Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Vacanta in SUA ( NY )

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...
 Asigurare RCA sigura

Organizatie Non Profit - Prestari...

Relatie cu cineva mai in varsta

TV LG 43UM7100PLB - face figuri l...
 De la 12 stau si beau

De ce te simti rau cand tii "...

Tencuiala+tinci+glett sau DOAR te...

Nu merge Command prompt
 Decizia dintre 2.. mousi (gaming)

Statii filtrtare apa cu osmoza in...

Upgrade stopuri frana de la halog...

Anastasia - Nu ma lasa sa dorm

Limba franceză

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

Darkrai4102

Darkrai4102

Member

• Grup: Members
Salut !
Anul acesta am trecut pe clasa a VIII-a (a 8-a) și în sfârșit ne-a schimbat profesoara de franceză . Cea care a venit acum este una tânără , fiind primul ei an de predare a francezei . Doamna cu care am făcut franceză în 5-7 nu ne-a învățat nimic ! Ne dădea notă pe ce știa și dânsa , ea făcând în trecut un curs de franceză și așa a ajuns să predea , ea fiind inițial directoare și profesoară de română . Noua profesoară este expertă pe lângă vechea noastră profesoară , a fost foarte îngăduitoare și ne-a explicat cum se citesc sunetele și o parte de gramatică , anume timpul prezent , conjugările și cum se conjugă (în 2 ore ne-a explicat aceste lucruri ) pe când profesoara de franceză din 5-7 nu ni le-a explicat.
Ideea este că : este foarte multă materie de asimilat și trebuie asimilată repede  . Cum pot să învăț franceza pe care se presupunea a o știi fiind pe a8-a ?Am încercat să caut pe net , am găsit aplicații android ,site-uri ,dar nu prea mă ajută . Nu știu cum să învăț franceză . Franceza fiind o limbă străină , îmi place și chiar îmi doresc să o învăț .

Lon_don

Lon_don

Member

Este greu de crezut ca poti invata limba franceza de unul singur . Eu fac franceze de 12 ani si nu pot spune ca stiu 10 % din tot ce inseamna aceasta materie . Este una dintre cele mai complexe limbi , exista foarte multe reguli care trebuie sa le cunosti + ca trebuie sa fii familiarizat cu accentul . O alta problema este ca vorbeste foarte repede , cu greu ii intelegi ce zic .

Singura solutie pe care o vad este sa faci medicatii ( 2 ore pe saptamana ) in care sa incepi de la 0 . Asta daca te intereseaza pe viitor si vrei sa dai bacalaureat dupa care sa te angajezi prin Franta s.a.m.d. Daca nu te intereseaza aceste lucruri , nu iti bate capul prea mult , invata la romana si matematica ( ca sa treci examenul de clasa a VIII-a ) dupa care vezi ce faci pe la liceu . Poti invata foarte bine si dupa liceu , timp este suficient.

Edited by Lon_don, 20 September 2014 - 16:48.

AntonL

AntonL

Member

un an de zile sa te uiti numai la filme franceze eventual si cu subtitrare. Urmarestele de 10-12 ori minim pe fiecare. Imposibil sa nu devii un mic expert de franceza. Pentru conversatie e bine sa faci cateva vizite la Franta acasa.

Darkrai4102

Darkrai4102

Member

View PostLon_don, on 20 septembrie 2014 - 16:46, said:

Este greu de crezut ca poti invata limba franceza de unul singur . Eu fac franceze de 12 ani si nu pot spune ca stiu 10 % din tot ce inseamna aceasta materie . Este una dintre cele mai complexe limbi , exista foarte multe reguli care trebuie sa le cunosti + ca trebuie sa fii familiarizat cu accentul . O alta problema este ca vorbeste foarte repede , cu greu ii intelegi ce zic .

Singura solutie pe care o vad este sa faci medicatii ( 2 ore pe saptamana ) in care sa incepi de la 0 . Asta daca te intereseaza pe viitor si vrei sa dai bacalaureat dupa care sa te angajezi prin Franta s.a.m.d. Daca nu te intereseaza aceste lucruri , nu iti bate capul prea mult , invata la romana si matematica ( ca sa treci examenul de clasa a VIII-a ) dupa care vezi ce faci pe la liceu . Poti invata foarte bine si dupa liceu , timp este suficient.
Noua profesoară a spus că o să ne învețe materia ce trebuia învățată în 5-7 , deci o să trebuiască să țin pasul ... Nu am spus că vreau să fiu expert în franceză sau ceva de genul pentru a lua 2 ore de meditații pe săptămână , plus că nu mi-ar permite timpul : mai fac 2 de mate , 2 de română și una de engleză (meditații)

View PostAntonL, on 20 septembrie 2014 - 16:47, said:

un an de zile sa te uiti numai la filme franceze eventual si cu subtitrare. Urmarestele de 10-12 ori minim pe fiecare. Imposibil sa nu devii un mic expert de franceza. Pentru conversatie e bine sa faci cateva vizite la Franta acasa.
Pentru conversație m-aș putea descurca , am o carte Ghid de conversație în limba franceză , dar nu este foarte amplă

AntonL

AntonL

Member

cartea foloseste-o ca sa inveti cum se scrie. Ca sa exersezi fonetica cumpara-ti cateva CD-uri audio si exerseaza cu voce tare.

Darkrai4102

Darkrai4102

Member

View PostAntonL, on 20 septembrie 2014 - 16:58, said:

cartea foloseste-o ca sa inveti cum se scrie. Ca sa exersezi fonetica cumpara-ti cateva CD-uri audio si exerseaza cu voce tare.
De citit , știu să citesc . Ne-a explicat cum se citesc sunetele în prima oră din acest an .

alexkr

alexkr

Member

View PostDarkrai4102, on 20 septembrie 2014 - 17:04, said:

De citit , știu să citesc . Ne-a explicat cum se citesc sunetele în prima oră din acest an .

Ai pe net tutoriale si manuale, sau te duci la librarie si iei manuale de franceza.

Darkrai4102

Darkrai4102

Member

View Postalexkr, on 20 septembrie 2014 - 17:37, said:

Ai pe net tutoriale si manuale, sau te duci la librarie si iei manuale de franceza.
Îmi poți oferi te rog link-uri cu tutoriale și niște manuale eficiente ?  Am tras un ochi pe net și am găsit : http://www.buybooks....invatare-l.html . A mai folosit cineva așa ceva sau aveți prieteni care au folosit ceva de genul ? Se merită ?
Mulțumesc

alexkr

alexkr

Member

View PostDarkrai4102, on 20 septembrie 2014 - 17:44, said:

Îmi poți oferi te rog link-uri cu tutoriale și niște manuale eficiente ?
Cauta programa de franceza studiata la scoala, apoi cauta lectii online gratuite (pe google) pentru fiecare capitol. Cred ca la biblioteca scolii poti lua manuale de franceza din anii anteriori.

Lon_don

Lon_don

Member

Incearca aici , este un site foarte bun.

MooF2010

MooF2010

Senior Member

• Grup: Senior Members
vrei sa inveti franceza sau vrei sa inveti franceza din manual.... e o diferenta.... urmeaza manualul si nu vei avea probleme pentru scoala in rest oricum vei relua de la capat la liceu.... pana sa inveti gramatica invata fonetica in principal

Darkrai4102

Darkrai4102

Member

View PostMooF2010, on 20 septembrie 2014 - 19:30, said:

vrei sa inveti franceza sau vrei sa inveti franceza din manual.... e o diferenta.... urmeaza manualul si nu vei avea probleme pentru scoala in rest oricum vei relua de la capat la liceu.... pana sa inveti gramatica invata fonetica in principal
Vreau să învăț franceză-franceză , nu neapărat din manual .

juno222

juno222

New Member

Buna , am nevoie de ajutor cu tema la franceza.

Attached Files

echoshoworacle

echoshoworacle

Active Member

Salutare. Sunt curios de la ce clasă se mai studiază limba franceză și dacă mai este principala limbă străină. Pe vremea mea se studia mai întâi franceza apoi, in funcție de noroc a doua limbă era engleza sau rusă. Eu am avut norocul să nimeresc la engleză.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate