Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Prețul, prețurile

Anulare contract vanzare cumparar...

scoala postliceala sanitara si hi...
 Copiere 2 sau mai multe valuri cu...

La multi ani @AlexFCSB4!

La multi ani @silcar!

La multi ani @Cipry7!
 Intretinere F30 vs Audi A4 vs Mer...

drept de autor pentru o poezie

Inlocuire lichid cooler procesor ...

Baterie atv
 Proroblema cu centre de greutate

Gasire cheie in iarba

Contract nou cablu/internet fix

aparat auditiv
 

include content

- - - - -
  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1
CristiCronik

CristiCronik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 08.11.2008
Salutare.Fac un mic website cu 5 butoane care duc la pagini diferite si vreau ca pe fiecare pagina sa am cateva elemente mereu, cum ar fi header-ul , si cateva blocuri.Da , sunt o multime de optiuni sa faci asta ,am ales o metoda care nu stiu cat de incurajata e dar merge,  ba mai mult daca ma uit la view page source codul e curat structurat.
Scriu un mic exemplu aici :
header.php
<!DOCTYPE html>
<html>
<div id="header"></div>
<div id="menu"></div>
<div id="maincontent">	 --- deschid
<div id="leftside"></div>
	
index.php
<?php include("header.php"); ?>

<div id="rightside"></div>
</div>					 ------ inchid
<div id="footer"></div>
	

Cand inchid div-ul , Netbeans imi da un warning acolo stanga si nu prea stiu ce inseamna.Atasez poza
Si inca o intrebare as mai avea.
De exemplu eu la meniu am :
				 <div id="menu">
<ul>
<li><a href="index.php">Despre noi</a></li>
<li><a href="echipamente.php">Echipamente</a></li>
<li><a href="piese.php">Piese dezmembrari</a></li>
<li><a href="cauciucuri.php">Cauciucuri</a></li>
<li><a href="contact.php">Contact</a></li>
</ul>
				 </div>

Pagina principala e Despre noi, cand utilizatorul da pe Echipamente,in url as vrea sa scrie doar www.abc.com/echipamente  , fara extensia .php.
Multam.

Attached Files


Edited by CristiCronik, 23 September 2014 - 10:50.


#2
hesu154

hesu154

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 445
  • Înscris: 12.08.2013

View PostCristiCronik, on 23 septembrie 2014 - 10:50, said:

Pagina principala e Despre noi, cand utilizatorul da pe Echipamente,in url as vrea sa scrie doar www.abc.com/echipamente  , fara extensia .php.
Multam.
mod _rewrite .htaccess

In spate o sa se rescrie linkurile din echipamente in echipamente.php.
Ai aici o resursa.


RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}.php -f
RewriteRule ^(.*)$ $1.php [NC,L]



#3
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
de regula indexul sau orice fisier din un site mic cu cateva pagini ar trebui sa arate asa

<!DOCTYPE html>
<meta-shit, titlul, content, descriptions, unice pentru fiecare pagina />
<html>
<?php include("header.php"); ?>
..........
si in header pui chestiile repetitive
de aia probabil ai eroarea aia

Edited by onlyone, 23 September 2014 - 13:09.


#4
CristiCronik

CristiCronik

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 08.11.2008

View Posthesu154, on 23 septembrie 2014 - 11:19, said:

mod _rewrite .htaccess

In spate o sa se rescrie linkurile din echipamente in echipamente.php.
Ai aici o resursa.


RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME}.php -f
RewriteRule ^(.*)$ $1.php [NC,L]


Am incercat dar nu reusesc , am facut un text document numit .htaccess file pe care l-am salvat in folder-ul site-ului.
Din wampserver http-conf la rewrite-modul i-am dat uncomment , si totodata m-am asigurat ca AllowOverride e setat pe All.
Am incercat sa scriu in .htaccess file varianta ta , precum si asta :
RewriteEngine on
RewriteRule ^echipamente echipamente.php [NC]
#NC - sa acceseze si daca sunt litere majuscule gen : echiPamente

Se mai poate edita de undeva .htaccess ?

View Postonlyone, on 23 septembrie 2014 - 12:57, said:

de regula indexul sau orice fisier din un site mic cu cateva pagini ar trebui sa arate asa
<!DOCTYPE html>
<meta-shit, titlul, content, descriptions, unice pentru fiecare pagina />
<html>
<?php include("header.php"); ?>
..........
si in header pui chestiile repetitive
de aia probabil ai eroarea aia
De acord dar daca pun doctype si html in index sunt nefolositoare deoarece le ia din header.php , daca le adaug si in index.php ,atunci structura paginii va fi ceva de genul
<!DOCTYPE html>
<html>
header stuff
</html>
<!DOCTYPE html>
<html>
<meta-shit, titlul, content, descriptions, unice pentru fiecare pagina />
content
</html>



Initial si eu asa am facut prima data dar mi-a dat eroare ca <!DOCTYPE html> din index php si<html> sunt nefolositoare

Edited by CristiCronik, 23 September 2014 - 13:18.


#5
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
pai le scoti din header php, nu ai de ce sa le pastrezi si acolo; in header pastrezi doar partile repetitive - divurile cu meniu etc.
daca faceai un cms mai complex in care controlai prin variabile title, tags, etc, atunci era alta treaba si le puteai lasa in header si sa le scoti din index.php si celelalte fisiere.

#6
Alexandrwc

Alexandrwc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 19.06.2013
Si care ar fi scopul acestui include? Nu ai nevoie de el din moment ce tu ai continut static, pune headerul ala in toate paginile ca nu cred ca o sa ai tu trafic atat de mare incat sa conteze 1kb in plus/fisier Posted Image

Daca esti interesat intr-adevar de optimizarea pentru trafic mare, arunca un ochi la image sprites, Smarty si AJAX (recomand sa faci AJAX cu jQuery ca e mult mai usor).

Edited by Alexandrwc, 25 September 2014 - 14:50.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate