Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Site-uri bune pentru cumparat Sma...

Debit centrala pe circuitul de in...

Sticle de bere

Identificare accidentare
 Termopane vechi si rulouri noi sa...

17964- Regulator de presiune de s...

Unelte schimb baterii la Motorola...

Invazie de "cadre militare...
 Sfat achizitie masina 4x4, buget ...

Instalatii termice/electrice pent...

Reziliere contract provider TV/in...

Despre ghiseul.ro
 Buget 12.000 euro - ce mașin...

Se trage apa singur wc - picura

Israelul va fi atacat de catre Ir...

Proces cu Politia
 

Cafeneaua DIGI: Discuții la liber...

* * * * - 10 votes
  • Please log in to reply
27043 replies to this topic

#55
adiroman

adiroman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 542
  • Înscris: 21.01.2006

View Postadiroman, on 20 aprilie 2016 - 06:50, said:

Salut
HBO 2 nu merge la mine de o luna, ecranul este negru.
După încă 2 luni HBO 2 și-a revenit, deși nu i-am făcut nimic. Tot azi și History SD și-a revenit (era mort și ăsta de vreo 2 luni). Oleee!!!

#56
dac

dac

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 186
  • Înscris: 23.04.2004
cezarf :

Se pare ca este vorba despre interferente cu tot felul de transmisiuni, care in general nu pot sa fie evitate. Solutia ar fi cresterea peste normal a semnalului CATV din amplificatorul de scara, urmata de montarea unor atenuatoare la intrarea in TV / STB, solutie care imbunatateste raportul semnal util / zgomot. (amplificarea se regleaza la maximul care NU introduce distorsiuni din amplificator - cu scaderea calitatii semnalului)

O si mai buna solutie este folosirea iesirii CATV a ONT-ului (pt. cei care au fibra pana in casa) cu un traseu cat mai scurt al cablului coaxial (care capteaza interferentele). Se pare ca exista insa o reticenta a RDS-RCS in a activa aceasta functie...

Edited by dac, 10 June 2016 - 11:47.


#57
adiroman

adiroman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 542
  • Înscris: 21.01.2006

View Postadiroman, on 08 iunie 2016 - 19:20, said:

După încă 2 luni HBO 2 și-a revenit, deși nu i-am făcut nimic. Tot azi și History SD și-a revenit (era mort și ăsta de vreo 2 luni). Oleee!!!
A murit Eurosport HD. Ce mizerie decodorul ăsta de la DIGI. Probabil în două luni își revine.

#58
mhanor

mhanor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,019
  • Înscris: 12.01.2004
Decodor n-are nici o vina, ci semnalul degradat. Ca nu ai facut nimic cand a disparut sau cand a reaparut, asta nu are nici o relevanta.
De fapt, in cazul tau adiroman, se pare ca a fost un incident in retea, vezi topicul principal.

Edited by mhanor, 11 June 2016 - 21:28.


#59
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Fiind un topic dedicat prb vreau sa va intreb despre urmatoarea situatie pe care nu prea am bagat-o in seama pana in ultimele doua/trei luni
E vorba de frecventa 442Mhz dvb-c Bucuresti , mai exact pt prg. cryptate - Cinemax HD , AXN HD si HBO 3 HD si anume din când in când nu tot timpul Calitatea semnalului devine 0
Am schimbat cam-ul vechi ( nagra ) cu unul nou ( irdeto ) crezând ca este el de vina , insa tot asa
Din când si când , pe aceasta frecventa apar ''freeze'' pana la blocajul/disparitia imaginii
Culmea este ca Intensitatea semnalului  e tot timpul 100 , numai Calitatea semnalului varianza , când e 0 , când e 50 , când e 100 sau alta valoare intre 0 - 100
Când am facut reclamatie , mi-a ''servit-o'' ca trebuie sa schimb cablul
Insa daca era din cauza cablului nu ar trebui sa am aceasi situatie pe tot domeniul dvb-c ?
Sau am vreun cablu ''smecher'' care nu se ''impaca'' cu frecventa de 442Mhz ?
Am facut si o resetare de fabrica la tv crezând/încercând sa elimin orice suspiciune vis-a-vis de tv , insa degeaba
Cred ca pana la urma urma ''buba'' este in ''cutiuta lor/device-urile lor'' , insa traind in RO si cu mentalitatea mioritica in astfel de situatii e greu sa convingi ca sursa prb e alta si nu un ''amarat'' de cablu coaxial
Voi ce credeti ?

#60
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
Iti vine din ONT cablul coaxial?

#61
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,038
  • Înscris: 20.06.2009

View Postlupull, on 06 iulie 2016 - 20:26, said:

(...)
Insa daca era din cauza cablului nu ar trebui sa am aceasi situatie pe tot domeniul dvb-c ?
(...)
Păi, nu prea. Faptul că e „deranjată” o singură frecvență înseamnă, în majoritatea cazurilor, că undeva pe traseul de cablu ai un contact imperfect, ceea ce dă naștere la micro-scurt-circuite, cu efectul pe care îl știi. În mod normal, ar trebui să faci o verificare a tuturor mufelor de cablu, să fie bine strînse și să nu aibă contact tresa cu firul central. Bine, cel mai indicat ar fi să le schimbi cu unele noi, eventual din acelea profi, prin compresie.
De asemenea, aceste probleme de calitate pot apărea de la interferențe electromagnetice, cauzate de cele mai multe ori de o ecranare slabă a cablului coaxial combinată cu funcționarea defectuoasă a unui aparat electrocasnic sau electronic din apropiere. În acest caz, soluția este schimbarea cablului cu altul de o calitate corespunzătoare.
„Buba” poate veni totuși și din cutiuța lor, dar pentru asta ar trebui să îți legi televizorul direct la cablul ce intră în casă, eliminînd astfel traseul din interior. Dacă face la fel trebuie să vorbești cu ei... dacă nu, beleaua e la tine pe undeva...

#62
Rundas

Rundas

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,006
  • Înscris: 22.07.2013
De azi nu mai pot vedea majoritatea canalelor HD. Nici AXN, nici Digi Sport 2 si 3, nici PRO TV... si altele. Nu am decodor separat ci direct de pe cablu, în TV, cu decodoarele TV-ului (sau ce or fi ele, că nu sunt specialist)

Mai întâmpină cineva așa ceva?

#63
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,038
  • Înscris: 20.06.2009
Verifică din meniul televizorului care sînt parametrii de semnal. Dacă o chestie de putere a semnalului, cheamă tehnicienii (deschide o sesizare). Dacă e pe la calitate (erori), s-ar putea să fie ceva din cele scrise de mine mai sus (sau o combinație între ele)...

#64
lupull

lupull

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,076
  • Înscris: 21.02.2007
Iti vine din ONT cablul coaxial? - NU , din ''cutiuta'' lor , insa eu nu stiu ce au ei in ''cutiuta'' lor
De fapt este pe vechea ''instalatie'' preluata de rcs , ei nu au schimbat nici un cablu doar si-au montat ''cutiutele'' lor si au facut legaturile aferente
Din cate stiu eu , cablu de pe hol ( de la cutiuta lor pana la usa abonatului ) nu este tot in ''gradina'' lor ?
Ce este in interiorul apartamentului este ''propietatea'' abonatului ( ma refer la cablu )

#65
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
Incearca sa conectezi TV.ul fara niciun splitter, daca tot nu merge cheama.i si pune.i sa mareasca puterea, frecventa e predispusa la bruiatii...

#66
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
Salutare! Am si eu o problema mai ciudata dar totusi poate s.a mai intalnit cineva cu ea.
Am un tv lg, care pana acum o luna de zile a fost "legat"la Dolce.
Pentru ca m.am mutat in casa noua, am.facut contract la Digi, bloc nou, nu prea am avut de ales.
Acum problema mea, am cel mai mare pachet de cablu digital cu smart cam.
De vreo cateva zile apare ciudatenia. Ii las baiatului pe duck tv de ex si aud din bucatarie ca s.a schimbat programul, telecomanda sus pe mobila, dar in loc de duck tv, apare agro tv
Am patit asta de vreo 5 ori si e frustrant ca am stat si am pus canalele pe categorii si ele dispar sau se amesteca. Sper ca m.am facut inteles.

#67
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,918
  • Înscris: 24.04.2013
@robylup: Cand ai scanat ai ales operator = RDS? Si apoi ai reordonat canalele? Si probabil ai si actualizarea automata a listei de canale activata? Nu stiu daca LG-urile fac la fel, dar am auzit de alte marci ca scanarea ‘pe operator’ si reordonarea manuala se calca pe picioare in momentul actualizarii automate a listei. Fiindca din cauza scanarii ‘pe operator’ incearca sa respecte ordinea data de operatorul respectiv.

Incearca sa dai o rescanare completa cu operator = Altii, apoi reordonezi cum vrei (direct pe tv sau via tv->USB->PC->Chansort->USB->tv) si vezi daca se rezolva problema.

#68
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009

View Postsags, on 19 iulie 2016 - 19:41, said:

@robylup: Cand ai scanat ai ales operator = RDS? Si apoi ai reordonat canalele? Si probabil ai si actualizarea automata a listei de canale activata? Nu stiu daca LG-urile fac la fel, dar am auzit de alte marci ca scanarea ‘pe operator’ si reordonarea manuala se calca pe picioare in momentul actualizarii automate a listei. Fiindca din cauza scanarii ‘pe operator’ incearca sa respecte ordinea data de operatorul respectiv.

Incearca sa dai o rescanare completa cu operator = Altii, apoi reordonezi cum vrei (direct pe tv sau via tv->USB->PC->Chansort->USB->tv) si vezi daca se rezolva problema.
Nu am optiunea rds, doar upc si altii
Am scanat din nou in seara asta pe altii, am aranjat programele, 1 ora din viata mea care nu o sa mai recuperez niciodata :) Attached File  uploadfromtaptalk1468950223000.jpg   521.9K   31 downloads

Edited by robylup, 19 July 2016 - 19:44.


#69
sags

sags

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,918
  • Înscris: 24.04.2013
OT:

 robylup, on 19 iulie 2016 - 19:44, said:

… 1 ora din viata mea care nu o sa mai recuperez niciodata Posted Image
Recomand ChanSort <https://sourceforge....jects/chansort/>. In Wiki sunt si instructiuni cum sa export/reimporta lista de canale la LG-uri. Iar o lista odata aranjata poate fi folosita in viitor ca referinta pentru a ordona instant o alta.

#70
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009

 sags, on 19 iulie 2016 - 19:58, said:

OT:
Recomand ChanSort <https://sourceforge....jects/chansort/>. In Wiki sunt si instructiuni cum sa export/reimporta lista de canale la LG-uri. Iar o lista odata aranjata poate fi folosita in viitor ca referinta pentru a ordona instant o alta.
Am sa incerc maine si cu chansort, mersi

#71
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,038
  • Înscris: 20.06.2009
Dezactivează Actualizarea automată a canalelor (Settings - Setare - Setare cablu DTV)...

#72
robylup

robylup

    ala cu bateriile

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,483
  • Înscris: 27.11.2009
Attached File  uploadfromtaptalk1468955190787.jpg   46.71K   22 downloads era asa si cand a facut problema :)

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

6 user(s) are reading this topic

2 members, 4 guests, 0 anonymous users

crursu, erkcor

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate