • Înscris: 17.06.2010
codice fiscale este echivalentul codului numeric personal de la noi. fara el nu puteai lucra legal acolo. DUPLICATO TESSERA SANITARIA, cred ca inseamna ca esti si asigurat medical.

Edited by nelubuz, 24 September 2014 - 19:08.


#21
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 40,650
 • Înscris: 30.07.2003

View Postsfantu.dracu, on 24 septembrie 2014 - 18:22, said:

Totuşi nu toţi au şansa asta.
Sansa ti-o mai si faci tu nu doar dai cu banul si astepti.

#22
LordRevan

LordRevan

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,478
 • Înscris: 10.12.2007
Plata salariului se va face prin transfer bancar sau cec. In cazul primei variante, cu siguranta mi se va retine comision la retragere avand in vedere ca voi folosi un card din tara (nu cred ca imi vor elibera un card de salariu pentru maxim 6 luni). Daca aleg plata prin cec, vor fi comisoane pe care le voi suporta eu sau cum anume?

#23
sfantu.dracu

sfantu.dracu

  Taur de Balaur

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 15,201
 • Înscris: 28.06.2005

View Postneagu_laurentiu, on 24 septembrie 2014 - 19:31, said:

Sansa ti-o mai si faci tu nu doar dai cu banul si astepti.
Terminaţi cu prostiile.
Şansa aia pe care ţi-o faci tu, nu răsare din apa pe care-o bei.
Trebuie să munceşti pentru ea.
Unii mai mult, alţii mai puţin.

#24
loveparade

loveparade

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,429
 • Înscris: 23.07.2006

View PostLordRevan, on 24 septembrie 2014 - 21:32, said:

Plata salariului se va face prin transfer bancar sau cec. In cazul primei variante, cu siguranta mi se va retine comision la retragere avand in vedere ca voi folosi un card din tara (nu cred ca imi vor elibera un card de salariu pentru maxim 6 luni). Daca aleg plata prin cec, vor fi comisoane pe care le voi suporta eu sau cum anume?

Comisionul standard de transfer international este de 25€. La o suma transferata de 700€ in tara vei primi 675€ pe card. Daca vei dori sa-i scoti din cont in Romania, bancile te vor mai taxa cu inca 1% comision de retragere.

#25
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 40,650
 • Înscris: 30.07.2003

View Postsfantu.dracu, on 25 septembrie 2014 - 00:45, said:

Trebuie să munceşti pentru ea.
Desigur. Da' una e sa te lamentezi ca "nu toţi au şansa asta" si alta e sa ti-o construiesti (cu tot ce implica).

#26
adipelcz

adipelcz

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,789
 • Înscris: 28.05.2004
Daca nu vrei sa dai banii pe comisioane aiurea faci asa:
- daca ai nevoie de bani in tara, iti deschizi un cont in Euro si un cont in lei la aceeasi banca (probabil ai deja un cont in lei, deci mai faci unul in euro)
- iti iei un serviciu de internet banking (costa mai nimic la majoritatea bancilor)
- iti deschizi un cont in Italia, in care sa-ti vireze aia banii (cont la care o sa ai si un card).

Dintr-un cont in Euro in Italia o sa-ti poti scoate de pe cardul italian fara comision sau cu un comision f. mic. Din contul din Italia trebuie sa poti face transferuri SEPA in contul de Euro din RO fara costuri extra. De asemenea, folosind internet banking-ul pentru contul romanesc, o sa poti face conversie valutara din Euro in Lei (si o sa ai lei pe cardul ala romanesc)

Ar trebui sa-ti poti deschide un cont in Italia si sa-ti vireze banii acolo. E stupid sa pierzi 150 Euro pe comisioane bancare (desi nu sunt asa sigur ca un transfer bancar (mai) costa 25 Euro). Eu am un cont obisnuit la Deutsche Bank la care dau 5 euro pe luna comision de administrare si in banii aia pot face ce tranzactii vreau eu din internet banking (inclusiv transferuri de bani in conturi de Euro deschise la banci romanesti). De asemenea, nu am niciun comision la retragerea de numerar de pe card. Cata vreme transfer bani in alt cont de euro cu IBAN din RO (transfer SEPA) nu am niciun comision.

In plus, ma gandesc ca nici nu ar trebui sa fie nevoie de cont in Italia. Daca ai un cont curent de Euro in Romania (cu IBAN, BIC si ce mai trebuie), cei din Italia ar trebui sa-ti plata plati acolo banii fara comisioane. Tu doar o sa ti-i transferi in contul de lei prin schimb valutar (de asta iti trebuie internet banking) si o sa-i poti scoate de pe cardul romanesc. Intereseaza-te la banca ce costuri ai daca scoti de la un bancomat din Italia Euro de pe cardul tau in Lei.

Legat de restul lucrurilor:
- nu trebuie sa-ti schimbi buletinul. Nu stiu insa ce legi sunt legate de sederea mai lunga de x luni. Poate e legal sa stai pana la 6 luni fara sa declari nimic acolo (ca si cum ai fi in delegatie practic).
- Daca ai asigurata cazarea si costurile cu utilitatile aferente ei, din aia 700 Euro o sa mai cheltui probabil 350 pe alte chestii. Depinde ce mananci si unde mananci. Daca iti gatesti acasa si nu ai pretentii de mancaruri foarte rafinate, iti ajung 150 euro pe luna. Daca incepi cu restaurante, iesiri dese, pot sa nu-ti ajunga nici 700. Cu restul de pana la 350 te descurci cu transportul, o haina, alte chestii gen cosmetice, etc. Daca stai aproape de firma unde lucrezi, iti iei un jaf de bicicleta (folosita si cat mai ieftina) si te dai cu aia. De multe ori o distanta de 2-3 km e mai rapid de parcurs cu o bicicleta fata de transportul in comun, dar asta vezi la fata locului. Acum depinde si cum e vremea si in ce perioada mergi.

Edited by adipelcz, 25 September 2014 - 09:45.


#27
LordRevan

LordRevan

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,478
 • Înscris: 10.12.2007
Recunosc ca m-ai pierdut la partea de tranferuri bancare. Am card la ING de uz personal si la Piraeus Bank unde mi se vireaza salariul la actualul loc de munca.
Am vrut acum cateva luni de zile sa-mi deschid si cont in euro la ING, insa suma minima de deschidere este 1000 euro.
Ai idee ce inseamna cec? In ideea ca de unde retragi banii, ti se percepe un comison de cat? De unde se pot retrage banii, de la banca sau de la posta?
Nu am de gand sa ma dau in barci si s-o tin numai in distractiii; as vrea sa pun deoparte minim 200 euro pe luna.  

Sfatul cu bicicleta este foarte bun si nu ma gandisem la el.

#28
adipelcz

adipelcz

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,789
 • Înscris: 28.05.2004
Nu costa 1000 Euro sa deschizi cont la ING. Vezi ca tu poate ai intrebat de cont de economii in Euro, unde e posibil sa fie cazul de asa ceva. Eu tot la ING am conturi curente si sunt multumit de ei (in special pt ca am home-bank, si mai nou au si bancomate care dau direct Euro).

Costa 6 euro deschiderea unui cont curent in Valuta: https://www.ing.ro/i.../cat-costa.html

CEC e o hartie ce ti-o da firma, cu care te duci la o banca si incasezi banii. Ultima data cand am avut un cec in mana a fost cand am primit niste bani inapoi de la casa de asigurari de sanatate. Am fost cu el la banca unde am cont deschis, l-au primit si dupa cateva zile mi-au pus banii aferenti cec-ului ala in contul meu. Nu te complica cu cec-uri. E mai simplu prin transfer bancar.

Homebank-ing-ul te costa si ala vro 3 lei pe luna parca, deci nesemnificativ.

#29
marr

marr

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 6,210
 • Înscris: 13.07.2005
Daca ai deja card la o banca din Romania ( ai spus de ING) nu te mai complica cu deschideri de cont in Italia, transferuri bancare si conversii valutare.
Cere sa-ti transfere banii in contul ING sau Piraeus ( intereseaza-te care sunt comisioanele de incasare la ambele banci).

Daca ti se face plata in euro - deschide un cont de euro atasat la card ( sau fa-ti si un card de euro la aceeasi banca).
Daca ti se face plata in lei, in tara, nu te mai agita sa-ti faci card in euro. Nici nu ai nevoie sa faci tu schimbul valutar.
Poti plati si in Italia cu cardul tau in lei ( verifica totusi sa fie cu utilizare internationala). Poti si ridica euro de la bancomat in Italia.
Iesi mult mai bine decat sa faci tu schimbul valutar din doua motive:
1. In momentul platii, conversia lei-euro se face la un curs foarte apropiat de cursul BNR ( in orice caz, mult mai bun decat cel obtinut in cazul unui schimb valutar obisnuit);
2. Nu mai platesti comisioanele aferente operatiunilor de schimb valutar.

Pentru platile cu cardul la comercianti, indiferent daca plata o faci la un magazin din Romania sau Italia, NU se percepe comision.
Platesti comision doar pentru retragerile de numerar de la bancomat, dar, cum poti plati aproape oriunde cu cardul nu o sa ai nevoie de prea multe retrageri de cash.

PS: Toate cele de mai sus legate de cardurile in lei utilizate in strainatate ti le spun din experienta proprie, Am doua carduri in lei pe care le utilizez atat in tara cat si in strainatate fara nicio problema.

Si legat de subiectul topicului - daca ai sansa unei specializari in strainate, cu transport si cazare asigurate + salariu ( mic-mare, asa cum e el) NU O RATA !
Daca iti vor oferi la finalul perioadei de 6 luni un contract permanent, va fi in mod sigur pe alti bani.
Chiar daca, in final, nu-ti ofera un contract permanent, ramai macar cu ce ai invatat acolo, cu experienta lucrului intr-un mediu international si cu un mare "+" la CV !

#30
LordRevan

LordRevan

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,478
 • Înscris: 10.12.2007
Posibil sa fii vrut sa deschid cont de economii deoarece vroiam sa depun lunar o suma pentru vacanta.
De asemenea, serviciul de Home Bank il am activat.
Plata salariului se va face in euro. Sa inteleg ca angajatorului ii dau contul meu de IBAN, iar in prealabil deschid un cont in euro la ING, spre exemplu, si ma asigur ca pt folosi cardul in strainatate. Acolo, in Italia, voi plati cu cardul la diferiti comercianti care accept acest tip de plata. Dar daca am atat lei, cat si euro in cont, de unde imi va retrage respectiva suma?
Aceasta sansa care mi s-a oferit este foarte buna, recunosc. Problema este ca sunt 6 luni de plecare la finele carora pot fi angajat pe o perioada nedeterminata care poate implica alte deplasari pe perioade de cateva luni pentru mai multi bani. Nu stiu ce inseamna sa traiesti de unul singur si pe picioarele tale nici macar o luna, mai ales intr-o tara straina.

Salariul de aici va fi mai mic decat cel din italia (din cate am inteles 500 euro). Imi displace si am reticentele mele deoarece la interviu le-am cerut un salariu minim mai mare decat cel pe care ei mi-l ofera (referitor la cel din tara). Mi s-a spus ca exista posibilitatea de renegociere a contractului, dar totusi.

Edited by LordRevan, 25 September 2014 - 12:44.


#31
adipelcz

adipelcz

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,789
 • Înscris: 28.05.2004
Pai ok, dar alternativa la oferta asta care e pentru tine?

Daca alternativa e sa nu faci nimic, atunci du-te. Daca alternativa e un salariu de 200 Euro in tara, la fel: du-te. Cat despre traitul singur si pe picioarele tale...nu stiu ce varsta ai si cu cine traiesti acum (parintii?) de te sperie asa treaba asta. Pentru oricine vine un moment in care trebuie sa traiasca singur si pe picioarele lui. Traitul intr-o tara straina nu e diferit de ala in RO din punctul asta de vedere. La fel trebuie sa-ti speli hainele, vasele, sa-ti pregatesti mancarea si in esenta sa-ti rezolvi singur orice treaba.

#32
LordRevan

LordRevan

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,478
 • Înscris: 10.12.2007
Salariul meu actual in Romania nu este cu mult sub 500 euro.
Viata pe picioarele tale este mai usoara, mai ales la inceput, in tara ta. Aici mai ai cunostinte care te pot ajuta, ai cu cine vorbi.

Alternativa mea este sa raman in continuare la actualul job si sa-mi caut de munca in alta parte, de preferat in tara. Strangand un pcc din curea, ma descurc cu actualul salariu si sa economisesc pentru concedii.
Ma gandesc ca 6 luni de plecare in afara, inseamna ca abia la spre sfarsitul verii viitoare voi putea aplica pentru un credit Prima Casa.

#33
adipelcz

adipelcz

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,789
 • Înscris: 28.05.2004
De ce ai vrea sa te legi de gat cu un credit d-ala, cand din cate inteleg esti inca tanar, cu multe posibilitati in fata. O sa-ti limitezi brusc toate optiunile la orasul in care stai si o sa zici pas la orice oportunitate (de fapt nici nu ai sa mai vezi oportunitatile). Vezi ca poti foarte bine sa fii pe picioarele tale si stand in chirie. De fapt e mult mai convenabil, mai ales in conditiile in care nu ai familie si copii. Poate o sa vrei sa te muti in alta parte, poate o sa vrei inca o camera, sau poate o sa vrei o casa la tara peste 10 ani. Tu nici nu stii cum e sa traiesti singur si te temi sa pleci 6 luni sa lucrezi intr-o tara europeana, in conditiile in care ti se asigura si locuinta, dar ai curajul de a te baga la un credit pe X ani, credit care sa te lege si mai mult de un apartament?

Ia-ti inima in dinti si du-te. In fond, dupa 6 luni o sa revii in cel mai rau caz de unde ai plecat. Dar daca intre timp apare acolo ceva mai bun? N-o sa-ti para rau ca ai dat cu piciorul ocaziei?

#34
LordRevan

LordRevan

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,478
 • Înscris: 10.12.2007
In chirie nu prea se merta sa locuiesti deoarece nefiind casa ta, nu prea-ti vine sa bagi bani in ea.
La un moment dat tot va trebui sa ai casa ta; daca nu ai alta solutie, iti cumperi prin credit.

#35
adipelcz

adipelcz

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,789
 • Înscris: 28.05.2004
Da, ma rog, fiecare cu ideile lui. Eu doar iti spuneam ca poate esti prea fixat pe ideea asta sa sa ai casa ta (care apropo, oricum nu e a ta, ci a bancii pana o s-o platesti). Daca la un moment dat nu-ti mai convin vecinii, orasul, tara, etc., din chirie te muti mult mai usor (sau dintr-o casa pe care o poti vinde usor, nefiind garantie la un credit pe care nu-l vei putea achita in avans). O sa ai o piatra de gat si o sa-ti fie greu sa scapi de ea daca vei vrea sa schimbi ceva.

Si te-ai gandit ca poate pretul la imobile o sa scada in urmatorii 10 ani?

Daca tu acum ai zero lei ce faci? Imprumuti 50.000 de la banca, cumperi ceva cu 45.000 (Ca o sa mai ai de dat vro 5000 pe alte magarii gen taxe notariale, poate ceva la vreun agent imobiliar, niste mici reparatii + ceva amenajari). Minim...minim 5000 Euro. Mai realist, 10.000, dar hai sa zicem ca totusi o sa ai un imobil de 45.000 Euro, si o datorie la banca de 50.000. Daca peste 5 ani, economia romaneasca se duce naibii, si pe cale de consecinta, lumea o sa plece, sa zicem ca mai scad preturile la imobile cu vro 20%. Si acum maretul apartament face 35.000, in timp ce tu ai achitat in primii ani fabuloasa suma de 3000 Euro la banca si mai ai de dat 47.000. Daca o sa vrei atunci sa vinzi apartamentul, ca te-ai decis si tu sa misti ceva (de ex. sa pleci din tara, sau din oras, sau orice..), o sa constati ca nu numai ca ce-ai platit (aia 5000 euro initiali + rate vro 5 ani) s-a dus pe apa sambetei, dar mai trebuie si sa vii de acasa cu vreo 12.000, doar ca sa scapi. Si ce faci? Iti zici ca nu merita, si strangi din dinti si mergi mai departe. Daca te gandesti realist, ai constata ca statutul de "proprietar" in cei 5 ani de zile te-a costat 20.000 Euro. Cu jumatate din banii aia stateai in chirie si aveai flexibilitatea si libertatea sa faci ce vrei. In astfel de momente, e bine sa nu bagi bani in casa.

Poate ca ce-am scris eu suna pesimist. Dar mai bine asa, decat sa patesti din optimism ce-au patit toti care in 2006-2007 erau extrem de optimisti cu privire la cresterile de preturi in imobiliare.

Cum iti spuneam, e decizia ta ce vrei sa faci. Eu nu cunosc toate datele problemei (daca esti singur, daca esti casatorit, daca stai sau nu cu parintii, daca ai 25 sau 35 de ani, samd), deci nu pot sa zic: pleaca sau stai. Din ce scrii, daca eram eu in locul tau, plecam.

#36
YourDreamComeTrue

YourDreamComeTrue

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 488
 • Înscris: 06.09.2014

View Postadipelcz, on 25 septembrie 2014 - 14:43, said:

daca eram eu in locul tau, plecam.

Mi-a atras atentia si mi-a dat de gandit postul tau. Doream sa o imi fac o parere. Aceste sfaturi de mai sus le oferi din experienta? Tu locuiesti in casa personala sau in chirie?
Daca doresti asa mult sa pleci in strainatate de ce nu aplici si cauti job-uri pe site-uri specializate? Sunt multe domenii, sigur vei gasi ceva si pe domeniul tau. In ce tara ti-ar placea sa pleci sa muncesti?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate