![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
USB Bootabil Arch linux
Last Updated: Aug 19 2016 11:35, Started by
LittleWho
, Sep 19 2014 20:26
·
0

Posted 19 September 2014 - 20:26

Am incercat sa fac un usb bootabil cu dd, unebootine, universal ubs installer si chiar si manual in Ubuntu. De fiecare data cand bootez stickul primesc eroarea:
- whichsys.c32 is not a c32 file sau - which.c32 not found De ce se intampla asta? Daca e nevoie cu o poza cu monitorul spuneti-mi. PS fisierul iso e bun, l-am folosit sa instalez in VM |
Posted 19 September 2014 - 20:45

Creeaza 2 partitii pe stick. /dev/sdX1 de 100 - 200 mb cu flagul bootable, si /dev/sdX2 cu restul de spatiu. Pe urma ruleaza dd pe /dev/sdX si vezi daca merge.
|
Posted 20 September 2014 - 05:03

Salut, stickul usb este ok? Poate-i cazul ca după atâtea tentative să-l cureți și abia apoi să încerci iar, în comenzile următoare date ca root înlocuiești /dev/sdx cu denumirea corectă (/dev/sdb, /dev/sdc, o afli cu fdisk -l):
dd count=1 bs=512 if=/dev/zero of=/dev/sdx && sync mkfs.vfat -F32 -n label /dev/sdx1 dd bs=4M if=/cale/către/archlinux.iso of=/dev/sdx && syncAtenție la ultima comandă, nu pui /dev/sdb1 ci /dev/sdb (dacă usb stick este /dev/sdb), la a doua comandă înlocuiești ”label” cu eticheta dorită pentru stick. Sau ai putea curăța stickul și crea iar tabela de partiții (msdos) și sistemul de fișiere (fat32) cu Gparted și încerca YUMI: http://www.pendrivel...ot-usb-creator/ Dacă tot ai Ubuntu instalat de ce nu bootezi imaginea iso Arch de pe hdd, poți instala liniștit Arch pe altă partiție. http://stressat.blog...-hdd-grub2.html Singura condiție e ca imaginea iso să nu fie stocată pe partiția pe care vrei s-o instalezi. |
Posted 22 September 2014 - 12:45

cu dd, de regula nu poti face usb bootabil din fisier iso, numai daca formatul iso e unul hibrid
fisierele pentru usb-boot sunt imagini raw de disk cu sector de boot, de regula cu extensie .img, formatul fiind diferit de formatul iso9660 pentru cd/dvd |
Posted 22 September 2014 - 12:49

daca spui ca ai instalat in VM deduc ca ai la dispoztie si un WINDOWS ceea ce ma face sa iti recomand:
YUMI-2.0.1.0 super utilitar PS: Softul stie deja ce ii trebuie pentu Archlinux ![]() Edited by Mihai_3, 22 September 2014 - 12:51. |
Posted 22 September 2014 - 12:55

cu dd, de regula nu poti face usb bootabil din fisier iso, numai daca formatul iso e unul hibrid fisierele pentru usb-boot sunt imagini raw de disk cu sector de boot, de regula cu extensie .img, formatul fiind diferit de formatul iso9660 pentru cd/dvd Imaginile iso Arch sunt universale: hibride (cd si usb) si duble (dual/ x86 si x86_64). https://wiki.archlin...tallation_Media |
Posted 22 September 2014 - 18:34

erorile astea cu fisiere .c32 sunt clar de la syslinux
asta inseamna ca fisierele nu sunt gasite pe stick-ul usb dupa scrierea iso-ului cu dd, deci doua posibilitati: - iso-ul nu e hibrid - iso-ul e hibrid dar nu s-a download-at bine (un md5sum, sha1sum ar ajuta la verificarea fisierului iso, desi initiatorul a zis ca a boot-at cu el in VM) ... sau stick-ul usb are erori hardware la memoriile nand flash Ar mai fi si o posibilitate de buggy BIOS, sa nu boot-eze bine de pe usb stick |
Posted 22 September 2014 - 19:56

Am incercat sa fac un usb bootabil cu dd, unebootine, universal ubs installer si chiar si manual in Ubuntu. De fiecare data cand bootez stickul primesc eroarea: - whichsys.c32 is not a c32 file sau - which.c32 not found De ce se intampla asta? Daca e nevoie cu o poza cu monitorul spuneti-mi. PS fisierul iso e bun, l-am folosit sa instalez in VM Pune link cu adresa de unde ai descarcat .iso. |
Posted 22 September 2014 - 20:06

de aici l-am luat: https://www.archlinux.org/download/ , Torrent for 2014.09.03 ... numle iso-ului era: archlinux-2014.09.03-dual.
|
Posted 22 September 2014 - 20:09

de aici l-am luat: https://www.archlinux.org/download/ , Torrent for 2014.09.03 ... numle iso-ului era: archlinux-2014.09.03-dual. spune e467bce0f33d795f61954b31dafb5050? Daca da, si pe stick l-ai pus corect ("# dd bs=4M if=/path/to/archlinux.iso of=/dev/sdx && sync") atunci cel mai probabil BIOS-ul tau nu se descurca cu el. Acel sdx e chiar sdx, nu sdx1. Poate un upgrade la BIOS rezolva problema? Sau mai bine, un CD? |
|
Posted 08 May 2016 - 20:21

Posted 19 August 2016 - 11:35

Si eu sugerez. Mi s-a intamplat cu un stick de doi lei sa nu booteze (erori ce tineau de syslinux) iar cu altul de 4/8 Gb sa o ia. USB boot nu e standardizat. Diverse BIOSuri vad in diferite feluri memoriile flash USB. Edited by qlimax1975, 19 August 2016 - 11:36. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users